MMT Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα, Πρώτη φορα γράφω στο forum και αφορμή είναι η αγορά κινητού τηλεφώνου. Αποφάσισα να αντικαταστήσω ενα Nokia 5800 που έχω και η αρχική σκέψη ήταν αποκλειστικά Nokia. Αρχικά το c6 μετά e7 και κατέληξα να κοιταω το n8 ακόμα και το επερχόμενο n9. Όσο περισσότερο το ψάχνω τόσο περισσότερο μπερδευομαι. Άπο το ΄97 που έχω τηλέφωνο εμπιστεύομαι την Nokia και μου είναι δύσκολο να αλλάξω μάρκα. Αυτο που με προβληματίζει ιδιαίτερα είναι τα υποτιμητικά σχόλια που διαβάζω ή ακούω ακόμα και απο πωλητες κινητης τηλεφωνίας για το Symbian το οποίο όλα αυτά τα χρόνια ουδέποτε με προβλημάτισε. Τα ερωτήματα μου λοιπον είναι δύο. 1. Αξίζει να αλλάξω το symbian με τα επερχόμενα windows 7 της Nokia, 2. Αν το Symbian είναι ακόμα αξιόπιστο ποιο τηλέφωνο να διαλέξω (επαγγελματική χρήση). Το E7 (που στην όψη θυμίζει παντόφλα αλλά έχει συρόμενο πληκτρολογιο), το Ν7, το νεότερο Χ7 (Symbian Anna) η το επερχόμενο Ν8 (Meego) ???? Θα εκτιμήσω πολύ τις τοποθετησεις σας. Ευχαριστώ
nikoskon Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μπορείς να διευκρινήσεις το "επαγγελματική χρήση"; Ίσως ένα Blackberry να είναι αυτό ακριβώς που ζητάς.
MMT Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Επαγγελματική χρήση εννοώ contacts-calendar. το blackberry δεν μου αρέσει καθολου.
nikoskon Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Επαγγελματική χρήση εννοώ contacts-calendar. το blackberry δεν μου αρέσει καθολου. Αν η χρήση που το θες έχει να κάνει E-mails,Contacts,Calendar θα σου πρότεινα Blackberry με κλειστά μάτια.
MMT Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Αν αποκλείσουμε το Blackberry? Ε7, Ν8, Χ7 ?
privateer Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 N8 τα αλλα 2 με βαση την τιμη τους δεν αξιζουν σε σχεση με το Ν8
nikoskon Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Η εμπειρία μου με Nokia είναι μηδαμινή. Για e-mail exchange έχω εμπειρία από iPhone4 και Galaxy S που τα είχα ως κύριες συσκευές και μπορώ να πω πως δεν προβληματίσαν καθόλου. Αλλά όσον αφορά τα e-mail, τα Blackberry απλά δεν συγκρίνονται. Είναι το μέτρο σύγκρισης. Χώρια τα οφέλη των υπηρεσιών Blackberry.
MMT Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Όσο το ψάχνω αποκλείω το N8, γιατι δεν με ενδιαφέρει η φωτογραφική. Το Χ7 μοιάζει πιο πολύ με multimedia phone. Κλείνω περισσότερο στο Ε7 αλλά αρχίζω να σκέφτομαι και το C7, το οποίο εχει πάνω κάτω τα ιδια χαρακτηριστικα.
nikoskon Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Νομίζω η επαγγελματική σειρά της Nokia είναι η Ε, για αυτό και κλίνεις προς τα εκεί!
privateer Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 επαγγελματικη μονο στα λογια ειναι γιατι αν εξαιρεσεις το πληκτρολογιο στα υπολοιπα (λειτουργικο, προγραμματα) ειναι ακριβως το ιδιο με το Ν8 με χειροτερη καμερα και μεγαλυτερη οθονη.
MMT Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Γιατί υπάρχει αυτή η απαξίωση για τα Symbian. Διαβάζω ότι είναι λειτουργικό "φάντασμα" ότι είναι "πεθαμένα" και άλλα πολλά.Σε τι υστερεί το Symbian της Nokia απο κάποιο Android ??
orlox Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Συγκρινε 2 τηλεφωνα παρομοιας τιμης πχ nokia x7 και lg optimus 2x http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3664&idPhone2=3598 Θα δεις οτι σε spec το lg του ριχνει 2χ παντου. Ρωτησες για λειτουργικα και οχι για τηλεφωνα ομως η υψηλη τιμη των συσκευων σε αντιστοιχεια με τα χαμηλα specs ειναι ενας απο τους λογους που πεφτει το symbian. Το λειτουργικο ειναι φαντασμα γιατι η Nokia ειπε οτι θα σταματησει να το υποστηριζει. Οχι ακομα αλλα οι developers απομακρύνθηκαν. Το ovi store ειναι πολυ φτωτο σε σχεση με το android market και δεν μεγαλωνει πλεον. Θα ελεγα οτι το symbian ειναι λειτουργικο για να περνεις τηλεφωνα ενω το android λειτουργικο για να κανεις τα παντα
MMT Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Διαβασα το συγκριτικό, εχω δύο ερωτήσεις α. ειναι αλήθεια ότι τα android είναι ενεργοβόρα? β. ποια η διαφορά μεταξύ fixed focus camera και autofocus. Το Nokia 5800 που εχω τι κάμερα έχει?
anrim27 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 α.Επειδή στο android μπορείς να κανείς πολλα περισσότερα πράγματα απο οτι στο symbian,θα το "σκαλιζεις" περισσότερο,και θα πέφτει η μπαταριά πιο εύκολα.(μόνο για αυτο,νομίζω) (θα σου πει κάποιος άλλος,άλλα δεν νομίζω να υπάρχει διάφορα στην κατανάλωση μπαταριάς μεταξύ symbian και android.είχα το c7 και το n8 και δεν παρατήρησα κατι ...) b.αν θέλεις να βγάζεις κοντινές φωτογραφίες(πχ κάποιο έγγραφο) να πάρεις με autofocus.
MMT Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Μήπως δεν αξίζει να αλλάξω το 5800 που έχω τωρα. Τι παραπάνω θα πάρω από μία τέτοια συσκευή (X7, C7, E7) ???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.