Προς το περιεχόμενο

Δεν πληρώνει τα νοίκια ενός(1) χρόνου

Uberalles_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αμα εγω πετυχω τον σκοπο μου και τον πεταξω εξω, ας παει να σκασει 100 ευρω αν θελει να μου κανει μυνηση.. και αν θελει ας ερθει και για αντιποινα. χαζοι δεν ειναι αυτοι τοχω ακουσει πολλες φορες να γινεται. απλα επιλεγουν ατομα σαν ιδιοκτητες που ξερουν οτι δε θα το τραβηξουν το σχοινι.. ακους εκει ενα χρονο τσαμπε και πουλαει και μουρη.. αν ειναι δυνατον

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μη λέτε πράγματα από το μυαλό σας, έχετε ξεφύγει και γράφετε ανοησίες. Δε μπήκε μέσα στο σπίτι σου παράνομα, μπήκε με συμβόλαιο ενοικίασης. Το αν έχει παραβιάσει αυτή τη στιγμή το συμβόλαιο δε σημαίνει πως θα μπουκάρεις μέσα εσύ. Ισχύει άσυλο όσο παραμένει μέσα κι αν αποτολμήσεις τέτοιες μαγκιές, κινδυνεύεις με χειρότερες ποινές απ'ότι αυτός που δε πληρώνει, ακόμα και με φυλάκιση αν το τραβήξεις έτσι και δεν είναι ιδεατά αυτά. Κι αν μπεις και πειράξεις πράγματά του, θα φας μια μήνυση ακόμα και για πράγματα που δεν είχε μέσα και θα τρέχεις να αποζημιώσεις. Για να μη πούμε αν ο άλλος έχει οικογένεια και ισχυριστεί άλλα πράγματα και τρέχεις και δε φτάνεις.

Το πρώτο πράγμα που θα σας πει δικηγόρος είναι να μη κάνετε καμιά ανοησία.

Ο τρόπος για να διώξεις κάποιον είναι η διαδικασία έξωσης.

Ναι, πρέπει να πληρώσεις για να το κάνεις αυτό. Και σε άλλα πράγματα πρέπει να πληρώσεις για να διεκδικήσεις τα νόμιμα δικαιώματα, δυστυχώς κάθε φορά που χρησιμοποιείς νομικά μέσα κινητοποιούνται άνθρωποι και μηχανισμοί κι αυτό κοστίζει, αλλά είναι απαραίτητο αν θες να μη τρέχουν εσένα μετά.

Δημοσ.

Μετά την 3ετία που τυπικά λήγει το συμβόλαιο, μπορεί να επικαλεστεί ότι είναι φιλοξενούμενοι που θέλει να τους διώξει και δεν ξεκουμπίζονται; :wub: Εκεί προστατεύεται κανείς πιο εύκολα νομικά; Πχ να έρθει η αστυνομία να τους διώξει;

Δημοσ.

Η αστυνομία δε μπουκάρει μέσα σε σπίτια, ισχύει άσυλο. Ούτε καν εσύ δε μπορείς να μπουκάρεις απρόσκλητος, ας είναι σπίτι σου. Η νόμιμη διαδικασία είναι η έξωση.

Δημοσ.

Μη λέτε πράγματα από το μυαλό σας, έχετε ξεφύγει και γράφετε ανοησίες. Δε μπήκε μέσα στο σπίτι σου παράνομα, μπήκε με συμβόλαιο ενοικίασης.

το οποιο εχει ληξει εδω και ενα χρονο. οποτε αφου εχει ληξει, τι δικαιωματα εχει στον χωρο το ατομο αυτο?

Το αν έχει παραβιάσει αυτή τη στιγμή το συμβόλαιο δε σημαίνει πως θα μπουκάρεις μέσα εσύ. Ισχύει άσυλο όσο παραμένει μέσα κι αν αποτολμήσεις τέτοιες μαγκιές, κινδυνεύεις με χειρότερες ποινές απ'ότι αυτός που δε πληρώνει, ακόμα και με φυλάκιση αν το τραβήξεις έτσι και δεν είναι ιδεατά αυτά. Κι αν μπεις και πειράξεις πράγματά του, θα φας μια μήνυση ακόμα και για πράγματα που δεν είχε μέσα και θα τρέχεις να αποζημιώσεις. Για να μη πούμε αν ο άλλος έχει οικογένεια και ισχυριστεί άλλα πράγματα και τρέχεις και δε φτάνεις.

οκ σεβαστο και σωστο. τι ασυλο ισχυει σε χωρο που πια δεν εχει δικαιωμα παραμονης λογω ληξης μισθωτηριου?

Ο τρόπος για να φιώξεις κάποιον είναι η διαδικασία έξωσης.

Ναι, πρέπει να πληρώσεις για να το κάνεις αυτό. Και σε άλλα πράγματα πρέπει να πληρώσεις για να διεκδικήσεις τα νόμιμα δικαιώματα, δυστυχώς κάθε φορά που χρησιμοποιείς νομικά μέσα κινητοποιούνται άνθρωποι και μηχανισμοί κι αυτό κοστίζει, αλλά είναι απαραίτητο αν θες να μη τρέχουν εσένα μετά.

γελοιο το ολο συστημα. και το βλεπουν και το ξερουν. ληγει το μισθωτηριο? ΤΕΛΟΣ τα μαζευεις και φευγεις. δε το κανεις? σε μαζευουν και σε φευγουν!

Η αστυνομία δε μπουκάρει μέσα σε σπίτια, ισχύει άσυλο. Ούτε καν εσύ δε μπορείς να μπουκάρεις απρόσκλητος, ας είναι σπίτι σου. Η νόμιμη διαδικασία είναι η έξωση.

αυτο ρωταω. ισχυει ασυλο για ποιον? για τον ιδιοκτητη? γιαυτον που κατεχει νομιμα τον χωρο?

δλδ αν παω ας πουμε για "επισκεψη" στο σπιτι και μετα δε το κουναω ρουπι, τι γινεται? ενσωματωνομαι και εγω στους κανονες του ασυλου?

Δημοσ.

Συνεχίζεις να λες πράγματα από το μυαλό σου. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Αν έχεις εσύ σπίτι που νοικιάζεις και νομίζεις πως δικαιούσαι να κάνεις το νταή, κάνε τον. Μη το προτείνεις σε άλλους όμως, ίσως δεν έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα. :-)

Δημοσ.
αυτο ρωταω. ισχυει ασυλο για ποιον? για τον ιδιοκτητη? γιαυτον που κατεχει νομιμα τον χωρο?

δλδ αν παω ας πουμε για "επισκεψη" στο σπιτι και μετα δε το κουναω ρουπι, τι γινεται? ενσωματωνομαι και εγω στους κανονες του ασυλου?

Ωραία ερώτηση; Αλήθεια τι γίνεται εκεί; :confused:

Δημοσ.

πλακα μου κανεις?

τι βγαζω απο το μυαλο μου?

σε ρωταω καποια πραγματα να καταλαβω. αν μπορει ο ενας να το παιξει "τρελα" ε τοτε θα μπορει και ο αλλος.

γιαυτο ρωταω για την εννοια του "ασυλου"

Δημοσ.

Μπορείς να κατανοήσεις πως η νόμιμη διαδικασία να τον πετάξεις έξω είναι η διαδικασία έξωσης; Τελειώνει εκεί η κουβέντα.

Αυτά που υποθέτεις δεν ισχύουν όπως τα υποθέτεις, ρώτα δικηγόρο αν αμφιβάλλεις, εγώ έχω ρωτήσει σε δική μου περίπτωση, κι εγώ κάποτε ήθελα να κάνω το νταή.

Δημοσ.

Μπορείς να κατανοήσεις πως η νόμιμη διαδικασία να τον πετάξεις έξω είναι η διαδικασία έξωσης; Τελειώνει εκεί η κουβέντα.

Αυτά που υποθέτεις δεν ισχύουν όπως τα υποθέτεις, ρώτα δικηγόρο αν αμφιβάλλεις, εγώ έχω ρωτήσει σε δική μου περίπτωση, κι εγώ κάποτε ήθελα να κάνω το νταή.

Έχω την εντύπωση ότι και οι δύο σε μπερδέψαμε για άτομο που έχει σπουδάσει νομική! B) Πάσσο τότε! :rolleyes:

Δημοσ.

Αν μπορούσες να μπεις μέσα και να τον πετάξεις έξω αυτόβουλα κι όπως γουστάρεις κι αυτό να το προβλέπει ο νόμος και να μη σου λέει κανένας τίποτα, θα το είχαμε λύσει το πρόβλημά μας με αυτούς τους ενοικιαστές. Αλλά δε πάει έτσι, τί να κάνουμε τώρα. Δυστυχώς είναι να μη πέσεις στη περίπτωση (μερικοί το κάνουν και σύστημα με τα απλήρωτα ενοίκια και πάνε από το ένα σπίτι στο άλλο έτσι).

Δημοσ.

Ο μόνος τρόπος να τον πετάξει έξω εκτός δικαστικής οδού, είναι να του σπάσει τα νεύρα !!

(πχ. να τον παίρνει 50 τηλέφωνα τη μέρα, να ζητάει συνεχώς έλεγχο του μισθίου, ο οποίος λογικά αναγράφεται και στο συμβόλαιο, κλπ.)

άλλο τρόπο δε βλέπω.

Αλλιώς , δικαστήρια - αγωγές για εξώσεις και όλα τα συναφή..

Μπορεί επίσης να επικαλεστεί ζημιές στο οίκημα, και να του κάνει και αγωγές για φθορές ..

Αν μπορεί να επικαλεστεί ότι έχουν γίνει και σκόπιμα λόγω της μεταξύ τους διένεξης, το αδίκημα είναι ΠΟΙΝΙΚΟ (εσκεμμένη φθορά ξένης περιουσίας) .. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να τον τρομάξει και να τον αναγκάσει να φύγει..

Επίσης θα του κοστίσει και αρκετά σε δικηγόρους, και φαντάζομαι ότι θα το σκεφτεί πολύ καλά πριν μπλέξει σε δικαστική διαμάχη.

Το ότι έσκισε το εξώδικο δεν λέει τίποτα. Ο κλητήρας του το επέδωσε, άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επίσημο έγγραφο..

Από εκεί και πέρα, ΠΡΟΣΟΧΗ σε ποιους βάζετε μέσα στα σπίτια σας..

Ο κακός ενοικιαστής είναι πολύ χειρότερος από τον καθόλου ενοικιαστή..

Δημοσ.

Εσυ αναφερεις την νομιμη οδο, και την "μετοσταυροστοχερι" και καλα κανεις.

Ο καθενας ομως ενεργει οπως νομιζει ο ιδιος και ακολουθει τις συνεπειες των πραξεων του.

Ο θειος στην προκειμενη περιπτωση εχει μεγαλη ευθυνη γιατι αφησε τον νοικαρη του ενα χρονο να μενει τσαμπα στην ιδιοκτησια του, και τωρα, μετα απο ενα χρονο θυμηθηκε οτι του χρωσταει νοικια.

Απο δω και περα ο θειος ή θα παει με την νομικη οδο οπως λες εσυ, δηλαδη "διαδικασια εξωσης" κτλ κτλ με την οποιοα διαδικασια οχι μονο δε θα παρει αυτα που του χρωστανε, αλλα θα πληρωσει κιολας, και μαλιστα ΠΟΛΛΑ,

ή θα ακολουθησει την αλλη οδο του "πουλαω τρελα".

Αλλη λυση εγω δε βλεπω

Εγω προσωπικα θα ακολουθουσα την δευτερη λυση, γιατι αν ο αλβανος μπορει να μου το παιξει τρελα μια φορα, εγω μπορω να το παιξω τρελα 10 φορες, και επιπλεον δερνω κιολας.

Ο καθενας φυσικα με την ιδιοσυγκρασια του, δεν ειμαστε ολοι το ιδιο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...