Pseudonumo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Αρχικα καλημερα σας. :shifty: λοιπον πριν 2 με 3 χρονια μου καηκε η μητρικη. ειναι μια asrock p4vt8 http://asrock.com/mb/overview.asp?Model=P4VT8 . η καρτα γραφικων που της ειχα ηταν η asus eah3650 silent http://www.asus.com/Graphics_Cards/AGP_A_series/AH3650_SILENTHTDI512M/ . Εχω και 2 ραμ 512 μβ. Και εναν pentium 4 3ghz επεξεργαστη.τι μητρικη παιρνω που να της φορεσω αυτα που ηδη εχω;η εστω να αλλαξω μονο επεξεργαστη η πειτε μου προτασεις...λίγο ασχετος παιδες!!και μην μου πειτε καινουργιο πισι γιατι αν ηταν θα το ψαχνα....
peter_pan Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Αν μπορεις να κανεις την συναρμολογηση μονος σου και θες σωνει και καλα να αναστησεις το μηχανημα, μητρικη μπορεις να βρεις και στις αγγελιες του site.Αρκει βεβαια να εισαι σιγουρος οτι δουλευουν και τα υπολοιπα κομματια(επεξεργαστης, μνημες ram, καρτα γραφικων).Μη την αγορασεις τσαμπα τη μητρικη!!! Εχει μερικες παντως που κανουν για τον επεξεργαστη σου(με socket 478 δηλαδη). Εδω για παραδειγμα εχει μια ASRock P4V88.Παρομοια με αυτη που ειχες και λιγο καλυτερη(λεμε τωρα). Μπορεις να παρεις μια απο αυτες που ειναι στην κατηγορια s478 και εισαι κομπλε.Αν επιμενεις δηλαδη να το φτιαξεις και πιστευεις οτι θα δουλεψει το μηχανημα σου. Ερωτηση : ο pentium 4 που λες οτι εχεις, ηταν πανω στην asrock που σου καηκε ε?
washcloud Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 λοιπον πριν 2 με 3 χρονια μου καηκε η μητρικη. μην μου πειτε καινουργιο πισι γιατι αν ηταν θα το ψαχνα.... Θεϊκοτερότερο ποστ -στο hardware section τουλάχιστο- παίζει και να μην έχω δει.
Pseudonumo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Ναι αλλά και 30 ευρά για μια αρχαία και μεταχειρισμένη μητρική αρκετά δεν είναι; αλλα α ετσι φτιαξει... Απλώς αυτή είναι όντως καλή επιλογή; Ενοοώ μήπως βρω κάπου κατι καλύτερο κτλ; αν όχι από τις μητρικές του τυπά ποια προτείνετε; Την προαναφερθείσα; Ο επεξεργαστής ήταν πάνω αλλα τώρα τον έχω βγάλει (2 ματζαφλεκια μαυρα σηκωσα αι βγηκε) Πάντως τον είχα παει σε τεχνικο και μου πε οτι καηκε η μητρικη. Διαβασα μηπως εβρισκα στουρναρη αλλα δεν εχω παει ποτε....οποτε αξιζει να παω κι αν ναι πως παω και που ψάχνω;.. Γράφω πολλά αλλα αφου σας ξερω σας αρεσει το διαβασμα :-D
50EuroUser Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Βάλε αγγελία ζήτησης, κάποιος θα χει. Ο Pentium 4 που χεις είναι Prescott ; Αν ναι τότε ψάχνεις για s478 mainboard με prescott support. 30euro ειναι πολλά για μ.τ.χ
washcloud Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δύσκολα θα βρεις πιο κάτω (20άρι ας πούμε) παρόμοια μεταχειρισμένη πάντως. Και μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή η προαναφερθείσα. Αξίζει όμως, εφ' όσον τα υπόλοιπα parts είναι λειτουργικά. Στουρνάρη θα βρεις στο Cosmodata (ανεβαίνεις καιμμά 150άρα μέτρα από Πατησίων). Αλλά από τιμή, δύσκολα θα βρεις καλύτερη. Το μόνο θετικό τους είναι ότι δίνουν και κάποια εγγύηση (1ος χρόνου στην καλύτερη). Γι' άλλες περιοχές, ψάξε Χρυσή Ευκαιρία. Υπάρχουν κάποιοι προς νότια κυρίως. Τιμές δεν θυμάμαι. Έχει σίγουρα καεί η παλιά όμως; Δοκίμασέ την εκτός κουτιού με μόνο CPU/ψύκτρα, γραφοκάρτα, RAM, τροφοδοτικό, οθόνη πάνω, και βάλε μπρος ακουμπώντας με ένα κατσαβιδάκι τα pins του Power On, αντί του κουμπιού του κουτιού, αφού φυσήξεις με πιστολάκι τα RAM και AGP slot και βγάλεις και την μικρή στρογγυλή μπαταριούλα λιθίου (η μπαταρία να βγει πριν ξανασυνδέσεις το τροφοδοτικό).
Pseudonumo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 οοο φιλε αν μπορεις να τα πεις ακομη πιο αναλυτικα σε παρακαλω καντο μην κανω καμια μαμακια!! Εν τω μεταξυ καποια φορα ειχα βαλει σκουπα ηλεκτρικη για να τον καθαρισω και ρουφηξε ενα καλωδιο.. μετα το πισι δουλευε αλλα λετε να του δημουργησε προβλημα που δεν φάνηκε;
washcloud Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Μήπως ρούφηξε και κανέναν πυκνωτή; Αν την έχεις κρατήσει τη σακκούλα, ρίξε μια ματιά.
Pseudonumo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 μπαα δεν την εχω.αλλα τωρα ψαχνω το καλωδιο του τροφοδοτικου για να αναψω τη μητρικη.θυμαμαι μονο οταν προσπαθουσα να αναψω το πισι οτι ακουγα το ανεμιστηρακι και μετα εσβηνε...
washcloud Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Κάνε αυτά που σου είχα γράψει. Άλλες αναλυτικότερες οδηγίες, δε χρειάζεσαι (...πόσο μάλλον που τη θεωρείς τελειωμένη τη μητρική, οπότε....)
Pseudonumo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 τη μπαταρια να την εβγαλα εντελως και συνδεω 2 πινσ με ενα κατσαβιδι οντας το τροφοδοτικο στην πριζα αλλα τιποτα.....κανω κτ λαθος; φιλε το καταφερα και η ψυκτρα του επεξεργαστη δουλευει συνεχως!!Αυτό σημαίνει πως δεν εχει καει;;;
washcloud Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Το μόνο σίγουρο που σημαίνει όταν δουλεύει το ανεμιστηράκι της ψύκτρας του επεξεργαστή είναι ότι δεν είναι ΕΝΤΕΛΩΣ καμμένη. Κατά τ' άλλα μπορεί να μην είναι λειτουργική. Δοκίμασε μία-μία τις μνήμες και σιγουρέψου ότι δεν έχει στραβώσει κανένα απ' τα pins του επεξεργαστή. Επίσης καθάρισε (έτσι για το γαμώτο) τις επαφές των μνημών και της κάρτας γραφικών με μια ΣΒΥΣΤΡΑ. Τέλος, αν δεν είσαι σίγουρος για το τροφοδοτικό, και αν μπορείς είτε να δοκιμάσεις αυτό αλλού, ή άλλο στη μητρική σου, καν' το. * την έβγαλες δηλαδή τη μητρική απ' το κουτί; Και την μπαταρία όταν την έβγαλες, θα έπρεπε ΗΔΗ να μην είχες το τροφοδοτικό στην μπρίζα. Αν είναι, ξαναβγαλ' την, όπως και το τροφοδοτικό.
Pseudonumo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 εβγαλα την μπαταρια και εβαλα το τροφοδοτικο στην πριζα.αλλα ενω εχω συνδεσει το μονιτορ δεν βλεπω κατι.τλκ δεν ειχα βγαλει τον επεξεργαστη μονο ψυκτρα οποτε οκ τα πινσ.και καθαρισα τις ραμ. τιποτα στην οθονη δοκιμασα και μια παλια μου nvidia fx 5200 πανω μπας και φταιει η καρτα γραφικων αλλα ουτε τοτε βγαινει κτ στην οθονη.ομως το ανεμιστηρακι της nvidia δουλευει...
washcloud Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Ξαναλέω το ότι κυκλοφοράει ρεύμα στην μητρική, δε σημαίνει ότι είναι κι εντάξει ως σύνολο. Μόνο εάν δεν δουλεύει τίποτα, μπορείς να πεις με κάποια σιγουριά ότι έχει ψοφήσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.