insomniaK Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Το μάθημα έπρεπε να ονομάζεται χριστιανική αγωγή κι ανάλογα το πόσο πιστός είναι αυτός που το διδάσκει τόσο σκληρότερα σπροσπαθεί να προσυλητησει. Τα της επικρατούσας θρησκείας κλπ να τα βάλετε εκεί που ξέρετε, αν όντως το πιστεύετε, η εκκλησία της ελλάδος (έτσι δεν είναι το επίσημο όνομα της επιχείρησης να αποποιηθεί του δικαιώματος να θεωρούνται οι λειτουργοί/υπάλληλοι της, δημόσιοι υπάλληλοι και να πληρώνονται από τους πιστούς της. Έτσι θα διαπιστωθεί κατά πόσο ισχύει η αυνανιστική νοοτροπία της "επικρατούσας θρησκείας". Γενικά μιλώντας, δεν έχω πρόβλημα με τις θρησκείες και τους πιστούς, όπως δεν έχω πρόβλημα με τα άτομα με σύνδρομο Ντάουν, μόνο που τα δεύτερα δεν είναι ενοχλητικά ούτε παραβιάζουν κάποια από τα θεμελιώδη δικαιώματα μου. Έντιτ τώρα το δα, ντάουν όχι μπράουν το σύνδρομο. :·)))
Αφροδιτη 2 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Το μάθημα έπρεπε να ονομάζεται χριστιανική αγωγή κι ανάλογα το πόσο πιστός είναι αυτός που το διδάσκει τόσο σκληρότερα σπροσπαθεί να προσυλητησει. Τα της επικρατούσας θρησκείας κλπ να τα βάλετε εκεί που ξέρετε, αν όντως το πιστεύετε, η εκκλησία της ελλάδος (έτσι δεν είναι το επίσημο όνομα της επιχείρησης να αποποιηθεί του δικαιώματος να θεωρούνται οι λειτουργοί/υπάλληλοι της, δημόσιοι υπάλληλοι και να πληρώνονται από τους πιστούς της. Έτσι θα διαπιστωθεί κατά πόσο ισχύει η αυνανιστική νοοτροπία της "επικρατούσας θρησκείας". Γενικά μιλώντας, δεν έχω πρόβλημα με τις θρησκείες και τους πιστούς, όπως δεν έχω πρόβλημα με τα άτομα με σύνδρομο μπράουν, μόνο που τα δεύτερα δεν είναι ενοχλητικά ούτε παραβιάζουν κάποια από τα θεμελιώδη δικαιώματα μου. Δεν ειναι η ορθοδοξη χριστιανικη πιστη η επισημη θρησκεια της χωρας ασχετα με το αν συμφωνουμε ή διαφωνουμε με αυτο?
Jason13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 η φτωχη εκκλησια δεν θα πληρωση τελος ακινητου!
Αφροδιτη 2 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 η φτωχη εκκλησια δεν θα πληρωση τελος ακινητου! ξεφυγαμε απο το θεμα νομιζω.. τελικα τι θα κανεις με το μαθημα..βρηκες τροπο για απαλλαγη?
akpe Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 ξεφυγαμε απο το θεμα νομιζω.. Not at all!: το βλεπεις για να κανεις κριτικη αυτη τη στιγμη (εποικοδομητικη) πρεπει να εχεις γνωση για τις θρησκειες και για ''την αληθεια'' που εκφραζει η καθεμια και κατα ποσο επηρεαζει τα κοινωνικα πραγματα..
tolis_01 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν ειναι η ορθοδοξη χριστιανικη πιστη η επισημη θρησκεια της χωρας ασχετα με το αν συμφωνουμε ή διαφωνουμε με αυτο? Όχι, είναι η επικρατούσα θρησκεία. Μόνο που για κάποιο περίεργο λόγο την πληρώνουμε όλοι μας.
insomniaK Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Όχι δεν επίσημη, επικρατούσα νομίζω ότι λέει το Σύνταγμα. Σε κάθε περίπτωση αν όντως πιστεύεις πως έχει τόσο μεγάλη αποδοχή, γιατί πρέπει να αναφέρεται στο Σύνταγμα και μάλιστα πριν από το άρθρο της ανεξιθρησκείας;;;; Γιατί είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι παπάδες;;; Για οποιαδήποτε θρησκεία τα ίδια λέω. Μπορει να έχω κάποιο λάθος στις αναφορές στο Σύνταγμα, δεν μπορώ να το δω απο το κινητο.
Jason13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Σας ειπα οτι πηρα κανονικοτατα απαλλαγη με το νομο επι Καραμανλη! Ας μιλησουμε και για την θρησκεια στα σχολεια τωρα Ευχαριστω το "παιδι" που μου εδωσε τα τηλεφωνα του υπουργειου.
Αφροδιτη 2 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Όχι δεν επίσημη, επικρατούσα νομίζω ότι λέει το Σύνταγμα. Σε κάθε περίπτωση αν όντως πιστεύεις πως έχει τόσο μεγάλη αποδοχή, γιατί πρέπει να αναφέρεται στο Σύνταγμα και μάλιστα πριν από το άρθρο της ανεξιθρησκείας;;;; Γιατί είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι παπάδες;;; Για οποιαδήποτε θρησκεία τα ίδια λέω. Μπορει να έχω κάποιο λάθος στις αναφορές στο Σύνταγμα, δεν μπορώ να το δω απο το κινητο. Μου ειναι αδιοφοροι οι παπαδες κτλ..αυτο που πιστευω εγω ειναι οτι ολα τα μαθηματα ειναι σημαντικα και πρεπει να εχουμε γνωσεις απο ολους τους τομεις...το οτι το μαθημα που γινεται τωρα στα σχολεια ειναι χαλια και δεν προσελκυει κανεναν να ασχοληθει απ περιεργεια κ μονο μαζι του ειναι γεγονος..και αυτο ειναι το προβλημα..δηλαδη ο τροποσ που γινεται και το περιεχομενο των βιλβιων πρεπει να αλλαξουν.... γι'αυτο ειπα πριν οτι ξεφυγαμε απο το αρχικο θεμα..επειδη μιλαγαμε για τα θρησκευτικα ως σχολικο μαθημα..
Ntinaras Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Μου ειναι αδιοφοροι οι παπαδες κτλ..αυτο που πιστευω εγω ειναι οτι ολα τα μαθηματα ειναι σημαντικα και πρεπει να εχουμε γνωσεις απο ολους τους τομεις...το οτι το μαθημα που γινεται τωρα στα σχολεια ειναι χαλια και δεν προσελκυει κανεναν να ασχοληθει απ περιεργεια κ μονο μαζι του ειναι γεγονος..και αυτο ειναι το προβλημα..δηλαδη ο τροποσ που γινεται και το περιεχομενο των βιλβιων πρεπει να αλλαξουν.... γι'αυτο ειπα πριν οτι ξεφυγαμε απο το αρχικο θεμα..επειδη μιλαγαμε για τα θρησκευτικα ως σχολικο μαθημα.. η γυμναστικη ειναι πολυ πιο σημαντικη.
Jason13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 η γυμναστικη ειναι πολυ πιο σημαντικη. Ευτυχως αντι για θρησκευτικα θα κανω γυμναστικη με αλλη ταξη Την μια απο τις δυο ωρες.
insomniaK Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Συγνώμη, αλλά το μάθημα που διδάχτηκα ήταν χριστιανικός προσυλητισμός και όχι θεολογική ή φιλοσοφία των θρησκειών, τα οποία ναι είναι εξίσου σημαντικά με την ψυχολογία ή την αγωγή του πολίτη τα οποία και επίσης διδάχτηκα και ήταν όντως ενδιαφέροντα και βοηθούν στην ωρίμανση των μαθητών. Τα θρησκευτικά όπως είναι αυτήν τη στιγμή αποσκοπούν: 1. Στη διατήρηση του χριστιανόπληκτου κοινού 2. Στις πελατειακές σχέσεις εκκλησίας/ κράτους 3. Στη μείωση της ανεργίας για τους θεολόγους και στην ύπαρξη μίας τεράστιας ομάδας αεργων (παπάδες). Όλα τα υπόλοιπα που τα αναφέρεις πολυ όμορφα Αφροδίτη2, είναι για να βαυκαλιζόνται οποίοι έχουν συμφέροντα από την ύπαρξη αυτού του μαθήματος.
Αφροδιτη 2 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Συγνώμη, αλλά το μάθημα που διδάχτηκα ήταν χριστιανικός προσυλητισμός και όχι θεολογική ή φιλοσοφία των θρησκειών, τα οποία ναι είναι εξίσου σημαντικά με την ψυχολογία ή την αγωγή του πολίτη τα οποία και επίσης διδάχτηκα και ήταν όντως ενδιαφέροντα και βοηθούν στην ωρίμανση των μαθητών Στα λογια μου ερχεσαι...αυτο ακριβως λεω κ εγω οτι δεν θα πρεπει να γινεται..να διδασκουμε ''τη δικη μασ'' θρησκεια λες και ειναι η μονη στο κοσμο και εμεις οι εξυπνοτεροι και μαγκες που την εχουμε..να ανοιχτουμε και να ψαχτουμε με ολα οσα υπαρχουν στο κοσμο..με αποτελεσμα την αναπτυξη τησ κριτικης σκεψης και την ωριμανση του μαθητη οπως λες..ποσα μαθηματα ''πηγαν χαμενα'' στη σχολικη μας ζωη οπως η κοινωνιολογια, η αγωγη του πολιτη κ.α. που επειδη δεν διδασκονται με τον καταλληλο παιδαγωγικο τροπο τα καναμε στην ακρη..
gnsX Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 εγώ πιστεύω ότι η ιστορία έχει παραχαραχθεί και όλη της η διδασκαλία είναι λάθος,γίνεται να πάρω απαλλαγή;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Συγνώμη, αλλά το μάθημα που διδάχτηκα ήταν χριστιανικός προσυλητισμός και όχι θεολογική ή φιλοσοφία των θρησκειών, τα οποία ναι είναι εξίσου σημαντικά με την ψυχολογία ή την αγωγή του πολίτη τα οποία και επίσης διδάχτηκα και ήταν όντως ενδιαφέροντα και βοηθούν στην ωρίμανση των μαθητών. Τα θρησκευτικά όπως είναι αυτήν τη στιγμή αποσκοπούν: 1. Στη διατήρηση του χριστιανόπληκτου κοινού 2. Στις πελατειακές σχέσεις εκκλησίας/ κράτους 3. Στη μείωση της ανεργίας για τους θεολόγους και στην ύπαρξη μίας τεράστιας ομάδας αεργων (παπάδες). Όλα τα υπόλοιπα που τα αναφέρεις πολυ όμορφα Αφροδίτη2, είναι για να βαυκαλιζόνται οποίοι έχουν συμφέροντα από την ύπαρξη αυτού του μαθήματος. Να γίνει εξορθολογισμός του μαθήματος λοιπόν έτσι ώστε να γίνεται με πιο επιστημονική προσέγγιση...όπως χρειάζεται να γίνει και σε πολλά άλλα φυσικά. Η λανθασμένη διδασκαλία δεν είναι λόγος κατάργησης του μαθήματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.