Προς το περιεχόμενο

Αποκοπή εικόνας στο photoshop

farfan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα βοήθεια σχετικά με το πως να αποθηκεύσω μόνο ένα κομμάτι από μια εικόνα.Προσπάθησα να δουλέψω λίγο το photoshop αλλά δεν κατάφερα και πολλά.

Συγκεκριμένα από την παρακάτω εικόνα θέλω να "πάρω" μόνο την εκκλησία χωρίς όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της φωτογραφίας.

http://imageshack.us/f/163/hagiasophiamosque.jpg/

ΥΓ.Αν μπορεί να μου το κάνει κάποιος θα του ήμουν ευγνώμων αλλά ας πει και τον τρόπο για να μαθαίνω. :rolleyes:

Δημοσ.

φίλε farfan αυτή δεν είναι η Αγία Σοφία by the way....είναι το τζαμί που υπάρχει δίπλα της.

Για να κόψεις το φόντο από μια φωτογραφία μπορείς να χρησιμοποιήσεις 2 τρόπους.

1ος:

Κάνεις όπως αναφέρει και ο φίλος TheELF με το εργαλείο "Quick Selection Tool"(συντόμευση με το πλήκτρο w) επιλογή την εικόνα που θες και αφού τελειώσεις με την επιλογή (καλό είναι να είναι ανοιχτή και η "Auto-Enhance" επιλογή, που βρίσκεται δίπλα από την επιλογή μεγέθους πινέλου και παίξε και στο τελείωμα με το "Refine Image" για καλύτερα αποτελέσματα), πατάς στο επιλεγμένο κομμάτι δεξί κλικ και "Layer via cut". Στην συνέχεια διαγράφεις το layer με το background και τελείωσες.

2ος :

Στο εργαλείο γόμας στα δεξιά της οθόνης σου κάνεις αριστερό κλικ και επιλέγεις το "Magic Eraser Tool". Το μόνο που έχεις να κάνεις μετά είναι να πας στο φόντο της εικόνας σου και να κλικάρεις τα σημεία που δεν θες. Πρόσεχε είναι αυτόματο και αν δεν έχεις μεγάλες αντιθέσεις χρωμάτων θα διαγράψει και αυτά που θες. Όλα σώζονται βέβαια με την συντόμευση "Ctrl+Alt+Z" που θα σε πάει ένα βήμα πίσω.

Την εικόνα προτείνω να την αποθηκεύσεις ως αρχείο .jpeg(.jpg) στην μέγιστη ανάλυση και για αρχείο χωρίς το άσπρο φόντο σε αρχείο .png (Save for web and devices -> PNG -> Save)

Ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ και τους δυο για τις απαντήσεις.Το προσπαθώ ακόμα αν και δεν είναι και ότι πιο εύκολο...

Φίλε SpirosLouis δεν θέλω να κάνω κάτι για την Αγία Σοφία, καθαρά σε θέμα φωτογραφίας θέλω να φτιάξω κάτι άρα δεν με απασχολεί αυτό. :)

Δημοσ.

όχι απλά λέω.. :)

Λόγο του ότι η φωτογραφία σου δεν έχει τόσο μεγάλες αντιθέσεις το πρόγραμμα είναι δύσκολο να εντοπίσει που θες εσύ να οριοθετήσεις αυτό που θες να κόψεις - επιλέξεις.

Κάνε μια χοντρική επιλογή του θέματος που θες να κόψεις και μετά προχώρησε σε ποιο ειδικό.

Δημοσ.

Tί εννοείς "δεν είναι η Αγια-Σοφιά"; Περί καλλιτεχνικής απεικόνισης πρόκειται...αλλά "αυτή είναι".

(..."το τζαμί δίπλα της" - αυτό κι αν δεν το κατάλαβα...Τεσπα)

farfan, πρόλαβα και το 'κανα σήμερα τελικά.

Αν σε καλύπτει,

hagiasophiamosque2.png

κατέβασέ το σε 3 εκδοχές (png, gif, jpg), από εδώ : http://www.filedropper.com/hagiasophiamosque

Aλλιώς περιμένεις photoshopατζή.

Δημοσ.

farfan, πρόλαβα και το 'κανα σήμερα τελικά.

Αν σε καλύπτει,

hagiasophiamosque2.png

κατέβασέ το σε 3 εκδοχές (png, gif, jpg), από εδώ : http://www.filedropper.com/hagiasophiamosque

Aλλιώς περιμένεις photoshopατζή.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου. :-)

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω ποια λέξη δεν έχεις καταλάβει washcloud...

Άλλο η Αγία-Σοφία και άλλο το Blue Mosque...

...ασ' το.

Άκυρο τελείως, από 'μένα.

(Δεν έχω βρεθεί εκεί και ούτε καν είχα ιδέα όχι μόνο για την ύπαρξή του BM, αλλά ούτε καν ότι έχουν κατασκευαστεί τζαμιά σε ρυθμό βασιλικής μετά τρούλου. Άλλη εντύπωση έχω -είχα- εγώ από τζαμιά...)

Γηράσκω αεί διδασκόμενος, και το μόνο κακό είναι το πρώτο κομμάτι

farfan, να 'σαι καλά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...