Προς το περιεχόμενο

Τι είναι η παράθλαση? (φωτογραφία)

kate23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια παιδιά. Έχω φάει τον κόσμο (του ιντερνετ) για να βρω τι είναι η παράθλαση? Είναι το ίδιο με την παράλλαξη? (γιατί το βιβλίο μου δεν λέει κάτι τέτοιο... "Το βιβλίο του Φωτογράφου" διαβάζω.) <_<

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

Δημοσ.

Σίγουρα είναι παράθλαση και όχι περίθλαση, έτσι;

Ναι, σίγουρα. Έχω κάποιες ερωτήσεις που πρέπει να μάθω και σε μια από αυτές ρωτάει για την παράθλαση. Στην αρχή και εγώ αναρωτήθηκα μήπως εννοούσε περίθλαση, αλλά είναι γραμμένο σε pc, οπότε φαντάζομαι θα είναι έτσι. Και το μόνο που βρίσκω στο βιβλίο είναι παράλλαξη... :-(

Δημοσ.

Στην αρχή και εγώ αναρωτήθηκα μήπως εννοούσε περίθλαση, αλλά είναι γραμμένο σε pc, οπότε φαντάζομαι θα είναι έτσι. Και το μόνο που βρίσκω στο βιβλίο είναι παράλλαξη... :-(

Εχω το κανονικό βιβλίο στα χέρια μου και πίσω στο Γλωσσάρι και στο Ευρετήριο, δεν υπάρχει "παράθλαση", μόνο "περίθλαση" (και "παράλλαξη").

Δημοσ.

Εχω το κανονικό βιβλίο στα χέρια μου και πίσω στο Γλωσσάρι και στο Ευρετήριο, δεν υπάρχει "παράθλαση", μόνο "περίθλαση" (και "παράλλαξη").

Ναι, ξέρω. Το κοίταξα και γω... Τι λέτε να εννοεί? Περίθλαση ή παράλλαξη?

Δημοσ.

Ναι, ξέρω. Το κοίταξα και γω... Τι λέτε να εννοεί? Περίθλαση ή παράλλαξη?

Ο όρος υφίσταται πάντως σε σχέση με το φως, "παράθλαση του φωτός", οπότε πολύ πιθανόν να μην είναι τυπογραφικό.

Π.χ. "Τα ιριδίζοντα σύννεφα είναι ένα αρκετά ασυνήθιστο οπτικό φαινόμενο, που οφείλεται στην παράθλαση του φωτός."

Δημοσ.

Ο όρος υφίσταται πάντως σε σχέση με το φως, "παράθλαση του φωτός", οπότε πολύ πιθανόν να μην είναι τυπογραφικό.

Π.χ. "Τα ιριδίζοντα σύννεφα είναι ένα αρκετά ασυνήθιστο οπτικό φαινόμενο, που οφείλεται στην παράθλαση του φωτός."

Δεν κολλάει όμως πουθενά στο μάθημά μου αυτο... Νομίζω πως εννοεί παράλλαξη, πάντως. Anyways, άμα πέσει εγώ παράλλαξη θα γράψω και άμα της αρέσει. Ευχαριστώ πολύ παιδιά. ^_^

Δημοσ.

παράθλαση = περίθλαση

Είναι η ίδια έννοια και περιγράφει φυσικό φαινόμενο.

Δεν έχουν καμία σχέση με τη παράλλαξη, είναι άλλο πράγμα.

Δημοσ.

παράθλαση = περίθλαση

Είναι η ίδια έννοια και περιγράφει φυσικό φαινόμενο.

Δεν έχουν καμία σχέση με τη παράλλαξη, είναι άλλο πράγμα.

Α οκ! Ευχαριστώ ^_^

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...