thory Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Καλημερα.Δεν ξερω αν ο τιτλος ειναι ο ιδανικοτερος Εχω σκαναρει ενα εγγραφο(α4 κολλα) και το εχω περασει στο pc.Θελω να κανω copy paste καποια πραγματα που γραφει μεσα και να τα εκτυπωσω σε ενα αλλο χαρτι.Το προβλημα ειναι οτι οσες σαρωσεις και να κανω οσο προσεκτικα κα να τοποθετησω το χαρτι στο σκανερ η σαρωση μου βγαινει λιγο στραβη.πχ η προταση "Δευτερα 12 σεπτεμβριου 2011" το σεπτεμβριου 2011 ειναι λιγο λοξα προς τα κατω.Υπαρχει καποιο προγραμμα να μπορω να την φερω στα ισια της?Και ακολουθοντας ποια διαδικασια?
jim_p Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Για να σκαναρεις ενα κειμενο σαν κειμενο και οχι σαν εικονα (με γραμματα) θες μια εφαρμογη που να μπορει να κανει ocr (optical character recognition). Μια τετοια ειναι το abbyy finereader. Αν εχεις ηδη μια τετοια εφαρμογη, και δουλευει κανονικα, το οτι σου βγαζει το μισο κειμενο στην απο κατω γραμμη ειναι "προβλημα" της ιδιας της σελιδας που ειναι εκτυπωμενη "στραβα" και δεν μπορεις να κανεις κατι παραπανω.
warewolf Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Απο τη μια, μερικα προγραμματα σκαναρισματος εχουν μια επιλογη, ωστε αν το χαρτι σκαναριστει λιγο στραβα να το ισιωνουν. αν βεβαια η κλιση ειναι μεγαλη τοτε απλα πρεπει να υπολογισεις εσυ την κλιση και να βαλεις το χαρτι στο σκανερ λιγο στραβα προς την αντιθετη κατευθυνση. Ακομη κι αν χρησιμοποιησεις ocr, θα πρεπει η κλιση να ειναι σε επιτρεπτα ορια, αλλιως η αναγνωριση χαρακτηρων μπορει να τα βρει λιγο σκουρα. Πολλες φορες εχω κειμενο οπου ειναι στραβογραμμενο στο χαρτι, και το να βαλεις το χαρτι ισια (στις γωνιες του σκανερ) δεν βοηθα. Εχω συνηθισει πλεον σε τετοιες περιπτωσεις να δινω μια αντιστοιχη αντιστροφη κλιση στο χαρτι για να ερθει στα ισια το σκαναρισμα. Οπως πολυ σωστα ειπε και ο φιλος jim αν σκαναρεις κειμενο οπου υστερα θες να επεξεργαστεις τα γραφομενα, θα πρεπει να χρησιμοποιησεις προγραμμα OCR ωστε να αποθηκευτει σε μορφη αναγνωσιμη π.χ. doc στο word, και οχι με τη μορφη εικονας σαν καμβας, αν καταλαβες τι εννοουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.