Προς το περιεχόμενο

Υποχρεωτικα θρησκευτικα Α' Λυκειου.

Jason13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι δεν έρχομαι στα λόγια σου.

Αυτά που λέω αναφέρονται σε ένα μάθημα που να παρουσιάζονται τα βασικά της θεολογίας, όπως παρουσιάζονται τα βασικά της ψυχολογίας στο αντίστοιχο μάθημα. Εσύ υπερασπίζεσαι ένα 10ετέσ μάθημα αφιερωμένο στο χριστιανισμό.

Από το μάθημα αυτο στη σημερινή του μορφή, το μόνο καλό που μπορούμε να ελπίζουμε, είναι η κατάργηση του.

Και να μαι ειλικρινής, χαμογέλασε όταν διάβασα πως τα θρησκευτικά καλλιεργούν την κριτική σκέψη.

• Απαντ. 232
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όχι δεν έρχομαι στα λόγια σου.

Αυτά που λέω αναφέρονται σε ένα μάθημα που να παρουσιάζονται τα βασικά της θεολογίας, όπως παρουσιάζονται τα βασικά της ψυχολογίας στο αντίστοιχο μάθημα. Εσύ υπερασπίζεσαι ένα 10ετέσ μάθημα αφιερωμένο στο χριστιανισμό.

Από το μάθημα αυτο στη σημερινή του μορφή, το μόνο καλό που μπορούμε να ελπίζουμε, είναι η κατάργηση του.

Και να μαι ειλικρινής, χαμογέλασε όταν διάβασα πως τα θρησκευτικά καλλιεργούν την κριτική σκέψη.

Μα καλα αυτο καταλαβεσ? ενα μαθημα αφιερωμενο στο χριστιανισμο υπερασπιζομαι οταν μιλαω για πλουραλισμο ? μαθημα που να αφορα ολες τισ θρησκειες σε ολα τα επιπεδα της εκπαιδευσης και οχι μονο χριστιανισμος, ακομα και οσοι υποστηριζουν οτι ειναι αθεοι ειναι σημαντικο να συμμετεχουν σε ενα τετοιο διαλογο μεσα στη ταξη ..η κριτικη σκεψη δηλαδη το να μπορεις να συγκρινεις πραγματα, να ξεχωριζεις τι ειναι καλο για εσενα και τι οχι κτλ. μπορει να γινει στα θρησκευτικα αλλα καμια σχεση με το μοντελο που ξερουμε ολοι μας..ξεκολλα απο το μαθημα που θυμασαι να καναμε στα σχολεια...δεν μιλαω για αυτο..καμια απολυτως σχεση...

Δημοσ.

μη τέτοιο μάθημα,μετά θα υπάρχει γκρίνια γιατί διδάσκονται οι τάδε θρησκείες και όχι οι τάδε κ.ο.κ,δλδ τον άλλον που πιστεύει στο Ιπτάμενο μελιτζανοτερας θα τον αφήσει εκτός;

καλύτερα να αντικατασταθεί με κάτι άλλο

Δημοσ.

μη τέτοιο μάθημα,μετά θα υπάρχει γκρίνια γιατί διδάσκονται οι τάδε θρησκείες και όχι οι τάδε κ.ο.κ

καλύτερα να αντικατασταθεί με κάτι άλλο

οπως?

Δημοσ.

Κατάργηση των θρησκευτικών καθώς και των θρησκευτικών συμβόλων και των προσευχών από τα σχολεία.

Γιατί στην ευχή να πρέπει να λένε τα παιδιά θρησκόληπτες φαντασίες που δεν έχουν ούτε μία τόσο δα λογοτεχνική αξία κάθε πρωί και να μην τα βάζουν να διαβάζουν ένα ωραίο ποίημα από κάποιον Έλληνα ή ξένο ποιητή;

Γιατί θα πρέπει σε κάθε αίθουσα να υπάρχει η φωτογραφία ενός τύπου με μούσια και ένα κίτρινο κύκλο γύρω από το κεφάλι του, στην καλύτερη.. ενώ στην χειρότερη ένα ξύλο με κάποιον που τον έχουν καρφώσει εκεί πάνω στο ξύλο;

Γιατί στην ευχή πρέπει όλοι να υποστούν την προπαγάνδα των θρησκόληπτων χριστιανών από μικρά παιδιά;

Και, σχετικά με την εκκλησία, να πάψουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι μαυροφορεμένοι μουσάτοι με τις κοτσίδες. Γιατί θα πρέπει να πληρώνουμε από την τσέπη μας τους μισθούς τους; Όσοι θέλουν να έχουν παπά, να κάνουν εταιρείες, να πληρώνουν συνδρομή και να πληρώνεται από εκεί ο ιερέας τους. Τα λεφτά από τους φόρους που πληρώνουμε για τους μαυροφορεμένους, μουσάτους με τις κοτσίδες να πάνε στην παιδεία, σε δρόμους, σε έργα άρδευσης, ύδρευσης, σε νοσοκομεία κτλ.

Δημοσ.

όπως ο πασταφαριανισμός και η Εκκλησία του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος;

Θα διδάσκεται;

υπάρχει αλλά θέλει να αποδείξεις την πίστη σου με ένα σουρωτήρι στο κεφάλι

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=411060

:P :P ;P

Δημοσ.

το βλεπεις για να κανεις κριτικη αυτη τη στιγμη (εποικοδομητικη) πρεπει να εχεις γνωση για τις θρησκειες και για ''την αληθεια'' που εκφραζει η καθεμια και κατα ποσο επηρεαζει τα κοινωνικα πραγματα..

Ενώ κανονικά θα έπρεπε να μην υπάρχουν, τους έχουμε και από πάνω μας έτσι;

Δεν ειναι η ορθοδοξη χριστιανικη πιστη η επισημη θρησκεια της χωρας ασχετα με το αν συμφωνουμε ή διαφωνουμε με αυτο?

Διαφωνώ, επιβεβλημένη επίσημη θρησκεία ναι, οτιδήποτε άλλο Ο-Χ-Ι.

H απόδειξη ότι το κράτος είναι φαντασιόπληκτο ;ρ

Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού· τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ' (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.

Το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Κράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.

Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Η επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.

η γυμναστικη ειναι πολυ πιο σημαντικη.

Και η αστρονομία αλλά την έκοψαν απο την διδακτέα ύλη.

οπως?

Υπάρχουν ένας σκασμός ειδικότητες, πολύ, μα πολύ πιο ενδιαφέρουσες από την ενήλικη μυθοπλασία.

Δημοσ.

Σκοπο δεν ειχα να το συνεχισω....αλλα οταν βλεπω να ειρωνευονται και να χλευαζουν αυτο που εγω πιστευω....-μην εχοντας κανει εγω το ιδιο για το πιστευω κανενος (δειτε τα post μου )-,θα απαντησω αναλογα....γιατι μερικοι μονο ετσι καταλαβαινουν..

1, Ορθοδοξια=Ελλαδα και αντιστροφα....Αυτοι που πολεμησαν για να λεμε εμεις τωρα τις μαλακιες μας ....και το 21 και το 40 πολεμησαν κατω απο το συμβολο του σταυρου....και θα συνεχισουν να πολεμουν κατω απο αυτο....

2, Σε οποιον δεν γουσταρει αυτη την κατασταση υπαρχουν και οι USA.....

3, Ναι ειμαι Χριστιανος Ορθοδοξος....και ειμαι "τοσο μακρια απο την πραγματικοτητα"...οσο και εκεινοι οι οποιοι ασυνειδητα η συνειδητα πιστευουν σε "υλικους θεους"...

4, Ειμαι τοσο φανατισμενος οσο και οι λοιποι που με το ζορι προσπαθουν να αποδειξουν οτι δεν υπαρχει θεος.....(10 σελιδες δεν ειναι λιγες)....

5, Κατηγορειται για προσυλητισμο η Εκκλησια , μα και απο ενα και μονο topic αποδεικνυεται περιτρανα οτι και οι μη πιστευοντες δεν κανουν τιποτε λιγοτερο...

6, Καποιοι πρεπει επιτελους να μαθουν να μιλουν χωρις ειρωνιες και ξεκαθαρα.....(πχ με τον status διαφωνω καθετα...περαν τουτου ομως το υφος του ειναι αψογο)

Σε αυτο το topic δεν θα ξαναποσταρω...πολυ απλα γιατι δεν γουσταρω να φαω ban .....

Δημοσ.

Σκοπο δεν ειχα να το συνεχισω....αλλα οταν βλεπω να ειρωνευονται και να χλευαζουν αυτο που εγω πιστευω....-μην εχοντας κανει εγω το ιδιο για το πιστευω κανενος (δειτε τα post μου )-,θα απαντησω αναλογα....γιατι μερικοι μονο ετσι καταλαβαινουν..

1, Ορθοδοξια=Ελλαδα και αντιστροφα....Αυτοι που πολεμησαν για να λεμε εμεις τωρα τις μαλακιες μας ....και το 21 και το 40 πολεμησαν κατω απο το συμβολο του σταυρου....και θα συνεχισουν να πολεμουν κατω απο αυτο....

3, Ναι ειμαι Χριστιανος Ορθοδοξος....και ειμαι "τοσο μακρια απο την πραγματικοτητα"...οσο και εκεινοι οι οποιοι ασυνειδητα η συνειδητα πιστευουν σε "υλικους θεους"...

4, Ειμαι τοσο φανατισμενος οσο και οι λοιποι που με το ζορι προσπαθουν να αποδειξουν οτι δεν υπαρχει θεος.....(10 σελιδες δεν ειναι λιγες)....

5, Κατηγορειται για προσυλητισμο η Εκκλησια , μα και απο ενα και μονο topic αποδεικνυεται περιτρανα οτι και οι μη πιστευοντες δεν κανουν τιποτε λιγοτερο...

6, Καποιοι πρεπει επιτελους να μαθουν να μιλουν χωρις ειρωνιες και ξεκαθαρα.....(πχ με τον status διαφωνω καθετα...περαν τουτου ομως το υφος του ειναι αψογο)

Σε αυτο το topic δεν θα ξαναποσταρω...πολυ απλα γιατι δεν γουσταρω να φαω ban .....

Ως Κάποιος (με κεφαλαίο και έντονα γράμματα (έτσι μου αρμόζει άλλωστε)), θα απαντήσω στα 5+1 σημεία, αν και σε κανένα σημείο δεν έχω ειρωνευτεί ή χλευάσει. Σε κάθε περίπτωση, αν βγάλεις τις παρωπίδες ότι όσα γράφω ταιριάζουν σε οποιαδήποτε θρησκεία.

Ακούστε μεν πατάξτε δε... πριτς ακόμα κι εσύ θύτη ανυποψίαστων κορασίδων...

1 (με τελεία κι όχι κόμμα). Αν εξαιρέσουμε ότι προσβάλλεις τον ελληνισμό με την ισότητα (και φανερά δεν ξέρεις μαθηματικά, διότι το αντίστροφα δε χρειάζεται να αναφερθεί - ισχύει εξ ορισμού), ας δούμε μόνο δύο παραδείγματα, ένα για κάθε περίοδο που αναφέρεις, τα οποία είναι υπεραρκετά για να αποδείξουν ότι η ισότητα δεν ισχύει, σύμφωνα με τον Αϊνστάιν ένα αρνητικό αποτέλεσμα σε ένα πείραμα αρκεί για να καταρρίψει τη σχετική θεωρία.

1α. Ο θρύλος (<-κοιτάξτε στο λεξικό τι σημαίνει) της Αγίας Λαύρας: Ο ήρωας της επανάστασης και της ορθοδοξίας, Παλαιών Πατρών Γερμανός, ΔΕΝ κήρυξε καμία επανάσταση, να ναι καλά ο Υψηλάντης. Βέβαια η εκκλησία για καμιά 200ρα χρόνια το πάλευε να διαγράψει τα στοιχεία, μεγάλη η χάρη της.

1β. Όσο για τη Γερμανοϊταλική κατοχή και την αντίσταση, είναι γνωστό πως οι κομμουνιστές πρώτα καναν το σταυρό τους και μετά έβγαιναν στο βουνό, με τον ΕΛΑΣ. Ήταν τόσο θρήσκοι και αντισοβιετικοί δε, που μετά από 5-6 χρόνια τους έτρωγαν οι εθνικόφρονες και θρησκόληπτοι ΕΔΕΣίτες.

2. Πες μας περισσότερα για τις ΗΠΑ, φαίνεται πως έχεις εμπειρία (μήπως κατοικείς στις ΗΠΑ, λες να μαστε γειτονάκια; )και είσαι και διαβασμένος, σύμφωνα με την Gallup παντως 2/3 στις ΗΠΑ δηλώνει πως η θρησκεία (όχι μόνο ο χριστιανισμός) έχει σημαντικό ρόλο στη ζωή του, που σε κάποιες πολιτείες φτάνει το 8-9 στους 10 κατοίκους. Προκαλούν φόβο, οι άθεοι στις ΗΠΑ.

3. ο σεβασμός μας προς τις φιλοσοφικές σου πεποιθήσεις, εφόσον μπορείς να της αναπτύξεις ως άλλο καλομοιράκι στο είμαι παρθένα προς τον μικρούτσικο, είναι απόλυτα σεβαστές. Άλλωστε, ο Θεός σας, θα σας κρίνει τότε που θα σείεται η γη και όλα τα άλλα τα φαντασμαγορικά της αποκάλυψης. Ωστόσο, αναρωτιέμαι με ποιο θαύμα (<-- το πιάσατε το υπονοούμενο; ) καλύπτεις το λογικό κενό: Θεός των Χριστιανών ή υλικός θεός. Να μαι ειλικρινής, φοβάμαι την απάντηση στην ερώτηση: τι είναι ο υλικός θεός, όταν πια η ανθρώπινη διανόηση έχει καταφέρει να θεμελιώσει θεωρίες που αναφέρουν πως ότι υπάρχει είναι ταλάντωση γύρω από το μηδέν.

Δεν τα λέω γω, να αυτός ο παλιοχαρακτήρας, ο τίποτας, ο αντιχριστιανός, ο θρασομετάλας τα λέει:

http://www.youtube.com/watch?v=apIrlZNIYlQ

Για να μην μπεις στον πειρασμό να το ανοίξεις και αμαρτήσεις, επί λέξει αναφέρει: Είμαστε μια ανακατανομή του κβαντικού τίποτα. Και το χειρότερο ξες ποιο είναι; Όχι ότι το λέει, αλλά ότι κάνει πειράματα να το αποδείξει και κάθε μέρα είναι και λίγο πιο κοντά. Θα πέσει φωτιά να τον κάψει... από μετεωρίτη διότι αν το καταφέρει, έχει αποδείξει την κοσμογονία.

4. Στο συγκεκριμένο θέμα, δε νομίζω να αναφέρθηκε κάτι για την ανυπαρξία του θεού. Αυτό που αναφέρθηκε σχεδόν από όλους είναι ότι το μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο, έτσι όπως το έχει καταντήσει η επικρατούσα θρησκεία της χώρας, δεν προσφέρει τίποτα στους μαθητές.

5. Δεν το κατάλαβα αυτό το σχόλιο. Πως οι άθεοι προσηλυτίζουν (τελικά γράφεται το πρώτο με η και το δεύτερο με υ, αυτοσαρκασμός αυτό με παραλήπτες καναδυο που ξέρουν ποιοι είναι), όταν αυτό που αναφέρουν οι άθεοι είναι Ερεύνησε και Πίστεψε σε ότι θες κι όχι έλα (προς και έρχομαι η ετυμολογία του προσηλυτισμού). Και μάλιστα σε μία χώρα που το Σύνταγμα της απαγορεύει τον προσηλυτισμό χωρίς να εξαιρεί τον χριστιανισμό και την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία, γεγονός που δημιουργεί μια σύγκρουση τόσο με τις πρακτικές της εκκλησίας όσο και με τις πρακτικές του κοινωνικού περιβάλλοντος κατά την διάρκεια της βρεφικής και παιδικής ηλικίας ενός ατόμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα δια της βίας εξαναγκασμού σε συμμετοχή θρησκευτικών μυστηρίων είναι η βάφτιση. Κανείς δεν έχει ποτέ ρωτηθεί εάν θέλει να βαφτιστεί ούτε έχει ποτέ συναινέσει για την συμμετοχή του σε θρησκευτικό μυστήριο στην ηλικία του ενός έτους. (τα κρεντιτς στον αθεόφοβο συγγραφέα της Βικιπίντιας Entropy1963).

5+1. Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε εμένα, αλλά πόσο ποιο ξεκάθαρα μπορεί να μιλήσει κάποιος όταν μιλάει για θρησκοληψία, θρησκευτικό φονταμενταλισμό, εξυπηρέτηση συμφερόντων;

Το ξαναγράφω και πρόσεξε ότι δεν αναφέρομαι σε καμία συγκεκριμένη θρησκεία:

Τα θρησκευτικά όπως διδάσκονται στα σχολεία δεν έχουν κανένα εκπαιδευτικό και χρήσιμο προς την κοινωνία ρόλο.

Κατανοητό;

Δημοσ.

Το παραμύθι και η προπαγάνδα ότι χριστιανισμός = ελληνισμός, εκτός ότι είναι εντελώς παρωχημένο είναι και εντελώς εξοργιστικό.

Γιατί:

α) μιλάμε για μία θρησκεία που ΔΕΝ είναι ελληνική, άρα πώς ισχύει το χριστιανισμός = ελληνισμός;

β) Έχουν σφαγιαστεί αμέτρητοι άνθρωποι, που ΔΕΝ ήταν χριστιανοί (οι Θεσσαλονικείς ξέρουν καλύτερα για την ιστορία της περιοχής τους) για να επικρατήσει ο χριστιανισμός

γ) Έχει καταστραφεί μεγάλο μέρος της κληρονομιάς από τους προγόνους των Ελλήνων στο όνομα του χριστιανισμού

δ) Για να μην δούνε φράγκο μέσα στην Πόλη, προτίμησαν τούρκικο φέσι και έτσι, οι μαυροφορεμένοι μουσάτοι με τις κοτσίδες, έδειξαν στους εισβολείς που ήταν η κερκόπορτα. Αν δεν ήταν δαύτοι, δεν θα είχαν κερδίσει οι εισβολείς.

ε) Συν τα παραμύθια περί ανάμειξης της εκκλησίας στην επανάσταση που αναφέρθηκαν ήδη.

Και για να προλάβω κάποιες αντιδράσεις... αφενός η πατρώα θρησκεία των Ελλήνων μυρίζει ναφθαλίνη, έχει γαριάσει και είναι ολωσδιόλου ανάρμοστη στις εποχές που ζούμε αφετέρου όμως ο χριστιανισμός ΔΕΝ είναι ελληνική θρησκεία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να πιστεύει είτε στο ένα, είτε στο άλλο, είτε, ακόμα, και στον πασταφαριανισμό. Γούστο του καπέλο του. Απλά να ξέρουμε τι λέμε όμως...

Έτσι:

α) Τα παιδιά στα σχολεία θα πρέπει ΝΑ ΜΗΝ προσηλυτίζονται σε κάποια θρησκεία

β) Από σεβασμό στις πεποιθήσεις των διαφόρων οικογενειών των παιδιών, αλλά και για να μην υπάρχει (ξανά) προσηλυτισμός, θα πρέπει να μην ευνοούνται κάποια θρησκευτικά σύμβολα με την αποκλειστική προβολή τους στις τάξεις

γ) Κατάργηση της προσευχής στο σχολείο και αντικατάστασής της με ποιήματα Ελλήνων και ξένων ποιητών

δ) Κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία.

ε) ΑΜΕΣΗ φορολόγηση της εκκλησίας

ζ) Απόλυση κάθε είδους ιερέα από το δημόσιο

η) Άμεση επιβολή προστίμων στην εκκλησία Α.Ε. για όσες εκκλησίες έχει χτίσει πάνω από αρχαιολογικά ευρήματα.

Και ένα video δώρο.

http://www.youtube.com/watch?v=Yyf-BfdKxEg

Δημοσ.

Δεν υπάρχει διαταγή με σαφήνεια στη Βίβλο(αντιθέτως με το Κοράνι), όλα υπόκεινται σε ερμηνεία. Εκτός αυτού οι λιθοβολισμοί αναφέρονται μόνο στην Π.Διαθήκη την οποία η Ορθόδοξη εκκλησία δέχεται ως βιβλίο θεολογικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος και όχι ως ιστορικού ή ηθικολογικού. Ως εκ τούτου ΔΕΝ παίρνουμε ηθικά διδάγματα απο την Π. Διαθήκη. Τέλος επειδή ανέφερες συγκεκριμένα τον λιθοβολισμό να σου υπενθυμίσω το "...Ο αναμάρτητος πρώτος τόν λίθον βαλέτω". Άρα καμία τιμωρία δεν διατάζει δια λιθοβολισμού.

Η εκκλησία κόβει και ράβει στα μέτρα της όπως την συμφέρει. Η βίβλος υποτίθεται πως είναι ο "λόγος του θεού" .- Όταν σου λέει αν δεις το γείτονά σου να δουλεύει Κυριακή, να τον σκοτώσεις, όπως επίσης και να θανατωθεί η γυναίκα που το έκανε χωρίς να είναι παντρεμένη, δεν ξέρω πως το ερμηνεύεις εσύ αυτό, για μένα είναι pretty straight forward. Με τα παραπάνω, δεν θέλω να σου "αποδείξω" οτι οι άνθρωποι πιστεύουν σε έναν, μεταξύ άλλων, κακό και τιμωρό θεό, αλλά ότι η αγία γραφή είναι ένα μυθιστόρημα γραμμένο εξολοκλήρου από ανθρώπους της εποχής, γεμάτο με ιστοριούλες και ηθικολογίες πάλι της εποχής. Δεν σου λέω λοιπόν οτι ο θεός σου είναι κακός (δεν έχει νόημα κιόλας), σου λέω μόνο ότι η βίβλος είναι γεμάτη μπούρδες.

Γιατί μια μερίδα ανθρώπων νομίζει πως οι χριστιανοί είναι άβουλα όντα που δέχονται να είναι υποδουλωμένα στη κάθε άρχουσα τάξη υπο τον φόβο τιμωρίας εξ'ουρανού. Αντίστοιχα οι ίδιοι άσχετοι πιστεύουν ότι το Κοράνι διατάζει να σφάξεις όσους περισσότερους χριστιανούς μπορείς για να ζήσεις καλύτερα στον παράδεισο.

Μα έτσι είναι οι χριστιανοί και όλοι όσοι πιστεύουν στη θεία δίκη και στο divine plan. Όταν πιστεύεις πως ό,τι σου συμβαίνει είναι αποτέλεσμα της θέλησης ενός υπέρτατου όντος και όχι αποτέλεσμα τυχαίων/συγκυριακών γεγονότων ή συνειδητής σου επιλογής, άβουλο ον είσαι. Να σου υπενθυμίσω επίσης ότι μπορεί το κοράνι να διατάζει σφαγές χριστιανών, αλλά οι χριστιανοί είναι οι πιο αιμοδιψείς και πολεμοχαρείς στην ιστορία ανά τον κόσμο. Για κοίτα γύρω σου. Διακρίνω επίσης μισαλλοδοξία απέναντι στους μουσουλμάνους από μέρους σου. Έχεις ταξιδέψει ποτέ να γνωρίσεις κόσμο ή επαναπαύεσαι στην "αλήθεια" της θρησκείας σου;

Ας διδάσκονται λοιπόν τα θρησκευτικά σαν κομμάτι της ιστορίας, αναφορικά. Για να μαθαίνουν τα παιδιά πόσο κακό έχει κάνει η θρησκεία στην ανθρωπότητα. Για να μαθαίνουν πως όσο περισσότερο πιστεύεις, τόσο λιγότερο γνωρίζεις.

Δημοσ.

1.απο ποτε η εβραιοθρησκεια θεωρειται ελληνικη?ελληνικη ειναι μονο ο 12θεισμος...

2.Εκει που ειδικα στις νοτιες πολιτειες σφαζουν μαυρους εις το ονομα του χριστου...

3.Υλικους θεους?αυτους που απεικονιζονται σε χρυσα/μαρμαρινα αγαλματα,εικονισματα,και αγιογραφιες που εχει πληρωσει ο καθε φορολογουμενος?

4.Κατ αρχην δε χρειαζεται να αποδειξουν οι αθεοι οτι δεν υπαρχει θεος,οι θεουσοι πρεπει να αποδειξουν οτι υπαρχει,εκτος αυτου δεν ενοχλειται κανεις απο τι πιστη σας οσο μενει ως πιστη,ενοχλειται οταν επηρεαζεται η ζωη του με το ζορι απο κατι που πιστευει καποιος αλλος.

5.Ειδες κανεναν να ζηταει στο σχολειο να αντικατασταθουν οι εικονες με κασκολ του ολυμπιακου και η προσευχη με κανα τραγουδι των μεταλλικα?καταργηση θελουμε για να ειναι ολοι ισοι.

Δημοσ.

Common sense:

Το να πιστεύεις σε κάποιον κύριο με μούσια ο οποίος βρίσκεται στον ουρανό και σε εξουσιάζει ή σου λέει να σκοτώσεις κόσμο για να κερδίσεις 70 παρθένες στον παράδεισο, είναι σύμπτωμα σχιζοφρένειας. Είναι δυνατόν να έχουν όμως όλοι οι άνθρωποι τέτοιο πρόβλημα;

Αν το δούμε ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ, όχι δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα, αυτό όμως δεν σημαίνει οτι το "σύμπτωμα" δεν έχει "καλλιεργήθει" κατά τη διάρκεια της ζωή τους.

Λυπάμαι πολύ που θα διαφωνήσω με κάποιους αλλά δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να ΣΕΒΑΣΤΩ το θρησκευτικό παραλήρημα κανενός.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...