Προς το περιεχόμενο

Μπαταρίες ζελέ έχουν όλες τις προδιαγραφές να εισέλθουν στις συσκευές μας


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μία άκρως καινοτόμα μπαταρία κατασκεύασαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Leeds, η οποία αποτελείται από ζελέ! Είναι μικρότερη σε μέγεθος από τις μπαταρίες που όλοι ξέρουμε, πιο ελαφριά, πιο φθηνή και κυρίως πιο ισχυρή.

 

Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των σημερινών smartphones και των tablets είναι η μπαταρία τους. Υπάρχουν πολλές συσκευές οι οποίες καταναλώνουν τόσο πολύ γρήγορα τα αποθέματα τους που μπορούν να την εξαντλήσουν σε λιγότερο από μία μέρα.

 

battery-icon-jelly-thumb-550xauto-70464.jpg

 

Οι μπαταρίες ζελέ υπόσχονται να το αλλάξουν αυτό. Όντας ελαφρύτερες και πιο ισχυρές από τις σημερινές μπαταρίες λιθίου, αποτελούνται κατά 70% από υγρό ηλεκτρολύτη και έτσι μπορούν να πάρουνε όλων των ειδών τα σχήματα και μεγέθη. Έτσι ανοίγεται επίσης ο δρόμος στην κατασκευή συσκευών σε διαφορετικό σχήμα από το ορθογώνιο.

 

“Η ασφάλεια είναι ένα από τα σημεία που πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλη προσοχή στις μπαταρίες λιθίου. Οι συμβατικές μπαταρίες χρησιμοποιούν ηλεκτρολύτες βασισμένους σε οργανικά υγρά. Αυτά είναι που καίγονται όταν βλέπουμε μία μπαταρία να πιάνει φωτιά. Αντικαθιστώντας τα με πολυμερές ή με ηλεκτρολύτες ζελέ ενισχύεται αρκετά η ασφάλεια.” Αναφέρει ο καθηγητής Peter Bruce, χωρίς να εμπλέκεται στη μελέτη.

 

Όσον αφορά το κόστος τους, υπολογίζεται ότι θα είναι κατά 10-20% μειωμένο σε σχέση με τις συμβατικές μπαταρίες και πολύ πιθανόν να κρατάνε “ζωντανές” τις συσκευές μες για μέρες.

 

Link.png Site: dvice.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλή φάση γενικά αλλά έχω ακούσει και άλλες τεχνολογικές καινοτομίες ως προς τις μπαταρίες τόσα χρόνια που καμία όμως δεν έχω δει να βγαίνει στην αγορά.

Ας ελπίσουμε δούμε κάτι τα επόμενα χρόνια αλλιώς η εξέλιξη των φορητών συσκευών δεν μπορεί να έχει ουσιαστικό μέλλον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει διάφορες (νέου είδους) βελτιωμένες μπαταρίες που μπορούν να αντικαταστήσουν τις σημερινές μπαταρίες λιθίου. Όλα όμως έχουν μείνει στα χαρτιά. Στην παραγωγή δεν έχει φτάσει τίποτε. Τι συμβαίνει και στον χώρο τις μπαταρίας δεν έχει γίνει καμία πρόοδος εδώ και 10 χρόνια? Δεν ασχολούνται σοβαρά οι εταιρίες με το θέμα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπλα μπλα μπλα μπλα ....

Όταν θα βγουν θα έχουμε γεράσει.

Μπα η όλη φάση στρέφεται προς την φορητοτητα και την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να λύσουν το ενεργειακό πρόβλημα των smartphones και tablets.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχουμε ακούσει για ενα σωρό υλοποιήσεις και πειράματα που έχουν γίνει αλλα τίποτα χειροπιαστό και έτοιμο να βγει στην αγορά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ξεχνάτε μάλλον πως τα πρώτα κινητά είχαν τεράστιες μπαταρίες νικελίου καδμίου που κράταγαν μία μέρα και στο χρόνο πάνω ήταν νεκρές, έπρεπε να τις ξεφορτίζεις πλήρως κτλ. Όχι και καμία πρόοδος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι συμφωνω...στο θεμα της μπαταριας δεν ασχολουνται σοβαρα οι εταιριες...

Μα φυσικά!

 

Αφού ανάμεσα σε μεγαλύτερη μπαταρία ή 16πυρινου κινητού με 8Gb ram και 8" οθόνη,

ο "ψαγμενος" :εμοτικονμουτζας: καταναλωτής θα διαλέξει το δεύτερο!

 

Και οι περισσότερες εταιρίες θα κατασκευάσουν αυτο που πουλάει πιο εύκολα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο που λετε για το οτι πολλα ακουγεται και δεν εχει γινει τιποτα ειναι βλακεια. Πριν απο 5 χρονια ηθελες μπαταρια για το mp3 player που κουβαλουσες, μπαταρια για το gps, μπαταρια για το κινητο και μπαταρια για την μινι τηλεοραση. Και ολα τελειωναν γρηγορα. Τωρα τα εχεις και τα 4 σε 1 συσκευη, μπαινεις και στο ιντερνετ και εχεις μια μπαταρια αντι για 4 αλλα τελειωνει παλι γρηγορα. Λογικο δεν ειναι? Εχουν γινει τεραστια βηματα την τελευταια δεκαετια στις καταναλωτικες μπαταριες. Οπως ειπε και ενα παιδι καποτε ειχαμε τις αθλιες NiCd, μετα τις μετριες NiNH, μετα τις καλες Li ion και τωρα τις εξαιρετικες Li Polymer που μεχρι πριν 2 χρονια ηταν πανακριβες. Οι gel δεν ειναι καινουργια τεχνολογια απλα τωρα θα αρχισουν να μπαινουν σε καταναλωτικα προιοντα.

 

Μην λεμε οτι θελουμε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

νόστιμες ακούγονται αυτές οι μπαταρίες

 

συμφωνώ με το παλικάρι που έγραψε ότι λόγω της εξάπλωσης s.f. και ταμπλετ δε μπορεί, θα υπάρξει επιτάχυνση τγς προόδου στον τομέα της μπαταρίας. Πλέον όποιος ανακαλύψει καινούρια τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτή την κατηγορία συσκευών θα γίνει βαθύπλουτος. Αυτό και μόνο πρέπει να είναι αρκετό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...