korgoroth Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους, Όσον αφορά τα θέματα Lan και wifi έχω το παρακάτω πρόβλημα: Το thomson tg585 που μέχρι πρότινος ήταν το βασικό μου router έχει μετατραπεί στο βασικό μου πειραματόζωο εδώ και μέρες λοιπόν προσπαθώ να βρω ένα τρόπο να συνδέσω το υπάρχων ρουτερ μου με το thomson μέσω wifi, βρίσκομαι σε καλό δρόμο ¨ πιστεύω ¨ καθώς στο πεδίο connectable access points μπορώ να διακρίνω το router μου. Παρόλα αυτά εμπλέκεται στο θέμα το encryption "WPA" του αλλού router καθώς το thomson μπορεί να συνδεθεί υπο ασφάλεια αλλά μόνο με "WEP" encryption εάν αλλάξω στο βασικό router το encryption type θα είμαι καλυμμένος ή πρέπει να προσέξω και κάτι άλλο??? με εκτίμηση ΚΟrgoroth <3
looneygeorge Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Απο οτι θυμαμαι απο αντιστοιχη προσπαθεια μου θα εισαι καλυμμενος με την αλλαγη σε wep αλλα νομιζω το ολο εγχειρημα θα σου ριξει την ταχυτητα του τελικου δυκτιου που θα εκπεμπεις (αν καταλαβα καλα προσπαθεις να κανεις repeat).
rfc Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μονο με wep παιζει και θα εισαι οσο καλυμενος μπορεις να εισαι. Βαλε mac filtering, κλεισε dhcp και αλλαξε την ip απο .254 σε .182 αν αυτο εχεις gateway, ετσι ωστε και να σε "σπασουν" να φανε ολο το βραδυ να δοκιμαζουν gateways. Και μολις φανε 2 μερες...... τα ξαναλλαζεις ολα Τι μαρκα ειναι το αλλο ρουτερ σου?
korgoroth Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 @rfc το αλλο ειναι netfaster 2 και γενικα ποιο συγκεντρωμενο σα μηχανημα. @looneygeorge τελικα τα καταφερα στην συνδεση αλλα οπως προειπες ειχα ενα θεμα με ταχυτητα. Για την ακριβεια οταν εμπενε καποιος με το λαπτοπ στο ρουφιανο(ΦΒ) το ρουτερ ζοριζοταν λιγο, οποτε αποφασισα να τραβηξω utp στον κήπο (οπου ειναι το δωματιο με το pc). Οπου εχω αλλο θέμα οτι δεν μπορω να το κανω να δουλέψει για τις ip που παρεχει το netfaster. ενω οταν ξεκινα να δουλευει εχω ιντενετ που πεταει, οταν τελειωσει να βοοταρει το thomson ειμαι εκτος δικτυου(δλδ παλι σε τοπικο επιπεδο) :S πιστευω κατι με τa pools που παρεχονται απο το thomson και νομιζω οτι η εταιρια γινεται forward μεσω της forthnet, οποτε δεν μπορεις να επικοινωνισεις αμεσα με καποιον.
poulinos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 για να καταλαβω?θες να τα συνδεσεις με καλωδιο μεταξυ τους και το Thomson να γινει access point η θες να παιξεις με wds?wds το thomson παιζει μονο με wep οχι με wpa.εκτος αν καταλαβα κατι λαθος.γιατι λειτουργεια repeater το Thomson εχει μονο με wds και το netfaster σιγουρα δεν εχει οσο ξερω.εκτος αν εχει με wds.εννοειται οτι και να παιξει με wds ισως σε περιορσει στο wep και θα χανεις σε ταχυτητα γιατι σκιζεις και το wireless αλλα εχει να κανει και με το ποσο καλα το ενα ρουτερ πιανει το αλλο.και ουτε στην forthnet ουτε σε καμια εταιρεια δεν παρεχουν support για repeating η για wds.to basικο ποιο ειναι τωρα?οχι οτι αλλαζει κατι στο wds αλλα λεμε.
looneygeorge Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Το προβλημα με τις ip εχει μαλλον να κανει με τους dhcp που τρεχουν και στα δυο. Ασε το βασικο να κανει το την διανομη και κλεισε τον dhcp στο repeater.
poulinos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Το προβλημα με τις ip εχει μαλλον να κανει με τους dhcp που τρεχουν και στα δυο. Ασε το βασικο να κανει το την διανομη και κλεισε τον dhcp στο repeater. αν κανει wds τοτε κλεινει τον dhcp στο δευτερο.ετσι ειχα κανει εγω τουλαχιστον οταν ειχα κανει wds σε 2 thomson.αν το ρουτερ εχει λειτουργεια repeater συνηθως οταν το βαζεις σε repeater κανει μονο του οτι πρεπει δηλαδη να κλεισει dhcp για να μην υπαρχουν 2.ακομα δεν μας εχει πει τι ακριβως θελει να κανει.το thomson επισης εργοστασιακα επαιζε μονο με wep σε wds @rfc το αλλο ειναι netfaster 2 και γενικα ποιο συγκεντρωμενο σα μηχανημα. @looneygeorge τελικα τα καταφερα στην συνδεση αλλα οπως προειπες ειχα ενα θεμα με ταχυτητα. Για την ακριβεια οταν εμπενε καποιος με το λαπτοπ στο ρουφιανο(ΦΒ) το ρουτερ ζοριζοταν λιγο, οποτε αποφασισα να τραβηξω utp στον κήπο (οπου ειναι το δωματιο με το pc). Οπου εχω αλλο θέμα οτι δεν μπορω να το κανω να δουλέψει για τις ip που παρεχει το netfaster. ενω οταν ξεκινα να δουλευει εχω ιντενετ που πεταει, οταν τελειωσει να βοοταρει το thomson ειμαι εκτος δικτυου(δλδ παλι σε τοπικο επιπεδο) :S πιστευω κατι με τa pools που παρεχονται απο το thomson και νομιζω οτι η εταιρια γινεται forward μεσω της forthnet, οποτε δεν μπορεις να επικοινωνισεις αμεσα με καποιον. αν εκανες το δευτερο ρουτερ access point συνδεοντας τα Lan to lan τοτε ναι στο δευτερο ρουτερ θα κλεισεις τον dhcp υποχρεωτικα οπως και θα τα βαλεις στο ιδιο δικτυο.δηλαδη να εχουν παρομοιες Ip 192.168.1.x Πχ. αλλιως οταν καποιος συνδεθει οχι στο adsl router αλλα στον ρουτερ που εχεις κανει access point Πιθανα να παρει ip απο το δευτερο ρουτερ και σαν gateway να παρει την Ip του δευτερου ρουτερ που ειναι λαθος.εκει η κλεινεις τον dhcp η κανεις dhcp relay που καλυτερα να το κλεισεις.και θα παιζουν ολα τελεια.με την forthnet δεν θα σου πουν κατι παραπανω.δεν υποστηριζουν να κανεις ενα ρουτερ access point και να τον συνδεσεις πανω κτλ.ασε που ειναι δυσκολο να το εξηγησεις ολο αυτο δια τηλεφωνου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.