Tobajara Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Βασικά, το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τους devs/pubs είναι το εξής: Αν υπήρχε ένα μαγικό κουμπάκι που εξαφάνιζε τους sellers που πουλάνε κλειδιά αποκτηθέντα με κλεμένες κάρτες, τότε όλοι αυτοί οι devs/pubs θα ήταν ok με την ύπαρξη των κλειδάδικων; Ή ξαφνικά θα έβρισκαν κάποιον άλλο αποδιοπομπαίο τράγο για να «χτυπήσουν» τα κλειδάδικα; Με αυτό συμφωνώ. Όπως και με το ότι υπάρχουν σοβαρότερα θέματα με τα κλειδάδικα, όπως η μη καταβολή φόρου (πολλές φορές με κάθε διευκόλυνση προς το χρήστη και εσκεμμένα από μέρους του τελευταίου), το ψηφιακό λαθρεμπόριο που συντελείται πρακτικά,οι νόμιμες μεν αδιαφανείς δε προελεύσεις κλειδιών και άλλα. Το θέμα με τις κλεμμένες πιστωτικές είναι απλά για φασαρία, και στην τελική το κλειδί πωλείται από το developer / παραγωγό μόνο μια φορά, όλα τα παραπάνω είναι "αέρας". Το ζήτημα που μπαίνει κυρίως για εμένα, και εδώ πιστεύω έχει περισσότερο δίκιο το άρθρο απ'όσο του καταλογίζεται, είναι το γιατί resellers με πολλά αρνητικά feedbacks ή/ και εν γνώσει διακινητές κλειδιών που έχουν ανακληθεί για παράνομους λόγους, δεν έχουν γίνει ban. Για να δανειστω το παράδειγμα του Ebay, όταν στο μαγαζί σου διακινείται παράνομο εμπόρευμα είσαι συνένοχος, είτε το ξέρεις είτε δεν το ξέρεις. Όταν αυτό γίνεται εν γνώσει σου (και μάλιστα παίρνεις και προμήθεια με κάποιο τρόπο), γίνεσαι κλεπταποδόχος. Αν είσαι καθόλα νόμιμος αλλά απλά αναξιόπιστος, πάλι πρέπει να γίνεις ban γιατί χαλάς την εικόνα του κάθε G2A και παρενοχλείς τον κόσμο. Μόνο μία φορά έχω αγοράσει από κλειδάδικο, δεν είχα κάποιο πρόβλημα (ακόμα) και στην τελική δε με χαλάνε τα φτηνά κλειδιά όσο ο developer παίρνει αυτό που του αναλογεί. Αλλά να έχουμε συνείδηση του τι ακριβώς γίνεται.
Bigi444444 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Εγώ αισθάνομαι ότι τους devs από ένα σημείο κι έπειτα τους ενοχλεί όλο αυτό το παρεμπόριο που λαμβάνει χώρα σε ορισμένες περιπτώσεις.Σου λέει ο άλλος, οκ φίλε, μέχρι ένα σημείο.Να πουλάω εγώ το προϊόν μου για μια τιμή Α και ο τελικός καταναλωτής να το παίρνει σε τιμή Χ επί Α, επειδή μεσολαβούν χίλιοι μύριοι πονηροί τύποι.Όπως γίνεται και με τα δικά μας προϊόντα.Εάν κάποιος έχει σχέση με ανθρώπους που παράγουν αγροτικά προϊόντα αντιλαμβάνεται πολύ καλά γιατί τους γυρνάει το μυαλό όταν αυτοί δίνουν για 20 λεπτά το προϊόν τους και ο τελικός καταναλωτής το αγοράζει για περισσότερο από 1€, επειδή μεσολαβούν άπειρα κοράκια, των οποίων η μεσολάβηση κατά κανόνα δεν είναι θεσμοθετημένη, αλλά ετσιθελική.
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Φυσικά και υπάρχουν απατεώνες, αλλά όχι σε τόσο μεγάλη έκταση όσο θέλουν να παρουσιάσουν μερικοί... Το έχω ξαναπεί, αυτό με τις κλεμένες πιστωτικές μπορεί και να γίνεται σε έναν βαθμό, όμως είναι τόσο απειροελάχιστος που δεν χρειάζεται καν να τον λαμβάνουμε υπόψιν. Το να στήνεις δε ολόκληρη επιχειρηματολογία κατά των κλειδάδικων με βάση τις κλεμένες πιστωτικές είναι τουλάχιστον φαιδρό. Το ζήτημα που μπαίνει κυρίως για εμένα, και εδώ πιστεύω έχει περισσότερο δίκιο το άρθρο απ'όσο του καταλογίζεται, είναι το γιατί resellers με πολλά αρνητικά feedbacks ή/ και εν γνώσει διακινητές κλειδιών που έχουν ανακληθεί για παράνομους λόγους, δεν έχουν γίνει ban. Για να δανειστω το παράδειγμα του Ebay, όταν στο μαγαζί σου διακινείται παράνομο εμπόρευμα είσαι συνένοχος, είτε το ξέρεις είτε δεν το ξέρεις. Όταν αυτό γίνεται εν γνώσει σου (και μάλιστα παίρνεις και προμήθεια με κάποιο τρόπο), γίνεσαι κλεπταποδόχος. Αν είσαι καθόλα νόμιμος αλλά απλά αναξιόπιστος, πάλι πρέπει να γίνεις ban γιατί χαλάς την εικόνα του κάθε G2A και παρενοχλείς τον κόσμο. Ναι, αλλά αφενός αυτό δεν είναι επιχείρημα που με αφορά εμένα σαν καταναλωτή, αφετέρου είναι ηλίθιος τρόπος αποδόμησης των κλειδάδικων. Το «μην ψωνίζετε από εκεί γιατί δεν μπανάρει τους εγκληματίες» είναι εξίσου βλακώδες με το «μην ποστάρετε στο insomnia γιατί ο Tobajara γράφει βλακείες». Μιλάμε για ουσία μηδέν, έτσι; Και κάτι άλλο: υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ του «γνωρίζω ότι γίνομαι κλεπταποδόχος» και του «γνωρίζω ότι ίσως γίνομαι κλεπταποδόχος», δεν βρίσκεις; Εγώ αισθάνομαι ότι τους devs από ένα σημείο κι έπειτα τους ενοχλεί όλο αυτό το παρεμπόριο που λαμβάνει χώρα σε ορισμένες περιπτώσεις.Σου λέει ο άλλος, οκ φίλε, μέχρι ένα σημείο.Να πουλάω εγώ το προϊόν μου για μια τιμή Α και ο τελικός καταναλωτής να το παίρνει σε τιμή Χ επί Α, επειδή μεσολαβούν χίλιοι μύριοι πονηροί τύποι.Όπως γίνεται και με τα δικά μας προϊόντα.Εάν κάποιος έχει σχέση με ανθρώπους που παράγουν αγροτικά προϊόντα αντιλαμβάνεται πολύ καλά γιατί τους γυρνάει το μυαλό όταν αυτοί δίνουν για 20 λεπτά το προϊόν τους και ο τελικός καταναλωτής το αγοράζει για περισσότερο από 1€, επειδή μεσολαβούν άπειρα κοράκια, των οποίων η μεσολάβηση κατά κανόνα δεν είναι θεσμοθετημένη, αλλά ετσιθελική. Αν θέλουν να καταπολεμήσουν το παρεμπόριο, να φροντίσουν να καταπολεμήσουν το παρεμπόριο και να μην επαφίονται στη συνείδησή μου. Όπως ο κάθε dev/pub κοιτάει την τσέπη του, έτσι κι εγώ θα κοιτάξω την τσέπη μου. Αν θέλουν να μην ψωνίζω παιχνίδια από τη Ρωσσία, να φροντίσουν οι ίδιοι να μην με συμφέρει να αγοράζω παιχνίδια από τη Ρωσσία. Δεν χρειάζεται Phd στην μακροοικονομία, κοινή λογική χρειάζεται. Αλλά όχι, ας πουλάμε πιο φθηνά στις μισές χώρες του πλανήτη, κι ας εξισώνουμε το δολάριο με το ευρώ και μετά ας κατηγορήσουμε τις κλεμένες πιστωτικές, because fuck logic.
Bigi444444 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Αν θέλουν να καταπολεμήσουν το παρεμπόριο, να φροντίσουν να καταπολεμήσουν το παρεμπόριο και να μην επαφίονται στη συνείδησή μου. Όπως ο κάθε dev/pub κοιτάει την τσέπη του, έτσι κι εγώ θα κοιτάξω την τσέπη μου. Αν θέλουν να μην ψωνίζω παιχνίδια από τη Ρωσσία, να φροντίσουν οι ίδιοι να μην με συμφέρει να αγοράζω παιχνίδια από τη Ρωσσία. Δεν χρειάζεται Phd στην μακροοικονομία, κοινή λογική χρειάζεται. Αλλά όχι, ας πουλάμε πιο φθηνά στις μισές χώρες του πλανήτη, κι ας εξισώνουμε το δολάριο με το ευρώ και μετά ας κατηγορήσουμε τις κλεμένες πιστωτικές, because fuck logic. E τότε ο μοναδικός ίσως τρόπος είναι να σου πουλάνε αποικλειστικά region locked παιχνίδια.Γιατί διαφορετικά ότι και να κάνουν, από κομπιναδόρους που θα πάνε να βγάλουν μπαγιόκο στην πλάτη του άλλου από αέρα, άλλο τίποτα.
kalodrei Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 δηλαδή κάποιος κλέβει μια πιστωτική , αγοράζει καμιά 100 cd keys κάποιου παιχνιδιού και το σύστημα του retailer δεν χτυπάει συναγερμό ? θέλουν να μας πουν . Να σταματήσουν να πουλάν cd keys online οι εταιρίες ,να σου ζητούν το steam account σου για να σου βάλουν το παιχνίδι , η ακόμα και για τα giveaway.Ακόμα να κάνουν τιμολογικη πολίτικη ανάλογα με την χωρά , άλλα βεβαία και το steam ακόμα το κατεργεισε..Ας κλείσουν το G2A και τα υπόλοιπα , θα πάρουν π@π@ρι@ μετά ,οι περισσότεροι θα πειρατευουν πάλι , όταν νομίζουν ότι τα 60 ευρό είναι λίγα για κάποιες χώρες....
Tobajara Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Ναι, αλλά αφενός αυτό δεν είναι επιχείρημα που με αφορά εμένα σαν καταναλωτή, αφετέρου είναι ηλίθιος τρόπος αποδόμησης των κλειδάδικων. Και κάτι άλλο: υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ του «γνωρίζω ότι γίνομαι κλεπταποδόχος» και του «γνωρίζω ότι ίσως γίνομαι κλεπταποδόχος», δεν βρίσκεις; Σε αφορά στο βαθμό που δε θίγεσαι, και αφήνω τελείως τις όποιες προσωπικές ηθικές ανησυχίες έχει ή δεν έχει ο καθένας - αν ανακληθεί το κλειδί σου έχεις χάσει κάποια χρήματα. Όσο για το ποιον αφορά ευρύτερα, αφορά τους ίδιους τους resellers που τρώνε την άδικη ρετσινιά των "κακών" και αφορά το κοινό που λόγω κακής ενημέρωσης αν θες διστάζει να αγοράσει κάτι από το G2A. Σε τελική ανάλυση αφού ο αριθμός των αμφισβητήσιμων / παράνομων κλειδιών/ resellers είναι μικρός, γιατί δεν τους banάρουν να τελειώνουν? Γιατί αφήνουν αυτή την αφορμή για κριτική να σέρνεται με το παραμικρό? Γιατί δεν μιλάμε μόνο για εσένα κι εμένα που βάλαμε ένα παραπανίσιο κλειδί αλλά για λογαριασμούς και καταστήματα που διακινούν χιλιάδες κάθε μέρα. Για το δεύτερο, από τα λίγα νομικά που ξέρω είσαι υπόλογος και στις δύο περιπτώσεις, ακόμα και για το ότι δεν πήρες τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσεις το τι διακινείται. Πλάκα πλάκα το eBay θα ήταν καλό παράδειγμα για ανάλογη περίπτωση αλλά δε γνωρίζω κάτι, οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη. Η ηθική του θέματος είναι τόσο περιπτωσιακή που δεν καταλήγει κάπου και δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα κατά τη γνώμη μου, ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει ανάμεσα στο "Ρομπέν των Δασών" και το "έξω οι κλέφτες". Τέλος, επειδή όλα ξεκινούν και καταλήγουν στην τιμολόγηση, εννοείται ότι δεν υπάρχει ζήτημα με το νόμιμο κλειδί από Ρωσία ή Βραζιλία που μπήκε για πώληση στην Ευρώπη, τιμολογήθηκε και φορολογήθηκε κανονικά και απλά η τιμή του είναι χαμηλότερη, ούτε με το τζαμπέ κλειδί που μπήκε από χρήστη, ούτε με ό,τι εν πάσει περιπτώσει διακινήθηκε νόμιμα, με παραστατικά κλπ. Σε αυτό τα κλειδάδικα πολύ καλά κάνουν. Το ότι όμως έχουν αρνηθεί να ξεκαθαρίσουν το τοπίο είναι γεγονός.
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 E τότε ο μοναδικός ίσως τρόπος είναι να σου πουλάνε αποικλειστικά region locked παιχνίδια.Γιατί διαφορετικά ότι και να κάνουν, από κομπιναδόρους που θα πάνε να βγάλουν μπαγιόκο στην πλάτη του άλλου από αέρα, άλλο τίποτα. Αν θεωρείς ότι η λύση στην ανελευθερία είναι περισσότερη ανελευθερία, be my guest. Εγώ πάλι έχω αντίθετη άποψη. Σε αφορά στο βαθμό που δε θίγεσαι, και αφήνω τελείως τις όποιες προσωπικές ηθικές ανησυχίες έχει ή δεν έχει ο καθένας - αν ανακληθεί το κλειδί σου έχεις χάσει κάποια χρήματα. Όσο για το ποιον αφορά ευρύτερα, αφορά τους ίδιους τους resellers που τρώνε την άδικη ρετσινιά των "κακών" και αφορά το κοινό που λόγω κακής ενημέρωσης αν θες διστάζει να αγοράσει κάτι από το G2A. Σε τελική ανάλυση αφού ο αριθμός των αμφισβητήσιμων / παράνομων κλειδιών/ resellers είναι μικρός, γιατί δεν τους banάρουν να τελειώνουν? Γιατί αφήνουν αυτή την αφορμή για κριτική να σέρνεται με το παραμικρό? Γιατί δεν μιλάμε μόνο για εσένα κι εμένα που βάλαμε ένα παραπανίσιο κλειδί αλλά για λογαριασμούς και καταστήματα που διακινούν χιλιάδες κάθε μέρα. Για το δεύτερο, από τα λίγα νομικά που ξέρω είσαι υπόλογος και στις δύο περιπτώσεις, ακόμα και για το ότι δεν πήρες τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσεις το τι διακινείται. Πλάκα πλάκα το eBay θα ήταν καλό παράδειγμα για ανάλογη περίπτωση αλλά δε γνωρίζω κάτι, οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη. Η ηθική του θέματος είναι τόσο περιπτωσιακή που δεν καταλήγει κάπου και δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα κατά τη γνώμη μου, ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει ανάμεσα στο "Ρομπέν των Δασών" και το "έξω οι κλέφτες". Βγαίνει ένας πωλητής στο ebay και βάζει κόκα προς πώληση. Ποιό από τα δύο ερωτήματα σου φαίνεται λογικότερο: - Γιατί δεν τον banάρει το ebay; - Γιατί δεν επεμβαίνει η αστυνομία να συλλάβει τον πωλητή και να διερευνήσει τις πιθανές ευθύνες του ebay; Γιατί στο έγκλημα της κλοπής πιστωτικών καρτών δέχεσαι ως επιχείρημα το «γιατί δεν τους banάρει το G2A;» και δεν δέχεσαι ότι θα έπρεπε κάποιος από όλους αυτούς τους devs/pubs να έχει κινηθεί νομικά εναντίον του; Εγώ σου λέω ότι έτσι είναι όπως τα λες, ότι το G2A συγκαλύπτει τους εγκληματίες, δεν σε προβληματίζει αυτή η παράμετρος που αναφέρω; Τέλος, επειδή όλα ξεκινούν και καταλήγουν στην τιμολόγηση, εννοείται ότι δεν υπάρχει ζήτημα με το νόμιμο κλειδί από Ρωσία ή Βραζιλία που μπήκε για πώληση στην Ευρώπη, τιμολογήθηκε και φορολογήθηκε κανονικά και απλά η τιμή του είναι χαμηλότερη, ούτε με το τζαμπέ κλειδί που μπήκε από χρήστη, ούτε με ό,τι εν πάσει περιπτώσει διακινήθηκε νόμιμα, με παραστατικά κλπ. Σε αυτό τα κλειδάδικα πολύ καλά κάνουν. Το ότι όμως έχουν αρνηθεί να ξεκαθαρίσουν το τοπίο είναι γεγονός. Αυτός που λειτουργεί με obscure τρόπους (το κάθε κλειδάδικο δηλαδή) είναι «λογικό» να μην θέλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι ούτε αυτός που λειτουργεί με νόμιμο τρόπο δεν θέλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Όσες κρούσεις έχουν γίνει στους μεγάλους devs/pubs ή και στο Steam και ρωτώνται επί του θέματος, οι απαντήσεις που λαμβάνουμε συνήθως είναι της μορφής «no comment».
Bigi444444 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Αν θεωρείς ότι η λύση στην ανελευθερία είναι περισσότερη ανελευθερία, be my guest. Εγώ πάλι έχω αντίθετη άποψη. Μην τη λες σ' εμένα.Στείλ' τους mail να λυθεί το θεματάκι οριστικά.
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Μην τη λες σ' εμένα.Στείλ' τους mail να λυθεί το θεματάκι οριστικά. Δεν με κατάλαβες. Το πρόβλημα δεν είναι δικό μου. Είναι του κάθε random πονεμένου dev (συνήθως indie) που βγαίνει και *** κάθε τόσο. Αυτός οφείλει να βρει λύση στο πρόβλημα παρέα με το Steam. Από εκεί και πέρα αν θέλουν προτάσεις, πολύ ευχαρίστως, αλλά μην μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας.
Moderators Praetorian Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δεν με κατάλαβες. Το πρόβλημα δεν είναι δικό μου. Είναι του κάθε random πονεμένου dev (συνήθως indie) που βγαίνει και *** κάθε τόσο.Υπερβολικό σε βρίσκω. Κάθε τόσο; Random; Μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας; Ένα άρθρο βρήκα και παρέθεσα και ο τύπος έχει γράψει ένα αναλυτικό και ενδιαφέρον κείμενο -- και έχει κάνει follow-up σε αυτό και στο τμήμα των σχολίων. Ως Indie έχει μια παραπάνω δυνατότητα/ελευθερία για να γράφει blog posts ειδικά για θέματα που τον αφορούν άμεσα -- ενίοτε και με το ρίσκο βέβαια να του γυρίσει boomerang αυτό και να στραφεί το μισό internet εναντίον του σε μια νύχτα. Δεν είναι κάτι που θα το κάνει το ίδιο εύκολα μια μεγάλη εταιρεία του χώρου.
nektarios_rs Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Για να δούμε λίγο και την άλλη πλευρά (τη δική μας, ως καταναλωτές): Τελικά δεν είμαι ο μόνος που του αφαίρεσαν παιχνίδι, την ίδια μέρα έγιναν μαζικά revokes σε πολλούς λογαριασμούς και σε διαφορετικά παιχνίδια/publishers τα οποία είχαν ενεργοποιηθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες. Δεν ήταν όλα από G2A, ήταν και από Steam και HB.. Τώρα το πως οργανώθηκε αυτό ξαφνικά και τι ετοιμάζει το steam στο παρασκήνιο δε ξέρω.... Σε καμία περίπτωση δε δόθηκαν εξηγήσεις για το λόγο ανάκλησης (σημείωση: ο publisher κάνει πάντα το revoke, όχι το steam από μόνο του, εκτός αν το παιχνίδι έχει αγοραστεί από το steam store..). Άσε που υπήρχαν και μερικά "κατά λάθος" revokes που διορθώθηκαν μετά από επικοινωνία με τα support των steam και HB. Και ρωτάω λοιπόν εγώ: μήπως είναι λίγο άδικο για τους καταναλωτές; Στη τελική, κανένας δεν αγόρασε κλεμμένο κωδικό εις γνώση του, γιατί δε μπορείς να ξέρεις από που προέρχεται το κλειδί στο G2A. Επίσης, να τονίσω το "αγόρασε", έδωσε χρήματα για αυτό έστω και αν ήταν λιγότερα από τη τιμή του steam. Θεωρείται ηθικά σωστό το revoke ως τιμωρία στον καταναλωτή από τη στιγμή που ο ίδιος δε γνωρίζει; Αν θέλουν δικαιοσύνη οι publishers, ας πάρουν με δικαστική εντολή τα στοιχεία αυτού που χρησιμοποίησε κλεμμένη πιστωτική (IP κλπ) και να τον βάλουν φυλακή, αφού αυτό είναι βαρύτατο ποινικό αδίκημα. Γιατί τιμωρείται ο καταναλωτής και όχι ο απατεώνας; Και μη μου φέρετε ως παραδείγματα υλικά αγαθά και κλεπταποδοχή, τα ψηφιακά παιχνίδια είναι κάτι διαφορετικό όπως έχει ήδη συζητηθεί άπειρες φορές και στο τομέα της πειρατείας.. μη συγκρίσιμα μεγέθη. Αλλά έστω ας κάνω μια παρομοίωση με τη πραγματική ζωή...: Αγοράζω εγώ εν αγνοία μου ένα κλεμμένο κινητό από τις αγγελίες του insomnia. Μετά βγαίνει όλο το internet και οι κατασκευαστές κινητών, και κατηγορούν το insomnia, ενώ η αστυνομία έρχεται και μου κατάσχει το κινητό ενώ εκείνος που το πούλησε μένει ατιμώρητος... Ακούγεται λογικό;
Moderators Praetorian Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Και ρωτάω λοιπόν εγώ: μήπως είναι λίγο άδικο για τους καταναλωτές; Στη τελική, κανένας δεν αγόρασε κλεμμένο κωδικό εις γνώση του, γιατί δε μπορείς να ξέρεις από που προέρχεται το κλειδί στο G2A. Επίσης, να τονίσω το "αγόρασε", έδωσε χρήματα για αυτό έστω και αν ήταν λιγότερα από τη τιμή του steam. Θεωρείται ηθικά σωστό το revoke ως τιμωρία στον καταναλωτή από τη στιγμή που ο ίδιος δε γνωρίζει; Αν θέλουν δικαιοσύνη οι publishers, ας πάρουν με δικαστική εντολή τα στοιχεία αυτού που χρησιμοποίησε κλεμμένη πιστωτική (IP κλπ) και να τον βάλουν φυλακή, αφού αυτό είναι βαρύτατο ποινικό αδίκημα. Γιατί τιμωρείται ο καταναλωτής και όχι ο απατεώνας; Το ότι δεν γνωρίζει.... δεν είναι δικαιολογία. Τα εν λόγω key stores δεν ανήκουν στους επίσημους resellers και είναι γκρίζα ζώνη. Ενέχουν τον κίνδυνο να αγοράζεις κλειδί που δεν ξέρεις αν προέκυψε με νόμιμο τρόπο. Αυτό είναι κάτι που έχει αναφερθεί πολλάκις σε αυτό το νήμα, και όπου και αν ρωτήσει κανείς σχετικά πριν προβεί σε αγορά. Είναι επίσης ο βασικός λόγος που δεν μένουν μηνύματα που αναφέρονται σε "προσφορές" και τις χαμηλές τιμές των key-stores στο pinned θέμα των προσφορών. Αν υπάρχει έστω και ένας που διάβασε αυτό το νήμα και κατάλαβε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα ρίσκο σε αυτές τις αγορές... τότε κάτι πάει στραβά. Αν κάποιος δεν φρόντισε να μάθει για τη φήμη/ το ποιόν του μαγαζιού από το οποίο αγοράζει/ γιατί η τιμή είναι τόσο χαμηλή και γιατί υπάρχουν "shields", τότε έχει ένα μεγάλο μερίδιο από το φταίξιμο.
Fulgore Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Αν ενας φιλος ενος συμφορουμιτη πρωην κονσολας το γυρισει σε pc και μετα ρωταει απο που να αγορασει ψηφιακα τα παιχνιδια και του που για τα γνωστα κλειδαδικα οτι εχουν αγορασει ολοι και δεν ειχαν καποιο θεμα,ποιο ειναι το μεγαλο μεριδιο απο το φταιξιμο που εχει αυτος. Μεχρι και διαφημιση και μινι τουρνουα(πχ το Kinguin στο hearthstone)κανουμε τα εν λογω κλειδαδικα. Αν οντως ειναι 100%παρανομα γιατι δεν τα κλεινουν λοιπον μια και καλη ή να αναφερθει ξερω γω στο allkeyshop οτι ''αγοραζετε με δικη σας ευθυνη''?? Εδω εχουμε φτασει σε σημειο να βλεπουμε τετοια χαλια https://www.origin.com/en-ie/store/buy/battlefield-1/pc-download/base-game/deluxe-edition (δηλαδη οποιος δωσει παραπανω χρηματα να παιξει νωριτερα το παιχνιδι αν ειναι δυνατον),+dlc+remastered κλπ κλπ και τα κλειδαδικα μας πειραξαν. 1
Moderators Praetorian Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Αν ενας φιλος ενος συμφορουμιτη πρωην κονσολας το γυρισει σε pc και μετα ρωταει απο που να αγορασει ψηφιακα τα παιχνιδια και του που για τα γνωστα κλειδαδικα οτι εχουν αγορασει ολοι και δεν ειχαν καποιο θεμα,ποιο ειναι το μεγαλο μεριδιο απο το φταιξιμο που εχει αυτος. Μεχρι και διαφημιση και μινι τουρνουα(πχ το Kinguin στο hearthstone)κανουμε τα εν λογω κλειδαδικα. Αν οντως ειναι 100%παρανομα γιατι δεν τα κλεινουν λοιπον μια και καλη ή να αναφερθει ξερω γω στο allkeyshop οτι ''αγοραζετε με δικη σας ευθυνη''?? Εδω εχουμε φτασει σε σημειο να βλεπουμε τετοια χαλια https://www.origin.com/en-ie/store/buy/battlefield-1/pc-download/base-game/deluxe-edition (δηλαδη οποιος δωσει παραπανω χρηματα να παιξει νωριτερα το παιχνιδι αν ειναι δυνατον),+dlc+remastered κλπ κλπ και τα κλειδαδικα μας πειραξαν. Μάλλον δεν είναι σαφές για κάποιον λόγο. Οπότε ίσως πρέπει να το γράψω πιο συνοπτικά: Δεν είναι 100% παράνομα τα κλειδάδικα. Πουθενά δεν ειπώθηκε αυτό. Ενέχουν τον κίνδυνο ένα ποσοστό από τα κλειδιά τους να έχουν προκύψει με παράνομο τρόπο. Το thread δεν είναι για να κάνουμε διαφήμιση σε κλειδάδικα. Τα μέλη μπορούν να το χρησιμοποιούν όπως θέλουν για να διαπιστώσουν ποια είναι πιθανόν αξιόπιστα κλπ, αλλά όταν γίνει το μπαμ η ευθύνη για την αγορά είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δική τους Τα κλειδάδικα δεν μπαίνουν στο pinned των προσφορών.
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Υπερβολικό σε βρίσκω. Κάθε τόσο; Random; Μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας; Ένα άρθρο βρήκα και παρέθεσα και ο τύπος έχει γράψει ένα αναλυτικό και ενδιαφέρον κείμενο -- και έχει κάνει follow-up σε αυτό και στο τμήμα των σχολίων. Ως Indie έχει μια παραπάνω δυνατότητα/ελευθερία για να γράφει blog posts ειδικά για θέματα που τον αφορούν άμεσα -- ενίοτε και με το ρίσκο βέβαια να του γυρίσει boomerang αυτό και να στραφεί το μισό internet εναντίον του σε μια νύχτα. Δεν είναι κάτι που θα το κάνει το ίδιο εύκολα μια μεγάλη εταιρεία του χώρου. Αν και η τοποθέτησή μου ήταν γενικότερη σχετικά που κρατάνε οι devs/pubs πάνω στο θέμα πολύ ευχαρίστως να σου απαντήσω επί του συγκεκριμένου. Το πρόβλημά μου με το συγκεκριμένο άρθρο ήταν ότι (α) κλεμένες πιστωτικές. Κούρασε αυτό το επιχείρημα. Τουλάχιστον να αναφέρει και τους υπόλοιπους τρόπους οι οποίοι χρησιμοποιούνται για να προμηθεύσουν τα κλειδάδικα με κλειδιά, ότι μόνο τον παράνομο για να κάνει εντύπωση (β) δεν προτείνει καμία λύση. Αν δεν το κάνει αυτός που είναι dev, ποιός θα το κάνει; Το «μην αγοράζεις από εκεί γιατί θα πας στην κόλαση» δεν είναι επιχείρημα. Επίσης, το «καλύτερα να τα παίρνετε από torrents» είναι γελοία ως θέση. Το ότι δεν γνωρίζει.... δεν είναι δικαιολογία. Τα εν λόγω key stores δεν ανήκουν στους επίσημους resellers και είναι γκρίζα ζώνη. Ενέχουν τον κίνδυνο να αγοράζεις κλειδί που δεν ξέρεις αν προέκυψε με νόμιμο τρόπο. Αυτό είναι κάτι που έχει αναφερθεί πολλάκις σε αυτό το νήμα, και όπου και αν ρωτήσει κανείς σχετικά πριν προβεί σε αγορά. Είναι επίσης ο βασικός λόγος που δεν μένουν μηνύματα που αναφέρονται σε "προσφορές" και τις χαμηλές τιμές των key-stores στο pinned θέμα των προσφορών. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι (που μάλλον έχει ήδη ξεκαθαριστεί αλλά δεν το θυμάμαι). Το ότι κάτι είναι γκρίζα ζώνη, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι παράνομο. In fact το πιθανότερο με τα κλειδιά στα κλειδάδικα είναι ότι ΔΕΝ είναι παράνομα, κλεμένα ή ότι άλλο, αλλά μάλλον προϊόντα παραεισαγωγής. Με την ίδια λογική το iphone 6S κοστίζει 900 ευρώ, αλλά στα σκρουτζομάγαζα παίζει στα 650 σημαίνει ότι είναι κλεμένο στα σκρουτζομάγαζα; Ναι, οκ, υπάρχει μια απειροελάχιστη περίπτωση να ισχύει αυτό, αλλά μάλλον το πιθανότερο είναι πως είναι προϊόντα παραεισαγωγής. Ε, το ίδιο ισχύει στην συντριπτική πλειοψηφία των κλειδιών στα κλειδάδικα. Έντιτ: Σόρυ, μετά είδα το δεύτερο post σου. Έντιτ 2: Ακόμα και στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι έχουν φύγει όλα τα κακοποιά στοιχεία από τα κλειδάδικα, για μένα και πάλι πρέπει να μην μπαίνουν στο τόπικ των προσφορών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις