Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν βλέπετε να ανοίγουν τέτοιες συζητήσεις

http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2016/06/22/embattled-retailer-g2a-speaks-out-about-grey-market-fraud-and-theft-accusations.aspx?utm_content=buffer65f3c&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

είναι καλο δείγμα ότι οι μέρες των κλειδάδικων μπορεί πλέον να είναι μετρημένες.

δε λέει και τίποτα πάνω σε αυτό που μας μεταφέρεις..Μια εικασία κάνεις δηλαδή.?

Αναφέρει για το κυρίως g2a  τί μπορεί να κάνει και τί όχι στην περίπτωση κάποιων κλειδιών.

Σε περιπτώσεις πάντως που χάσεις το κλειδί σου,με το πρόσχημα κλεμμένης κάρτας,σου κάνουν refund όπως και να χει.

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Απλα ενας developer εκανε φασαρια γιατι θελει να παιρνει μεριδιο απο τις πωλησεις του G2A. Ομως αυτοι ηδη πηραν το μεριδιο τους στην αρχικη πωληση των κλειδιων. Ας προσεχαν που τα πουλαγαν, ειναι οι ιδιοι υπευθυνοι. Μονο αυτοι μπορουν να τα κανουν generate keys και αυτοι τα εδωσαν φτηνα σε καποιους που τα μεταπωλουν τωρα στο G2A. Αυτα περι κλεμμενων πιστωτικων,κτλ ειναι παπαριες ετσι για να εχουν κατι να λενε. Αν καποιος τους πληρωσε με κλεμμένη καρτα και ακυρωθηκε η συναλλαγη, τοτε ας ακυρωσουν τα κλειδια που του πουλησαν.

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος αντίλογος από την TinyBuild, αλλά σ'αυτό που έκανα quote, τα επιχειρήματά τους μου φαίνονται λίγο ..κάπως (δείτε το Update1 για απάντηση στο quote). Δηλαδή δεν ξέρουν ποιά κλειδιά πουλάνε σε ποιόν; :unsure:

Αν καποιος τους πληρωσε με κλεμμένη καρτα και ακυρωθηκε η συναλλαγη, τοτε ας ακυρωσουν τα κλειδια που του πουλησαν.

...και γενικότερα, η λύση που προτείνουν δηλ. να καθορίζουν οι devs/publishers τις κατώτατες τιμές πώλησης των κλειδιών στο G2A, είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. :cry:

• Moderators
Δημοσ.

Προσωπικά, πιστεύω ότι το το επιχείρημα με τις κλεμένες πιστωτικές δεν μπορεί να σταθεί πουθενά. Ας πούμε ότι πέφτει στα χέρια μου μία κλεμένη πιστωτική και πάω να την χρησιμοποιήσω στο humblebundle π.χ.:

- Ας πούμε ότι αγοράζω 5 bundles και μεταπουλάω τα games στο G2A. Όταν γίνει το chargeback, ας ακυρώσει ο publisher τα κλειδιά από αυτά τα 5 bundles και ας έρθει μετά σε κάποιου είδους συμφωνία με τον τελικό αγοραστή για να τα βρουν.

- Αν πάω να αγοράσω 500 ή 1000 bundles δεν θα χτυπήσει καμπανάκι στο κατάστημα; Δεν θα τους παραξενέψει; Δεν θα θελήσουν να το διερευνήσουν περαιτέρω; Αν η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι αρνητικές, τότε είναι πρόβλημα του humblebundle (ή του όποιου καταστήματος) που δεν έχει καλύτερο σύστημα αντίδρασης σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν φέρει ευθύνη ούτε το G2A, ούτε ο τελικός αγοραστής, ούτε ο publisher. Ας τα χρεωθεί το κατάστημα τη ζημιά προκειμένου να πράξει πιο προσεκτικά στο μέλλον.

Και εν τοιαύτει περιπτώση, νομίζω ότι χάνουμε το point: διαπράττεται ένα έγκλημα (απάτη με κλεμένες πιστωτικές), γιατί δεν κινείται το κατάστημα και ο publisher δικαστικά εναντίον του εγκληματία; Γιατί αναλωνόμαστε με επουσιώδεις τακτικές; Μήπως γιατί εν τέλει αυτό που απασχολεί τον publisher δεν είναι το έγκλημα αυτό καθεαυτό, αλλά το γεγονός ότι χάνει το κέρδος της απευθείας πώλησης; Αν είναι έτσι γιατί μας τσαμπουνάνε ηλιθιότητες του τύπου ότι τους πονάει το chargeback;

• Like 2
Δημοσ.

Το επιχείρημα με τις κλεμένες πιστωτικές ειναι γεγονος εχει τυχει σε εμενα ειχα αγορασει το GW2 απο το onlinekeystore και μετα απο λιγο καιρο μετα απο μηνυμα του GW2 support μου εκαναν το κλειδι disable γιατι ειχε αγοραστει με κλεμενει καρτα πηγα στο support(onlinekeystore) και ξερεις τι μου ειπαν ο προμηθευτης μας εδωσε κακο κλειδι αμα κανεις ενα απλο google search θα δεις οτι δεν ειναι μεμονωμενα περιστατικα.

• Moderators
Δημοσ.

Το επιχείρημα με τις κλεμένες πιστωτικές ειναι γεγονος εχει τυχει σε εμενα ειχα αγορασει το GW2 απο το onlinekeystore και μετα απο λιγο καιρο μετα απο μηνυμα του GW2 support μου εκαναν το κλειδι disable γιατι ειχε αγοραστει με κλεμενει καρτα πηγα στο support(onlinekeystore) και ξερεις τι μου ειπαν ο προμηθευτης μας εδωσε κακο κλειδι αμα κανεις ενα απλο google search θα δεις οτι δεν ειναι μεμονωμενα περιστατικα.

Δεν είπα ότι δεν είναι γεγονός. Είπα ότι αφενός δεν γίνεται σε τέτοια έκταση που να μην μπορεί να γίνει damage control, αφετέρου αν κάνω λάθος και γίνεται σε τέτοια έκταση, τότε δεν είναι πρόβλημα του κλειδάδικου, είναι πρόβλημα αυτού που διαθέτει τα κλειδιά  (εν μέρει) και αυτού που κάνει την πρώτη πώληση (κυρίως).

Κι εμένα μου έχει τύχει κακό κλειδί και μου το έκανε revoke η ΕΑ. Όταν προσπάθησα να το διερευνήσω περαιτέρω δεν βρήκα ανταπόκριση από μέρους τους, απαντούσαν με υπεκφυγές. Δεν ήθελαν να μου πουν γιατί ήταν invalid το κλειδί, ούτε ήθελαν να μου αναφέρουν ποιοί είναι οι authorized resellers. Πολύ obscure κατάσταση και εμένα αυτό το «σκοτάδι» μου δείχνει ότι κάτι άλλο τρέχει πέρα από ένα κλειδί που αγοράστηκε με κλεμένη κάρτα.

Και ξαναλέω, διαπράττεται ένα έγκλημα και ασχολούμαστε με τα revokes των κλειδιών; Δηλαδή στο υποθετικό σενάριο που δολοφονούσαν έναν υπάλληλο της ΕΑ για να κλέψουν ένα key-generator που παράγει original κλειδιά, αυτό που θα τους απασχολούσε θα ήταν πως θα γίνουν revoke τα κλειδιά ή πως θα πιάσουν τον δολοφόνο;

Δημοσ.

Και ξαναλέω, διαπράττεται ένα έγκλημα και ασχολούμαστε με τα revokes των κλειδιών; Δηλαδή στο υποθετικό σενάριο που δολοφονούσαν έναν υπάλληλο της ΕΑ για να κλέψουν ένα key-generator που παράγει original κλειδιά, αυτό που θα τους απασχολούσε θα ήταν πως θα γίνουν revoke τα κλειδιά ή πως θα πιάσουν τον δολοφόνο;

Ειδικά για την EA εννοείτε ότι το πρώτο είναι αυτό που θα την απασχολεί :P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά επειδή βλέπω πως συνεχίζει να αναφέρεται το θέμα με τις πιστωτικές...

Tο G2A και παρόμοια marketplaces δε πουλάνε παιχνίδα αγορασμένα με κλεμμένες πιστωτικές...

Μπορεί να έχει γίνει 1-2 φορές στο παρελθόν, αλλά αυτό δε σημαίνει πως εκεί εστιάζεται η λειτουργία των κλειδάδικων... 

Και επειδή λογικό είναι να υπάρχει η απορία, γιατί τα cd keys είναι τόσο φθηνά εκεί ? :

• Πολλά κλειδιά προέρχονται από συσκευασίες retail παιχνιδιών απο χώρες στις οποίες πωλούνται φθηνότερα. Σε αντίθεση με τα ψηφιακά. τα retail παιχνίδια δεν έχουν πάντα region lock. Και μη ξεχνάτε ότι δεν είναι μόνο στη Ρωσσία φθηνά τα παιχνίδια, υπάρχουν και χώρες όπως Κίνα, Ινδία κλπ.. Αυτός είναι και ο λόγος που τα digital-only παιχνίδια δεν υπάρχουν πουθενά σε χαμηλή τιμή τις πρώτες μέρες.
  • Αρκετοί χρήστες πουλάνε παιχνίδια από promos καρτών γραφικών επεξεργαστών κλπ χωρίς απαράιτητα να τα ονομάσουν πχ "nvidia key".
  • Πολλά κλειδιά προέρχονται από παλιότερα bundles. Και εγώ έχω πουλήσει bundle games που μου περίσσευαν εκεί.

Τώρα σχετικά με τα revokes:

• Μερικά από τα κλειδιά που πωλούνται εκεί είναι από review-copies. Ειδικά στους ΑΑΑ τιτλους δηλώνεται ρητά ότι ένα τέτοιο κλειδί είναι αποκλειστικά για προσωπική χρήση του reviewer. Η κάθε εταιρεία ξέρει τι κλειδιά έχει δώσει και δεν έιναι δύσκολο να κάνει ένα έλεγχο και να δει που ενεργοποιήθηκαν.
  • Υπάρχει χρόνια τώρα η απάτη με τα review codes, ιδιαίτερα στα indie games. Ένα άτομο φτιάχνει πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς email και στέλνει από όλα τα email σε indie devs, υποστηρίζοντας πως είναι διαφορετικοι reviewers που θέλουν να προμοτάρουν το παιχνίδι. Ο indie dev , και λόγω της δυσκολίας ανάδειξης μέσα στο Steam, αλλά και λόγω των χιλιάδων request που δέχεται, στέλνει τα κλειδιά χωρίς να το σκεφτεί ιδιαίτερα. Έπειτα, ο απατεώνας με τα πολλά email μαζεύει καμία 100αριά κλειδιά και τα πουλάει ανενόχλητος στο G2A. Και σε αυτή τη περίπτωση ο dev γνωρίζει τι κλειδιά έδωσε, οπότε όταν δει το παιχνίδι του να πωλέιται στο G2A ενώ δεν έχει μπει ποτέ σε sale εκτος Steam, μπορεί πολύ απλά να δώσει τη λίστα με τα κλέιδιά στη Valve και να κάνει αίτηση να απενεργοποιηθούν.
  • Υπαρχουν και φορές που το store page ενός παιχνιδιού αφαιρείται τελείως από το Steam ή απλά απενεργοποιείται η δυνατότητα να το αγοράσεις. Σε ειδικές περιπτώσεις, όπως εκείνη με το σκάνδαλο των fake reviews από review bots, κλείνουν και το sub το παιχνιδιού. Αν κλείσει το sub (η καταχώρηση στη βάση δεδομένων) τότε κανένα κλειδί του παιχνιδιού δε μπορέι να ενεργοποιηθεί ανεξάρτητα από που προέρχεται...

Συμπέρασμα - tl:dr : Το G2A δε πουλάει παιχνίδια αγορασμένα με κλεμμένες πιστωτικές. Το G2A δεν πουλάει το ίδιο παιχνίδια αλλά προσφέρει μια πλατφόρμα πωλήσεων παρόμοια με του Steam Market. Οι χρήστες πουλάνε τα παιχνίδια.

Τώρα αν θέλετε τη συμβουλή μου, απλά όταν αγοράζετε ένα παιχνίδι που κοστίζει πάνω από 7-8€, δώστε άλλο 1€ για το shield να είστε καλυμμένοι ότι και να συμβεί. Ούτως ή άλλως γλυτώνετε πολύ περισσότερα χρήματα γενικά..

Επεξ/σία από nektarios_rs
  • Like 6
Δημοσ.

Το αστειο με το παραπανω ξερεις ποιο ειναι?Οτι και εμεις κανονικα πολυ φθηνοτερες τιμες επρεπε να εχουμε σαν χωρα με βαση το πως ειμαστε τα τελευταια χρονια οικονομικα. Αν δεν ειχαμε και τα πιο μικρα σκρουτζομαγαζα εκει να δεις τι θα γινοταν στην Ελλαδα απο πλευρας αγορων παιχνιδιων....

Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε τωρα που εχουν ανεβει τοσο πολυ τα κλειδαδικα,γιατι και οι  πωλησεις steam sales των τελευταιων χρονων δειχνουν τοσο αδιαφορες.

Δημοσ.

Το αστειο με το παραπανω ξερεις ποιο ειναι?Οτι και εμεις κανονικα πολυ φθηνοτερες τιμες επρεπε να εχουμε σαν χωρα με βαση το πως ειμαστε τα τελευταια χρονια οικονομικα. Αν δεν ειχαμε και τα πιο μικρα σκρουτζομαγαζα εκει να δεις τι θα γινοταν στην Ελλαδα απο πλευρας αγορων παιχνιδιων....

Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε τωρα που εχουν ανεβει τοσο πολυ τα κλειδαδικα,γιατι και οι  πωλησεις steam sales των τελευταιων χρονων δειχνουν τοσο αδιαφορες.

Το πρόβλημα είναι πως μας βλέπουν σαν "Ευρώπη" και νομίζουν πως λειτουργούμε με την ίδια λογική που λειτουργούν οι Πολιτείες στην Αμερική. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που σαν χώρα έχουμε ίδιες τιμές με τη Γερμανία.

Το Steam κάποτε είχε ως region το EU Tier 2, με χαμηλότερες τιμές για τις Βαλκανικές χώρες, έως και -25%. Δυστυχώς μόνο κάποιοι indie devs χρησιμοποιούσαν τιμολόγηση Tier 2, και απο ΑΑΑ  εταιρείες σχεδόν κανείς.

Άσε που το Steam σιγά σιγά το εξαφάνισε γενικά σαν επιλογή... 

Φαντάσου το τελευταίο παιχνίδι που το χρησιμοποίησε Tier 2 απ' όσο θυμάμαι ήταν το Talos Principle, για το μοναδικό λόγο ότι οι devs ήταν από Κροατία και το ζήτησαν οι ίδιοι.. Τιμή EU1 - 39.99, EU2 - 29.99. Αυτό μέχρι το 2015. Πλέον η τιμή είναι και για εμάς 39.99...

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα, υπάρχει κάποιος που να αγοράζει από eurobank χρεωστική στα κλειδαδικα χωρίς κάποιο θέμα; Λέω να πάω να της βάλω κάποιο ποσό αλλά λόγω έλλειψης χρόνου μη κάνω πειράματα. Ευχαριστώ

Δημοσ.

Έχοντας αγοράσει πάνω από 3000 παιχνίδια για το Steam χωρίς προβλήματα, σήμερα τη πάτησα και εγώ. Είχα το πρώτο μου revoke.

Το παιχνίδι ήταν το Legend of Kay Anniversary, αγορασμένο από το G2A τον 11ο του 2015.

Πριν αρχίσουμε όμως το κυνήγι μαγισσών, να αναφέρω πως η ευθύνη ήταν καθαρά δική μου γιατί η τιμή του ήταν κάτι παραπάνω από "too good to be true." Το αγόρασα 1€  και τότε ήταν παιχνίδι 5 μηνών, αξίας 20€ και χωρίς να έχει μπει ποτέ σε bundle...

Όπως αναφέρω και στο post #903, για αυτό φταίει εκείνος που το πούλαγε και όχι το ίδιο το G2A.

Θα γράψω λοιπόν ένα μίνι οδηγό για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις, γιατί δυστυχώς πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοικτά ακόμα και αν ο seller έχει χιλιάδες θετικά ratings.

Όταν βλέπουμε ένα παιχνίδι σε ασυνήθιστα χαμηλή τιμή κάνουμε τα παρακάτω:

1) Πηγαίνουμε στο https://isthereanydeal.com/ και ελέγχουμε αν έχει μπει σε bundle, ή αν είχε ποτέ έκπτωση που να συμφωνεί με τη τιμή που βλέπουμε στο marketplace. Αποκλίσεις της τάξεως του 20-30% δικαιολογούνται γιατί σε κάποιες περιοχές τα παιχνίδια είναι φθηνότερα. Επίσης κοιτάμε αν έχει δοθεί πότε πακέτο με GPU ή επεξεργαστή.

2) Αν το #1 δεν ισχύει και πάλι η τιμή είναι ασυνήθιστα χαμηλή ελέγχουμε αν το παιχνίδι είναι κλειδωμένο στη Ρωσία. Το steam έχει κλειδώσει τα πακέτα και πλέον δεν μπορείτε να δείτε τι πραγματικά υπάρχει μέσα σε αυτά, αν όντως δηλαδή είναι region locked. Αυτό βοηθούσε στο να καταλάβουμε αν ένα RU-CIS πακέτο είχε όντως lock ή όχι. Ωστόσο, ακόμα και τώρα μπορούμε να έχουμε μια εικόνα στο περίπου, γιατί πλέον το 95% των RU πακέτων, αν υπάρχουν τότε είναι κλειδωμένα.

Πάμε λοιπόν στο https://steamdb.info/ , κάνουμε αναζήτηση το παιχνίδι που μας ενδιαφέρει και πάμε στη καρτέλα packages.

Κοιτάμε στο "billing type" να γράφει "Store or CD key" ή σκέτο "CD key" (όχι σκέτο Store).

Αν δεν υπάρχουν ξεχωριστά πακέτα για Ρωσία, Νότια Αμερική ή Ασία τότε είναι region free σε όλες τις περιοχές.

Παραδείγματα:

Το Winnie the Pooh είναι region free: https://steamdb.info/app/319400/subs/

To Thief είναι region locked: https://steamdb.info/app/239160/subs/  (38000-Thief RU+CIS)

3) Γενικά καλό είναι να προτιμάμε τα κλειδάδικα του http://www.allkeyshop.com/ που πουλάνε κλειδιά ως εταιρείες και όχι μέσω market sellers σαν το G2A (παράδειγμα τα cdkeys, gamekeys4all, instant-gaming, acheterclecd). Εκεί μειώνουμε το κίνδυνο στο ελάχιστο γιατί ευθύνη έχει η ίδια η εταιρεία και όχι ένας τυχαίος πωλητής.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...