Προς το περιεχόμενο

Θα ενδιέφερε κανένα αυτή η υπηρεσία?

alexitsios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή βλέπω πως οι τιμές πέφτουν ολοένα και περισσότερο, θα ήθελα να ρωτήσω αν θα είχε ενδιαφέρον η παρακάτω υπηρεσία:

Σε γενικές γραμμές στην Ελλάδα η κατασκευή ποιοτικών και μοναδικών themes σπανίζει Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε έτοιμα themes από themeforest, template monster κλπ.

Πόσο θα πληρώνατε (ειλικρινά) για ένα μοναδικό σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας;

Για παράδειγμα:

Σχεδιασμός ιστοσελίδας και μετατροπή σε html/css για 200€

Μετατροπή της σελίδας σε κάποιο cms, πχ wordpress, για ένα ακόμα x ποσό.

Θα υπήρχε ενδιαφέρον πιστεύεται; πόσοι από εσάς θα αγοράζατε; Μιλάμε πάντα για budget σχεδιασμό υψηλής ποιότητας.

και για να μην γίνεται σύγχυση, εννοώ αυτή την υπηρεσία με τη μορφή marketplace. Βλέπεις το theme και το αγοράζεις εσύ μοναδικό για χαμηλή τιμή, με την προϋπόθεση να τηρούνται κάποια standards.

Δημοσ.

Φίλε μου δυστυχώς η ιδέα σου συγκρούεται με την γενικότερη κακή συνήθεια που έχουμε οι περισσότεροι μας,πως ότι αν δε μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, τότε θα το κατεβάσουμε πειρατικό...

Δυστυχώς δεν έχουμε μάθει πως το φτηνό τελικά μας βγαίνει ακριβό, όπως επίσης και οι περισσότεροι έχουμε την νοοτροπία ότι η δουλειά του άλλου δεν αξίζει να πληρωθεί παρά μόνο η δική μας.

Εν ολίγοις πιστεύω πως μια τέτοια προσπάθεια θα είναι καταδικασμένη, ειδικά αν είναι χαμηλότερα από τα standards παρόμοιων εταιριών (themeforest όπως είπες, κλπ) και δυστυχώς δεν πιστεύω να μπορεί να τα ξεπεράσει σε πρώτη φάση καθώς πλέον πρόκειται για άτομα που ζούνε αποκλειστικά από αυτό. Μακάρι να κάνω λάθος αλλά εσύ γνωρίζεις πολλούς που θα μπορούσαν να ζήσουν από αυτό και μόνο (για Ελλάδα μιλάω)

Και ας μην ξεχνάμε πως μόλις κατέβει ένα template από μερικούς τότε αμέσως θα εμφανιστεί σε όλα τα γνωστά "στέκια"...

Δημοσ.

Φίλε μου δυστυχώς η ιδέα σου συγκρούεται με την γενικότερη κακή συνήθεια που έχουμε οι περισσότεροι μας,πως ότι αν δε μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, τότε θα το κατεβάσουμε πειρατικό...

Δυστυχώς δεν έχουμε μάθει πως το φτηνό τελικά μας βγαίνει ακριβό, όπως επίσης και οι περισσότεροι έχουμε την νοοτροπία ότι η δουλειά του άλλου δεν αξίζει να πληρωθεί παρά μόνο η δική μας.

Εν ολίγοις πιστεύω πως μια τέτοια προσπάθεια θα είναι καταδικασμένη, ειδικά αν είναι χαμηλότερα από τα standards παρόμοιων εταιριών (themeforest όπως είπες, κλπ) και δυστυχώς δεν πιστεύω να μπορεί να τα ξεπεράσει σε πρώτη φάση καθώς πλέον πρόκειται για άτομα που ζούνε αποκλειστικά από αυτό. Μακάρι να κάνω λάθος αλλά εσύ γνωρίζεις πολλούς που θα μπορούσαν να ζήσουν από αυτό και μόνο (για Ελλάδα μιλάω)

Και ας μην ξεχνάμε πως μόλις κατέβει ένα template από μερικούς τότε αμέσως θα εμφανιστεί σε όλα τα γνωστά "στέκια"...

Ακριβώς

Δημοσ.

θα κάνω μερικές ερωτήσεις αν θέλεις μου απαντάς.

πόσες εργατοώρες θα σου κοστίσει για ανάλυση απαιτήσεων, σχεδιασμό, κατάληξη εικαστικών, κόψιμο html/css;

το να πας στον πελάτη και να κουβεντιάσετε δεν είναι μετρήσιμο;

το photoshop το έχεις σπασμένο; (διαβολική ερώτηση ξέρω...:Ρ)

απόδειξη/τιμολόγιο θα εκδίδεις; παρακράτηση φόρου;

νομίζω ο προβληματισμός μου είναι σαφής... λάβε υπόψιν σου ότι αν πας να δουλέψεις σερβιτόρος η εργατοώρα πληρώνεται 5 ευρώ καθαρό.

για την δουλειά που αναφέρεις δεν μπορώ να βγάλω estimation time, διότι τα εικαστικά μπορεί να πάρουν 2 μέρες... μπορεί και 2 εβδομάδες...

όσον αφορά το κόψιμο είναι 2 μέρες δουλειάς.

όταν το 40-45% είναι φόροι και τα σχετικά... τι να τα κάνεις τα 110€ περισσεύουν;

Δημοσ.

πόσες εργατοώρες θα σου κοστίσει για ανάλυση απαιτήσεων, σχεδιασμό, κατάληξη εικαστικών, κόψιμο html/css;

νομίζω ο προβληματισμός μου είναι σαφής... λάβε υπόψιν σου ότι αν πας να δουλέψεις σερβιτόρος η εργατοώρα πληρώνεται 5 ευρώ καθαρό.

για την δουλειά που αναφέρεις δεν μπορώ να βγάλω estimation time, διότι τα εικαστικά μπορεί να πάρουν 2 μέρες... μπορεί και 2 εβδομάδες...

όταν το 40-45% είναι φόροι και τα σχετικά... τι να τα κάνεις τα 110€ περισσεύουν;

Υποθετω πως δεν μιλάει για ανάθεση εργασίας αλλά για bulk σχεδιασμό, σχεδιάζεις π.χ 5 template τα βάζεις σε ένα site gallery και όποιος το αγοράζει μετά αποσύρεται το template (αποκλειστική πώληση) οπότε δεν υπάρχει briefing, meetings κλπ

Δυστυχώς η πειρατία και η λαμογια στην Ελλάδα είναι θεσμός. Αν και συμφωνώ πως δύσκολα Έλληνας θα πληρώσει για template , τουλάχιστον δεν νομίζω να βρεθούν πειρατικά, γιατί απλά αυτός που έδωσε 200-300€ για unique template δεν πρόκειται να το διοχετεύσει σπασμένο όπως π.χ γνωστών template club βλέπε themeforest.

Δημοσ.

Δυστυχώς η πειρατία και η λαμογια στην Ελλάδα είναι θεσμός. Αν και συμφωνώ πως δύσκολα Έλληνας θα πληρώσει για template , τουλάχιστον δεν νομίζω να βρεθούν πειρατικά, γιατί απλά αυτός που έδωσε 200-300€ για unique template

Ξέρεις πολλούς που θα δώσουν 200-300 ευρώ για ένα template που θα δουν σε ένα site ? Τόσα θα δώσει και θα πάει σε έναν designer/developer και θα το κάνει ακριβώς όπως το θέλει. Και τονίζω το ακριβώς γιατί όταν έχεις να κάνεις με πελάτες δεν βγάζεις άκρη δυστυχώς...

Επίσης με δοδομένο τις τιμές των templates από τα αντίστοιχα sites που υπάρχουν ήδη, τα 200-300 ευρώ τα θεωρώ πολύ ακριβά και δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα φτάνουν σε ποιότητα/δυνατότητες/υποστήριξη τις αντίστοιχες ξένες εταιρίες...

Δημοσ.

Όπως ανέφερα και παραπάνω δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για πειρατικά. Σε αυτή την περίπτωση αγοράζεις το theme και έπειτα αποσύρεται. Η συγκεκριμένη αγορά αν τελικά γίνει θα απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου. Υπάρχουν πελάτες αυτή τη στιγμή που τους ενδιαφέρει να έχουν μοναδικό σχεδιασμό. Αν για παράδειγμα αυτή τη στιγμή χρεώνεις 800€ για ένα site βασισμένο σε κάπιοο theme, δεν είναι μεγάλο κόστος για να πας στα 1000 μαζί με logo και custom template.

Sorry, αλλά τώρα την είδα τη συγκεκριμένη δημοσίευση. Ας σου αναλύσω συγκεκριμένα την κάθε σου ερώτηση. Πρώτα απ' όλα έχε υπόψη σου ότι είμαστε νόμιμη εταιρία, οπότε τα ερωτήματα σου για photoshop και απόδειξη κλπ εννοούνται.

Όπως ανέφερα και παραπάνω θα πρόκειται για marketplace. Δεν είναι απαραίτητο να τα κάνω εγώ, αλλά θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να τα φτιάξει και να τα μεταπουλήσει.

Από προσωπική εμπειρία (και πιστεύω θα συμφωνήσεις), δεν παίρνει τόσο χρόνο η κατασκευή μιας ιστοσελίδας, αλλά τα ραντεβού και ο χρόνος που θα αφιερώσεις με τον πελάτη, όπως επίσης και ότι δεν έχει ιδέα πολλές φορές για το τι θέλει. Ουσιαστικά εδώ μιλάμε για μια υπηρεσία που θα βλέπεις το theme και θα το αγοράζεις μοναδικό για να το χρησιμοποιήσεις στον πελάτη σου. ΤΟ theme θα είναι σε html/css μορφή και θα έχεις επίσης το psd του, το logo κλπ. Εσύ, ως επαγγελματίας μετά, θα κάνεις την μετατροπή σε κάποιο cms (πχ joomla, wordpress κλπ).

Δημοσ.

Ουσιαστικά εδώ μιλάμε για μια υπηρεσία που θα βλέπεις το theme και θα το αγοράζεις μοναδικό για να το χρησιμοποιήσεις στον πελάτη σου. ΤΟ theme θα είναι σε html/css μορφή και θα έχεις επίσης το psd του, το logo κλπ. Εσύ, ως επαγγελματίας μετά, θα κάνεις την μετατροπή σε κάποιο cms (πχ joomla, wordpress κλπ).

Κάτσε φίλε μου γιατί εδώ ξέφυγε το πράγμα. Να ήθελες να πουλήσεις σε τελικούς χρήστες κάτι πολύ καλό για να το χρησιμοποιήσουν αυτοί για να στήσουν ένα site, το έβλεπα δύσκολο...

Τώρα εσύ λες ότι θες να πουλάς σε επαγγελματίες του χώρου και θα πρέπει και αυτοί μάλιστα να το μετατρέπουν σε cms ??? Και θα τους δίνεις δηλαδή μόνο html/css/photoshop;;;;;

Ειδικά για τα λεφτά που αναφέρεις μου δίνεις την εντύπωση ότι δεν έχεις καμία αίσθηση της πραγματικότητας που επικρατεί στην αγορά...

Δημοσ.

Κάτσε φίλε μου γιατί εδώ ξέφυγε το πράγμα. Να ήθελες να πουλήσεις σε τελικούς χρήστες κάτι πολύ καλό για να το χρησιμοποιήσουν αυτοί για να στήσουν ένα site, το έβλεπα δύσκολο...

Τώρα εσύ λες ότι θες να πουλάς σε επαγγελματίες του χώρου και θα πρέπει και αυτοί μάλιστα να το μετατρέπουν σε cms ??? Και θα τους δίνεις δηλαδή μόνο html/css/photoshop;;;;;

Ειδικά για τα λεφτά που αναφέρεις μου δίνεις την εντύπωση ότι δεν έχεις καμία αίσθηση της πραγματικότητας που επικρατεί στην αγορά...

lol johny!

Δηλαδή θες να μου πεις ότι έχεις βρει σωστούς επαγγελματίες που θα σου κάνουν μοναδικό σχεδιασμό ιστοσελίδας από psd σε html/css και θα σου παρέχουν και logo? Αν ισχύει αυτό θέλω να μου τους γνωρίσεις. Θα χαρώ και θα χαρούν και οι ίδιοι τότε να πουλάνε στο network. Έχει υπόψη φίλε μου ότι ένα logo από επαγγελματία γραφίστα αυτή τη στιγμή κοστίζει τουλάχιστον 150€, πεθαμένη τιμή. Αν εσύ τώρα βρήκες επαγγελματία να σου κάνει site με 200 ευρώ τα πάντα θα ήθελα url να δούμε τις δουλειές του.

Δημοσ.

Αν θεωρείς πλέον δύσκολη δουλειά την μετατροπή σε html/css τότε τι να σου πω, ότι νομίζει ο καθένας... Και δε μίλησα 200 ευρώ για τα πάντα, αλλά το να βγεις να πουλάς σε επαγγελματίες (που θεωρώ πως έχουν γνώσεις να φτιάξουν κάτι μόνοι τους) ένα απλό html template είναι τραγική σκέψη και σίγουρη αποτυχία... Ειδικά όταν υπάρχουν εταιρίες του είδους templatemonster κλπ που δε θα μπορέσεις να τους συναγωνιστείς ούτε κατά διάνοια.

Κανείς σοβαρός επαγγελματίας που έχει ήδη πελάτες δε θα κάτσει να σχεδιάζει templates με την προοπτική ότι μπορεί να πουληθούν. Οι μόνοι που θα το κάνουν αυτό θα παρέχουν και αντίστοιχα αποτελέσματα (ερασιτεχνικά, γιατί αυτό θα είναι, ερασιτέχνες)

Απλά 2 παρατηρήσεις...

Αν δε σου αρέσει η γνώμη των άλλων μην την ζητάς, δε θα ακούς πάντα αυτό που θέλεις. Και επίσης αν είχες έστω και λίγη πίστη σε αυτό που κάνεις και η δουλειά σου άξιζε θα το είχες ξεκινήσει ήδη, ή απλά δε θα είχες ανάγκη να κάνεις τέτοια ακροβατικά γιατί θα είχες δουλειά...

Αυτά από μένα, δε θέλω να αρχίσω καμία αντιπαράθεση. Μακάρι να πάει καλά αυτό που θες να κάνεις και μακάρι ο χρόνος που θα διαθέσεις για να το κάνεις να μην πάει χαμένος. Και όταν με το καλό το φτιάξεις το network ενημέρωσε μας να μπορέσουμε να δούμε τι υπάρχει μέσα!

Δημοσ.

Αν θεωρείς πλέον δύσκολη δουλειά την μετατροπή σε html/css τότε τι να σου πω, ότι νομίζει ο καθένας... Και δε μίλησα 200 ευρώ για τα πάντα, αλλά το να βγεις να πουλάς σε επαγγελματίες (που θεωρώ πως έχουν γνώσεις να φτιάξουν κάτι μόνοι τους) ένα απλό html template είναι τραγική σκέψη και σίγουρη αποτυχία... Ειδικά όταν υπάρχουν εταιρίες του είδους templatemonster κλπ που δε θα μπορέσεις να τους συναγωνιστείς ούτε κατά διάνοια.

Φίλε μου άστο, μην το κουράζεις. συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και αν μιλάς για το template monster λες και είναι θεοί που τα templates τους είναι για πέταμα, τότε τι να πω...

Έχει απλά υπόψη σου ότι σε μεγάλα forum τύπου digitalpoing, webhosting talk, warrior forum κλπ υπάρχει section με τέτοια κατηγορία που μπαίνεις και αγοράζεις templates σε τιμές υψηλότερες από αυτή που σου ανέφερα. Που κολλάει τώρα ο μοναδικός σχεδιασμός με τα bulk templates του template monster δεν έχω καταλάβει καθόλου. Πριν ανέφερες ότι με αυτή την τιμή βρίσκεις κάποιον να σου φτιάξει το theme. Περιμένω ακόμα το url...

Δημοσ.
Απλά 2 παρατηρήσεις...

Αν δε σου αρέσει η γνώμη των άλλων μην την ζητάς, δε θα ακούς πάντα αυτό που θέλεις. Και επίσης αν είχες έστω και λίγη πίστη σε αυτό που κάνεις και η δουλειά σου άξιζε θα το είχες ξεκινήσει ήδη, ή απλά δε θα είχες ανάγκη να κάνεις τέτοια ακροβατικά γιατί θα είχες δουλειά...

Αυτά από μένα, δε θέλω να αρχίσω καμία αντιπαράθεση. Μακάρι να πάει καλά αυτό που θες να κάνεις και μακάρι ο χρόνος που θα διαθέσεις για να το κάνεις να μην πάει χαμένος. Και όταν με το καλό το φτιάξεις το network ενημέρωσε μας να μπορέσουμε να δούμε τι υπάρχει μέσα!

Μπορεί το όλο σκεπτικό μου να είναι fail, για αυτό και να μην έχει υλοποιηθεί μέχρι τώρα ή να μην το βρίσκει κανείς εδώ μέσα ως καλή ιδέα. Δεν είπα το αντίθετο, αλλά ρίχνεις λάδι στη φωτιά και είσαι προκλητικός χωρίς να υπάρχει λόγος. Επίσης για να κάνεις κάτι δεν χρειάζεται μόνο πίστη, αλλά και budget, οπότε δεν είναι σπάνιο να ζητάς τη γνώμη άλλων επαγγελματιών. Η συγκεκριμένη υπηρεσία αν ποτέ γίνει θα απευθύνεται σε επαγγελματίας και εσύ δεν φαίνεται να είσαι ένας. Άν έχεις λοιπόν να μου πεις κάτι κόσμια και με τεκμηριωμένη λογική είμαι διαθέσιμος να το ακούσω. Αν απλά σκοπός σου είναι να χλευάσεις, πήγαινε αλλού...

Δημοσ.

@alexitsios

στο πρώτο μου post επισήμανα ότι τα 200 ευρώ που αναφέρεις είναι ποσό εξευτελιστικό για την εργασία που παρέχεις.

και σου το λέω αυτό κατόπιν μελέτης επάνω σε αντίστοιχο project.

τώρα... τι θα έλεγες αντί να φτιάχνεις κάτι με σκοπό την πώληση τους αργότερα.

δηλαδή να αναλαμβάνεις εσύ την πλήρη εικαστική προσέγγιση σε συνεννόηση με τον πελάτη, και έπειτα να πουλάς ολοκληρωμένη υπηρεσία.

η άποψη μου είναι οτι η δουλειά χωρίζεται σε 3 μέρη.

design, κόψιμο html/css, δέσιμο.

αν μπορείς να αναλάβεις το πρώτο σκέλος εξ ολοκλήρου, τότε γιατί όχι συζητάμε και μαζί όρους συνεργασίας=)

Δημοσ.

@ cyclo

Μετά από σχεδόν 2 χρόνια ενασχόλησης με τον τομέα της κατασκευής ιστοσελίδων, έχω καταλήξει στο ότι πρόκειται για μία αγορά που συνέχεια παίρνει την κάτω βόλτα και θα συνεχίσει έτσι. Αυτή τη στιγμή παρέχουμε (είμαστε 5 άτομα) ολοκληρωμένες λύσεις κατασκευής ιστοσελίδων, αλλά όπως όλοι καταλαβαίνουμε, ο συγκεκριμένος κλάδος θα πατώσει εντελώς τα επόμενα 2 - 3 χρόνια.

Πρώτα απ' όλα, να τονίσω ότι ο κύριος κλάδος ενασχόλησης μου είναι το seo, το οποίο είναι πολύ πιο εύκολο όσον αφορά τη συνεννόηση με τον πελάτη και κατά δεύτερον κάνω slicing και html/css τα themes, όποτε αυτό είναι απαραίτητο και υπάρχει φόρτος εργασίας.

Αυτό που θέλω ουσιαστικά, είναι να φτιάξω μία υπηρεσία που θα γλιτώνω τις επαφές με τον πελάτη :D Ουσιαστικά θέλω να αποφύγω το κομμάτι με τις ατελείωτες ώρες για revisions ή εκπαίδευση. Αυτό κατά την άποψη μου τρώει τον περισσότερο χρόνο σε μία δουλειά. Το χειρότερο δε είναι ότι δεν πρόκειται να απαλλαγείς ποτέ από το support, το οποίο δεν πληρώνεται ποτέ, όπως επίσης και τις απαιτήσεις του πελάτη να κάνεις αλλαγές χωρίς να πληρωθείς.

και να προσθέσω επίσης ότι η κατάσταση που ζούμε τώρα θυμίζει την περίοδο πριν από 10 περίπου χρόνια με το μπαμ που είχε γίνει με τα καταστήματα λογισμικού και πληροφορικής. Σε κάθε γωνιά είχε ανοίξει από ένα και μετά έκλεισαν όλα μαζί :)

Δημοσ.

@alexitsios

ωραία τα λες...:) αφού λοιπόν είσαι στο χώρο. Γνωρίζεις ότι το 90% του support σε όλες τις εταιρείες πληροφορικής/τηλεπικοινωνιών είναι ψέμα:Ρ φαντάζομαι ότι καταλαβαίνεις υπό ποίαν έννοια το λέω^^

Εάν θέλεις ο πελάτης να μην σου ζητάει αλλαγές τις οποίες δεν θα πληρωθείς, γράφεις custom cms υποστήριξης και όχι κατασκευής.

δεν ξέρω κατά πόσο η ιδέα σου θα περπατήσει, αν θέλεις την προσωπική μου γνώμη εγώ δεν θα προχωρούσα σε κάτι τέτοιο. ως τόσο, κάτι αντίστοιχο είχαν πει κάποιοι επενδυτές και στους founders του google κάποτε:Ρ

και όπως λέει και το ρητό...

το επιχειρείν εν Ελλάδι;... Ακόμα και στη Ζάμπια είναι καλύτερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...