Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για το Any DVD Converter Professional

EXPHARTION

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!! :-D

Στο Any DVD Converter Professional έχω μια απορία.

Λοιπόν:

Βάζω ένα video και λέει FPS: 30fps πχ.

Στο FPS πάνω πάνω.

Ρωτάω λοιπόν εγώ. Όταν ρυθμίζω το video του βάζω εκεί πέρα, μεγάλο video size ας πούμε 1280x720.

Το Video Bitrate και το Video Framerate τι είναι;

Θέλω το FPS να το βάλω 30 όπως είναι και στο video πιο πάνω. Όμως ποιο αντιστοιχεί από τα 2 στο FPS το Bitrate ή το Framerate;

Για την κατηγορία MP4 μιλάμε.

Το Video Bitrate είναι 2000. <- αν το κάνω 3000 τι θα γίνει; λέμε τώρα.

Το Video Framerate είναι 29.976. <- αν το κάνω 30 τι θα γίνει; λέμε τώρα.

Ευχαριστώ πολύ!! ^_^

Δημοσ.
Το Video Bitrate είναι 2000. <- αν το κάνω 3000 τι θα γίνει; λέμε τώρα.

To bitrate είναι για την ποιότητα(πολύ χονδρικά) αν το ανεβάσεις δεν μεγαλώνεις την ποιότητα αλλά καταλήγεις με ποιο μεγάλο αρχείο(μιλάμε για ίδιο codec και ίδιες όλες της άλλες ρυθμίσεις) αν χαμηλώσεις όμως το bitrate χάνεις ποιότητα ,από πολύ λίγο με κατάλληλες ρυθμίσεις μέχρι και πάρα πολύ αν δεν ξέρεις τι κάνεις.

Το Video Framerate είναι 29.976. <- αν το κάνω 30 τι θα γίνει; λέμε τώρα.

Το FPS(FramesPerSecond)είναι και το framerate αν το αλλάξεις αυτό χωρίς να αλλάξεις ταυτόχρονα και τα framerate για των ήχο(και τυχόν υπότιτλους) θα δεις φαινόμενα από συγχρονισμού μεταξύ ήχου-εικόνας-υπότιτλου.

Δημοσ.

Κάνεις μετατροπή dvd σε mp4; Αν ναι τότε μην αλλάζεις το video size, το μόνο που κερδίζεις είναι μεγαλύτερο τελικό αρχείο. Το upscalling σε τέτοια αρχεία δεν αποσκοπεί σε τίποτα. Θα το βάλεις 720 στο οριζόντιο και όσο είναι στο κατακόρυφο (π.χ. 720χ480) ή (αν θέλεις για κάποιο λόγο) μικρότερο, αλλά πάντα αναλογικά με το original.

Το bitrate είναι ο ρυθμός μετάδοσης σε kb per second και (θεωρητικά) όσο μεγαλύτερο είναι τόσο καλύτερη ποιότητα θα έχεις αλλά ταυτόχρονα θα μεγαλώνει και το μέγεθος του αρχείου.

Μπορείς να το βάλεις όσο θέλεις, μέσα στα όρια των specs του αρχείου που δημιουργείς, έχοντας υπ' όψιν την αναλογία bitrate/size.

Το 29.976 είναι στην ουσία το fps 30p και καλά είναι να μην αλλάζεις fps στις μετατροπές βίντεο γιατί το πρόγραμμα θα αναγκαστεί να αφαιρεί ή να διπλασιάζει frames για να φτάσει σε αυτά που θα του πεις με αποτέλεσμα να βλέπεις drops ή επιτάχυνση στην αναπαραγωγή.

Δημοσ.
Κάνεις μετατροπή dvd σε mp4; Αν ναι τότε μην αλλάζεις το video size, το μόνο που κερδίζεις είναι μεγαλύτερο τελικό αρχείο. Το upscalling σε τέτοια αρχεία δεν αποσκοπεί σε τίποτα. Θα το βάλεις 720 στο οριζόντιο και όσο είναι στο κατακόρυφο (π.χ. 720χ480) ή (αν θέλεις για κάποιο λόγο) μικρότερο, αλλά πάντα αναλογικά με το original.

Το bitrate είναι ο ρυθμός μετάδοσης σε kb per second και (θεωρητικά) όσο μεγαλύτερο είναι τόσο καλύτερη ποιότητα θα έχεις αλλά ταυτόχρονα θα μεγαλώνει και το μέγεθος του αρχείου.

Μπορείς να το βάλεις όσο θέλεις, μέσα στα όρια των specs του αρχείου που δημιουργείς, έχοντας υπ' όψιν την αναλογία bitrate/size.

Το 29.976 είναι στην ουσία το fps 30p και καλά είναι να μην αλλάζεις fps στις μετατροπές βίντεο γιατί το πρόγραμμα θα αναγκαστεί να αφαιρεί ή να διπλασιάζει frames για να φτάσει σε αυτά που θα του πεις με αποτέλεσμα να βλέπεις drops ή επιτάχυνση στην αναπαραγωγή.

Ναι σε dvd. Ο λόγος που αλλάζω το size είναι ο εξής: Όταν το κάνω mp4 το κάνω mp4 for PS3. Αλλάζω το size για 2 λόγους:

1. Για να παίζει στο PS3. Διότι το size που παίρνει είναι 1280x720

2. Μου λένε ότι αν μεγαλώνεις το size στα video χαλάει η εικόνα. Το έκανα και δεν έπαθε τίποτα.

Εφόσον είναι έτσι το bitrate θα το αφήσω 2000 και το framerate 29.976. Εφόσον δεν επηρεάζει ή δεν χαλάει τίποτα. Στο Audio είναι όλα κανονικά αυτά δεν τα πειράζω.

Λέμε τώρα. Πάντα το είχα απορία. Αν αλλάξω στον ήχο από 128 bitrate σε μεγαλύτερο τι θα γίνει;

Ευχαριστώ πολύ!! ^_^

Δημοσ.

Δοκίμασες να αφήσεις το video size όπως είναι να δεις αν παίζει; Απ' ότι βλέπω υποστηρίζει 480p (dvd video size) και φαντάζομαι και 576p.

dvd-to-ps3-profile.jpg

Το 128 στον ήχο είναι αρκετά χαμηλό, καλύτερα 192 αν σου αρέσει να δίνεις ένταση στην τηλεόραση. Αν βλέπεις ταινίες με την ένταση στο χαμηλότερο δεν χρειάζεται να το μεγαλώσεις.

Θα πρότεινα να αφήσεις και τον ήχο σε ac3 από το dvd να δεις πως ακούγεται.

Και μια ερώτηση κρίσεως. Γιατί μετατρέπεις τα dvd σε mp4; Το ps3 παίζει (νομίζω) dvd και με το κόστος των dvd στα 30 λεπτά το ένα δεν ξέρω αν αξίζει ο κόπος και ο χρόνος της μετατροπής.

Θα προτιμούσα να "έβρισκα" έτοιμα mp4 από bd rip που θα έχουν σίγουρα καλύτερη εικόνα από τα dvd rip.

Και όσον αφορά το ότι θα χάσεις ποιότητα αν ανεβάσεις το video size, δεν δουλεύει έτσι ακριβώς. Αν δημιουργήσεις δύο αρχεία με τα ίδια ακριβώς στοιχεία και το ίδιο bitrate αλλά με διαφορετικό video size, θα έχουν την ίδια ποιότητα εικόνας (σχετικά) όταν τα βλέπεις σε τηλεόραση με ανάλυση ίση με το μεγαλύτερο αρχείο. Το μικρότερο θα γίνει upscaling. Το μέγεθος όμως σε MB θα είναι αρκετά διαφορετικό.

Αν όμως έχεις δύο ίδια αρχεία βίντεο με ίδιο μέγεθος σε MB αλλά διαφορετικό video size, αυτό με το μικρότερο video size θα έχει σίγουρα καλύτερη εικόνα.

Δημοσ.

Δοκίμασες να αφήσεις το video size όπως είναι να δεις αν παίζει; Απ' ότι βλέπω υποστηρίζει 480p (dvd video size) και φαντάζομαι και 576p.

Το 128 στον ήχο είναι αρκετά χαμηλό, καλύτερα 192 αν σου αρέσει να δίνεις ένταση στην τηλεόραση. Αν βλέπεις ταινίες με την ένταση στο χαμηλότερο δεν χρειάζεται να το μεγαλώσεις.

Θα πρότεινα να αφήσεις και τον ήχο σε ac3 από το dvd να δεις πως ακούγεται.

Και μια ερώτηση κρίσεως. Γιατί μετατρέπεις τα dvd σε mp4; Το ps3 παίζει (νομίζω) dvd και με το κόστος των dvd στα 30 λεπτά το ένα δεν ξέρω αν αξίζει ο κόπος και ο χρόνος της μετατροπής.

Θα προτιμούσα να "έβρισκα" έτοιμα mp4 από bd rip που θα έχουν σίγουρα καλύτερη εικόνα από τα dvd rip.

Βασικά παίζει και όπως είναι. Απλά πειραματίζομαι πάνω στο DVD Converter. 128 είναι χαμηλό ε; Χμ. Αν βάλω 192 γενικά, θα παίζει η ένταση και στο pc; Να βάζω 192 για καλύτερη ποιότητα ήχου; Επίσης στην επιλογή PS3 MP4 στον ήχο έχει μόνο aac και δεν μπορείς να το αλλάξεις. Κοίτα τι θέλω να κάνω: Θέλω να ripάρω ένα dvd τα video που έχει μέσα. Και, θα κάνω την ανάλυση 1280x720 και τον ήχο σκέφτομαι 192. Αλλά θέλω ότι κάνω να μην χαλάσει τίποτα στο video. Ήχος, ανάλυση κτλ. Απλά πειραματίζομαι στο DVD Converter και δοκιμάζω εκεί πέρα για την πλάκα. Το τελικό bitrate είναι 320. Τι θα γίνει αν το βάλω εκεί;

Ευχαριστώ!! ^_^

Υ.Γ.: Βλέπω η εικόνα σου είναι νεότερη έκδοση του Any DVD Converter Professional ε; Εγώ έχω την παλιά. Την 4.0.7

Δημοσ.

Την εικόνα την πήρα από εδω (http://www.clone2go.com/products/dvdtoripper.php).

Το 320 είναι υπερβολικό, 192 νομίζω είναι πολύ καλά.

Για να μην χάσεις απολύτως τίποτα πρέπει να κάνεις demux τα vob σε m2p video και ac3 audio και μετά remux σε αρχείο mpg (MPEG2). Το μέγεθος θα είναι σχεδόν το ίδιο με τα vob αρχείο, περίπου 4GB.

Δημοσ.

Την εικόνα την πήρα από εδω (http://www.clone2go.com/products/dvdtoripper.php).

Το 320 είναι υπερβολικό, 192 νομίζω είναι πολύ καλά.

Για να μην χάσεις απολύτως τίποτα πρέπει να κάνεις demux τα vob σε m2p video και ac3 audio και μετά remux σε αρχείο mpg (MPEG2). Το μέγεθος θα είναι σχεδόν το ίδιο με τα vob αρχείο, περίπου 4GB.

Κοίτα εγώ κάνω rip μόνο με το Any DVD Converter Professional. Τα υπόλοιπα είναι περίπλοκα κ.α. Αν το 192 είναι καλό τότε αυτό θα βάλω. Απλά ρώτησα τι θα γινόταν αν έβαζα 320 σε ήχο. Τόσο καιρό κάνω mp3 και το βάζω 128. Ε είπα μήπως αν το ανέβαζα τι θα γινόταν. Τέλος εφόσον το bitrate and framerate είναι εντάξει στους αριθμούς που είναι, τότε δεν θα αλλάξω τίποτα. Επίσης όταν κάνω μετατροπή με το Any DVD Converter Professional δεν έχω πρόβλημα.

Απλά η απορία μου ήταν στο bitrate and framerate.

Και πάλι όμως ευχαριστώ. ^_^

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...