panther_512 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Mετά από εκτεταμένο testing παρατήρησα ότι υπάρχει διαφορά στις απαιτήσεις τάσης του επεξεργαστή όταν υπερχρονίζεις και τη RAM σου. Διαπίστωσα ότι πολύ αραιά είχα BSODs και τελικά ο 2500Κ στα 4.5GHz με τη Ram μου συμπεριφέρεται ώς εξής: Για RAM στα 1.6GHz, η CPU είναι ΟΚ με 1.285V Για RAM στα 1.866GHz η CPU θέλει 1.295V Για RAM στα 2.133GHz δέν το είδα ακόμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Ενδιαφέρον. Δοκίμασε και στα 1333MHz. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Ψιλοβαριέμαι να δοκιμάσω. Κουράστηκα από τα πολλά τέστ. Βασικά αυτό που υποψιάζομαι είναι ότι στα 1.285V η CPU είναι οριακά stable και όταν η RAM γρηγορεύει προκαλώ σφάλμα πιό γρήγορα απ'ότι σε χαμηλότερες ταχύτητές της. Δηλαδή αν στο Prime95 ήταν να μου βγάλει error στις 10 ώρες με τη RAM στα 1600, στα 1866 μου βγάζει το error στο μισάωρο. Ίσως η CPU ήθελε 1.295V- 1.3V εξ'αρχής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Άμα είσαι σταθερός σε πραγματικές συνθήκες και όχι υποχρεωτικά σε benchmarking συνθήκες, μη σε απασχολεί ιδιαίτερα. Λες και έστησες το μηχανάκι για να τρέχεις stress tests. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Εννοείται πως όχι. Απλώς έφαγα μερικά άσχημα BSODs σε ώρα παιχνιδιού και αναγκάστηκα να τη ψάξω τη δουλειά λίγο παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fixxxer29 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Και γω θέλω 4.5Ghz με 1.3 V Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Κοίταξε, 1.3V έχω στο BIOS και τόσο είναι όταν η CPU είναι idle. Όταν όμως φορτώσει, τραβάει 1.344V . Δεν είναι κάτι τρομερό βέβαια. Η μέγιστη θερμοκρασία που έχω είναι 71 βαθμοί στον 1 πυρήνα. Οι άλλοι είναι 68 και κάτω. Τελικά phanispal είναι όπως το υποψιάστηκα. Η CPU δεν ήταν rock-stable στα 1.285V και όταν ανέβαζα τη ταχύτητα της RAM, τράβαγε ζόρι. Έβαλα τώρα που έχω στα 1.3V τη CPU, την RAM στα 2.133GHz και το σύστημα παρέμεινε σταθερό. Θα το αφήσω έτσι λοιπόν, 4.5GHz στα 1.3V και της RAM στα 2.133GHz στα 1.652V και θα δώ πώς πάει σε real-life καταστάσεις. Αρκετά με το stressing. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Θα το τσεκάρω κι εγώ τότε με τις μνήμες στα 1333MHz από 1600MHz, σε συνάρτηση με χαλαρότερα timings να δω τι παίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fixxxer29 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Πως το έκανες να τραβάει περισσότερο όταν είναι σε load? Την ίδια μητρική έχουμε περίπου βλέπω. Εμένα μου δίνει 1.32V σε idle και 1.312 σε load στα 4.4 GHZ . Μπορώ να μειώσω και γω το idle voltage? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Με το Loadline Level λογικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Πως το έκανες να τραβάει περισσότερο όταν είναι σε load? Την ίδια μητρική έχουμε περίπου βλέπω. Εμένα μου δίνει 1.32V σε idle και 1.312 σε load στα 4.4 GHZ . Μπορώ να μειώσω και γω το idle voltage? Αυτό εξαρτάται καθαρά από το motherboard. Και στη περίπτωσή μας, το δικό σου και το δικό μου, αν και σχεδόν ίδια, δέν είναι. Η MSI P67A-GD65 δίνει σε πραγματικές συνθήκες 0.004V παραπάνω από αυτό που θα θέσεις στο BIOS, ενώ δίνει μέχρι και 0.05V παραπάνω όταν σηκώνει φορτίο ο επεξεργαστής. Η μητρική δεν έχει Load Line επιλογή, αλλά Vdroop ( Auto και Low), ενώ στο τελευταίο BIOS αναφέρει ότι κάνει καλύτερη χρήση αυτής της επιλογής. Τo Vdroop το έχω στο Auto. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2011 από panther_512 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 με τέτοιες θερμοκρασίες σε stock, πώς είναι δυνατόν να κρατηθεί κανείς??? :) και εδώ σε load... το 3.7 να υποθέσω είναι της μητρικής..?? τα έχω όλα στο auto προς το παρόν.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billst21 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 ναι default είναι με turbo boost απο mobo άντε ανέβαζε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dio7 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 καλησπερα!μετα απο πολλες προσπαθειες καταφερα αυτο το αποτελεσμα.ειναι καλο?μπορω να το παω στα 5Ghz με καποιο τροπο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Αν θέλεις 1.4V finetuned για τα 4.5, τότε όχι δεν τα έχεις τα 5GHz με "υγιεινές" θερμοκρασίες :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα