Προς το περιεχόμενο

Υποχρεωτικα θρησκευτικα Α' Λυκειου.

Jason13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 232
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για το πίστευε και μη ερέυνας λες;

Ο Τούφας λέει ότι θέλει να βρίσει τη θρησκεία σου. Γιατί σέβεσαι για παράδειγμα το ότι του αρέσει να μαγειρεύει και δεν σέβεσαι το ότι δεν γουστάρει να κάνει το σταυρό του στο φάντασμα που πιστεύεις;

Δημοσ. · Κρυμμένο από Hal9000, 20 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από Hal9000, 20 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Για το πίστευε και μη ερέυνας λες;

Τουβλο, η ίδια η θεολόγος είπε πως το "πίστευε και , μη έρευνας" είναι λάθος. Το σωστό είναι "πίστευε και μη, έρευνα" όπως και το "πράσινα άλογα" είναι "πρασιν´ άλογα" (πραττω μη λογικά!) και της το είπε ο νονός της απο το σούπερ ντουπερ υπεραγιο όρος.

iphone.png

Δημοσ.

Αστρικες προβολές.... Το ενδοχομενο να είσαι διαταραγμενος- επηρεασμένος δεν το σκεφτηκες. Φυσικά και όχι γιατί απο μικρό παιδι είσαι προσυλιτισμενος. Psycho ε psycho!

iphone.png

οχι, dmt το λενε.

Δημοσ.

Θεός υπάρχει,θέλεται δεν θέλεται,της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης.Απλά έχετι άνγοια.Σας λέω,η Ορθόδοξη Θεολογία είναι θησαυρός,καμμία θρησκεία(αν και η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία αλλά θεραπευτική αγωγή)δεν έχει την Θεολογία της.

Ναι, και από ότι φαίνεται η δικιά σου "θεραπεία" δεν πάει και τόσο καλά, κοίτα να αλλάξεις γιατρό.

Επίσης, δεν έχουμε άγνοια αλλά ελεύθερο πνεύμα, σε αντίθεση με εσένα.

Αλλά θέλω ρε να έχουν δίκιο οι Μορμόνοι για να δούμε τι σκατά θα κάνετε εσείς οι "βαθιά" θρησκευόμενοι.

Χρυσός Οδηγός;

iphone.png

Όχι, Χέζω Όρθιος.

Δημοσ.

Κοίτα,ακόμα και οι άθεοι παραδέχονται πως η Γραφή είναι αρχαία κείμενα.

Και ποιος σου είπε η παραπληροφόρηση είναι νέο επίτευγμα; Δηλαδή, ότι αρχαίο είναι και παλιό; Πάμε καλά;

Δηλαδή πιστεύεις οι ανθρώποι είναι τόσο αφελείς και βλάκες να πιστεύουν σε θεότητες είτε ψεύτικες είτε στον Αληθινό για τόσα χιλιάδες χρόνια;

α) Απόδειξέ μου ότι υπάρχει θεός και τότε το ξανασυζητάμε. Όσο για αυτούς που λένε ότι θα πρέπει να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει, υπενθυμίζω ότι είναι απλός λογικός κανόνας ότι αυτός που εισάγει κάτι πρέπει και να το αποδείξει. Μην τρελαθούμε κιόλας για να πιστεύουν οι χριστιανοί ότι υπάρχει θεός..!! Έλεος.

β) Πρώτον δεν πίστευαν όλοι και δεύτερον και μόνο το γεγονός ότι τόσα χρόνια αλλάζουν οι θεοί που πιστεύουν δείχνει ότι δεν υπάρχει αληθινός, που λες και εσύ.

γ) Απέδειξέ μου, αφού μου αποδείξεις ότι υπάρχει, ότι ο δικός σου θεός είναι αληθινός και των βουδιστών είναι ψεύτικος. Ή των μουσουλμάνων. Ή των Ζωροαστρών (που τους καταλλεηλάτησε ο χριστιανισμός για να στήσει την θρησκεία του).

Δεν είναι αντιγραφή.Απλά και οι άλλοι λαοί με άλλες θρησκείς είχαν κάποιες διατρεβλωμένες γνώσεις που ποθ μοιάζουν που πήραν από τους δάιμονες.Για αυτό π.χ.ο σατανάς υπάρχει στον Χριστιανισμό και στις άλλες κάτι που μοιάζει.

Κάργα αντιγραφή είναι.

Έχει αντιγράψει ανατολικές θρησκείες, τοπικές αρχαίες θρησκείες και την Ιουδαϊστική - Εβραϊκή παράδοση. Από απλά γεγονότα μέχρι και ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΕΣ ΕΝΝΟΕΙΣ.

Π.χ., το ότι ο χριστός γιατρεύει με τα χέρια είναι εξ ανατολάς. Το "αμήν" που πιπιλάτε οι χριστιανοί είναι από το "άμον". Τα χριστούγεννα είναι τοποθετημά στο χειμερινό ηλιοστάσιο. Ο μύθος του προφήτη ηλία είναι ένα μείγμα από τοπικές δοξασίες και λίγο Φαέθοντα.

Ο κατάλογος είναι μακρύς...

(συνεχίζεται)

Ο Κωνσταντίνος ότι έκαμε το έκαμε πριν την μετάνοια,δεν πα να κάνεις 1000 ανθρωποθυσίες,καταστρέψεις τον πλανήτη,φάεις μωρά,ακόμα διαλύσεις και ναούς άμα κάμεις καρδιακή μετάνοια σώζεσε.Αν τα κάνεις όλα αυτά εκ προ μελέτης δύσκολα κάποιος μετανοά γιατί μπορεί να βλασφήμησε κατά το Άγιο Πνεύμα.

Έτσι..!!!

Κάρφωσε και άλλα καρφιά στο φέρετρο της κοινής λογικής.

Δηλαδή, όλοι οι παιδεραστές που πιάνονται, εάν μετανοήσουν, θα πάνε στον παράδεισό σας! Μήπως να τους αφήναμε ελεύθερους κιόλα, εφόσον είναι μετανοημένοι;

O Λωτ έκανε ότι έκανε μεθυσμένος και τότε επιτρέποντο η αιμομιξία.

Δηλαδή, η πίστη σας αλλάζει με τους καιρούς; Εφόσον το έκανε ο Λωτ, το έκανε και ο Αδάμ και η Εύα (γιατί με ποιον άλλο τρόπο έκαναν παιδιά; ) τότε σημαίνει πως η πίστη σας το αποδέχεται.

Εάν τότε το αποδεχόταν και τώρα δεν το αποδέχεται, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τώρα δε λαθεύει; Ή, εάν τότε λάθευε αυτό σημαίνει πως έχετε μία πίστη που είναι βασισμένη σε λάθη.

Pick a choise!

Γιατί αν ξέρεις στην Καινή νευρίασε ο Παύλος που ήταν χαλαροί οι Χριστιανοί με τον πόρνο και την μητριά του και τον αναθεμάτισε,μετανόησε μετά,είπε πως τέτοια πράγματα δεν κάνουν ούτε οι ειδωλολάτρες.

Ναι ναι ναι..

Και ο άλλος ο βοσκαράς το έκανε με τις κόρες του (και δεν λέω για τον Λωτ.. διάβασε και κανένα από τα βιβλία σας.. όλο οι άλλοι θα σας μαθαίνουν την πίστη σας; ) και μία χαρά δεν ήταν ειδωλολάτρης.

Παρεμπιπτόντως. εσείς που προσκυνάτε κόκαλα από νεκρούς δεν είστε ειδωλολάτρες;

Σφαγιάστηκαν από αιρετικούς.

Και έσφαξαν κάμποσες γυναίκες και αλλόθρησκους. Το βιβλίο που είχε βγάλει η ιερά εξέταση για τις μάγισσες το ξέρεις; Ψάξε να δεις τι αισχρά πράγματα λέει και τι τρομερά βασανιστήρια κάνανε στις γυναίκες τα άρρωστα μυαλά του χριστιανισμού.

Ο Χριστιανισμός μάλιστα τιμά κάποια πράγματα αρχαίων Ελλήνων όπως καλή φιλοσοφία ή τέχνη.Δεν είναι σκοταδιστική .

Τα τιμά τόσο που τόσους αρχαίους ναούς που γκρέμισε για να χτίσει από πάνω δικές του εκκλησίες το έκανε για την διαιώνιση των κτισμάτων αυτών!

Ή τα τόσα βιβλία που κατάστρεψε, ακριβώς για αυτό το λόγο το έκανε. Γιατί τα τιμά.

Και την Κωνσταντινούπολη για αυτό την πρόδωσαν οι ορθόδοξοι τραγόπαπες.. γιατί την τιμούσαν.. για αυτό προτίμησαν να προδώσουν την πόλη τους στους Τούρκους έτσι ώστε να μην δουν φράγκικο καπέλο αλλά τουρκικό φέσι.

Για ότι κακό στο κόσμο ευθύνεται ο αθεισμός,

Φυσικά! Για ό,τι αναφέρθηκα παραπάνω... ο αθεϊσμός ευθύνεται.

Θύμισέ μου... τον Νεύτωνα που είπε ότι η γη γυρίζει... τι θρησκεία είχαν αυτοί που πήγαν να τον σκοτώσουν;

μεγάλα κακά δηλαδή,αν και δνε είμαι σίγουρος αν θεωρούν ότι υπάρχει το κακό ή κακό λένε ότι δεν τους αρέσει αυτούς.Τι να πω:Εγωπάθεια;Ναζισμός;Ρατσισμός;Εκτρώσεις;Έκληση ηθών;Δεν λέω οι Χριστιανοί δεν κάνουν λάθοι ή δεν έχει αμαρτωλοί αλλά τουλάχιστον μετανοούν.

Τι θρησκεία είχε ο Χίτλερ;

το ότι λες πως "εκείνοι τα κάνουν όλα" ή ότι "όσοι δεν είναι χριστιανοί είναι έτσι και έτσι και έτσι" δεν είναι ρατσισμός.. σωστά;

το ότι οι χριστιανοί λένε "ο δικός μας θεός είναι ο καλύτερος" δεν είναι εγωπάθεια. Σωστά;

Το ότι τόσοι μοναχοί το γυαλίζουν το πόμολο δεν είναι έκκληση ηθών. Σωστά;

Κοίτα εγώ έχω κάποιες εμπειρίες.''Αστρικές προβολές'' και άλλα πράματα.Και άλλοι ανθρώποι φυσικά Μην σου πω ότι η συντριπτική πλειοψηφεία στον κόσμο πιστεύουν σε θεότητες είτε στον Αληθινό.

Από πότε οι αστρικές προβολές δεν είναι αιρετικά πράματα για τον χριστιανισμό; Και μάλιστα τον ορθόδοξο;

Κοινώς... κάνε στον εαυτό σου μία χάρη και μην λες άλλα... κρίμα είναι. Όχι τίποτα άλλο.. αλλά με αυτά που λες δυσφημίζεις και την θρησκεία σου.

Δημοσ.

οχι, dmt το λενε.

Ναρκωτικό είναι αυτό; Δεν είναι απαραίτητο πάντως. Υπάρχει η εξωσωματική εμπειρία και λέγεται αποπροσωποποίηση. Το κακό είναι ότι αν όντως έχει τέτοια συμπτώματα ο Αντρέας, δεν έχει καμία γαμημένη επίγνωση. =ρ

Δημοσ.

Εγώ γιατί νομίζω ότι ο Αντρεάς2 σας κοροϊδεύει ψιλό γαζί και οι υπόλοιποι τον πιστεύετε;

Αν δεν είναι έτσι και έχω πέσει τόσο έξω.. ε δεν ξέρω τι να πω. :huh:

Δημοσ.

Εγώ γιατί νομίζω ότι ο Αντρεάς2 σας κοροϊδεύει ψιλό γαζί και οι υπόλοιποι τον πιστεύετε;

Αν δεν είναι έτσι και έχω πέσει τόσο έξω.. ε δεν ξέρω τι να πω. :huh:

εσυ μπορεις να το νομιζεις,αλλα οι αλλοι ειμαστε σιγουροι ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...