pavlos1908 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπερα, δεν ξερω αν επρεπε να γραψω εδω το θεμα μου, ομως εχω προβληματιστει και για αυτο ζηταω την βοηθεια σας.. Φετος μπηκα 1η Λυκειου, και οπως ειναι λογικο αρχισα να σκεφτομαι το μελλον μου.. Παω σε ενα λυκειο στα Χανια, το οποιο απο οτι εχω ακουσει ( δεν ξερω κατα ποσο ειναι αληθεια η οχι ) ειναι το καλυτερο στην Κρητη, και το 4ο καλυτερο στην Ελλαδα οσον αφορα τα δημοσια Γενικα Λυκεια. Το θεμα ειναι οτι φετος, ολοι μου οι φιλοι ηρθαν σε αυτο το σχολειο, απο του χρονου ομως οπως βλεπω τα πραγματα ολοι θα πανε σε ενα συγκεκριμενο ΕΠΑΛ ωστε να πανε μετα Στρατιωτες Σχολες. Το συγκεκριμενο ΕΠΑΛ εχει εναν τομεα που θα με ενδιεφερε πολυ να συνεχισω, αυτος ο τομεας ειναι της πληροφορικης μιας και ειναι κατι που ειχα στο μυαλο μου να σπουδασω, και σκεφτομουν παρολο που δεν εχω κανενα προβλημα στο Γενικο Λυκειο και νομιζω οτι θα τα παω πολυ καλα και θα μπορω να δηλωσω στις περισσοτερες σχολες ( νομιζω οτι μπορω να βγαλω κοντα στο 18.000-18.500 μορια +++ ), θα ηθελα την συμβουλη σας ισως αν ηταν καλυτερο να παω κι εγω στο ΕΠΑΛ που θα πανε και οι υπολοιποι φιλοι μου, και να ακολουθησω τον τομεα πληροφορικης και στο μηχανογραφικο μου να δηλωσω τα τει πληροφορικης, και επειτα ΣΤΥΑ. Απο αποψη "μελλοντικης αποκαταστασης" τι πιστευετε οτι θα ηταν καλυτερο? Να παω για πληροφορικη να σπουδασω οποτε να φυγω του χρονου που θα μπω Δευτερα να παω ΕΠΑΛ να ασχοληθω με τον αντιστοιχο τομεα, ή να συνεχισω στο Γενικο και να αποφασισω τι θα φοιτησω στα επομενα χρονια. Διοτι απο το συγκεκριμενο ΕΠΑΛ ειναι περιορισμενες οι επιλογες μου για το που θα σπουδασω, κι αν το επαγγελμα σχετικα με την πληροφορικη ( ειτε προγραμματισμος λεγεται αυτο, ειτε δικτυα, ειτε τηλεπικοινωνιες, ειτε τεχνικος, ειτε καθηγητης ) ειναι σε κορεσμο και οταν βγω στην αγορα εργασιας, θα ειμαι με αλλους "100.000 ομοιδεατες πληροφορικους" να μην μπορουμε να ζησουμε και να γινομαστε σερβιτοροι.. Το θεμα μου ειναι το πως θα ειναι τα πραγματα του χρονου οταν η παρεα μου θα χαθει, και παρολο που ξερω οτι προεχει το μελλον μου, αναρωτιεμαι αν στο Γενικο που παω τωρα αξιζει να συνεχισω και να δηλωσω απο εκει για να σπουδασω πληροφορικη. Επισης μια αλλη ερωτηση ειναι αν παω ΕΠΑΛ, αν θα εχω την δυνατοτητα αν γινει προκυρηξη να παω πυροσβεστης οπου ειναι κατι που θελω παρα πολυ και λογω οικογενειας Καθε συμβουλη δεκτη, μιας και ειμαι σε πολυ μπερδεμενη κατασταση πραγματικα... ΥΓ/EDIT: Ευχαριστω για τις απαντησεις σας
saya Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μην επιλεξεις να αφησεις το λυκειο επειδη αυτο θα κανουν οι φιλοι σου. Δεν ειναι τοσο σοβαρο επιχειρημα, ωστε να επηρεασεις ολη σου την ζωη, τους φιλους σου τους βλεπεις και αλλες ωρες. Επελεξε τι αρεσει σε εσενα και αναλογα πραξε.
pavlos1908 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Αυτο ειναι το θεμα, ο τομεας πληροφορικης οπου θα ειναι στο ΕΠΑΛ που πανε οι φιλοι μου, ειναι αυτο που μου αρεσει...Το θεμα ειναι αν οταν παω να δωσω πανελλαδικες, και μπω να σπουδασω πληροφορικη, οταν βγω αν θα καταφερω να "ζησω"?
Mika Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 φιλε μου εδω δεν ξερουμε αν θα καταφερουμε να "ζησουμε" οπως λες σε 6 μηνες, πως θα προβλεψει καποιος την κατασταση της χωρας σε 8 χρονια μινιμουμ που θα βγεις στην αγορα εργασιας; προσωπικη αποψη, ο κλαδος της πληροφορικης δεν εχει υποστει τοσο ζημια οσο οι αλλοι, χωρις να σημαινει οτι δεν εχει και αυτος την υφεση του.
zazik Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δυσκολα μας βάζεις...πολύ δύσκολα....Προβλέψεις δεν χωρούνε , προγνωστικά δεν χωρούνε , δεν ξέρουμε τι θα γίνει σε 8 χρονια που θα βγεις εσύ στην αγορά ,εδώ δεν ξέρουμε μέχρι το τέλος του 11 τι θα έχει γίνει , οπότε , κάνε εσύ αυτό που γουστάρεις , και άσε την κρίση. Σε τόσα χρόνια μπορεί να έχουνε γίνει 3 εμφύλιοι , 2 Βαλκανικοι , 3 Ευρωπαικοι και ενας παγκόσμιος πόλεμος. Μεχρι τότε θα έχουνε γίνει πολλά , τώρα τι πολλά , ουδείς ξέρει να σου πει. Κανε αυτό που αγαπάς , και όταν έρθει η ωρα , σε κάμποσα χρόνια , βλέπεις...
pavlos1908 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Γίνε chef. Το εχω σκεφτει, ομως το θεμα ειναι οτι ειμαι καπως "ατσουμπαλος" να το πω, και δεν κανω γι'αυτην την δουλεια..Δεν ειναι στις προτιμησεις μου..Απο μαγειρικης αποψης μονο ζαχαροπλαστης θα ηθελα να γινω φιλε μου εδω δεν ξερουμε αν θα καταφερουμε να "ζησουμε" οπως λες σε 6 μηνες, πως θα προβλεψει καποιος την κατασταση της χωρας σε 8 χρονια μινιμουμ που θα βγεις στην αγορα εργασιας; προσωπικη αποψη, ο κλαδος της πληροφορικης δεν εχει υποστει τοσο ζημια οσο οι αλλοι, χωρις να σημαινει οτι δεν εχει και αυτος την υφεση του. Δυσκολα μας βάζεις...πολύ δύσκολα....Προβλέψεις δεν χωρούνε , προγνωστικά δεν χωρούνε , δεν ξέρουμε τι θα γίνει σε 8 χρονια που θα βγεις εσύ στην αγορά ,εδώ δεν ξέρουμε μέχρι το τέλος του 11 τι θα έχει γίνει , οπότε , κάνε εσύ αυτό που γουστάρεις , και άσε την κρίση. Σε τόσα χρόνια μπορεί να έχουνε γίνει 3 εμφύλιοι , 2 Βαλκανικοι , 3 Ευρωπαικοι και ενας παγκόσμιος πόλεμος. Μεχρι τότε θα έχουνε γίνει πολλά , τώρα τι πολλά , ουδείς ξέρει να σου πει. Κανε αυτό που αγαπάς , και όταν έρθει η ωρα , σε κάμποσα χρόνια , βλέπεις... Ναι σωστα, εχετε δικιο κανεις δεν ξερει τι θα γινει σε τοσα χρονια..Σαν νεος προσπαθω απλως να βρω το καλυτερο μελλον για μενα παρολο την δυσκολη εποχη που ζουμε...Τουλαχιστον θα προσπαθησω
slygeo87 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Το εχω σκεφτει, ομως το θεμα ειναι οτι ειμαι καπως "ατσουμπαλος" να το πω, και δεν κανω γι'αυτην την δουλεια..Δεν ειναι στις προτιμησεις μου..Απο μαγειρικης αποψης μονο ζαχαροπλαστης θα ηθελα να γινω Έχει γκαφρά. Μη το βάζεις κάτω σε ό,τι και να διαλέξεις, με χαμηλή αυτοεκτίμηση δεν θα καταφέρεις τίποτα.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Υπάρχουν 2 ειδών ιδεολογίες σε ότι έχει να κάνει με τη δουλειά. 1. Δουλεύω στο επάγγελμά που μου αρέσει και με προσδιορίζει σε μεγάλο βαθμό. 2. Δουλεύω για να βγάζω αρκετά χρήματα έτσι ώστε να κάνω πράγματα τα οποία πραγματικά μου αρέσουν. Άρα πρέπει να αποφασίσεις σε ποιες απο τις 2 κατηγορίες ανήκεις. Γνώμη μου είναι ότι είναι πολύ νωρίς να εξειδικευτείς σε ότι αφορά το μελλοντικό σου επάγγελμα. Ο χώρος της πληροφορικής είναι πράγματι κορεσμένος σε έναν βαθμό ΑΛΛΑ εξακολουθεί να είναι ο κλάδος με τη περισσότερη ζήτηση στην αγορά (όσο και περιορισμένη να είναι). Σίγουρα δεν ήταν όπως το 90 που σε προσκύναγαν όλοι αν ήσουν "κομπιουτεράς". Όσο για τις παρέες...είναι φυσική εξέλιξη της ζωης. Απο τις τεράστιες παρέες στο Λύκειο κρατάς επαφή με 1-2 άτομα το πολύ. Το ίδιο γίνεται και στα φοιτητικά χρόνια. Πας στη σχολή, πας στα πάρτυ, κάνεις τεράστιες παρέες...μετά ο καθένας τραβά το δρόμο του και σου μένουν 1-2 φίλοι καλοί. Άρα προετοιμάσου ψυχολογικά ότι θα συμβεί αυτό.
imr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Εφοσον οπως λες πας για 18000+ μορια γιατι να μην μεινεις Λυκειο και οταν τελειωσεις να πας για μια σχολη πληροφορικης. Η αν δεις οτι ζοριζουν πας καμια Ευελπιδων μετα. Σκεψου οτι η καλυτερη επενδυση που μπορεις να κανεις ειναι η εκπεδευση σου, για μενα μεινε Λυκειο , γραψε ΠΟΛΥ καλα πανεληνειες και μετα απο φασιζεις τι θες να σπουδασεις. Και κοιτα να σπουδασεις αυτο που σου αρεσει. Κανενας δεν ξερει πως θα ειναι τα πραγματα σε 10 χρονια που θα βγεις στην αγορα εργασιας, αλλα αν σπουδασεις αυτο που σου αρεσει, θα γινεις καλος σε αυτο και θα εχεις μια δουλεια που σου αρεσει. Μην σκεφτεσαι απο τωρα τι θα επαγγελματικη αποκατασταση θα εχεις σε 10 χρονια, πραγματικα δεν μπορει να υπαρξει τετοια προβλεψη απλα κοιτα να κανεις αυτο που σου αρεσει. Παντως εφοσον πιστευεις οτι μπορεις να το καταφερεις να πας καλα στις πανεληνιες μεινε Λυκειο σιγουρα και μολις τελειωσεις βλεπεις που θα δηλωσεις, και παλι θα μπορεις να πας και πληροφορικη/στρατιωτικος/οτιδηποτε σου αρεσει θα εχεις περισοτερες επιλογες
pavlos1908 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Το ερωτημα μου ειναι, εφοσον ειτε Γενικο μεινω ειτε ΕΠΑ.Λ παω, ποιος ο λογος να μην παω ΕΠΑ.Λ οπου θα κανω μαθημα πανω στον τομεα που θελω να σπουδασω ( πληροφορικης )? Για στρατιωτικος δεν με βλεπω βεβαια, μονο τιποτα ΣΤΥΑ σκεφτομουν για τηλεπικοινωνιων αλλα και ΣΤΥΑ μπορω να παω απο το συγκεκριμενο ΕΠΑ.Λ . Edit: Επειδη γραφετε να κανω αυτο που μου αρεσει ( και σωστα το γραφετε ), απλη διευκρινιση, αυτο ειναι που μου αρεσει ο τομεας της πληροφορικης και η δουλεια του πυροσβεστη. Αυτα τα 2 ειναι στην κορυφη των επιλογων μου.
giorgos147 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Επειδη ειμαι απο κινητο και βαριεμαι να διαβαζω ολες τις απαντησεις, ειδα που ανεφερες οτι αν δωσεις, μπορεις να βγαλεις μεχρι και 18.500 χιλιαδες μορια. Αρχικα, μακαρι οντως να ειναι ετσι, αλλα οι επομενες χρονιες προοριζονται επσης δυακολες οπως η φετινη, αλλα εχεις ενημερωθει οτι θα δινεις με αλλο συστημα;
pavlos1908 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Κατι εχω διαβασει, ομως δεν εχω ενημερωθει πληρως. Μηπως μπορεις να μου πεις εσυ πως θα δινω?
giorgos147 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Απλά οι Πανελλήνιες δε θα ισχύουν. Απ'όσο γνωρίζω και γω, μιας που δε με ενδιαφέρει διότι εγώ θα είμαι η "τελευταία γενιά που θα δίνει πανελλήνιες", θα μπαίνεις στο Πανεπιστήμιο της προτίμησής σου και θα δίνεις εκεί γραπτές εξετάσεις. Έτσι γνωρίζω τουλάχιστον. Ας επιβεβαιώσει κάποιος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.