Προς το περιεχόμενο

Clean install

ThanosA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα,θα τα πω οσο πιο απλα μπορω.

Θελω να κανω τον imac μου ενα clean install βαζοντας αρχικα τα snow leopard και λιγο αργοτερα τα lion οταν φτιαξουν μερικα bug.

Αυτη τη στιγμη εχω τα lion,μου ειχε δωσει ενας φιλος το acc για να τα βαλω.To θεμα ειναι οτι μπορει να τα βαλει σε 5 μονο mac και δεν θελω να του παρω και αλλη αδεια.

1)αν κανω φορματ τι γινεται και μετα θελω να τα ξαναβαλω?Αναγνωριζει οτι εχουν ξαναμπει σε αυτο το mac?(αυτο πιστευω)

2)Το μονο που θελω ειναι το itunes library.Πως μπορω να το μεταφερω?Μαζι δεν ειναι και τα backup απο το iphone?

3)Αν κατι παει στραβα εχω τα backup.Κανει restore ακριβως στο σημειο που ημουν πριν?Δεν χρειαζεται να ξαναενεργοποιησω προγραμματα με serial και μπλα μπλα μπλα?

Ευχαριστω.

P.s και εγω μπορω να τα ψαξω στο google αλλα θελω εμπειριες .Οχι απαραιτητα να το εχετε κανει ,αρκει να γνωριζετε σιγουρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απλα κρατα ενα time machine backup

κανε καθαρη εγκατασταση και με time machine επανεφερε τις εφαρμογες σου και οτι αλλο θες

εννοειτε αν στραβωσει κατι μπορεις κατα την διαρκεια της εγκαταστασης να κανεις migrate απο time machine

1)αν κανω φορματ τι γινεται και μετα θελω να τα ξαναβαλω?Αναγνωριζει οτι εχουν ξαναμπει σε αυτο το mac?(αυτο πιστευω)

Όχι δεν "θυμάται" πως έχει ξαναμπεί σ' αυτό το mac.

2)Το μονο που θελω ειναι το itunes library.Πως μπορω να το μεταφερω?Μαζι δεν ειναι και τα backup απο το iphone?

Κάνε κάπου copy το φάκελο \Users\το_όνομα_σου. Εκεί μέσα είναι όλα. Τα αρχεία του iTunes είναι στο φάκελο \Users\το_όνομα_σου\Music αλλά τα backup του iPhone είναι στο φάκελο \Users\το_όνομα_σου\Library (στο Lion αυτός ο φάκελος είναι κρυφός).

3)Αν κατι παει στραβα εχω τα backup.Κανει restore ακριβως στο σημειο που ημουν πριν?Δεν χρειαζεται να ξαναενεργοποιησω προγραμματα με serial και μπλα μπλα μπλα?

Αν κάνεις restore με Time Machine, όλα θα είναι όπως πριν.

Αυτό για τον περιορισμό των 5 install που το άκουσες;

Το license agreement για το Lion αναφέρει:

If you obtained a license for the Apple Software from the Mac App Store, then subject to the terms and conditions of this License and as permitted by the Mac App Store Usage Rules set forth in the App Store Terms and Conditions (http://www.apple.com/legal/itunes/ww/) ("Usage Rules"), you are granted a limited, non-transferable, non-exclusive license:

(i) to download, install, use and run for personal, non-commercial use, one (1) copy of the Apple Software directly on each Apple-branded computer running Mac OS X Snow Leopard or Mac OS X Snow Leopard Server ("Mac Computer") that you own or control;

(πηγή: http://arstechnica.com/apple/reviews/2011/07/mac-os-x-10-7.ars/2)

Δηλαδή έχεις δικαίωμα να το εγκαταστήσεις σε κάθε υπολογιστή Mac που σου ανήκει, αν πρόκειται για προσωπική, μη-εμπορική χρήση (για εταιρίες και οργανισμούς με πολλούς υπολογιστές υπάρχει άλλη διαδικασία - volume licensing).

Νομικά και ηθικά δεν πρέπει να δώσεις τον Installer σε όλους τους φίλους σου χωρίς να το έχουν αγοράσει, αλλά τεχνικά, μπορείς να το κάνεις. Η Apple δεν έχει βάλει κανένα περιορισμό (activation, serial number κλπ).

Αυτό για τον περιορισμό των 5 install που το άκουσες;

Το license agreement για το Lion αναφέρει:

Δηλαδή έχεις δικαίωμα να το εγκαταστήσεις σε κάθε υπολογιστή Mac που σου ανήκει, αν πρόκειται για προσωπική, μη-εμπορική χρήση (για εταιρίες και οργανισμούς με πολλούς υπολογιστές υπάρχει άλλη διαδικασία - volume licensing).

Νομικά και ηθικά δεν πρέπει να δώσεις τον Installer σε όλους τους φίλους σου χωρίς να το έχουν αγοράσει, αλλά τεχνικά, μπορείς να το κάνεις. Η Apple δεν έχει βάλει κανένα περιορισμό (activation, serial number κλπ).

εχεις δικιο...

Ευχαριστω.

Ειχα διαβασει rumors πριν βγουν τα lion και το ειχαν συνδιασει με το authorize στα itunes..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...