Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέας κάρτας γραφικών.

skipperas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δηλαδη το bottleneck ειναι μυθος ξερω γω? πως γινεται να μην σε κοβει ο επεηεργαστης?

To Bottleneck έχει να κάνει με την αδυναμία του επεξεργαστή να διαβάσει δεδομένα από την μνήμη ή τον σκληρό δίσκο και να τα περάσει στην κάρτα γραφικών χωρίς η τελευταία να τον περιμένει. Παρόλα αυτά η ανάλυση στην οποία γίνεται το rendering δεν προσθέτει επιπλέον πληροφορίες προς μεταβίβαση μεταξύ CPU-GPU αλλά αντιθέτως επειδή υπάρχουν περισσότερα pixel η κάρτα από μόνη της πρέπει να εφαρμόσει πάνω τους τις υφές τα effects το Antiallising κτλ κτλ, αλλά αυτό επιβαρύνει την κάρτα όχι τον επεξεργαστή.

EDIT, δεν κόβω και το κεφάλι μου ρε παιδιά, πάντως αν κάποιος είναι γνώστης του αντικειμένου ας φωτίσει την κατάσταση.

Δημοσ.

Στο περίπου είσαι σωστός...

Αυτο που συμβαίνει στην πραγματικοτητα με απλα λόγια είναι ότι όσο αυξανονται οι αναύσεις και τα φιλτρα τόσο περισσότερο ζοριζεται η καρτα με αποτελεσμα να μπαινει ενα φρένο στο ρολο που παιζει ο επεξεργαστης ενώ όσο οι αναλυσεις μειώνονται και τα φιλτρα πέφτουν χαλαρώνει η κάρτα και ζοριζεται περισσότερο ο επεξεργαστής!!

Δημοσ.

Ά κατάλαβα τι εννοούσατε όταν είπατε "Στην αναλυση που παιζεις μετραει παρα πολυ ο επεξεργαστης που εχεις και λιγοτερο η καρτα γραφικων." Θέλεις να πεις πως η 1280χ1024 δεν ζορίζει την κάρτα και ότι καθυστερήσεις έχει το παιχνίδι οφείλεται στο όλο σύστημα ε ? Το κατάλαβα αλλιώς. Από την άλλη, την εποχή που βγήκε η 6600 τα 1280χ1024 ήταν η πιο διαδεδομένη ανάλυση στις οθόνες, οπότε δεν θα με παραξένευε αν έβλεπε βελτίωση με την αλλαγή της κάρτας. Και τώρα που το σκέφτομαι, αν έχει σκοπό να τα δώσει τα 50 ευρό, δεν κάνει καλύτερα ένα OC στην κάρτα να δει αν βελτιωθεί τίποτα και ΑΝ παραδώσει πνεύμα τότε να πάρει μια άλλη ?

Δημοσ.

Από την άλλη, την εποχή που βγήκε η 6600 τα 1280χ1024 ήταν η πιο διαδεδομένη ανάλυση στις οθόνες, οπότε δεν θα με παραξένευε αν έβλεπε βελτίωση με την αλλαγή της κάρτας.

Και εδώ εν μέρη έχεις δικιο ... όμως τα πράγματα έιναι λίγο πιο περίπλοκα!! Ναι όντως σε πολύ παλία παιχνιδια (της εποχής της 6600 πχ) το πιο πιθανο είναι να δει βελτίωση και μαλιστα σημαντική!! Στα σύγχρονα παιχνίδια παιχνιδια όμωε τις τελευταιας 3ετιας απλά θα απογοητευτή γιατι θα τρώει τρελό μποθκάλι απο τον επεξεργαστή!!

Δημοσ.

To budget του είναι 50 -55 ευρό, ό,τι κάρτα και να πάρει δεν θα είναι αρκετά γρήγορη για να δει bottleneck, αν μπορούσε να βρει καμιά 7800 GT -8800 GT - 9800 GT ? Κανονικά δεν θα πρέπει να κοστίζουν παραπάνω αλλά είναι λιγο δύσκολο να βρεθούν.

Δημοσ.

ακομη και μία 6450 να πάρει ... θα έχει μπουκαλι... ποσο μαλλον 4850 κτλ κτλ!! Δεν λέει παίδες ... δεν αξίζει καμία απολύτως αλλαγή σε αυτό το σύστημα!! 1000% πεταμένα λεφτά!!

Δημοσ.

παιδια για να μην ανοιγω νεο θεμα, εχω κι εγω ενα θεμα με την καρτα γραφικων(nvidia8800 gt και το συστημα της υπογραφης με 500αρι τροφ)εχετε καμια προταση για καποια αντιστοιχη;λεφτα 100-120 μαξ

Δημοσ.

παιδια για να μην ανοιγω νεο θεμα, εχω κι εγω ενα θεμα με την καρτα γραφικων(nvidia8800 gt και το συστημα της υπογραφης με 500αρι τροφ)εχετε καμια προταση για καποια αντιστοιχη;λεφτα 100-120 μαξ

αυστηρα στα 100 = http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24776&cat=5&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=3&step=3

αν βαλεις το κατιτις παραπανω = ΑΤΙ http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24777&cat=5&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=3&step=3

NVIDIA = http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23839&cat=5&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=3&step=3

ας βρει μια μεταχειρισμενη 3850 η 4850 μεχρι 40 ευρω...

συμφωνω σε 4850. εχουν πεσει οι τιμες της, κι ας καααθεται...!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...