Προς το περιεχόμενο

Overclock i5 2500k

Junior22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πόσα volt του δίνεις?? οι θερμοκρασίες είναι λίγο μεγάλες για αυτήν την ψύκτρα... εγώ έχω max 58-65... δές μήπως καταφέρεις να τα ρίξεις λίγο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

του δινω 1.39V και δεν μπορω να το κανω σταθερο κατω απο αυτα τα volt...παιζει να εχει θεμα η mobo :/

ειναι πάρα πολλά. εγώ φαντάσου τον τρέχω 1.3 και κάπου εκεί πρέπει να παίζει..άντε λίγο παραπάνω. ίσως να θέλει διαφορετικές ρυθμίσεις...

αν θέλεις βάλε κανα screenshot απο bios να βοηθήσουμε

λοιπόν για αρχή έπαιξα με το έτοιμο σύστημα της μητρικής μου (maximus iv gene-z) και τον ανέβασα στα 4.2 (με ένα κουμπί :-D ). έτρεξα και λίγο prime και δεν είχα errors, αλλα ούτε και μεγάλες θερμοκρασίες. και πάλι κάτι δεν μου αρέσει όμως στο overclock, και σιγά σιγά που θα καταλάβω όλες τις τιμές τι κάνουν θα τις πειράξω κατάλληλα :)

ένιωσα λίγο περίεργα οταν τον clockara, αλλιώς να το κάνεις σε έναν επεξεργαστή 3-4 χρόνων όπως ο q6600 που είχα και αλλιώς σε έναν καινούριο που τον έχεις 2-3 μέρες και έτσι και αλλιώς τα κάνει όλα γρήγορα.. σαν να το πείραζα χωρίς λόγο ένιωσα. τεσπα.

prime95i52500k.jpg

(ωραίο screenshot τράβηξα, τώρα είδα οτι δεν φαίνεται η συχνότητα)

αυτό που δεν μου αρέσει είναι οτι οι τιμές που έδωσε η μητρική δεν συμβαδίζουν με τα specs της ίντελ, η τουλάχιστον έτσι κατάλαβα εγώ.

i52500kvolts.jpg

η μητρική μου δίνει VCCSA 1.052

Luci Μπορεις να τρεξεις ενα Linx με ανοιχτο το cpu-z και και το hwmonitor για να συγκρινω τιμες και ιδιος το vcore :huh:

οριστε screenshots απο bios(απο μαμα δινει 1.335 V η μητρικη και με το +0.60 εχει παει 1.395 V)

αρχικά κλείσε EIST ... μετά αυτό το TURBO στις μνήμες μήπως σου δημιουργεί πρόβλημα...??? τα ΜΑΜΑ ξέχνα τα... είναι χάλια και σε ASUS και σε GIGABYTE... χάλια όμως.

edit: τώρα κατάλαβα τι εννοείς... πώς είσαι σίγουρος οτι το αρχικό ρεύμα είναι 1.335? το γράφει στο manual? πάρα πολύ μου ακούγεται...

στα 4.5 υπάρχουν άτομα που το τρέχουν και με 1.27v

υ.γ σνιφ μου λειπει το bios της giga

Luci Μπορεις να τρεξεις ενα Linx με ανοιχτο το cpu-z και και το hwmonitor για να συγκρινω τιμες και ιδιος το vcore :huh:

linxx.jpg\

με τα παραπάνω δεδομένα μάλλον πάω και 4.8-4.9 για πλάκα.... :P

edit: όπα.. κάτι δεν πάει καλά με το linx μάλλον... πολύ λίγα gflops. επανέρχομαι...

Όσον αφορά τις τάσεις, όσο είσαι κάτω από 1.4V είσαι ΟΚ. Οι αναθεωρημένες τιμές τις Intel απ'ότι θυμάμαι δίνουν για μάξιμουμ συνεχής λειτουργίας τα 1.45V.

Επίσης για τη τάση στα 4.5GHz, μήν ξεγιελιέστε από κάτι πρώτα τόπικς σε ξένα φόρουμ. Η νορμάλ τάση για σταθερά 4.5GHz είναι οπουδήποτε μεταξύ 1.3V και 1.4V.

Απλώς ο περισσότερος κόσμος παίζει σε οποιαδήποτε συχνότητα του δίνουν τα 1.35V.

Μέχρι και σήμερα δέν έχουν αναφερθεί προβλήματα υποβάθμισης του πυρήνα λόγω κάποιας τάσης. Και έχει περάσει καμπόσος καιρός από τη κυκλοφορία του 2500Κ.

Επίσης δοκιμάστε και κάνα Prime95. Σου βγάζει στην επιφάνεια αστάθειες εκεί που τα άλλα stesstesting προγράμματα δουλεύουν ρολόι ;)

edit: όπα.. κάτι δεν πάει καλά με το linx μάλλον... πολύ λίγα gflops. επανέρχομαι...

cpuznv.jpg

επανήλθα!! τώρα είμαστε εντάξει ... 120 gflops :D

επίσης είμαι με έναν ανεμιστήρα υποθέτω αν βάλω και τον δεύτερο θα πέσουν οι θερμοκρασίες 4-5 βαθμούς

υ.γ απορώ πώς είναι εντάξει με 1.26v όταν είναι σε load... μήπως δεν δείχνει το Load Line Calibration?

Όσον αφορά τις τάσεις, όσο είσαι κάτω από 1.4V είσαι ΟΚ. Οι αναθεωρημένες τιμές τις Intel απ'ότι θυμάμαι δίνουν για μάξιμουμ συνεχής λειτουργίας τα 1.45V.

Επίσης για τη τάση στα 4.5GHz, μήν ξεγιελιέστε από κάτι πρώτα τόπικς σε ξένα φόρουμ. Η νορμάλ τάση για σταθερά 4.5GHz είναι οπουδήποτε μεταξύ 1.3V και 1.4V.

Απλώς ο περισσότερος κόσμος παίζει σε οποιαδήποτε συχνότητα του δίνουν τα 1.35V.

Μέχρι και σήμερα δέν έχουν αναφερθεί προβλήματα υποβάθμισης του πυρήνα λόγω κάποιας τάσης. Και έχει περάσει καμπόσος καιρός από τη κυκλοφορία του 2500Κ.

Επίσης δοκιμάστε και κάνα Prime95. Σου βγάζει στην επιφάνεια αστάθειες εκεί που τα άλλα stesstesting προγράμματα δουλεύουν ρολόι ;)

δεν ξέρω, τα παραπάνω μου φαίνονται απλά υποθέσεις. και εγώ 1.35 το ξεκίνησα γιατι το είδα απο εσένα που το πρότεινες, όμως ζεσταίνει πολύ τον επεξεργαστή. μην ξεχνάς οτι τα 4.5 είναι 1.2ghz overclock.

άσε που με λίγο λάθος ρυθμίσεις, μπορεί να ανέβει κ άλλο η τιμή και να ψήνεις τον επεξεργαστή χωρίς να το καταλαβαίνεις. δεν υπάρχει μόνο μια ρύθμιση για τα volt. πολλοί στο εξωτερικό θεωρούν τα 1.38 το όριο για αυτούς τους επεξεργαστές.

αυτες ειναι οι τιμες με ολα στο auto απο bios.@Luciddream τα volts τα μετρας με το cpu-z?γιατι εμενα στο cpu-z λεει 1.044 ενω στο προγραμμα της μητρικης μου λεει 1.26 που μαλλον ειναι και το σωστο :)

post-227368-0-90329600-1321361353_thumb.png

αυτες ειναι οι τιμες με ολα στο auto απο bios.@Luciddream τα volts τα μετρας με το cpu-z?γιατι εμενα στο cpu-z λεει 1.044 ενω στο προγραμμα της μητρικης μου λεει 1.26 που μαλλον ειναι και το σωστο :)

δεν έχει σημασία με τι τα μετράς. ότι βάλεις στο bios αυτό θα ισχύει και μέσα στα windows. το 1.044 μάλλον είναι όταν τρέχει η CPU στα 1.6ghz λόγω του EIST.

δοκίμασες με κλειστό το EIST και τις μνήμες όχι σε turbo ??

γενικά τα AUTO έχουν μια τάση να βάζουν λάθος τιμές (συνήθως προς τα πάνω για σταθερότητα) ...

υ.γ στην υπογραφή σου έχεις λάθος το όνομα της μητρικής..

ναι υψηλές φαίνονται. εδώ είσαι χωρίς overclock έτσι ?? μήπως το κουτί δεν αερίζεται σωστά? δυστυχώς δεν μπορώ να τα συγκρίνω με τα δικά μου γιατι το τρέχω χωρίς κουτι....

Friendly notice - μην ξεθαρρεύεται με τις τάσεις γιατί υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ περιπτώσεις degrade, τόσο στα core από το vcore, τόσο και στον imc από υψηλά vdimm.

Οπότε με συμβατικές ψύκτρες, για 24/7 μείνετε κάτω από το 1.4, εκεί κοντά στο 1.38 και μην τσιτώνετε high voltage DDR3 ;)

Friendly notice - μην ξεθαρρεύεται με τις τάσεις γιατί υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ περιπτώσεις degrade, τόσο στα core από το vcore, τόσο και στον imc από υψηλά vdimm.

Οπότε με συμβατικές ψύκτρες, για 24/7 μείνετε κάτω από το 1.4, εκεί κοντά στο 1.38 και μην τσιτώνετε high voltage DDR3 ;)

και εγώ αυτά λέω αλλα ποιος με ακούει.... :rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...