mercu Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Θα μείνω. Θα προτιμούσες να φύγεις αλλά για κάποιους λόγους μένεις ή κατ' επιλογήν μένεις;Και γιατί;
son3 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 εδώ δε καταστράφηκε η Ελλάδα όταν έφευγαν χιλιάδες Έλληνες για Γερμανία,Αμερική,Αυστραλία κτλ. Θα καταστραφεί τώρα? Πάρτε μόνο δείγμα από το συγκεκριμένο φόρουμ, με χιλιάδες μέλη και μόνο 15-20 λένε θα φύγουν, μη φέρνετε πάντα την καταστροφή
mercu Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Η ποιότητα ζωής στις ΗΠΑ είναι πολύ καλή για τα άτομα που έχουν καλές σπουδές. Στην αμερική με λίγη τύχη μπορείς να βρεις δουλειά και καλό μισθό αν έχεις καλές σπουδές.. και μέσα σε λίγα χρόνια να έχεις δικό σου αυτοκίνητο και σπίτι με κήπο στα προάστια (με δάνειο). Σε πολύ λίγα μέρη μπορεί κάποιος από το μηδέν να ξεκινήσει και μέσα σε λίγα χρόνια να έχει δικό του σπίτι. Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα τώρα από πριν που η ανεργία φτάνει τα 9%... αλλά η ελλάδα δεν θυμάμαι να είχε ποτέ ανεργία μόνο 9%... Είμαι στις ΗΠΑ από το 1999. Πως ορίζονται όμως οι καλές σπουδές; Δεν είναι σχετικό αυτό; Δηλαδή, με τα οικονομικά προβλήματα και τον συντηρητισμό μετά από τις 9/11/2001, οι ΗΠΑ δεν είναι πια το μέρος όπου πάει κάποιος και βρίσκει σίγουρα εργασία; Παίζουν ρόλο αυτά; Σε ποιο μέρος μένεις, dreamercon;
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Η ποιότητα ζωής στις ΗΠΑ είναι πολύ καλή για τα άτομα που έχουν καλές σπουδές. Στην αμερική με λίγη τύχη μπορείς να βρεις δουλειά και καλό μισθό αν έχεις καλές σπουδές.. και μέσα σε λίγα χρόνια να έχεις δικό σου αυτοκίνητο και σπίτι με κήπο στα προάστια (με δάνειο). Σε πολύ λίγα μέρη μπορεί κάποιος από το μηδέν να ξεκινήσει και μέσα σε λίγα χρόνια να έχει δικό του σπίτι. Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα τώρα από πριν που η ανεργία φτάνει τα 9%... αλλά η ελλάδα δεν θυμάμαι να είχε ποτέ ανεργία μόνο 9%... Είμαι στις ΗΠΑ από το 1999. Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Πραγματικά.
dreamercon Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Πως ορίζονται όμως οι καλές σπουδές; Δεν είναι σχετικό αυτό; Δηλαδή, με τα οικονομικά προβλήματα και τον συντηρητισμό μετά από τις 9/11/2001, οι ΗΠΑ δεν είναι πια το μέρος όπου πάει κάποιος και βρίσκει σίγουρα εργασία; Παίζουν ρόλο αυτά; Σε ποιο μέρος μένεις, dreamercon; Αν είσαι αλλοδαπός στις ΗΠΑ, δεν είναι τίποτα εξασφαλισμένο και χρειάζεσαι και τύχη. Καλές σπουδές σημαίνει μεταπτυχιακά σε καλό πανεπιστήμιο (στα πρώτα 30) σε κλάδο με ζήτηση, όπως οι τεχνικοί κλάδοι. Εχω ζήσει σε πολλά μέρη εδώ - Virginia, DC, Pennsylvania, New Jersey, New York & Connecticut.
mercu Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Καλές σπουδές σημαίνει μεταπτυχιακά σε καλό πανεπιστήμιο (στα πρώτα 30) σε κλάδο με ζήτηση, όπως οι τεχνικοί κλάδοι.Εχω ζήσει σε πολλά μέρη εδώ - Virginia, DC, Pennsylvania, New Jersey, New York & Connecticut. Σπάνιο για έναν Έλληνα να έχει μεταπτυχιακό σε ένα απ τα πρώτα 30 πανεπιστήμιά τους. Πολύ ακριβά... Ποια μέρη απ' αυτά σου άρεσαν περισσότερο και γιατί;
dreamercon Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Σπάνιο για έναν Έλληνα να έχει μεταπτυχιακό σε ένα απ τα πρώτα 30 πανεπιστήμιά τους. Πολύ ακριβά... Ποια μέρη απ' αυτά σου άρεσαν περισσότερο και γιατί; Τα μεγάλα πανεπιστήμια δίνουν υποτροφίες στα μεταπτυχιακά προγράμματα, ιδίως στους τεχνικούς κλάδους. Για αυτό έχουν γεμίσει με κινέζους και ινδούς. Πιο ωραία είναι η Καλιφόρνια, που έχω επισκεφτεί αλλά δεν έχω ζήσει.. καλός καιρός και ευχάριστος κόσμος.
mercu Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Σήμερα είχα την πιο καταθλιπτική κουβέντα με την παρέα. Η γενιά μου χαμένη πάει. Συμβιβάστηκα με την μιζέρια τα τελευταία 4 χρόνια. Δεν το δέχομαι άλλο. Τα διλλήματα και οι φοβίες περί μετανάστευσης που εξέφρασα στο thread αυτό εξαφανίζονται. Πολύ χαζές φοβίες. Όταν μπορέσω θα φύγω... (Ευχαριστώ για τις απόψεις σας)
insomniaK Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Sorry ε. Αν πιστεύεις αυτα για τη γενιά σου, οι σημερινοί 18άρηδες πρέπει να αυτοκτονησουν.
Mirlogria Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 εδώ δε καταστράφηκε η Ελλάδα όταν έφευγαν χιλιάδες Έλληνες για Γερμανία,Αμερική,Αυστραλία κτλ. Θα καταστραφεί τώρα? Πάρτε μόνο δείγμα από το συγκεκριμένο φόρουμ, με χιλιάδες μέλη και μόνο 15-20 λένε θα φύγουν, μη φέρνετε πάντα την καταστροφή Το είπα και σε άλλη φάση...τουλάχιστον άμεσα,Heskey Φοράδα Stallone για όσους κι αν φύγουν... Δεν θα φύγει ούτε ο επιχειρηματίας,ούτε ο ευκατάστατος ούτε ο εργαζόμενος (δηλαδή κανένας απ'αυτούς που πληρώνουν),ο άνεργος θα φύγει!Chill...
QQTilt Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Ναι αλλά τώρα χαλάς το κλάμα, την κατάθλιψη, τη μουρμούρα και τη γκρίνια, γιατί το κάνεις αυτό? Εγώ είχα δακρύσει σχεδόν.. Η ποιότητα ζωής στις ΗΠΑ είναι πολύ καλή για τα άτομα που έχουν καλές σπουδές. Στην αμερική με λίγη τύχη μπορείς να βρεις δουλειά και καλό μισθό αν έχεις καλές σπουδές.. και μέσα σε λίγα χρόνια να έχεις δικό σου αυτοκίνητο και σπίτι με κήπο στα προάστια (με δάνειο). Σε πολύ λίγα μέρη μπορεί κάποιος από το μηδέν να ξεκινήσει και μέσα σε λίγα χρόνια να έχει δικό του σπίτι. Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα τώρα από πριν που η ανεργία φτάνει τα 9%... αλλά η ελλάδα δεν θυμάμαι να είχε ποτέ ανεργία μόνο 9%... Είμαι στις ΗΠΑ από το 1999. Θα χω σίγουρα κάντιλακ 8.000 κυβικά και σπίτι με μηχανή γκαζόν και γκαράζ για να κρύβω τα πτώματα έτσι? Μην τα μαζέψω και ξεκινήσω τσάμπα για το αμερικάνικο όνειρο και απογοητευτώ, γι αυτό ρωτάω..
SlackulatoR Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Σήμερα είχα την πιο καταθλιπτική κουβέντα με την παρέα. Η γενιά μου χαμένη πάει. Συμβιβάστηκα με την μιζέρια τα τελευταία 4 χρόνια. Δεν το δέχομαι άλλο. Τα διλλήματα και οι φοβίες περί μετανάστευσης που εξέφρασα στο thread αυτό εξαφανίζονται. Πολύ χαζές φοβίες. Όταν μπορέσω θα φύγω... (Ευχαριστώ για τις απόψεις σας) Καλή επιτυχία Και όταν πας με το καλό πες μας αν εκεί είναι καλύτερα τα πράγματα. (που δεν είναι εκείνοι περισσότερα χρωστάνε)
LongTom Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 (που δεν είναι εκείνοι περισσότερα χρωστάνε) Αυτό που το συμπέρανες; Χρωστάνε περισσότερα στην Αυστραλία ή στον Καναδά; Μόνο εάν πάει καμιά Αμερική ή Ισπανία θα είναι έτσι.
SlackulatoR Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Ναι για Αμερική μιλούσα, δεν ξέρω που θα πάει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.