Προς το περιεχόμενο

Συμβουλη για το μελλον μου.

pavlos1908

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι εγω κατι τετοιο ειχα ακουσει αρχικα, βεβαια μετα ακουσα οτι θα δινουμε κανονικα. Ας επιβεβαιωσει καποιος τα λεγομενα του Γιωργο πανω παρακαλω :) Οποιος ξερει ας τοποθετηθει επι του θεματος.

Δημοσ.

Σχετικά με το ΕΠΑ.Λ., αν είσαι σίγουρος ότι θες πληροφορική ,μπορείς να δώσεις εξετάσεις με 6 μαθήματα και να επιλέξεις και ΑΕΙ.Αν όμως δεν έχεις κατασταλάξει ακόμα, και αφού το έχεις από πλευρά μορίων, μείνε γενικό.

Για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια δηλαδή ,θα δίνεις εξετάσεις με περιεχόμενο μαθημάτων της κάθε σχολής;

Δημοσ.

Επειδη γραφετε να κανω αυτο που μου αρεσει ( και σωστα το γραφετε ), απλη διευκρινιση, αυτο ειναι που μου αρεσει ο τομεας της πληροφορικης και η δουλεια του πυροσβεστη. Αυτα τα 2 ειναι στην κορυφη των επιλογων μου.

Επειδή όντως, όπως ειπώθηκε, τα πράγματα και εντός της χώρας, αλλά και παγκοσμίως, έχουν πλέον καταστεί έως απελπιστικά ρευστά, και η δική μου γνώμη είναι ότι η πορεία που θ' αρχίσεις από τώρα να χαράσσεις θα πρέπει να συμβαδίζει με κάτι που αγαπάς αρκετά. Κι ο λόγος δεν είναι απλά "για να νιώθεις καλά με αυτό που θα κάνεις", αλλά όταν τα εφόδιά σου θα είναι πράγματα που γουστάρεις, θα έχεις εσωτερικό κίνητρο για να παλεύεις σθεναρότερα και αποδοτικότερα για μια θέση εργασίας.

Αυτή η γενικότητα δεν βοηθάει βέβαια πολύ για να επιλέξεις ποιό ακριβώς παρακλάδι ενός συγκεκριμένου δρόμου θ' ακολουθήσεις, αλλά όπως είπαμε τα πράγματα είναι τόσο ρευστά που δεν ξέρει κανείς αύριο-μεθαύριο τί ξημερώνει, ποιές θα είναι οι "ευκαιρίες", κτλ..

Φρόντισε απλά εκτός από κάτι που σου αρέσει, να εκπαιδευτείς πάνω σε αυτό όσο το δυνατόν καλύτερα. Γιατί η απόδοση είναι επίσης πολύ σημαντικό κριτήριο για όσους σε προσλάβουν είτε ως εργοδότες, είτε ως πελάτες. Και σίγουρα, πολλά για τα οποία σε ανησυχούν/σε μπερδεύουν, θα ξεκαθαρίζουν στο μέλλον, όσο προχωράς.

Τέλος, κάτι για την Πυροσβεστική : σιγουρέψου ότι πραγματικά το 'χεις και σε εκφράζει, και δεν είναι απλά κάτι "οικείο" (λόγω οικογενείας που είπες) που ίσως ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι σου ταιριάζει.

Α και κάτι ακόμη : όσο μπορείς, να "μαζεύεις εφόδια" στο δρόμο σου, που θα σου επιτρέψουν να το παίξεις σε τουλάχιστον 2 ταμπλώ. Υπ' αυτή την έννοια, θα μπορούσες πχ παράλληλα με σχολή πληροφορικής, να προσπαθείς να δουλεύεις και στην πυροσβεστική ως συμβασιούχος τις καλοκαιρινές περιόδους, μαζεύοντας έτσι μόρια για πιθανή μονιμοποίηση κτλ.

Δημοσ.

Ασχολήσου με την πληροφορική, μάθε και αγγλικά..

Ακόμα και αν κορεστεί στην Ελλάδα ο κλάδος (που δε νομίζω αφού είμαστε "αναλφάβητοι" σε αυτό τον τομέα ), μπορείς να φύγεις εξωτερικό και να βρεις δουλειά..

ΕΠΑΛ - ΑΕΙ δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα. Η όρεξη να ασχοληθείς μετράει.

Τα τυπικά προσόντα είναι κυρίως για το δημόσιο.

Στον ιδιωτικό τομέα μετράει το βιογραφικό και η εργασιακή εμπειρία..

Ειδικά η τελευταία είναι αυτό που θα πρέπει να κυνηγήσεις...

Αν σου αρέσει βέβαια, και αρκεί να μην είσαι τεμπέλης , θέλει διάβασμα και ώρες στον υπολογιστή, να μάθεις πράγματα out of the box, και όχι μόνο αυτά που θα σου δίνουν στη σχολή..

Να πάρεις και certifications από μεγάλους κατασκευαστές λογισμικού - εξοπλισμού (ανάλογα με τον κλάδο που θα ακολουθήσεις) είναι ένα πολύ σημαντικό reference (αλλά κοστίζει).

Αυτά μετράνε.

Αυτά ισχύουν για πραγματικές δουλειές..

Τώρα αν θες να γίνεις άλλο ένα τεμπελόσκυλο του δημοσίου , και έτσι όπως πάει να πληρώνεσαι με φιλοδώρημα , αυτό είναι άλλο καπέλο.

Εξαρτάται από τις φιλοδοξίες , τις ανασφάλειες , και το μυαλό του καθενός..

Δημοσ.

Κρυφος μπορεις να μου αναλυσεις το εξης κομματι παρακαλω?

"Να πάρεις και certifications από μεγάλους κατασκευαστές λογισμικού - εξοπλισμού (ανάλογα με τον κλάδο που θα ακολουθήσεις) είναι ένα πολύ σημαντικό reference (αλλά κοστίζει)."

washcould οσο για την πυροσβεστικη ειμαι σιγουρος, το θεμα ειναι οτι δεν εξαρταται απο μενα για να μπω μια και μπαινουν με προκυρηξεις οποτε μαλλον θα κανω αυτο που ειπες με τα 2 ταμπλο :rolleyes:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πηγαινε να μαθεις μια τεχνη.Πχ ψυκτικος.Να φτιαχνεις και να συντηρεις air condition,ψυγεια/πλυντηρια.

Σε δεκα σπιτια να πας σε μια μερα,ειναι: 30-40 euro Χ 10 = 300-400 euro,το λιγοτερο

ασχημα ειναι? :)

Εχω δυο γνωστους που κανουν αυτη τη δουλεια και πραγματικα βγαζουν καλα λεφτα.

Εγω εχω πτυχιο ψυκτικου αλλα δεν την εμαθα την δουλεια,γιατι κοιτουσα τους φιλους και τις παρεες.Τωρα που οι παρεες χαθηκανε,το σκεφτομαι και το μετανιωσα πικρα.Γι αυτο προσεχε.

Καλη τυχη.

Δημοσ.

30-40 δε νομίζω να παίρνει κανείς, ούτε καν για "λιγότερο". 50-100 μπορεί.

Όμως :

Όσο για "τις δουλειές", δεν ξέρω, αλλά ένα 2ωράκι θα το θέλει κάθε περίπτωση, βάλε μέσα μετακινήσεις, απρόβλεπτα, άλλες υποχρεώσεις κτλ - σε πάνω από 2-3 περιπτώσεις δε βλέπω να προλαβαίνει καθημερινά "ψυκτικός". Συν το ότι είναι ένα κάρο τέτοιοι στην αγορά. Συν το ότι υπάρχουν κι εταιρίες. Συν το ότι πολλοί καλούνε το σέρβις της εγγύησης. Συν το ότι μπορεί να σε καλεί ο άλλος ταυτόχρονα με άλλον (πελάτη), κι επειδή δε θα προλαβαίνεις, να χάνεις δουλειές. Συν το ότι δε χαλάνε πια ολ' αυτά όλη την ώρα. Συν πιθανώς διάφορα άλλα που δεν μου έρχονται στο μυαλό τώρα.

Τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν κάποτε. Ό,τι κι αν κάνεις, χρειάζεται να έχεις πελατολόγιο. Και για να το φτιάξεις, θέλει χρόνια. Και για την ακρίβεια, ίσως ποτέ δεν ήταν τόσο καλά τα πράγματα, μια και πολλοί κάνανε τέτοιες "τεχνικές" δουλειές, ως δεύτερες και ευκαιριακές. Αν βάλεις μέσα ΤΕΒΕ κι εφορίες, ασ' τα.

Το πιθανότερο θα είναι να βρει -σε κάποια φάση- δουλειά σαν υπάλληλος εταιρίας, και να κάνει στη χάση και στη φέξη καμμιά εξτρά επισκευή για πάρτη του, και να τη βγάζει με 1-1.5 χιλιάρικο το μήνα όλα μαζί. 350x30=~10.000 μηνιαίως πάντως="δεν είναι άσχημα", χλωμό το κόβω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...