AkisD Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Γεια σας Εχω ηδη το παρακάτω συστημα i5 750 (stock) Asus P7P55D 8 Gb Corsair Ram HD 6870 (και μια HD 5870 στο συστημα της δουλιάς μου) Enermax Mod 82+ 625W και δυο σκληρους. Αναμένοντας μερικα απο τα δυνατα παιχνίδια που ερχονται(κυριως BF3) σκεφτόμουν πως μπορω να κανω μια σχετικα οικονομικη αναβάθμιση χωρις να ξοδεψω παρα πολλα χρηματα. Γενικα δεν ειμαι οπαδος των crossfire,sli αλλα σκεφτομουν να επαιρνα μια δευτερη 6870 γιατι ειδα σε μερικα reviews οτι εχει αρκετα καλες επιδόσεις-τουλαχιστον καλυτερες απο την GTX 580 που σκεφτόμουν να αγορασω. Το πρωτο που σκέφτομαι ειναι αν εντεχει το τροφοδοτικο. Γενικα μου αρεσουν τα enermax και σκεφτομουν το Mod 87+ 800W, αλλα ειναι αρκετα ακριβο. Τελος παντων το ερωτημα ειναι αν χρειαζεται καινουργιο και αν υπαρχει καμια αλλη προταση σε κατι καλο και ισως πιο οικονομικο σας ειναι καλοδεχούμενη. Και κατι τελευταιο που εχω απορια. Πιστευετε οτι ο επεξεργαστης θα αντεξει τις 2 καρτες η θα εχουν μειωμενη επιδοση? Ευχαριστω
stm00192 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μια χαρά αν΄τεχει το τροφοδοτικό σου και με το παραπάνω!! Οπως επίσης και ο επεξεργαστής σου... αλλά με λίγο κλοκάρισμα θα ήταν ακομη καλυτερα!! κρίμα να μην τον κλοκαρεις τον 750!! Η κυριότερη ερώτηση όμως είναι.... τι αναλυση υποστηρίζει η οθόνη σου!!
AkisD Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 1920x1080, σε μια τηλεοραση bravia παιζω. Να σου πω δεν το περιμενα οτι το τροφοδοτικο θα αντεχει αλλα αν βλεπω καλα και εσυ CF εχεις. Οταν βαλω την δευετερη καρτα πανω υπαρχει καμια ενδειξη οτι το τροφοδοτικο ζοριζεται? Θα εχω και ενα πυροσβεστηρα διπλα για καλο και για κακο...χεχε. Τωρα για o/c δεν εχω ιδεα. ΔΕν θα τραβηξει ακομη περισσοτερο ρευμα ομοως? Αν ειναι να δω διαφορα παντως στο συστημα με o/c να παρω μεγαλυτερο τροφοδοτικο. Τι λες?
ektor7 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μια χαρά αν΄τεχει το τροφοδοτικό σου και με το παραπάνω!! Οπως επίσης και ο επεξεργαστής σου... αλλά με λίγο κλοκάρισμα θα ήταν ακομη καλυτερα!! κρίμα να μην τον κλοκαρεις τον 750!! Η κυριότερη ερώτηση όμως είναι.... τι αναλυση υποστηρίζει η οθόνη σου!! Είσαι σίγουρος ότι το τροφοδοτικό(625W),θα αντέξει 2x6870? 2x gtx560sli?
pano Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Είσαι σίγουρος ότι το τροφοδοτικό(625W),θα αντέξει 2x6870? 2x gtx560sli? Άνετα.
AkisD Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Σορρυ δεν καταλαβα αν κανεις πλακα...λες οτι δεν φτανει?
ektor7 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Σορρυ δεν καταλαβα αν κανεις πλακα...λες οτι δεν φτανει? Οχι, μιλά σοβαρά. Λέει ότι φτάνει και για sli της 560! Πάντως, βλέποντας τον stm00192 με 5870cf με 525w, αρχίζω να το πιστεύω!
pano Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Σορρυ δεν καταλαβα αν κανεις πλακα...λες οτι δεν φτανει? Όχι δεν κάνω πλάκα,λέω ότι φτάνει άνετα. Επίσης αν η μητρική σου είναι αυτή http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1156/P7P55D/#specifications ,για ψάξε τι παίζει με την απόδοση του c/f σε τέτοιας δυναμικής καρτών σαν την δικιά σου,λόγω του ότι η δεύτερη PCI Express θύρα της είναι x4 mode.
stm00192 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Είσαι σίγουρος ότι το τροφοδοτικό(625W),θα αντέξει 2x6870? 2x gtx560sli? Φτανει και περισεύει... Και ναι όπως βλέπεις ακομη και ένα 525 σηκώνει cf εαν είναι καλό!! Απλά εγώ εν γνώση μου το έχω στα όρια του!!
AkisD Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Εχεις δικιο, το 16x4x στα περισοτερα forum που κοιτσξα δεν συνισταται για cf. Μητρικη σε 8x/8x σε P55 ειναι δυσκολο πλεον να βρεθει. Οποτε η παω για αλλο επεξεργαστη-μητρικη η περιμενω κανα εξαμηνο για νεες καρτες γραφικων και βλεπουμε. Οποτε μαλλον θα πρεπει να περιμενω. Ευχαριστω παντως.
AkisD Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Τελικα δεν αντεξα και την πηρα την δευτερη 6870. Ηταν αρκετα φτηνη και το ρισκο δεν ηταν τοσο ακριβο. Τελος παντων οι προσδοκιες ειναι περιορισμενες. Στο 3dmark11 παντως που την δοκιμασα δινει σκορ P6937 (στο Χ ειναι καπου 2150). Με τον i5 750 σε στοκ και λιγο που κοιταξα σε ιντερνετ αν δεν κανω λαθος αυτο ειναι καλυτερο σκορ απο οτι μια gtx580 που ηταν ακριβοτερη. Εχει κανεις εικονα τι σκορ θα ειχα με τον παρον επεξεργαστη αν ειχα μητρικη που να δουλευε σε 8x/8x? Και δευτερον αν ο επεξεργαστης ηταν πουσαρισμενος στα πραγματικα παιχνιδια και οχι σε benchmark testing οπως ειναι το 3d mark, τι κερδος θα ειχα? Ευχαριστω
ninos30 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Οι ερωτήσεις που κάνεις (για τα σκορ) είναι πολύ υποκειμενικές, και κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Το κάθε PC είναι ιδιαίτερο, και ακόμα ίδιο HW να έχουν 2 PC, διαφορετικό σκορ θα δώσουν ως αποτέλεσμα. Πάντως, σε αμφότερες τις περιπτώσεις θα έπαιρνες λίγο μεγαλύτερο σκορ στο 3dMark Γενικά πάντως 2 πραγματάκια. - Κρίμα να μην πουσάρεις τον i5. Σίγουρα έχεις ένα μικρό bottleneck με cfx6870 - Σε real-life χρήση, δεν χάνεις τόσα πολλά από τα lanes (x4) της δεύτερης PCIeX. Το πολύ 1-2 fps. Οπότε μην το σκέφτεσαι.
AkisD Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Εχεις δικιο, συμφωνω απολυτα. Ο μοναδικος λογος για το σκορ που ρωταω ειναι οτι σε αρκετα φορα που κοιταξα σχεδον ολοι ηταν τελειως αρνητικοι για το 16x/4x σε cf. Μερικοι εφταναν να λενε οτι αποδιδει χειροτερα απο μια μονη καρτα. Γι αυτο ρωταω γιατι η αρχικη μου εντυπωση ειναι οτι αποδιδει αρκετα καλα. Οσον αφορα για το o/c του επεξεργαστη νομιζω οτι θα χρειαστω ενα μεγαλυτερο τροφοδοτικο και βασικα να μαθω πως κανουν o/c. Θα το κοιταξω πρωτα να ενημερωθω και θα ψαξω και για συμβουλες εδω μεσα.
ninos30 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 To τροφοδοτικό σου είναι σκυλί. Μην μασάς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.