carlos6 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Γεια σας έχω το DD-65 ( ) ,Θέλω να το συνδέσω μέ MIDI στο ΕΖ Drummer το οποίο ανοίγω μέσω του Cubase 5 . Η καρτα ήχου που χρησμοποιώ ειναι η Tascam US 122L . Ειναι κανινουργια για εμένα και το MIDI και το Cubase, και δεν έχω ιδέα πως συνδέονται ,τί ρυθμίσεις να κάνω,πως λειτουργεί το συστημα κλπ. Απλά ξέρω οτι μπορώ να κάνω το DD-65 να έχει ήχους του EZ Drummer και να ηχογραφώ με αυτούς τους ήχους.και το DD-65 και η Tascam us122l εχουν θύρες MIDI in/MIDI out ,και φαντάζομαι οτι συνδεω τα midi in με τα midi out με 2 καλωδια, αλλά όταν το έκανα η tascam ειχε κόκκινο λαμπάκι στο midi in της,και σβηστό το midi out της. Μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει βήμα βήμα να μάθω τα βασικά τουλάχιστον, γιατι απο το google εχω μπερδευτει,και θέλω κάποιον που ξέρει να με βοηθήσει.θα του χρωστάω χάρη.
superstarr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Αν εχει καλωδιο usb το DD65 δε χρειαζεται να συνδεσεις με midi καλωδια στην καρτα.. Απλα το βαζεις στον υπολογιστη σου. Αν δεν εχει, το μονο που θες φανταζομαι ειναι να στελνεις midi απ το DD-65 στο cubase, αρα θα συνδεσεις με ενα midi καλωδιο το midi out του dd-65 στο midi in της TASCAM. Συνηθως δε χρειαζεται να κανεις κατι παραπανω.. Λογικα θα ανοιξεις το EZ Drummer και οταν παιζεις στο DD-65 θα triggαρειi τα αντιστοιχα samples απ το EZ Drummer αρκει να εχεις rec armed το καναλι. Ελπιζω να βοηθησα..
carlos6 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Αν εχει καλωδιο usb το DD65 δε χρειαζεται να συνδεσεις με midi καλωδια στην καρτα.. Απλα το βαζεις στον υπολογιστη σου. Αν δεν εχει, το μονο που θες φανταζομαι ειναι να στελνεις midi απ το DD-65 στο cubase, αρα θα συνδεσεις με ενα midi καλωδιο το midi out του dd-65 στο midi in της TASCAM. Συνηθως δε χρειαζεται να κανεις κατι παραπανω.. Λογικα θα ανοιξεις το EZ Drummer και οταν παιζεις στο DD-65 θα triggαρειi τα αντιστοιχα samples απ το EZ Drummer αρκει να εχεις rec armed το καναλι. Ελπιζω να βοηθησα.. Ευχαριστώ πολύ , μετά και από λίγο ψάξιμο κατάφερα να το κάνω να επικοινωνεί και να ακούγεται μεσα απ το ΕΖ drummer ! Αλλά έχω ένα ακόμα προβληματάκι ... Κανω επισύναψη 2 εικόνες που έχω αριθμίσει για να συνεννοηθούμε. . Η πρώτη Pic ειναι το DD-65 , η δευτερη αυτό που βλέπω στο EZ drummer. Οι πράσινοι αριθμοι 9 και 10 είναι τα 2 πεταλια του dd-65 . Το πρόβλημα είναι πως τα pads tou dd-65 δεν αντιστοιχουν τέλεια στο ez drummer. Παραθετω την αντιστοιχία με αριθμους των pads, οι πρώτοι ,είναι οι "πράσινοι" αριθμοι του dd65, οι δευτεροι είναι οι κόκκινοι . 1-> 1, 2 -> 2 , 3 -> 3 , 4->4 ,5->5,6->6 (ως εδώ όλα καλά ) ,ομως 7->1 , και 8->7 , 9->2 (αλλα με αλλαγμένο ήχο οπότε είναι οκ) , και 10 -> 10 . πως θα ρυθμίσω τa pad 7 και 8 του ez drummer ?? κάθε βοήθεια είναι πολύ χρήσιμη, ευχαριστώ πολύ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.