MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Ναι υπαρχει "ρατσισμος" σχετικα με τα ΤΕΙ και εγω πριν παρω το πτυχιο σαν ηλεκτρολογος ΤΕ εκανα αιτηση για να κανω μεταπτυχιακο στην Ολλανδια επειδη εχει φθηνα διδακτρα και μπορουσα να βρω δουλια εκει μονο με αγγλικα. Δυστηχως ομως μου εριξαν πορτα για δεν δεχοντουσαν αποφοιτους ΤΕΙ μονο ΑΕΙ. Γιαυτο λεγονται harvard και princeton κλπ, γιατι εκει μεσα δεν μπαινει απτο παραθυρακι και με την ανοχη κοινωνιας/συστηματος/νομων, ο καθε πικραμενος που τελειωσε το σχολειο με Μ.Ο. 5 και πηρε πτυχιο ζωικης φυτικης αγροτικης ηλεκτρικης ηλεκτρονικης κλπ κλπ παραγωγης, απτο ΤΕΙ Κουκουβαουνων αντιγραφοντας. Οι υποψηφιοι εισαχθεντες πρεπει να πληρουν καποιες προυποθεσεις που να κρατουν ψηλα το επιπεδο των συγκεκριμενων σχολων, διαφορετικα δε θα λεγοταν harvard αλλα ΤΕΙ Τζιτζιφιων. Και για ονομα του Θεου, οχι και ρατσισμος επειδη οι ξενοι πηραν χαμπαρι οτι τα ΤΕΙ μας ειναι πανηγυρακι. Ο κοσμος το χει τουμπανο και εμεις στο τριτοκοσμικο μας χωριουδακι κρυφο καμαρι. ΥΓ. Αποφοιτος ΤΕΙ ειμαι, αλλα ποτε μου δεν αισθανθηκα "ρατσισμο" που με ενα απολυτηριο κοντα στο 14 και ενα πτυχιο ΤΕΙ δεν εχω τη δυνατοτητα να σπουδασω στα καλυτερα πανεπιστημια του κοσμου. Ρατσισμος θα ηταν να ετρωγα εγω τη θεση στο harvard, απο εναν που τελειωσε με 19, πηρε πτυχιο απο πολυτεχνειο με 8-9 (ή ακομα καλυτερα απο κανα σοβαρο πανεπιστημιο καμιας σοβαρης χωρας). Let's get serious, ειπαμε παιδεια για ολους κλπ (γιαυτο εχουμε και 325345634 αχρηστα ΑΕΙ και ΤΕΙ ανα την χωρα για να χωρεσουν ολοι...), αλλα οχι να χουμε και βλεψεις για μεταπτυχιακα και διδακτορικα σε δυνατα πανεπιστημια του εξωτερικου, χωρις εμεις οι ιδιοι να εχουμε να επιδειξουμε κατι ουσιαστικο ως προς τη γνωση μας... 6
REDODIN7 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Γιαυτο λεγονται harvard και princeton κλπ, γιατι εκει μεσα δεν μπαινει απτο παραθυρακι και με την ανοχη κοινωνιας/συστηματος/νομων, ο καθε πικραμενος που τελειωσε το σχολειο με Μ.Ο. 5 και πηρε πτυχιο ζωικης φυτικης αγροτικης ηλεκτρικης ηλεκτρονικης κλπ κλπ παραγωγης, απτο ΤΕΙ Κουκουβαουνων αντιγραφοντας. Οι υποψηφιοι εισαχθεντες πρεπει να πληρουν καποιες προυποθεσεις που να κρατουν ψηλα το επιπεδο των συγκεκριμενων σχολων, διαφορετικα δε θα λεγοταν harvard αλλα ΤΕΙ Τζιτζιφιων. Και για ονομα του Θεου, οχι και ρατσισμος επειδη οι ξενοι πηραν χαμπαρι οτι τα ΤΕΙ μας ειναι πανηγυρακι. Ο κοσμος το χει τουμπανο και εμεις στο τριτοκοσμικο μας χωριουδακι κρυφο καμαρι. ΥΓ. Αποφοιτος ΤΕΙ ειμαι, αλλα ποτε μου δεν αισθανθηκα "ρατσισμο" που με ενα απολυτηριο κοντα στο 14 και ενα πτυχιο ΤΕΙ δεν εχω τη δυνατοτητα να σπουδασω στα καλυτερα πανεπιστημια του κοσμου. Ρατσισμος θα ηταν να ετρωγα εγω τη θεση στο harvard, απο εναν που τελειωσε με 19, πηρε πτυχιο απο πολυτεχνειο με 8-9 (ή ακομα καλυτερα απο κανα σοβαρο πανεπιστημιο καμιας σοβαρης χωρας). Let's get serious, ειπαμε παιδεια για ολους κλπ (γιαυτο εχουμε και 325345634 αχρηστα ΑΕΙ και ΤΕΙ ανα την χωρα για να χωρεσουν ολοι...), αλλα οχι να χουμε και βλεψεις για μεταπτυχιακα και διδακτορικα σε δυνατα πανεπιστημια του εξωτερικου, χωρις εμεις οι ιδιοι να εχουμε να επιδειξουμε κατι ουσιαστικο ως προς τη γνωση μας... Ρατσισμος ειναι το σωστο θα ηταν να με παρουν για interview και αν δεν τους κανω να με κοψουν. Επισης ξερω πολλα ατομα με πτυχιο ΤΕΙ που εκαναν μια χαρα καριερα στο εξωτερικο. 1
Mirlogria Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 1)σε γενικες γραμμες το ολο συστημα στο us και σε διαφορες αλλες χωρες δεν βασιζεται εξ ολοκληρου στο τι χαρτι φερνεις(οπως ελλαδα πχ) αλλα στο τι εχεις πετυχει...2)τωρα αν δεν ειναι το harvard/MIT και ειναι πχ το University of Chicago (το 2012 το βγαλανε νο1 στις ΗΠΑ για MBA) ειτε то Caltech(μεσα στο παγκοσμιο top 10) ειτε καποιο αλλο που ισως δεν θα ειναι νο1-2-3-4 αλλα νο10-15 τι πειραζει? 1)Αν βασιζόταν στα χαρτιά φίλε μου εμείς οι Έλληνες ούτε απ'έξω δε θα περνούσαμε... 2)Καθόλου δεν πειράζει!Παιδιά μη μου απαντάτε λες και επιμένω για Harvard,δεν άνοιξα εγώ το θέμα! , Για τον τοπικ σταρτερ,πιστευω μια ρεαλιστικη επιλογη ειναι να κοιταξει για πανεπιστημια στις θεσεις 100-300.Mια χαρα θα ειναι αμα βρει πληρωμενο διδακτορικο. Ας είναι και στις θέσεις 9000-10000 αγαπητέ! Εμένα χρηματοδότηση,κατάλληλες συνθήκες για ενασχόληση με το αντικείμενο και διέξοδο να φύγω απ'την Ελλάδα με ενδιαφέρει να βρω!Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 redodin καταρχην για να συνεχισει αυτη η συζητηση (οπως επισης και να θεωρεις οτι δικαιουσαι interview απο κορυφαια εκπαιδευτικα ιδρυματα του κοσμου) πρεπει να κατανοησεις κατ'αρχην την ενοια του ρατσισμου. Βασικη ενοια ανα την υφηλιο για να την αγνοεις και να την καταχραζεσαι εστω και μεταφορικα. Τα κριτηρια ΔΕΝ ειναι ρατσισμος. Διαφορετικα ρατσισμος ειναι και το να σπουδασεις ηλεκτρολογια και να μην σε δεχονται να δουλεψεις καρδιολογος στο Ωνασειο. Δευτερον, κι εγω "καριερα" στο εξωτερικο κανω με πτυχιο ΤΕΙ. Αυτο σημαινει οτι δικαιουμουν να φαω μια θεση στο harvard απο εναν αποφοιτο πολυτεχνειου που αντικειμενικα εχει μερικα κλικ παραπανω θεωρητικες γνωσεις απο μενα που πηρα πτυχιο τει? Και γενικα τι παει να πει η αοριστη φραση "καριερα στο εξωτερικο"? Καποιοι κανουν λατζα, καποιοι αλλοι δουλευουν σε πολυεθνικες (στο εξωτερικο παντα). Και φυσικα μια εταιρεια μπορει να εχει διαφορετικα κριτηρια απο ενα πανεπιστημιο, so εσυ μπορει να τελειωσεις harvard και να καταληξεις να χαροπαλευεις στην Ελλαδα για μια δουλεια, κι εγω να τελειωσω ΙΕΚ και να με παρουνε σε πολυεθνικη για προγραμματιστη ας πουμε. Τριτον, Interview δε σε καλουν για πρακτικους λογους κι οχι επειδη ειναι ρατσιστες μαζι σου. Δεν υπαρχει λογος να τους τρως χρονο, ειτε ως αποφοιτος ΤΕΙ , ειτε ως μετριος γνωστης Αγγλικων, ειτε, ειτε, ειτε... Παντως, αν εισαι αποφοιτος ΤΕΙ και ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ μπορεις να στοιχειοθετησεις οτι εχεις potential (πχ ερευνες, εργασιες, κατι τελος παντων πανω στο αντικειμενο σου που να αποδεικνυει οτι το χεις το θεμα για τα καλα), δεν νομιζω οτι θα σε απορριψουν ελαφρα τη καρδια. Αλλα αν περιμενεις οτι το πτυχιο ΤΕΙ ζωικης παραγωγης/ηλεκτρολογιας/μηχανολογιας/πληροφορικης Αρτας ειναι αρκετο για να πας να φτασεις ως το harvard για interview, τοτε κατι παει λαθος και σιγουρα οχι στο harvard. 2
Praetorianos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 REDODIN7 αυτό ακριβώς που έγραψε ο Midi. Είχαμε κάνει μια σχεδόν ίδια κουβέντα με τον ZAWKLYDE για την αγορά εργασίας. Πάντα, όλοι (σχεδόν όλοι, μερικοί παραδέχονται και μαγκιά τους) είναι ριγμένοι. Πάντα τα τεστ δεν μπορούν να εκτιμήσουν το ταλέντο τους, πάντα φταίει ότι ο άλλος στάθηκε τυχερός, ήταν σε καλή μέρα, δεν τον πονούσε το κεφάλι του, ήταν πιο έμπειρος αλλά όχι καλύτερος/πιο εύστροφος κτλ κτλ, αν περνούσατε συνέντευξη υπήρχε περίπτωση να έπαιρναν τελικά εσένα, αλλά και να μην περνούσες μάλλον τα τεστ δεν μπορούν να εκτιμήσουν τις δυνατότητες σου, φαύλος κύκλος. Θυμίσου ότι και 4 που έγραψες στην έκθεση, πάλι ριγμένος και αδικημένος αισθάνθηκες από το σύστημα αξιολόγησης, ε δεν είναι πάντα στραβός ο γυαλός. Δεν είναι προσωπική επίθεση αυτό, το point δες.
REDODIN7 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 redodin καταρχην για να συνεχισει αυτη η συζητηση (οπως επισης και να θεωρεις οτι δικαιουσαι interview απο κορυφαια εκπαιδευτικα ιδρυματα του κοσμου) πρεπει να κατανοησεις κατ'αρχην την ενοια του ρατσισμου. Βασικη ενοια ανα την υφηλιο για να την αγνοεις και να την καταχραζεσαι εστω και μεταφορικα. Τα κριτηρια ΔΕΝ ειναι ρατσισμος. Διαφορετικα ρατσισμος ειναι και το να σπουδασεις ηλεκτρολογια και να μην σε δεχονται να δουλεψεις καρδιολογος στο Ωνασειο. Δευτερον, κι εγω "καριερα" στο εξωτερικο κανω με πτυχιο ΤΕΙ. Αυτο σημαινει οτι δικαιουμουν να φαω μια θεση στο harvard απο εναν αποφοιτο πολυτεχνειου που αντικειμενικα εχει μερικα κλικ παραπανω θεωρητικες γνωσεις απο μενα που πηρα πτυχιο τει? Και γενικα τι παει να πει η αοριστη φραση "καριερα στο εξωτερικο"? Καποιοι κανουν λατζα, καποιοι αλλοι δουλευουν σε πολυεθνικες (στο εξωτερικο παντα). Και φυσικα μια εταιρεια μπορει να εχει διαφορετικα κριτηρια απο ενα πανεπιστημιο, so εσυ μπορει να τελειωσεις harvard και να καταληξεις να χαροπαλευεις στην Ελλαδα για μια δουλεια, κι εγω να τελειωσω ΙΕΚ και να με παρουνε σε πολυεθνικη για προγραμματιστη ας πουμε. Τριτον, Interview δε σε καλουν για πρακτικους λογους κι οχι επειδη ειναι ρατσιστες μαζι σου. Δεν υπαρχει λογος να τους τρως χρονο, ειτε ως αποφοιτος ΤΕΙ , ειτε ως μετριος γνωστης Αγγλικων, ειτε, ειτε, ειτε... Παντως, αν εισαι αποφοιτος ΤΕΙ και ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ μπορεις να στοιχειοθετησεις οτι εχεις potential (πχ ερευνες, εργασιες, κατι τελος παντων πανω στο αντικειμενο σου που να αποδεικνυει οτι το χεις το θεμα για τα καλα), δεν νομιζω οτι θα σε απορριψουν ελαφρα τη καρδια. Αλλα αν περιμενεις οτι το πτυχιο ΤΕΙ ζωικης παραγωγης/ηλεκτρολογιας/μηχανολογιας/πληροφορικης Αρτας ειναι αρκετο για να πας να φτασεις ως το harvard για interview, τοτε κατι παει λαθος και σιγουρα οχι στο harvard. Και φυσικα ειναι ρατσισμος οταν σου λενε δεν δεχομαστε απο ΤΕΙ ειναι σαν να σου λενε δεν σε θελω στην δουλια γιατι εισαι πχ Ελληνας. Δεν μιλησα για το Harvard αλλα δια Ολλανδια αλλα και το Harvard να ηταν αφου τους πληρωνω και εχω τις δυνατοτητες τοτε επρεπε να μου δωσουν το δικαιομα για interview εστω ενα 5 λεπτο μεσω skype. 1
NT1G Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δηλαδή θεωρείς τα Delft, Eindhoven κτλ της Ολλανδίας μέτρια πανεπιστήμια;
Mirlogria Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 ΥΓ. Αποφοιτος ΤΕΙ ειμαι, αλλα ποτε μου δεν αισθανθηκα "ρατσισμο" που με ενα απολυτηριο κοντα στο 14 και ενα πτυχιο ΤΕΙ δεν εχω τη δυνατοτητα να σπουδασω στα καλυτερα πανεπιστημια του κοσμου. Ρατσισμος θα ηταν να ετρωγα εγω τη θεση στο harvard, απο εναν που τελειωσε με 19, πηρε πτυχιο απο πολυτεχνειο με 8-9 (ή ακομα καλυτερα απο κανα σοβαρο πανεπιστημιο καμιας σοβαρης χωρας). Let's get serious, ειπαμε παιδεια για ολους κλπ (γιαυτο εχουμε και 325345634 αχρηστα ΑΕΙ και ΤΕΙ ανα την χωρα για να χωρεσουν ολοι...), αλλα οχι να χουμε και βλεψεις για μεταπτυχιακα και διδακτορικα σε δυνατα πανεπιστημια του εξωτερικου, χωρις εμεις οι ιδιοι να εχουμε να επιδειξουμε κατι ουσιαστικο ως προς τη γνωση μας... Προφανώς για σένα η ζωή τελείωσε στο 14άρι του απολυτηρίου σου και απέκτησες πτυχίο με αυτό τον τρόπο,γι'αυτό και σε διακατέχει κόμπλεξ κατωτερότητος...fine by me,μη τσουβαλιάζεις όμως όλους τους υπόλοιπους! Για να μου λένε οι ερευνητές στο κέντρο που με ξέρουν κι έχουν σπουδάσει εκεί "να το κυνηγήσω" και "γιατί όχι",κάτι παραπάνω θα ξέρουν από εσένα... Αλλά σε κάθε περίπτωση,όπως είπα και πιο πάνω έχω συγκεκριμένο πλάνο για να βγει κάτι καλό και οικονομικά εκμεταλλεύσιμο από αυτή την ιστορία δεν είμαι κάνας σκιτζής,οπότε όταν στο προσεχές μέλλον έρθει η ώρα να κάνω τις αιτήσεις μου (Αμερική,Γερμανία,ταμτούμ κ.λπ.) θα ξέρω ότι "με παίρνει" για εκεί που θα αιτηθώ,έχοντας δει ποιοι και με τι προσόντα γίνονται δεκτοί... Κι αν ακούσω κανένα αιτιολογικό του τύπου "πολύ ενδιαφέρουσα η ερευνητική σου πρόταση αλλά είσαι από Τ.Ε.Ι. γι'αυτό δε σε δεχόμαστε" θα το πάρω,θα πάω στο WC μου θα σκουπιστώ με αυτό και θα τους πω απλά ότι "υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια"! Λες κι εγώ θα χάσω αν πάω αλλού να αναπτύξω την πρότασή μου...
REDODIN7 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 REDODIN7 αυτό ακριβώς που έγραψε ο Midi. Είχαμε κάνει μια σχεδόν ίδια κουβέντα με τον ZAWKLYDE για την αγορά εργασίας. Πάντα, όλοι (σχεδόν όλοι, μερικοί παραδέχονται και μαγκιά τους) είναι ριγμένοι. Πάντα τα τεστ δεν μπορούν να εκτιμήσουν το ταλέντο τους, πάντα φταίει ότι ο άλλος στάθηκε τυχερός, ήταν σε καλή μέρα, δεν τον πονούσε το κεφάλι του, ήταν πιο έμπειρος αλλά όχι καλύτερος/πιο εύστροφος κτλ κτλ, αν περνούσατε συνέντευξη υπήρχε περίπτωση να έπαιρναν τελικά εσένα, αλλά και να μην περνούσες μάλλον τα τεστ δεν μπορούν να εκτιμήσουν τις δυνατότητες σου, φαύλος κύκλος. Θυμίσου ότι και 4 που έγραψες στην έκθεση, πάλι ριγμένος και αδικημένος αισθάνθηκες από το σύστημα αξιολόγησης, ε δεν είναι πάντα στραβός ο γυαλός. Δεν είναι προσωπική επίθεση αυτό, το point δες. Το θεμα το πας μακρια αλλα αμα θες να το πιασουμε απο εκει θα σου πω οτι ναι στην εκθεση πηρα 4 και καλλα πηρα στα αλλα ομως μαθηματα τεχνολογικης κατευθηνσης πηρα πανω απο δεκα αρα εχω τα εφοδια εστω τα βασικα, ετσι επρεπε να με δεχτουν εχω θα εχανα τα λεφτα μου και θα παιδευομουν αποκλειοντας με εξαρχης ομως δεν μου δινουν καμια δυνατοτητα. Τωρα αμα με κοβαν θα ζητουσα το γραπτω μου οπως το κανω ελαχιστες φορες που ημουν συγουρος οτι εγραψα καλα και με χαντακωσαν τις αλλες εσκυψα το κεφαλι και εβγαλα το σκασμο.
Mirlogria Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Σε καλό δρόμο είστε πάντως να το κάνετε "Πανεπιστήμια vs Τ.Ε.Ι." και αυτό! Ο ένας γράφει για τις πανελλήνιες στην Έκθεση (έλεος) κι ο άλλος κάθεται και του απαντάει σοβαρά και σε απολογητικό ύφος (ακόμη πιο έλεος)...τι να πω πια!
digia Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Mirlogria μην αποθαρύνεσαι είμαι φοιτήτρια μηχανολόγος μηχανικός στοΠανεπιστήμιο Πατρών και μπορώ να σου πω ότι κάποιο συμφοιτητές μου όχιβιογραφικό σαν το δικό σου δεν έχουν αλλά ούτε τις στοιχειώδεις γνώσειςπάνω σε θερμοδυναμική και ρευστομηχανική . Οπότε κάνε δήλωση σε όποιοπανεπιστήμιο θεωρείς ότι θα σου προσφέρει αυτά που επιζητάς και μηνακούς κανέναν . Και καλή επιτυχία με την πτυχιακή ...
REDODIN7 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δηλαδή θεωρείς τα Delft, Eindhoven κτλ της Ολλανδίας μέτρια πανεπιστήμια; Δεν το θεωρω κακο αλλα δεν ειναι και το top ειναι μια μεση επιλογη ή αν θες αρκετα εφικτο δεν ειναι και MIT, Stanford, Oxford, ETH, Caltech κλπ.
Praetorianos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Μιρλογριά, ούτε καν, τι κόντρα, τι με νοιάζει. Anyway αποχωρώ για να μην νομίζεις ότι σου καταστρέφω το thread, συμφωνώ με digia, κάνε αίτηση όπου νομίζεις εσύ καλύτερα, δεν χάνεις τίποτα, ζήτα και καμια δυνατή συστατική από καθηγητή που έχει διδάξει ή έχει κονέ σε όσο το δυνατόν καλύτερο πανεπιστήμιο και καλή επιτυχία. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Προφανώς για σένα η ζωή τελείωσε στο 14άρι του απολυτηρίου σου και απέκτησες πτυχίο με αυτό τον τρόπο,γι'αυτό και σε διακατέχει κόμπλεξ κατωτερότητος...fine by me,μη τσουβαλιάζεις όμως όλους τους υπόλοιπους! Πρωτον. Δεν τσουβαλιασα κανεναν, μιλαω για μια πραγματικοτητα στα ΤΕΙ, την οποια οποιος κανει οτι δεν την ξερει απλα κρυβεται πισω απτο δαχτυλο του. Αυτο δε συνιστα τσουβαλιασμα. Αν πω η Ελλαδα ειναι χωρα διαφθορας η ωριμη απαντηση σου θα 'ναι "προφανως εσυ εισαι ο διεφθαρμενος και εχεις κομπλεξ κατωτεροτητας, αλλα εγω δεν ειμαι!" ? Back to basics ητοι ξεκινα προσπαθειες στην κατανοηση της ελληνικης πριν ανοιξεις... φτερα για Χαρβαρντ... Δευτερον. Τα (προφανη κιολας) συμπερασματα, απεφευγε τα γιατι σε περιμενουν εκπληξεις γενικοτερα. Τριτον. Κομπλεξ κατωτεροτητας επειδη λεω οτι το Χαρβαρντ δε θα ασχοληθει ποτε με εναν τυπο που το μονο που εχει να παρουσιασει ειναι πτυχιο ΤΕΙ (και δεν εννοω εσενα, δεν διαβασα καν τα ποστ σου, οποτε απορω γιατι το πηρες και προσωπικα)? Μαλλον αλλοι ζουν σε παραλληλο συμπαν αν θεωρουν οτι ενα πτυχιο ΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ πληρει τα κριτηρια του Χαρβαρντ... Και τεταρτον, δεν εχω καταλαβει σε τι ακριβως διαφωνεις απ'οσα εγραψα. Πραγματικα θεωρεις οτι πτυχιο ΤΕΙ ειναι επαρκες προσον για να δοκιμασει καποιος για Χαρβαρντ? Προς τι το rage? Για να μου λένε οι ερευνητές στο κέντρο που με ξέρουν κι έχουν σπουδάσει εκεί "να το κυνηγήσω" και "γιατί όχι",κάτι παραπάνω θα ξέρουν από εσένα... Δεν ξερω τι ειδους ερευνητες κλπ κλπ σε συμβουλευουν να το κυνηγησεις, οπως επισης δεν ξερω αν εσυ συγκεκριμενα στοιχειοθετεις ΣΟΒΑΡΗ γνωση πανω στο αντικειμενο με κατι περα απτο πτυχιο ΤΕΙ. Αν ναι, εχω πει ηδη οτι αλλαζουν τα πραγματα υπερ σου (δε χρειαζεται να το πω εγω). Αν οχι τοτε "κυνηγησε το, δεν εχεις να χασεις τιποτα blah blah blah" με ενα σκετο κι ερημο πτυχιο ΤΕΙ... Κι εμενα αν με ρωταγες και ημασταν φιλοι, σε αυτην την περιπτωση ετσι θα απανταγα. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2013 από MiDi_MiLiZ 1
linkin Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δεν το θεωρω κακο αλλα δεν ειναι και το top ειναι μια μεση επιλογη ή αν θες αρκετα εφικτο δεν ειναι και MIT, Stanford, Oxford, ETH, Caltech κλπ. Προφανως και δεν ειναι ΜΙΤ αλλα ειναι πολυ καλο πανεπιστημιο,απο τα κορυφαια της Ευρωπης.Το delft ειδικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις