Προς το περιεχόμενο

Εκμάθηση ξένης γλώσσας

spinello82

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Σκέφτομαι να ξεκινήσω μία ξένη γλώσσα και είμαι μεταξύ των εξής τριών : ρώσικα, κινέζικα και τούρκικα. Ξέρω ήδη αγγλικά,γαλλικά,ιταλικά και ισπανικά και θα ήθελα να μάθω μια γλώσσα που ίσως να μου φανεί πιο χρήσιμη δεδομένης και της οικονομικής δύναμης των εν λόγω χωρών. Τι προτείνετε?

Δημοσ.

Καλημέρα. Σκέφτομαι να ξεκινήσω μία ξένη γλώσσα και είμαι μεταξύ των εξής τριών : ρώσικα, κινέζικα και τούρκικα. Ξέρω ήδη αγγλικά,γαλλικά,ιταλικά και ισπανικά και θα ήθελα να μάθω μια γλώσσα που ίσως να μου φανεί πιο χρήσιμη δεδομένης και της οικονομικής δύναμης των εν λόγω χωρών. Τι προτείνετε?

κινεζικα > ρωσικα > τουρκικα

Δημοσ.

Από ότι φαίνεται έχεις ταλέντο με τις ξένες γλώσσες αλλά έχεις ιδέα πόσα χρόνια χρειάζονται για να πάρεις πτυχίο στην κινέζικη γλώσσα ? Είναι πολύ μεγάλο χαρτί και το έζησα όταν δούλευα σε πολύ γνωστό πολυκατάστημα, το οποίο έψαχνε απεγνωσμένα άτομα που να γνωρίζουν κινέζικα .

Η γνώμη μου είναι πως τα κινέζικα μετράνε πολύ αν θες να ασχοληθείς με τις διεθνής αγορές, αλλά για εντός Ελλάδας τα Τούρκικα τα θεωρώ χρησιμότερα .

Δημοσ.

έχεις δουλειά στα ισπανικά ακόμα :P

Χεχεχεχεχεχεχ!! Εντάξει βασικά δεν νομίζω να ασοχληθώ άλλο με τα Ισπανικά...Είναι σε ένα επίπεδο Lower που προς το παρόν μου αρκεί..

Από ότι φαίνεται έχεις ταλέντο με τις ξένες γλώσσες αλλά έχεις ιδέα πόσα χρόνια χρειάζονται για να πάρεις πτυχίο στην κινέζικη γλώσσα ? Είναι πολύ μεγάλο χαρτί και το έζησα όταν δούλευα σε πολύ γνωστό πολυκατάστημα, το οποίο έψαχνε απεγνωσμένα άτομα που να γνωρίζουν κινέζικα .

Η γνώμη μου είναι πως τα κινέζικα μετράνε πολύ αν θες να ασχοληθείς με τις διεθνής αγορές, αλλά για εντός Ελλάδας τα Τούρκικα τα θεωρώ χρησιμότερα .

Το ότι τα κινέζικα είναι πάρα πολύ δύσκολη γλώσσα και απαιτεί πολλά χρόνια εκμάθησης το γνωρίζω..Και αυτό είναι και το πρόβλημα (το μεγαλύτερο) στην προκειμένη...

Έχω και άλλα στοιχεία να σας δώσω για την επίλυση του ''γρίφου'' εκμάθηση ξένης γλώσσας...Έχω τελειώσει ναυτιλιακές σπουδές (δεν έχω ακόμα εργαστεί σε ναυτιλιακή παρ'όλα αυτά..)΄που τα κινέζικα θεωρούνται μεγάλο προσόν..

Αλλά...Θα με ενδιέφερε να μεταναστεύσω στην Κύπρο..

Και εδώ και έναν χρόνο εργάζομαι σε μία εταιρία με ακίνητα...

Αυτά είναι τα επιπλέον στοιχεία που μπορούν να επηρεάσουν την απόφαση μου για ξένη γλώσσα..

Δημοσ.

Το ότι τα κινέζικα είναι πάρα πολύ δύσκολη γλώσσα και απαιτεί πολλά χρόνια εκμάθησης το γνωρίζω..

και μάνεϊ!

Δημοσ.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω πόσο μπορεί να πηγαίνει το μαλλί για κινέζικα..Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, και δεδομένης της δυσκολίας της γλώσσας και του αριθμού των ετών που χρειάζονται για να την μάθει κάποιος,όντως θα θες πολλά λεφτά..

Από ρώσικα ξέρει κανένας? Δυσκολία? Χρήματα? Χρόνια που χρειάζονται για να φτάσει κανείς σε ένα επίπεδο τουλάχιστον lower? Τα ζητάνε ή θα είναι χαμένος κόπος και χρήμα?

Δημοσ.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω πόσο μπορεί να πηγαίνει το μαλλί για κινέζικα..Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, και δεδομένης της δυσκολίας της γλώσσας και του αριθμού των ετών που χρειάζονται για να την μάθει κάποιος,όντως θα θες πολλά λεφτά..

Από ρώσικα ξέρει κανένας? Δυσκολία? Χρήματα? Χρόνια που χρειάζονται για να φτάσει κανείς σε ένα επίπεδο τουλάχιστον lower? Τα ζητάνε ή θα είναι χαμένος κόπος και χρήμα?

Ποτε καμμια γλωσσα δεν ειναι χασιμο χρονου,αλλα απο επαγγελματικη αποψη εξαρταται σε ποιον χωρο θα δραστηριοποιηθεις.

Και τα Πορτογαλικα ειναι χρησιμη γλωσσα λογω Βραζιλιας που ειναι ανερχομενη οικονομικη δυναμη.

Για ριξε μια ματια εδω, γιατι μου φαινονται πολυ καλες οι τιμες.

http://www.kapatou.gr/default.asp?pid=1&la=1

Δημοσ.

Spinello τι επαγγέλλεσαι? π.χ. αν ήσουν μηχανικός τα γερμανικά θα ήταν πολύ χρήσιμα... Εγώ σκέφτομαι και τα πορτογαλικά λογώ Ανγκόλας που σε μερικά χρόνια θα είναι μέκα των Πολιτικών Μηχανικών...

Δημοσ.

Για Ρώσικα που ξέρω από ένα φίλο, είναι πολύ δύσκολα. Ο ίδιος είναι Αφγανός, δηλαδή μιλάει Φαρσί, τα οποία είναι επίσης πολύ δύσκολα και μου λέει ότι τα Ρώσικα είναι ακόμα δυσκολότερα. Βέβαια τα κινέζικα είναι ίσως η δυσκολότερη γλώσσα για να μάθεις, οπότε σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί πολλή δουλειά

• Moderators
Δημοσ.

Ποτε καμμια γλωσσα δεν ειναι χασιμο χρονου,αλλα απο επαγγελματικη αποψη εξαρταται σε ποιον χωρο θα δραστηριοποιηθεις.

Και τα Πορτογαλικα ειναι χρησιμη γλωσσα λογω Βραζιλιας που ειναι ανερχομενη οικονομικη δυναμη.

Για ριξε μια ματια εδω, γιατι μου φαινονται πολυ καλες οι τιμες.

http://www.kapatou.gr/default.asp?pid=1&la=1

Που λεει τιμες? Για Φινλανδικα νομιζω ειδα και Σουηδικα..

Δημοσ.

Τα Ρώσικα είναι πιο δύσκολα πχ από τα Γερμανικά (τα οποία είναι σαφώς πιο δύσκολα από τα Γαλλοισπανοιταλικά). Σε σύγκριση με τα κινέζικα που έκανα 1 εξάμηνο (ρώσικα ξέρω πολύ καλά) θα έλεγα ότι είναι δίκοπο μαχαίρι:

- Στα κινέζικα είναι πολύ δύσκολο να θυμάσαι τα ιδεογράμματα, αλλά αν θες να θυμάσαι απλώς τις λέξεις αυτό δεν είναι δύσκολο. Επίσης είναι δύσκολο να μάθεις να μιλάς με την τονική προφορά τους αλλά με τον καιρό γίνεται. Από την άλλη, η γραμματική είναι γελοία (δεν κλίνονται τα ρήματα, ούτε τα επίθετα, ούτε φυσικά τα ουσιαστικά πχ), οπότε το αντισταθμίζει κάπως.

- Στα Ρώσικα η γραφή είναι πιο εύκολη από ότι στα κινέζικα, αλλά πρέπει να συνηθίσεις το κυριλικό, η προφορά έχει τα τερτίπια της αλλά και αυτή είναι πιο εύκολη από την κινέζικη (αλλά πιο δύσκολο από τα ελληνικά ας πούμε). Ο χαμός γίνεται στη γραμματική, όπου υπάρχουν 7 πτώσεις και κλίνονται και τα ουσιαστικά, οπότε υπάρχουν πολλές καταλήξεις που πρέπει να μάθει κανείς απέξω και πρέπει να θυμάται τάχιστα αν θέλει να μιλήσει σωστά. Υπάρχουν και πολλές εξαιρέσεις, οπότε μπερδεύεται το πράγμα. Πχ στα ελληνικά έχουμε μεν περισσότερες κατηγορίες ουσιαστικών, αλλά λιγότερες πτώσεις και γενικά δεν έχουμε εξαιρέσεις.

Όπως και να έχει, έχεις δουλειά μπροστά σου, όποια και από τις 2 να επιλέξεις!

Δημοσ.

πιστευω τα ρωσσικα(привет!) ειναι πανω κατω ιδιας δυσκολιας με τα γερμανικα(ισως ελαχιστα πιο δυσκολα) , η δυσκολια ισως ειναι οτι προκειται για διαφορετικο σχετικα αλφαβητο ενω τα γερμανικα χρησιμοποιουν σχεδον το αγγλικο +μερικα γραμματα αλλα και παλι σε συγκριση με τα κινεζικα σιγουρα θα ναι πιο ευκολα.Δε μπορω να φανταστω ποσο δυσκολα θα ναι να μαθαινεις γραφη στα κινεζικα.

απο την αλλη δες ποια/ποιες γλωσσες θα σου χρησιμευσουν στην επαγγελματικη σου πορεια αλλιως το να δωσεις ενα καρο λεφτα για να "μαθεις" μια γλωσσα και να μη την χρησιμοποιησεις ποτε στην πραξη και στο τελος να την ξεχασεις δε καταλαβαινω τι νοημα εχει καλυτερα ξοδεψε αλλου τα λεφτα και αυτο ειναι και το πιο σημαντικο , γλωσσα που δε μιλιεται=ξεχνιεται

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...