Προς το περιεχόμενο

Δημιουργια video με ενσωματωση δεδομενων απο το internet

ddweb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει καποιος αν υπάρχει κάποιο λογισμικό ή με ποιον τροπο θα μπορουσα να δημιουργώ ένα video η ενα flash site στο οποίο σε κάποιο σημείο πάνω στο βιντεο να εμφανιζει δεδομενα όπως ωρα (να την τραβαει απο το υπολογιστη που παιζει) καθως και δεδομενα απο το ιντερνετ που να εμφανιζονται για παραδειγμα μεσα σε ενα πλαισιο ενω παιζει το βιντεο. αυτο το θελω γιατι στο μαγαζι μου θελω να βαλω μια τηλεοραση που θα την συνδεσω με εναν υπολογιστη και απο εκει θα εμφανιζει ενα κλιπακι και μπροστα ωρα, πιθανον θερμοκρασια(δεδομενα που να τραβαει αυτοματα απο το ιντερνετ).

Στην περίπτωση του site oμως δεν θέλω να εμφανιζει και τον browser παρα μονο το περιεχομενο της σελιδας. Να φαινεται κατι σαν clip οπως φαινονται στην τηλεοραση που ενω δειχνει ενα καναλι περνανε δεδομενα απο κατω π.χ. τα καναλια που δειχνουν τις μετοχες ενω απο πισω παιζει κατι αλλο.

Ελπιζω να εγινα κατανοητος και να με βοηθησει καποιος ή εστω να με κατευθείνει.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είναι κάπως εξειδικευμένες οι απαιτήσεις σου. Δε νομίζω πως θα βρεις εύκολα έτοιμο software που να κάνει με μερικά κλικς αυτό που ζητάς.

Η αναπαραγωγή video προδιαθέτει αρχικά για χρήση κάποιου προγράμματος video player. Αλλά τα υπόλοιπα που ζητάς (προβολή πάνω από το video ως overlay πληροφοριών που θα αντλούνται από το internet ή τμήματος κάποιου web site ή πλαίσια με crawl text) δεν είναι εργασίες που ανήκουν στα παραδοσιακά καθήκοντα ενός video player και εγώ προσωπικά δε γνωρίζω κάποιον player που να διαθέτει και να ενοποιεί τέτοιες λειτουργίες. Πιο πολύ σε web application μου φέρνουν αυτές οι απαιτήσεις. Και ίσως όντως χρειαστεί να χτιστεί ένα custom web application (με τεχνολογία Flash ή HTML5 ή Silverlight) για να κάνει αυτά που θες και το οποίο θα τρέχει σε έναν web browser που θα τον έχεις σε fullscreen mode (πλήκτρο F11 στους πιο δημοφιλείς browsers).

Δημοσ.

Καλημέρα. Σκεφτόμουν ξανά το πρόβλημα και ίσως τελικά να υπάρχει τρόπος να αποφύγεις τη λύση του web application: Υπάρχουν προγραμματάκια που δημιουργούν gadgets στην επιφάνεια εργασίας των Windows και προβάλλουν διαφόρων ειδών πληροφορίες. Μερικά τέτοια που προσφέρουν κάποιον βαθμό παραμετροποίησης είναι τα Samurize και Rainmeter. Αλλά δε θυμάμαι δυστυχώς αν διαθέτουν έτοιμα modules-plugins που να τραβάνε πληροφορίες από το Internet, θα πρέπει να το ψάξεις. Επίσης, τα Windows 7 και τα Vista έχουν δική τους μηχανή για widgets και θα μπορούσε να γραφτεί ένα custom widget που να προβάλλει τις πληροφορίες που θες (αυτός ο τρόπος ίσως και να είναι πιο εύκολος από τα 2 παραπάνω προγράμματα που ανέφερα).

Αν λυθεί το παραπάνω υποπρόβλημα, στη συνέχεια αρκεί να χρησιμοποιήσεις κάποιον video player που να παίζει το video ως background της επιφάνειας εργασίας των Windows, ώστε τα widgets να εμφανίζονται από πάνω χωρίς να «κλέβουν» το focus του παραθύρου του player. Ο VLC, αν θυμάμαι καλά, μπορεί να το κάνει αυτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...