Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Αν και η τοποθέτησή μου ήταν γενικότερη σχετικά που κρατάνε οι devs/pubs πάνω στο θέμα πολύ ευχαρίστως να σου απαντήσω επί του συγκεκριμένου.

Το πρόβλημά μου με το συγκεκριμένο άρθρο ήταν ότι

(α) κλεμένες πιστωτικές. Κούρασε αυτό το επιχείρημα.

Κούρασε; Το νήμα αν μη τι άλλο δεν έχει αρκετά posts με αυτό το επιχείρημα. Για μένα κακώς η ισορροπία στο νήμα έχει μετατοπιστεί στο "εδώ οι καλές τιμές", αλλά το νήμα πάει εκεί που το πάνε τα μέλη...

Τουλάχιστον να αναφέρει και τους υπόλοιπους τρόπους οι οποίοι χρησιμοποιούνται για να προμηθεύσουν τα κλειδάδικα με κλειδιά, ότι μόνο τον παράνομο για να κάνει εντύπωση

Δεν διάβασες το αρθρο του τότε.

(β) δεν προτείνει καμία λύση. Αν δεν το κάνει αυτός που είναι dev, ποιός θα το κάνει;

Επίσης λάθος. Προτείνει όχι μία αλλά δύο λύσεις.

Και είναι πολύ σοβαρός όταν μιλάει για την πειρατεία, και το εξηγεί σωστά. Το ότι το βρίσκεις "γελοίο" δεν σημαίνει ότι δεν το προτείνει ως προτιμότερη λύση.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι (που μάλλον έχει ήδη ξεκαθαριστεί αλλά δεν το θυμάμαι). Το ότι κάτι είναι γκρίζα ζώνη, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι παράνομο.

Δεν ξέρω πόσο πιο ξεκάθαρα μπορεί να ειπωθεί ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό το πράγμα.

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το ότι δεν γνωρίζει.... δεν είναι δικαιολογία.

Τα εν λόγω key stores δεν ανήκουν στους επίσημους resellers και είναι γκρίζα ζώνη. Ενέχουν τον κίνδυνο να αγοράζεις κλειδί που δεν ξέρεις αν προέκυψε με νόμιμο τρόπο. Αυτό είναι κάτι που έχει αναφερθεί πολλάκις σε αυτό το νήμα, και όπου και αν ρωτήσει κανείς σχετικά πριν προβεί σε αγορά.

Είναι επίσης ο βασικός λόγος που δεν μένουν μηνύματα που αναφέρονται σε "προσφορές" και τις χαμηλές τιμές των key-stores στο pinned θέμα των προσφορών. 

Αν υπάρχει έστω και ένας που διάβασε αυτό το νήμα και κατάλαβε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα ρίσκο σε αυτές τις αγορές... τότε κάτι πάει στραβά.

Αν κάποιος δεν φρόντισε να μάθει για τη φήμη/ το ποιόν του μαγαζιού από το οποίο αγοράζει/ γιατί η τιμή είναι τόσο χαμηλή και γιατί υπάρχουν "shields", τότε έχει ένα μεγάλο μερίδιο από το φταίξιμο.

Εστιάζεις όμως στο thread του insomnia.. εμένα ο προβληματισμός μου αφορά γενικότερα τη κατάσταση των revokes...

• Moderators
Δημοσ.

Δεν εστιάζω μόνο στο insomnia. 

Πριν δημιουργηθεί αυτό το thread (συντονιστικά με διαχωρισμό από το thread των προσφορών), έψαξα γενικότερα και στα ίδια τα sites (FAQ, About us) και σε άλλα forums όπου χρήστες συζητούσαν την αξιοπιστία τους. 

Σε όλα αυτά τα forums* η συζήτηση πάντα ανέφερε "grey market" και ρίσκο αγοράς. Επίσης η πολιτική τους είναι να μην αναφέρονται τα κλειδάδικα σε threads προσφορών / ευκαιριών. 

*Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα forum που προωθούν τα key stores και είναι ok με αυτά...  δεν συχνάζω σε κάποιο τέτοιο forum.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν διάβασες το αρθρο του τότε.

Το ξαναδιάβασα για τρίτη φορά. Και ανακάλυψα για τρίτη φορά ότι ενώ χαραμίζει τρεις παραγράφους για να αναλύσει πως λειτουργεί το concept με τις κλεμένες κάρτες, δεν αναφέρει ούτε μισή γραμμή για χώρες με χαμηλότερες τιμές, για bundles, για promotional keys κοκ.

Τελοσπάντων είναι crystal clear ότι βλέπουμε από εντελώς διαφορετική σκοπιά το θέμα, οπότε δεν βλέπω τι θα βγει με το να επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα ίδια.

• Moderators
Δημοσ.

Το ξαναδιάβασα για τρίτη φορά. Και ανακάλυψα για τρίτη φορά ότι ενώ χαραμίζει τρεις παραγράφους για να αναλύσει πως λειτουργεί το concept με τις κλεμένες κάρτες, δεν αναφέρει ούτε μισή γραμμή για χώρες με χαμηλότερες τιμές, για bundles, για promotional keys κοκ.

Για να το κλείσω και εγώ από τη μεριά μου:

EDIT: To be extremely crystal clear, I am not really bothered by 3rd-party key resellers who do not traffic in stolen goods. If they're just exploiting arbitrage, I got paid for that first sale and a key can only be redeemed once, anyway, so I don't really care. But I do care about fraud, theft, and chargebacks.

Είναι το edit στο οποίο επίσης παρέπεμψα στο αρχικό μου μήνυμα όπου παρέθεσα και το link για το άρθρο. 

Δεν τα έχει με τα κλειδάδικα γενικά.

Τα έχει με αυτή τη συγκεκριμένη πρακτική, που αν και δεν χαρακτηρίζει στο σύνολό του όλες τις συναλλαγές στο G2A, είναι σοβαρό θέμα εκεί -- όπως δείχνει η ύπαρξη της "εγγύησης" του shield. Για αυτό και εστιάζει εκεί, βέβαια. 

Δημοσ.

Δεν εστιάζω μόνο στο insomnia. 

Πριν δημιουργηθεί αυτό το thread (συντονιστικά με διαχωρισμό από το thread των προσφορών), έψαξα γενικότερα και στα ίδια τα sites (FAQ, About us) και σε άλλα forums όπου χρήστες συζητούσαν την αξιοπιστία τους. 

Σε όλα αυτά τα forums* η συζήτηση πάντα ανέφερε "grey market" και ρίσκο αγοράς. Επίσης η πολιτική τους είναι να μην αναφέρονται τα κλειδάδικα σε threads προσφορών / ευκαιριών. 

*Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα forum που προωθούν τα key stores και είναι ok με αυτά...  δεν συχνάζω σε κάποιο τέτοιο forum.

Συμφωνώ μαζί σου, αν δεις τα προηγούμενα post μου δε γράφω πουθενά ότι τα κλειδάδικα είναι ακίνδυνα.

Ούτε φυσικά αμφισβητώ το ότι έκανες την έρευνα σου πριν την έναρξη του thread, λογικότατο είναι.

Απλά στο συγκεκριμένο post μου που παρέθεσες, αναφέρομαι αποκλειστικά στη λογική και ηθική του revoke.

Δημοσ.

Δεν με κατάλαβες. Το πρόβλημα δεν είναι δικό μου. Είναι του κάθε random πονεμένου dev (συνήθως indie) που βγαίνει και *** κάθε τόσο. Αυτός οφείλει να βρει λύση στο πρόβλημα παρέα με το Steam. Από εκεί και πέρα αν θέλουν προτάσεις, πολύ ευχαρίστως, αλλά μην μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας.

Υπάρχει ζήτημα γενικότερο και συμφωνώ.Θεωρώ πως θέλουμε χρόνο ακόμα μέχρι να ξεκαθαρίσει όλο αυτό το πεδίο, ακόμα είναι αχαρτογράφητα νερά.Απλά εγω αυτό που τονίζω, χωρίς να παίρνω θέση υπέρ της εκάστοτε σελίδας που πουλάει κλειδιά ή του επίσημου reseller ή του dev, είναι ότι κι εμείς οι ίδιοι σαν καταναλωτές οφείλουμε να έχουμε ως ένα βαθμό μια αντιμετώπιση στο όλο θέμα που δεν εστιάζει καθαρά και μόνο στο οικονομικό μας συμφέρον.Το ότι κυνηγάμε μονάχα το δίκαιο της τσέπης μας μπορώ να το δεχτώ σε ένα μόνο βαθμό.Όταν γνωρίζουμε ή έστω υποψιαζόμαστε ότι κάπου υπάρχει καπνός, ε θα πρέπει κάποια στιγμή να είμαστε αρκούντως ώριμοι να δεχτούμε ότι συμβάλαμε, έστω, στο να μη σβήσει η φωτιά.Αυτό μόνο από εμένα.Δεν είναι δικό μας το θέμα, αλλά έχουμε κι εμείς ανάμειξη αναντίρρητα.

• Moderators
Δημοσ.

Υπάρχει ζήτημα γενικότερο και συμφωνώ.Θεωρώ πως θέλουμε χρόνο ακόμα μέχρι να ξεκαθαρίσει όλο αυτό το πεδίο, ακόμα είναι αχαρτογράφητα νερά.Απλά εγω αυτό που τονίζω, χωρίς να παίρνω θέση υπέρ της εκάστοτε σελίδας που πουλάει κλειδιά ή του επίσημου reseller ή του dev, είναι ότι κι εμείς οι ίδιοι σαν καταναλωτές οφείλουμε να έχουμε ως ένα βαθμό μια αντιμετώπιση στο όλο θέμα που δεν εστιάζει καθαρά και μόνο στο οικονομικό μας συμφέρον.Το ότι κυνηγάμε μονάχα το δίκαιο της τσέπης μας μπορώ να το δεχτώ σε ένα μόνο βαθμό.Όταν γνωρίζουμε ή έστω υποψιαζόμαστε ότι κάπου υπάρχει καπνός, ε θα πρέπει κάποια στιγμή να είμαστε αρκούντως ώριμοι να δεχτούμε ότι συμβάλαμε, έστω, στο να μη σβήσει η φωτιά.Αυτό μόνο από εμένα.Δεν είναι δικό μας το θέμα, αλλά έχουμε κι εμείς ανάμειξη αναντίρρητα.

Δεν μπορώ να κάνω κάτι για να με πιστέψεις, αλλά το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι έχω έρθει σε επικοινωνία με το Origin, το Steam και δύο μεγάλους publishers (την ΕΑ και την Square) και τους έχω ρωτήσει σχετικά με το ποιοί είναι οι authorized resellers από τους οποίους μπορώ να αγοράζω τα games τους. Κανένας δεν απάντησε ξεκάθαρα, όλοι με μισόλογα απάντησαν (και απ' όσο το έχω ψάξει αυτή είναι η γενικότερη τακτική τους).

Οπότε στο βαθμό που μου αναλογεί, θεωρώ ότι δεν φέρω ευθύνη, δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο από το να ρωτήσω τους άμεσα «θιγόμενους». Από τη στιγμή που δεν θέλουν να βοηθήσουν είναι αποκλειστικά δικό τους θέμα. Και για την ιστορία, μιας και η ιστορία μόνο για το G2A γίνεται, δεν ψωνίζω από εκεί. Οπότε όλα καλά, φαντάζομαι.

Δημοσ.

Ναι, το ξέρω αυτό.Και σε κάποια μεγάλα gaming sites θυμάμαι σχετικά θέματα παλιότερα που έλεγαν πως ούτε οι μεγάλοι του χώρου δεν έχουν ξεκάθαρη στάση.Το μόνο που σου λένε είναι ότι εμείς είμαστε ο publisher.Ψώνιζε από εμάς, άντε και από όποιον είναι επίσημος μεταπωλητής.Μόνο το greenman gaming ξέρω προσωπικά πάντως ως τέτοιον.

• Moderators
Δημοσ.

(...) άντε και από όποιον είναι επίσημος μεταπωλητής .Μόνο το greenman gaming ξέρω προσωπικά πάντως ως τέτοιον.

Αυτές οι λίστες που έχουν συγκεντρώσει (από διάφορες πηγές) στο παρακάτω link φαίνονται να ισχύουν για επίσημους μεταπωλητές:

http://www.epicbundle.com/official-steam-reseller

Δεν νομίζω ότι είναι πλήρεις λίστες ή απόλυτα ενημερωμένες... αλλά είναι μια καλή προσπάθεια να τα έχουν συγκεντρωμένα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα, ειναι κανεις απο εδω που εχει κανει αυτον τον καιρο αγορα απο κλειδαδικο (g2a,instant-gaming) με paysafe card?

Δουλευει κανονικα ή θα χουμε θεμα;

Δημοσ.

Καλησπερα, ειναι κανεις απο εδω που εχει κανει αυτον τον καιρο αγορα απο κλειδαδικο (g2a,instant-gaming) με paysafe card?

Δουλευει κανονικα ή θα χουμε θεμα;

Έχει ειπωθεί άπειρες φορες, περνάει μονο ότι αναγράφεται στο official site.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...