Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Συμβαίνει, μπορεί να πάρει εβδομάδες έως μήνες... Εκτός από τα ίδια keys παίζει ρόλο και ο Publisher. Στη προκειμένη περίπτωση είναι η Nordic Games που έχει ξανακάνει revokes στο Red Faction. Άλλοι publishers δεν ασχολούνται καν..

Update: Μίλησα με το support του G2A και δέχτηκαν να μου επιστρέψουν τα λεφτά, παρόλο που πέρασαν τόσοι μήνες και δεν είχα και shield. ;)

Δημοσ.

Update: Μίλησα με το support του G2A και δέχτηκαν να μου επιστρέψουν τα λεφτά, παρόλο που πέρασαν τόσοι μήνες και δεν είχα και shield. ;)

Ε μάλλον επειδή ήταν 1 ευρώ. Ας ήταν κανένα σημαντικό ποσό να δούμε εκεί τι θα κάναν...

• Moderators
Δημοσ.

Σχετικά πρόσφατο blog post απο τον Lars Doucet, game designer και developer στο Defender's Quest.

Αρκετά καλογραμμένο άρθρο που δείχνει την κατάσταση από την πλευρά ενός developer. 

Πάντως όπως τονίζει και στα edits στο τέλος, τα έχει με συγκεκριμένες πρακτικές --οι οποίες κυριαρχούν στο G2A αλλά προφανώς και πάλι όχι αποκλειστικά εκεί-- και όχι με όλους τους key resellers. 

G2A, Piracy, and the Four Currencies

http://www.fortressofdoors.com/g2a-piracy-and-the-four-currencies/

• Like 1
Δημοσ.

Πείτε με ανώμαλο μαζόχα, αλλά προτιμώ να δώσω 1€ παραπάνω και να ξέρω με βεβαιότητα ότι αυτό θα πάει στον developer και όχι στον κάθε αλμπάνη τοκιστή και σουλατσαδόρο.Ας πάρω στην τελική λιγότερα παιχνίδια.Λες και αυτά που παίρνω τα παίζω...Δεν ξέρω, το θεωρώ δηλαδή ζήτημα ηθικής τάξης και σεβασμού στον κόπο αυτού που πραγματικά μόχθησε για το προϊόν που με ενδιαφέρει.Δεν ήμουν ποτέ τακτικός πελάτης σε κλειδάδικα, αλλά τελευταία ειδικά, μετά από όλα αυτά τα περιστατικά, τα αποφεύγω ακόμα περισσότερο.

Δημοσ.

Να ηταν μονο 1 ευρω η διαφορα....δεν θα το σκεφτομασταν. Αλλωστε αν διαβασεις το κειμενο  που λινκαρε ο Praetorian, αυτος ο developer το λεει και ο ιδιος οτι αυτος τα λεφτα του για το κλειδι τα εχει ηδη παρει, ανεξαρτητως που κατεληξε αυτο να πουληθει:

I got paid for that first sale and a key can only be redeemed once, anyway, so I don't really care.
  • Like 1
Δημοσ.

ετσι για την ιστορια λεω και εγω οτι εχθες εφαγαν ban απο το uplay δυο παιxνιδακια που ειχα παρει αρκετο καιρο πριν απο to g2a. ψωνιζω αρκετο καιρο και εχω παρει δεκαδες παιχνιδια απο αυτους, πρωτη φορα μου συμβαινει να banaristoyn κλειδια που εχω ενεργοποιησει.Τι να πω.. πραγματικα παρακολουθω αρκετο καιρο το νημα και δεν μπορω να καταληξω σε μια αποφαση, μαλλον βλεπω να μην ξανααγοραζω απο δαυτους

• Moderators
Δημοσ.

Σχετικά πρόσφατο blog post απο τον Lars Doucet, game designer και developer στο Defender's Quest.

Αρκετά καλογραμμένο άρθρο που δείχνει την κατάσταση από την πλευρά ενός developer. 

Πάντως όπως τονίζει και στα edits στο τέλος, τα έχει με συγκεκριμένες πρακτικές --οι οποίες κυριαρχούν στο G2A αλλά προφανώς και πάλι όχι αποκλειστικά εκεί-- και όχι με όλους τους key resellers. 

G2A, Piracy, and the Four Currencies

http://www.fortressofdoors.com/g2a-piracy-and-the-four-currencies/

Ακόμα ένα άρθρο του στυλ μην αγοράζετε από κλειδάδικα, because... κλεμένες πιστωτικές. Είναι λίγο φαιδρό βασικά. Είναι τόσο απλό δηλαδή; Διαπράττεται ένα έγκλημα, το G2A* προστατεύει τον εγκληματία και δεν υπάρχει καμία νομική κύρωση; Καλά ο κάθε random indie dev δεν μπορεί να κάνει κάτι, η ΕΑ, η Ubisoft κλπ, γιατί δεν κάνουν κάτι;

Και εν τέλει, οκ, ας το δεχτούμε το επιχείρημα. Γιατί δεν μας λέει κανένας dev/pub από αυτούς που γράφουν κατεβατά: Τι ακριβώς προτείνουν; Ποιά λύση έχουν στο μυαλό τους; Επαφίονται απλά και μόνο στην καλή πίστη του τελικού καταναλωτή;

Γιατί σίγουρα η λύση δεν είναι «καταργούμε τα flash sales», imho.

*Δεν έχω καταλάβει γιατί εστιάζουμε αποκλειστικά και μόνο στο G2A. Εγώ προσωπικά, είναι ζήτημα να έχω αγοράσει μία-δύο φορές από το G2A και έχω αγοράσει τουλάχιστον 100 από κλειδάδικα.

• Like 1
Δημοσ.

Νομιζω το μεγαλυτερο προβλημα με το G2A ειναι οτι δεν ελεγχει ουσιαστικα τους πωλητες οποτε ειναι ευκολο να πωληθουν εκει τα 'κλεμμενα' κλειδια, οταν αυτα οντως υπαρχουν.

Παντως η συντριπτικη πλειοψηφια των κλειδιων που πωλουνται εκει, απλα προερχεται απο χωρες που λογω τις τοπικης οικονομιας, εχουν διαφορετικη τιμολογηση. Πχ. πωλειτε ενα παιχνιδι 30$ κανονικα, στην Ινδια πωλειτε 10$ ομως. Το βαζει ο Ινδος για 15$ στο G2A, αυτος βγαζει μεγαλυτερο κερδος, εμεις αγοραζουμε φτηνα παιχνιδια.

Και φυσικα, πολυς κοσμος πουλαει εκει τα διπλα κλειδια απο bundles,κτλ.

Δημοσ.

Παιδιά όπως αναλύω στο κατεβατό που έγραψα στη προηγούμενη σελίδα και όπως λέει και ο WizNick δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα..  Αυτό με τα "κλεμμένα" έχει γίνει καραμέλα από τους indie devs ειδικά.... Γιατί δε μίλαγαν τότε που οι Ρώσοι κάναν πάρτι στο Steam?? Γιατί εκεί δεν τους έπαιρνε....

Και όπως είπε και ο Malthador στη τελική ας βάλουν οι ίδιοι καλύτερες τιμές... Γιατί ζητάνε κάποιοι 20 και 30 για ένα κωλοindie 4ων ωρών, που σε sale το βάζουν το πολύ -50%?

Τώρα ο λόγος που όλοι εστιάζουν στο G2A είναι ότι είναι το πιο γνωστό και με τους περισσότερους χρήστες, λογικό. Kinguin και κάτι G2Play είναι στο ίδιο σακί.

Γι αυτό το ξαναλέω, απλά ελέγχουμε τις "too good to be true" προσφορές ή αγοράζουμε από κλειδάδικα-κλειδάδικα και όχι κλειδάδικα-marketplaces και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο... 

• Moderators
Δημοσ.

Βασικά, το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τους devs/pubs είναι το εξής: 

Αν υπήρχε ένα μαγικό κουμπάκι που εξαφάνιζε τους sellers που πουλάνε κλειδιά αποκτηθέντα με κλεμένες κάρτες, τότε όλοι αυτοί οι devs/pubs θα ήταν ok με την ύπαρξη των κλειδάδικων; Ή ξαφνικά θα έβρισκαν κάποιον άλλο αποδιοπομπαίο τράγο για να «χτυπήσουν» τα κλειδάδικα;

Δημοσ.

Παιδιά όπως αναλύω στο κατεβατό που έγραψα στη προηγούμενη σελίδα και όπως λέει και ο WizNick δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα..  Αυτό με τα "κλεμμένα" έχει γίνει καραμέλα από τους indie devs ειδικά.... Γιατί δε μίλαγαν τότε που οι Ρώσοι κάναν πάρτι στο Steam?? Γιατί εκεί δεν τους έπαιρνε....

Και όπως είπε και ο Malthador στη τελική ας βάλουν οι ίδιοι καλύτερες τιμές... Γιατί ζητάνε κάποιοι 20 και 30 για ένα κωλοindie 4ων ωρών, που σε sale το βάζουν το πολύ -50%?

Τώρα ο λόγος που όλοι εστιάζουν στο G2A είναι ότι είναι το πιο γνωστό και με τους περισσότερους χρήστες, λογικό. Kinguin και κάτι G2Play είναι στο ίδιο σακί.

Γι αυτό το ξαναλέω, απλά ελέγχουμε τις "too good to be true" προσφορές ή αγοράζουμε από κλειδάδικα-κλειδάδικα και όχι κλειδάδικα-marketplaces και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο... 

G2A και kinquin είναι της ίδιας ιδιοκτησίας.Δεν φταίνε τα κλειδαδικα για τις κλεμμένες κάρτες ,με την ίδια λογική το EBAY φταίει αν πουλάει κάποιος κλεφτής τα κλοπιμαία εκεί  .

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά, το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τους devs/pubs είναι το εξής: 

Αν υπήρχε ένα μαγικό κουμπάκι που εξαφάνιζε τους sellers που πουλάνε κλειδιά αποκτηθέντα με κλεμένες κάρτες, τότε όλοι αυτοί οι devs/pubs θα ήταν ok με την ύπαρξη των κλειδάδικων; Ή ξαφνικά θα έβρισκαν κάποιον άλλο αποδιοπομπαίο τράγο για να «χτυπήσουν» τα κλειδάδικα;

Φυσικά.. υπάρχουν άπειρα επιχειρήματα, από τη δυνατότητα να αποφύγεις τον Φ.Π.Α μέχρι το πόσο "κλέβουν" οι ίδιοι τους market sellers...

Έχουν fees για να βάλεις προς πώληση ένα παιχνίδι, ποσοστό επί της πώλησης, fees αν θες να αλλάξεις τη τιμή, fees για μετατροπή νομίσματος (αν αυτός που αγόρασε το παιχνίδι σου πλήρωσε σε διαφορετικό νόμισμα) και φυσικά fees για να μεταφέρεις τα λεφτά που κέρδισες στο PP. 

Απλά αυτό με τις κλεμμένες πιστωτικές έχει παραγίνει και αγγίζει τα όρια του κίτρινου τύπου πλέον...

Σε ένα video στο YT κατά του G2A παράδειγμα, υπήρξε ως επιχείρημα η "μαρτυρία" ενός χρήστη του reddit που ανέλυε δημόσια πως βγάζει λεφτά από εκεί.

Υποστήριζε λοιπόν πως έβρισκε κλεμμένες πιστωτικές από βάσεις δεδομένων του DarkWeb..... Ναι βέβαια, αν τύχει να μπεις ποτέ εκεί, τίγκα στις βάσεις δεδομένων με κλεμμένες πιστωτικές είναι....

Φυσικά και υπάρχουν απατεώνες, αλλά όχι σε τόσο μεγάλη έκταση όσο θέλουν να παρουσιάσουν μερικοί...

G2A και kinquin είναι της ίδιας ιδιοκτησίας.Δεν φταίνε τα κλειδαδικα για τις κλεμμένες κάρτες ,με την ίδια λογική το EBAY φταίει αν πουλάει κάποιος κλεφτής τα κλοπιμαία εκεί  .

Δε ξέρω αν είναι της ίδιας ιδιοκτησίας, απλά όλες αυτές οι εταιρίες έχουν έδρα το Χονγκ Κονγκ λόγω χαμηλής φορολογίας και χαμηλού κόστους startups. Όσο  για αυτό που λες, ίσα ίσα κατηγορούν αυτά τα sites για το shield που έχουν, γιατί το προσφέρουν επειδή γνωρίζουν πως το κλειδί που θα αγοράσεις δε δουλεύει...

Είναι πολύ βολικό να παρουσιάζεις τα πράγματα μονόπλευρα όταν θες να κατηγορήσεις κάποιον/κάτι.

Διαφωνώ ας πούμε με το γεγονός ότι υπηρεσίες σαν το shield παρέχονται επί πληρωμής, το ότι υπάρχουν όμως δε σημαίνει ότι "αααα, άρα κάτι ξέρουν και το δίνουν...".

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...