tsioudiver Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Και όλα τα παραπάνω ισχύουν εφόσον δεν υπάρχει συμβόλαιο στη μέση;
washcloud Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 · Κρυμμένο από Snoob, 13 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 13 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Οταν εχεις υποχρεωση στον αλλον,του λες ευχαριστω,συγγνωμη,και σκυβεις το κεφαλι,δε σκιζεις δημοσια εγγραφα. εκτος κι αν νομιζεις οτι το σκισε με λυπημενο υφος κακομοιραιικο... Όχι δεν έχω λόγο ν' αμφισβητήσω ότι ΔΕΝ έσκισε την εξώδικη κλήση κακομοίρικα. Ο καθένας "τσαμπουκάτα" θα έκανε κάτι τέτοιο, όπως κι ένας αδέσποτος σκύλος που δε δαγκώνει θα σου δείξει όλα του τα δόντια αν πας να τον πλησιάσεις. Έχει όμως διαφορά το "δεν με νοιάζει το χαρτί, το σκίζω, να" από το "...ΧΑΡ-ΧΑΡ-ΧΑΡ, ΕΦΕΡΕ ΕΞΩΝΤΙΚΟ ΤΟ ΤΥΜΑ, ΧΑΡ-ΧΑΡ-ΧΑΡ", αν τη βλέπεις. Τεσπα, η ενδεχόμενη "κακομοιριά", δε σημαίνει τίποτε παραπάνω από το "έχω μείνει άνεργος και δεν έχω να πληρώσω". Θα μου πεις εμένα ρε Wash τί με νοιάζει-δε με νοιάζει / εγώ τα λεφτά μου θέλω σε τέτοια φάση. Δεκτόν. Αλλά άλλο το 'να-άλλο τ' άλλο. Το πώς αντιμετωπίζει ο καθ' ένας μια κατάσταση, επίσης διαφέρει. Εσύ κι εγώ και πιθανώς τόσοι άλλοι, να λειτουργούσαμε στη θέση του όπως λες : κεφάλι κάτω, κι αιτούμαι ό,τι αιτούμαι, και στη χειρότερη τα μαζεύω πάσει θυσία και κοιτάω να βρω πού θα πάω. Δεν είναι όμως όλοι το ίδιο. Άλλος δεν θα υπολογίσει τον ιδιοκτήτη, αλλά την οικογένειά του και θα κάτσει μέχρι να τον βγάλουν με το ζόρι. Και ξαναλέω, δεν τα ξέρουμε όλα τα δεδομένα : συνήθως οι ιδιοκτήτες, το παίζουν αλμυρά φυστίκια "για να μη τους πάρουν τον αέρα" (θα σας κάνω/θα σας ράνω/θα σας δείξω. Εγώ"). Κι ενίοτε είτε με μικρή αφορμή, είτε και με μηδαμινή ("...κανόνισε να μη μου ξανακαθυστερήσεις το νοίκι 2 βδομάδες γιατί θα φέρω αστυνομία" "...μα, σας είπα ότι θ' αργούσανε να με πληρώσουνε..." "τί με νοιάζει εμένα. Φιλανθρωπικό ίδρυμα είμαι; Να μη ξανασυμβεί γιατί θα φέρω αστυνομία"). Άμα ο άλλος είναι άνεργος, άφραγκος, πιεσμένος κι όντας μετανάστης εδώ, ε τί θα κάνει άμα πας να τον "τρομοκρατήσεις"; "...έχεις 6 μήνες που δεν πληρώνεις, θέλω τα λεφτά μου και να φύγεις" - τα παιδιά του θα σκεφτεί, και θα σου βγάλει και αυτός "δόντια"... γιατι; ...διότι το λέει καθαρά πως εδώ και 1 χρόνο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ :ρ
Erwdios Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Ναι στη λύση του ντου και την αλλαγή κλειδαριάς. Εγώ σπιτονοικοκύρης δεν είμαι του λόγου μου και μάλιστα ζω και στο ενοίκιο, αλλά θα ντρεπόμουν να ζήσω σε ένα σπίτι για το οποίο δεν μπορώ να διαθέσω μίσθωμα ακόμη κι αν είχα 5 παιδιά και 2 γονείς άρρωστους. (χτύπα ξύλο και για τα 2 ) Το δικό μου πρόβλημα δεν μπορεί να το μοιράζεται ο άλλος με το έτσι θέλω. Είναι άλλο να ζητήσει κάποιος βοήθεια και άλλο ο τσαμπουκάς που περιγράφεται πιο πάνω.
KilliK Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 · Κρυμμένο από Snoob, 13 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 13 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Όχι δεν έχω λόγο ν' αμφισβητήσω ότι ΔΕΝ έσκισε την εξώδικη κλήση κακομοίρικα. Ο καθένας "τσαμπουκάτα" θα έκανε κάτι τέτοιο, όπως κι ένας αδέσποτος σκύλος που δε δαγκώνει θα σου δείξει όλα του τα δόντια αν πας να τον πλησιάσεις. Έχει όμως διαφορά το "δεν με νοιάζει το χαρτί, το σκίζω, να" από το "...ΧΑΡ-ΧΑΡ-ΧΑΡ, ΕΦΕΡΕ ΕΞΩΝΤΙΚΟ ΤΟ ΤΥΜΑ, ΧΑΡ-ΧΑΡ-ΧΑΡ", αν τη βλέπεις. Τεσπα, η ενδεχόμενη "κακομοιριά", δε σημαίνει τίποτε παραπάνω από το "έχω μείνει άνεργος και δεν έχω να πληρώσω". Θα μου πεις εμένα ρε Wash τί με νοιάζει-δε με νοιάζει / εγώ τα λεφτά μου θέλω σε τέτοια φάση. Δεκτόν. Αλλά άλλο το 'να-άλλο τ' άλλο. Το πώς αντιμετωπίζει ο καθ' ένας μια κατάσταση, επίσης διαφέρει. Εσύ κι εγώ και πιθανώς τόσοι άλλοι, να λειτουργούσαμε στη θέση του όπως λες : κεφάλι κάτω, κι αιτούμαι ό,τι αιτούμαι, και στη χειρότερη τα μαζεύω πάσει θυσία και κοιτάω να βρω πού θα πάω. Δεν είναι όμως όλοι το ίδιο. Άλλος δεν θα υπολογίσει τον ιδιοκτήτη, αλλά την οικογένειά του και θα κάτσει μέχρι να τον βγάλουν με το ζόρι. Και ξαναλέω, δεν τα ξέρουμε όλα τα δεδομένα : συνήθως οι ιδιοκτήτες, το παίζουν αλμυρά φυστίκια "για να μη τους πάρουν τον αέρα" (θα σας κάνω/θα σας ράνω/θα σας δείξω. Εγώ"). Κι ενίοτε είτε με μικρή αφορμή, είτε και με μηδαμινή ("...κανόνισε να μη μου ξανακαθυστερήσεις το νοίκι 2 βδομάδες γιατί θα φέρω αστυνομία" "...μα, σας είπα ότι θ' αργούσανε να με πληρώσουνε..." "τί με νοιάζει εμένα. Φιλανθρωπικό ίδρυμα είμαι; Να μη ξανασυμβεί γιατί θα φέρω αστυνομία"). Άμα ο άλλος είναι άνεργος, άφραγκος, πιεσμένος κι όντας μετανάστης εδώ, ε τί θα κάνει άμα πας να τον "τρομοκρατήσεις"; "...έχεις 6 μήνες που δεν πληρώνεις, θέλω τα λεφτά μου και να φύγεις" - τα παιδιά του θα σκεφτεί, και θα σου βγάλει και αυτός "δόντια"... αστο.εισαι τελειως offside.και στο λεω απο εμπειρα. αλλα δεν μπορω να επεκταθω περισσοτερο γιατι θα καταληξει το τοπικ στην γνωστη καραμελα και θα φωναξουν οι μοντς. τεσπα.
Narayan Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Ερώτηση. Καθώς δεν ξέρω πως λειτουργεί ο νόμος σε τέτοια περίπτωση. Στην τελική μετά και από 4-5 χρόνια δεν θα μπορέσει ο ενοικιαστής να αποδείξει πχ με λογαριασμούς ΔΕΗ/ΟΤΕ/ΕΥΔΑΠ ότι κατοικούσε και έκανε και κατανάλωση πράγμα που αποδεικνύει την φυσική του παρουσία μέσα στο σπίτι; Αν τα είχε βάλει ο θείος στο όνομα του ενοικιαστή τότε ναι, μπορεί να αποδείξει πως έμενε εκεί. Συνήθως όμως ο λογαριασμός μένει στο όνομα του ιδιοκτήτη.
washcloud Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Ναι στη λύση του ντου και την αλλαγή κλειδαριάς. ...πρακτικά μπορεί και να δουλεύει σα σύστημα - δεν είναι όμως για όλες τις περιπτώσεις. Αν πχ τυχόν έχει ολόκληρο νοικοκυριό μέσα ο άλλος, και όντας οικογένεια με παιδιά, παίζει να μην το αφήσει έτσι. Και η παραβίαση που λες, θα βάλει σε μπελά τον ιδιοκτήτη. Κι ένα τελευταίο : τόσο δραστικές ιστορίες για ένα κωλόσπιτο, εγώ προσωπικά δε θα τις πρότεινα τόσο εύκολα. Αν πχ ο άλλος είναι τελικά κα'να ρεμάλι, δεν το 'χει τίποτα να ξεσπάσει σε γυναίκα ή και στα παιδιά ακόμα, αν βρεθεί στον δρόμο με τα έπιπλα/ρούχα του... Και ΔΕΝ εννοώ να τους βρίσει.......... Γι' άλλη μια φορά : ΔΕΝ είμαστε ούτε παρόντες στη φάση, ούτε την ξέρουμε από μέσα. Λίγο χαλαρά με τις προτάσεις, δε βλάφτει....
abc Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Πηγαίντε σε ΕΥΔΑΠ+ΔΕΗ και κόψτε του το ρεύμα και το νερό! Ο θείος σου σαν ιδιοκτήτης μπορεί να το κάνει, ακόμα και αν είναι στο όνομα του ενοικιαστή οι λογαριασμοί. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμβόλαιο, θα του μεταφερθούν στο όνομά του δεν είναι τίποτα. Το εξώδικο δεν ξέρω που κολλάει. Γιατί δεν κάνατε αγωγή να πάτε δικαστήριο να ζητήσετε και αποζημιωση για όσα σας έφαγε;
washcloud Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Αν τα είχε βάλει ο θείος στο όνομα του ενοικιαστή τότε ναι, μπορεί να αποδείξει πως έμενε εκεί. Συνήθως όμως ο λογαριασμός μένει στο όνομα του ιδιοκτήτη. ...συνήθως οι ιδιοκτήτες ακριβώς για να ΜΗΝ τους μείνει καμμιά τόγκα, χωρίς ούτε καν να είναι στο όνομα του νοικάρη, κοιτάνε να πάρει "τους λογαριασμούς" στο όνομά του.
YiN Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 · Κρυμμένο από Snoob, 13 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 13 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος washcloud, εντάξει καλές όλες αυτές οι υποθέσεις για τον άμοιρο τον νοικάρη και σεβαστό ότι ο άνθρωπος μπορεί να μην έχει στον ήλιο μοίρα. Αλλά επίσης έχει ενδιαφέρον ότι θεωρούμε δεδομένο ότι ο θείος δεν ζημιώνεται από όλο αυτό - φαντάζομαι επειδή έχει στην κατοχή του ακίνητο. Αν αρχίσω εγώ να πλάθω σενάρια ολόκληρα ότι ο θείος μπορεί να είναι άνεργος ή συνταξιούχος που ζει με 3 κ 60 και το ενοίκιο αυτό του είναι απολύτως απαραίτητο θα έχω, με τη δική σου λογική, το σωστό αντεπιχείρημα στα όσα γράφεις.
abc Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 · Κρυμμένο από Snoob, 13 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 13 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος washcloud, εντάξει καλές όλες αυτές οι υποθέσεις για τον άμοιρο τον νοικάρη και σεβαστό ότι ο άνθρωπος μπορεί να μην έχει στον ήλιο μοίρα. Αλλά επίσης έχει ενδιαφέρον ότι θεωρούμε δεδομένο ότι ο θείος δεν ζημιώνεται από όλο αυτό - φαντάζομαι επειδή έχει στην κατοχή του ακίνητο. Αν αρχίσω εγώ να πλάθω σενάρια ολόκληρα ότι ο θείος μπορεί να είναι άνεργος ή συνταξιούχος που ζει με 3 κ 60 και το ενοίκιο αυτό του είναι απολύτως απαραίτητο θα έχω, με τη δική σου λογική, το σωστό αντεπιχείρημα στα όσα γράφεις. Ξέχασες να προσθέσεις σε αυτό τα μαζεμένα ΕΤΑΚ, ΦΑΠ και το νέο χαράτσι για τα ακίνητα που έρχεται. Άσε μας ρε washcloud...
washcloud Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 · Κρυμμένο από Snoob, 13 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 13 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος washcloud, εντάξει καλές όλες αυτές οι υποθέσεις για τον άμοιρο τον νοικάρη και σεβαστό ότι ο άνθρωπος μπορεί να μην έχει στον ήλιο μοίρα. Αλλά επίσης έχει ενδιαφέρον ότι θεωρούμε δεδομένο ότι ο θείος δεν ζημιώνεται από όλο αυτό - φαντάζομαι επειδή έχει στην κατοχή του ακίνητο. Αν αρχίσω εγώ να πλάθω σενάρια ολόκληρα ότι ο θείος μπορεί να είναι άνεργος ή συνταξιούχος που ζει με 3 κ 60 και το ενοίκιο αυτό του είναι απολύτως απαραίτητο θα έχω, με τη δική σου λογική, το σωστό αντεπιχείρημα στα όσα γράφεις. Με λίγη λογική να βάλεις κάτω τις περιπτώσεις, πιθανότερο ένας νοικάρης (εκ των πραγμάτων μη "προνομιούχος", αφού πληρώνει νοιίκια) να είναι ο κακομοίρης της φάσης, ενώ ένας κάτοχος ακινήτου πιθανότερο είναι να είναι σε προνομιακότερη θέση από αυτόν. Κι αν του ήταν "βάρος" με τα χρόνια, ε του διαβόλου, θα το είχε "σκοτώσει"... Άσχετα όμως μ' αυτό, κάνε όσα σενάρια θες, μιας κι εγώ σενάρια έκανα. Δεν είπα πουθενά "λυπήσου τον καϋμένο που δεν ΕΧΕΙ στον ήλιο μοίρα". Στην ΟΥΣΙΑ αυτό που ΕΙΠΑ ήταν το μηδενί δίκην δικάσεις και τα ρέστα. *...δεν ζημιώνεται; Τί λες ρε Γιν; Πού είπα/υπεννόησα ότι δεν ζημιώνεται; Εσένα τουλάχιστον σ' έχω για αρκετά έξυπνη και συγκεντρωμένη, για να ΜΗΝ πεις κάτι τέτοιο...ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ : 12xποσό μηνιάτικου έχει ζημιωθεί μέχρι στιγμής... Άσε μας ρε washcloud... Δε σε κράταγα ποτές.
YiN Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 · Κρυμμένο από Snoob, 13 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 13 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Εμ εκεί είναι το θέμα όμως, ότι θεωρούμε -με λίγη λογική- αυθαίρετα κάποιον τον προνομιούχο της υπόθεσης και άρα -αυθαίρετα- υποθέτουμε ότι δεν πρέπει να διεκδικήσει το δίκιο του. Ώπα δηλαδή. Ώπα.
washcloud Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 · Κρυμμένο από Snoob, 13 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 13 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Εμ εκεί είναι το θέμα όμως, ότι θεωρούμε -με λίγη λογική- αυθαίρετα κάποιον τον προνομιούχο της υπόθεσης και άρα -αυθαίρετα- υποθέτουμε ότι δεν πρέπει να διεκδικήσει το δίκιο του. Ώπα δηλαδή. Ώπα. ...έκανα ήδη εντίτ στο προηγούμενο, κι έβαλα αστερίσκο, αλλά προφανώς δεν σε πρόλαβα... Μ' απογοητεύεις. Λες κι έγραψα πουθενά "η ιδιοκτησία είναι κλοπή" ορ σάμθινγκ, σχολιάζεις..... Τεσπα. Αν θες ντισκλέιμερ από 'μένα, φυσικά και το δίκαιο είναι με το μέρος του ιδιοκτήτη. Άλλα λέω όμως......
abc Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 · Κρυμμένο από Snoob, 13 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 13 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Με λίγη λογική να βάλεις κάτω τις περιπτώσεις, πιθανότερο ένας νοικάρης (εκ των πραγμάτων μη "προνομιούχος", αφού πληρώνει νοιίκια) να είναι ο κακομοίρης της φάσης, ενώ ένας κάτοχος ακινήτου πιθανότερο είναι να είναι σε προνομιακότερη θέση από αυτόν. Κι αν του ήταν "βάρος" με τα χρόνια, ε του διαβόλου, θα το είχε "σκοτώσει"... Άσχετα όμως μ' αυτό, κάνε όσα σενάρια θες, μιας κι εγώ σενάρια έκανα. Δεν είπα πουθενά "λυπήσου τον καϋμένο που δεν ΕΧΕΙ στον ήλιο μοίρα". Στην ΟΥΣΙΑ αυτό που ΕΙΠΑ ήταν το μηδενί δίκην δικάσεις και τα ρέστα. Δε σ' έπιασε ποτές. Μήπως βρίσκεσαι εκτός ελληνικής πραγματικότητας με το συμπάθειο; Για να αναλύσουμε την προνομιακή θέση κάποιου κατόχου ακινήτου. Αν μείνει ξενοίκιαστο/δεν σε πληρώνει ο "κακόμοιρος" ενοικιαστής, έχουμε και λέμε. 1.ΦΑΠ 2.ΕΤΑΚ(που έρχονται μαζεμένα απο παλιά φέτος) 3.Νέο χαράτσι 4.ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ 5.Κοινόχρηστα 6.Συντήρηση αν συμβεί κάτι Αυτά είναι τα πάγια έξοδα.... Βάλε και την ανύπαρκτη νομοθεσία για τους "κακόμοιρους" νοικάρηδες και τα υπέρογκα έξοδα για να τους κυνηγήσεις... Μιλάμε ότι οι κάτοχοι ακινήτων είναι ΥΠΕΡπρονομιούχοι όταν ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ....... Το γιατί δεν το "σκοτώνει" κάποιος το ακίνητο, δεν είναι κάτι που μπορείς να το πεις ελαφρά τη καρδία κ ούτε θα σου δώσει κανείς λογαριασμό, επειδή μπορεί να το έχτισε με κόπο/κληρονόμησε κλπ. Είναι σπίτι σου και ιδιοκτησία σου και παλεύεις με νύχια και με δόντια να μην στο υφαρπάξει το κωλοκράτος με τους φόρους. ΕΛΕΟΣ δηλαδή. Και δεν είναι το ίδιο ανασφαλές με τα χρωματιστά χαρτάκια στις παραπαίουσες τράπεζες στη σημερινή εποχή κρίσης.
YiN Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μα συγγνώμη, ανοίγει ο άνθρωπος θρεντ για να δει τι λύσεις έχει στα χέρια του και καταλήγουμε να διαβάζουμε σενάρια για τους λόγους που έσκισε το ΕΞΩΔΙΚΟ ο νοικάρης. Really?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.