Typhoon Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 πιστευω τα ρωσσικα(привет!) ειναι πανω κατω ιδιας δυσκολιας με τα γερμανικα(ισως ελαχιστα πιο δυσκολα) , η δυσκολια ισως ειναι οτι προκειται για διαφορετικο σχετικα αλφαβητο ενω τα γερμανικα χρησιμοποιουν σχεδον το αγγλικο +μερικα γραμματα αλλα και παλι σε συγκριση με τα κινεζικα σιγουρα θα ναι πιο ευκολα.Δε μπορω να φανταστω ποσο δυσκολα θα ναι να μαθαινεις γραφη στα κινεζικα. απο την αλλη δες ποια/ποιες γλωσσες θα σου χρησιμευσουν στην επαγγελματικη σου πορεια αλλιως το να δωσεις ενα καρο λεφτα για να "μαθεις" μια γλωσσα και να μη την χρησιμοποιησεις ποτε στην πραξη και στο τελος να την ξεχασεις δε καταλαβαινω τι νοημα εχει καλυτερα ξοδεψε αλλου τα λεφτα και αυτο ειναι και το πιο σημαντικο , γλωσσα που δε μιλιεται=ξεχνιεται Πιστεύω καμία σχέση (μιας και Γερμανικά ξέρω αν μη τι άλλο καλά). Η γραμματική είναι πολύ πιο δύσκολη. Το αλφάβητο είναι ένας παράγοντας που τα δυσχαιρένει αλλά σε καμία περίπτωση ο μεγαλύτερος. Τα γερμανικά είναι πολύ κανονική γλώσσα, μαθαίνεις τους κανόνες και αυτό είναι. Τα Ρώσικα είναι τίγκα στην εξαίρεση. Το μόνο ουσιαστικά δύσκολο στα Γερμανικά είναι τα άρθρα που είναι ότι να'ναι.
spinello82 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Spinello τι επαγγέλλεσαι? π.χ. αν ήσουν μηχανικός τα γερμανικά θα ήταν πολύ χρήσιμα... Εγώ σκέφτομαι και τα πορτογαλικά λογώ Ανγκόλας που σε μερικά χρόνια θα είναι μέκα των Πολιτικών Μηχανικών... Δουλεύω σε μία εταιρία που διαχειρίζεται ακίνητα..Που τα νοικιάζει δηλαδή σε τρίτους..Αλλά έχω σπουδάσει ναυτιλιακά.. Ξέρει κάποιος πόσα χρόνια χρειάζεται να κάνεις ρώσικα για να πάρεις δίπλωμα επιπέδου lower? Σας ευχαριστώ όλους για την προθυμία σας και τις πολύ χρήσιμες απαντήσεις!!
dragonver Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δουλεύω σε μία εταιρία που διαχειρίζεται ακίνητα..Που τα νοικιάζει δηλαδή σε τρίτους..Αλλά έχω σπουδάσει ναυτιλιακά.. Ξέρει κάποιος πόσα χρόνια χρειάζεται να κάνεις ρώσικα για να πάρεις δίπλωμα επιπέδου lower? Σας ευχαριστώ όλους για την προθυμία σας και τις πολύ χρήσιμες απαντήσεις!! Σε ένα φροντιστήριο στη Θεσσαλονίκη που ρώτησα για το Α2 στα ρώσικα θέλει 1 χρόνο (και 1000€!). Άρα λογικά για το Β2 που είναι το lower άλλα 2 χρόνια, συνολικά δηλαδή 3 χρόνια. Αν το κυνηγήσεις όμως ίσως βγει και σε 2.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.