Προς το περιεχόμενο

Υποχρεωτικα θρησκευτικα Α' Λυκειου.

Jason13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

9 χρόνια, 2-3 ώρες τη βδομάδα.

Δύσκολο θέμα ακούγεται.

Όντως. Δεν ανακάλυψαν μάλλον ένα πιο ταχύρυθμο πρόγραμμα πλύσης εγκεφάλου και είπαν να το κάνουν σε parts.

Και αν κάτσω τώρα και αναλογιστώ τί γνώσεις μου προσέφεραν τα θρησκευτικά πίσω στα σχολικά μου χρόνια και πόσο μου χρησίμευσαν αυτές οι γνώσεις μέχρι σήμερα θα πω απλά ένα LMFAO και νομίζω τα συνόψισα. :devil:

• Απαντ. 232
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όντως. Δεν ανακάλυψαν μάλλον ένα πιο ταχύρυθμο πρόγραμμα πλύσης εγκεφάλου και είπαν να το κάνουν σε parts.

Και αν κάτσω τώρα και αναλογιστώ τί γνώσεις μου προσέφεραν τα θρησκευτικά πίσω στα σχολικά μου χρόνια και πόσο μου χρησίμευσαν αυτές οι γνώσεις μέχρι σήμερα θα πω απλά ένα LMFAO και νομίζω τα συνόψισα. :devil:

ενώ αν κάτσεις να συνοψίσεις τι γνώση σου πρόσφερε το να μάθεις να κλείνεις το λελύκαμεν στον υπερσυντέλικο αν δεν γίνεις φιλόλογος ή γενικά δεν πας στα θεωρητικά,ανατριχιάζεις σκεφτόμενος τον πακτωλό γνώσης που έπεσε στον εγκέφαλο

Lucifer

Φτάνει να αναλύσεις όλες τις θρησκείες δλδ;Γιατί αυτό είπα

Δημοσ.

Lucifer

Θα το δεχόμουν στα πλαίσια ενός μαθήματος "Φιλοσοφία". Ή σε μια σχολή αν είχα επιλέξει να μπω εκεί.

Γιατί σόρρυ κι όλας, η μοναδική φάση που δεν ήταν "Η Θρησκεία" αλλά "οι θρησκείες" ήταν στη Β Λυκείου όπου στην ουσία μας ανέλυαν γιατί οι άλλοι κάνουν λάθος.

Δημοσ.

Θα το δεχόμουν στα πλαίσια ενός μαθήματος "Φιλοσοφία". Ή σε μια σχολή αν είχα επιλέξει να μπω εκεί.

Γιατί σόρρυ κι όλας, η μοναδική φάση που δεν ήταν "Η Θρησκεία" αλλά "οι θρησκείες" ήταν στη Β Λυκείου όπου στην ουσία μας ανέλυαν γιατί οι άλλοι κάνουν λάθος.

θρησκειολογία ή whatever όπως λέγεται είναι η δικιά μου άποψη,αυτό είπα,ότι δεν γίνεται το ξέρω

Δημοσ.

ενώ αν κάτσεις να συνοψίσεις τι γνώση σου πρόσφερε το να μάθεις να κλείνεις το λελύκαμεν στον υπερσυντέλικο αν δεν γίνεις φιλόλογος ή γενικά δεν πας στα θεωρητικά,ανατριχιάζεις σκεφτόμενος τον πακτωλό γνώσης που έπεσε στον εγκέφαλο

Lucifer

Right. Απλά το θέμα μας εστιάζει στα θρησκευτικά, οπότε εκεί εστίασα κι εγώ. Ουυυυ αν κάτσουμε να πούμε για όλες τις άχρηστες γνώσεις που συγκεντρώσαμε από όλα τα μαθήματα δεν θά'χουμε τελειωμό. Και μετά ο καθένας μας θα πρότεινε το ιδανικό σύστημα εκπαίδευσης κλπ κλπ κλπ...

[Και ψιτ, έπεσες ουσιαστικά σε φιλόλογο :shock: :devil: :lol: ]

Δημοσ.

Στο δικό μου σχολείο λένε την δικαιολογία ότι τα παιδιά που είχαν πάρει απαλαγη πέρσι έκαναν φασαρία στις άλλες τάξης που πήγενα την ώρα τον θρησκευτικών και έτσι το απαγόρευσαν

android.png

Δημοσ.

Στο δικό μου σχολείο λένε την δικαιολογία ότι τα παιδιά που είχαν πάρει απαλαγη πέρσι έκαναν φασαρία στις άλλες τάξης που πήγενα την ώρα τον θρησκευτικών και έτσι το απαγόρευσαν

android.png

είμαι σίγουρος ότι είναι δικαιολογία,κιχ δεν θα ακουγόταν

Δημοσ.

Πηγαινε σχολειο φορωντας αυτο...link εγω ειμαι αθεος και η κολλητη μου wicca και ειμαστε και οι δυο αναγκασμενοι να ακουμε τον καθηγητη θρησκευτικων να μειωνει ολες τις αλλες θρησκειες!

Τι σχεση εχει το αθεος με το συγκεκριμενο αγαλμα;

Δημοσ.

παιδιά, το έχω απορία δηλαδή...

γιατί κάνετε τέτοια τοπικς, είπαμε να το ρίξουμε στην μα**ια , αλλα ρε παιδιά πολλά άκυρα τοπικς.

πάνε χριστιανέ μου στον διευθυντή και ρώτα.

Δημοσ.

Τι σχεση εχει το αθεος με το συγκεκριμενο αγαλμα;

Το ότι δύο έφηβοι, που δεν έχουν τελειώσει το σχολείο, λένε ο ένας ότι είναι άθεος και ο άλλος ότι πιστεύει σε κάποια μυστήρια θρησκεία (από αυτές που βγήκανε τα τελευταία χρόνια - new age πράματα) δεν σου κάνει εντύπωση;

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που απαντήσανε σε αυτό το post.

Η πρώτη είναι έφηβοι - ανήλικοι που, συνήθως λόγο μουσικής επιρροής, εξαντλούν την ανακήρυξη της ατομικής του διαφορετικότητας (κάτι που κάνουν όλοι οι έφηβοι) στις "μεταφυσικές" ενασχολήσεις, και για αυτό είναι "κόκκινο πανί" τα θρησκευτικά για αυτούς (αναλογικά με τους έφηβους - ανήλικους που μιλάνε για πολιτική) και συνήθως, εάν όχι πάντα, η άποψη που έχουν είναι κάτι σαν και αυτό που διάβασες με το αγαλματάκι (ό,τι να 'ναι και άσχετα)

Η δεύτερη είναι όλοι οι άλλοι.

Δημοσ.

Την ίδια απορία έχω και εγώ.

καμια, το αγαλμα αυτο ειναι ο lucifer. στα ελληνικα ο εωσφόρος, ο διαβολος.

Το ότι δύο έφηβοι, που δεν έχουν τελειώσει το σχολείο, λένε ο ένας ότι είναι άθεος και ο άλλος ότι πιστεύει σε κάποια μυστήρια θρησκεία (από αυτές που βγήκανε τα τελευταία χρόνια - new age πράματα) δεν σου κάνει εντύπωση;

Η πρώτη είναι έφηβοι - ανήλικοι που, συνήθως λόγο μουσικής επιρροής, εξαντλούν την ανακήρυξη της ατομικής του διαφορετικότητας (κάτι που κάνουν όλοι οι έφηβοι) στις "μεταφυσικές" ενασχολήσεις, και για αυτό είναι "κόκκινο πανί" τα θρησκευτικά για αυτούς (αναλογικά με τους έφηβους - ανήλικους που μιλάνε για πολιτική) και συνήθως, εάν όχι πάντα, η άποψη που έχουν είναι κάτι σαν και αυτό που διάβασες με το αγαλματάκι (ό,τι να 'ναι και άσχετα)

Βασικα ηταν δυο διαφορετικες οι απαντησεις μου, μια προς την ερωτηση του topic και μια ετσι γενικη. Και επισης το να εχεις κατασταλαξει και κυριως να εχεις μελετησει την θρησκεια στην οποια πιστευεις πως ανηκεις δεν ειναι κατι περιεργο και φυσικα δεν παει με την ηλικια. Και οχι δεν εχω επηρεαστει απο την μουσικη διοτι ενα απο τα ιδολα μου (και το μεγαλυτερο μου θα μπορουσα να πω) η Lady Gaga ειναι Χριστιανη καθολικη και μαλιστα πολυ πιστη. Τελος θελω να πω πως θεωρω πως ολοι θα επρεπε απο την ηλικια των 14 να βρουν που ανηκουν.

Δημοσ.
Τελος θελω να πω πως θεωρω πως ολοι θα επρεπε απο την ηλικια των 14 να βρουν που ανηκουν.

Θεωρείς δηλαδή πως στα 14 είμαστε αρκετά ώριμοι και διαθέτουμε την αντίστοιχη κριτική σκέψη για να βρούμε που ανήκουμε;

Εκτός αν οι μισοί γίνουν wannabewiccas και οι άλλοι μισοί wannabeσατανιστές :P

Δημοσ.

ενω αν λεγανε ποσο καλος ειναι ο χριστιανισμος θα τους θεωρουσες πολυ καλα παιδια,υποδειγμα της νεολαιας.

καμια σχεση με την Ε.Λουκα?

Δημοσ.

ενω αν λεγανε ποσο καλος ειναι ο χριστιανισμος θα τους θεωρουσες πολυ καλα παιδια,υποδειγμα της νεολαιας.

καμια σχεση με την Ε.Λουκα?

Σε όσους το μόνο που βλέπουν είναι τα άκρα ή αυτό που θέλουν να δουν δεν έχει νόημα να πω τι θα τους θεωρούσα..

Δεν πρόκειται να καταλάβουν.

Βασικα ηταν δυο διαφορετικες οι απαντησεις μου, μια προς την ερωτηση του topic και μια ετσι γενικη. Και επισης το να εχεις κατασταλαξει και κυριως να εχεις μελετησει την θρησκεια στην οποια πιστευεις πως ανηκεις δεν ειναι κατι περιεργο και φυσικα δεν παει με την ηλικια. Και οχι δεν εχω επηρεαστει απο την μουσικη διοτι ενα απο τα ιδολα μου (και το μεγαλυτερο μου θα μπορουσα να πω) η Lady Gaga ειναι Χριστιανη καθολικη και μαλιστα πολυ πιστη. Τελος θελω να πω πως θεωρω πως ολοι θα επρεπε απο την ηλικια των 14 να βρουν που ανηκουν.

α) Δεν πάει με την ηλικία, με τον αριθμό δηλαδή, αλλά με το τι έχει προλάβει να ζήσει κάποιος.

β) Το είδος της μουσικής δεν είναι ανάγκη να είναι "αντί-χριστιανικό". Όμως, μεγάλη μερίδα εφήβων που ασχολείται με "θρησκείες" (ή νομίζει at least) έχει επηρεαστεί από την μουσική που ακούει.

γ) Δηλαδή, θες να μου πεις ότι ένα παλικαράκι 16 (βία 17) χρονών έχει μελετήσει χριστιανισμό αλλά και wicca και βρήκε ότι ανήκει εκεί (που για να βρει, θα πρέπει πρώτα να έχει λύσει με νηφαλιότητα το ερώτημα της πίστης ή μη πίστης, το οποίο, ιδανικά, προϋποθέτει μία αλληλεπίδραση με επιστημονική γνώση ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, και εάν καταλήξει στο "υπέρ πίστεως" τότε θα έπρεπε να έχει μία σφαιρική γνώση για να καταλήξει κάπου)...!!!!!! Και όχι μόνο αυτό, έχει εμπειρίες από κοινωνικές σχέσεις στο βαθμό που του επιτρέπουν να δει τις σχέσεις απογυμνωμένες από οποιοδήποτε καλλωπισμό και κατέληξε κιόλας ότι ανήκει σε μία θρησκεία (μούφα θρησκεία αλλά τελοσπάντων)! Τα λεφτά των γονιών του τρώει σε διάφορα accessories και "δασκάλους" της θρησκείας αυτής για να καλύψει την εφηβική ανάγκη της διαφορετικότητας. Nothing more, nothing less.

δ) Στην ηλικία των 14 όλοι θα έπρεπε να κάνουν γυμναστική και να μαθαίνουν τις βάσεις για την μετέπειτα πορεία τους στην γνώση. Η πρότασή σου "να βρουν που ανήκουν" είναι κλασική πρόταση της ανάγκης για ομαδοποίηση (που και αυτή έχουν οι έφηβοι) όπου συνδυασμένη με την "επανάσταση" (που μόνο προσωπική είναι, ο έφηβος εναντίον του εαυτού του) που κάνουν οι έφηβοι οδηγεί στην δήλωση ότι "ανήκουν" σε "νέες" και "περίεργες" θρησκείες - πολιτικούς χώρους - καλλιτεχνικές επιρροές - κοινωνικές ομάδες.

Nothing more, nothing less.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...