giannisosfp Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Σήμερα αγόρασα το DELL Inspiron Q15R 2410 SWITCH. Πολύ ευχαριστημένος και για τα χρήματα και για τις δυνατότητές του. Αμέσως μόλις το άνοιξα του πέρασα Ubuntu 11.04 και δεν χρειάστηκε ούτε κάν drivers για την κάρτα γραφικών. ... Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο σας αλλά και τις πληροφορίες που μου δώσατε. Νομίζω έκανα την αγορά που μου ήταν απαραίτητη και σε πολύ καλή τιμή. 'Εχει Intel Core i5 στα 2.30GHz, RAM 4.0GB, αυτόνομη κάρτα γραφικών Intel NVIDIA GeForce GT 525M 1GB. Πολύ ευχαριστημένος!
ftp Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Καλορίζικο. Σαν κάτοχος δύστροπης ΑΤΙ κάρτας σε λαπτοπ, όταν το αφήνα με τον οδηγό όπως την αναγνώριζε (τον ανοιχτό δηλαδή) το λαπτοπ έπαιρνε φωτιά και τα ανεμιστηράκια δεν σταματούσανε ποτέ. Ο κλειστός οδηγός τον οποίο εγκαθιστάς από το Προσθετοι Οδηγοί Υλικού ήταν πολύ καλύτερος σε θέμα power management και τα ανεμιστηράκια πιο ήσυχα αν και πάλι στην δικιά μου περίπτωση δεν είναι απροβλημάτιστα τα πράγματα. Οπότε μήπως θα πρέπει να εγκαταστήσεις τον κλειστό driver αφού έχεις λαπτοπ, δεν θυμάμαι τι ακριβώς παίζει και με τους οδηγούς της nvidia, ότι λαπτοπ πετυχαίνω τους τελευταίους μήνες έχει ΑΤΙ. Κάποιος που ξέρει ας βοηθήσει
giannisosfp Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μπα όχι δεν διαπίστωσα να ζεσταίνετε αρκετά ή περισσότερο απ' ότι θα έπρεπε να ζεσταίνετε ένα laptop. Ειδικά σε σύγκριση με το Vaio της κοπέλας μου (που σημειωτέον έχει και αυτό ATi κάρτα γραφικών) μπορώ να πω ότι είναι χλιαρό και όχι το ίδιο ζεστό.
REDODIN7 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Κοίτα για Nvidia κάρτα γραφικών εφόσον θες να εκμεταλλεύεσαι το hardware και να έχεις την καλύτερη συμβατότητα. Οι κάρτες Ati έχουν τα θέματα τους με τους drivers στο Linux.Με Nvidia είσαι κύριος! Θα συμφωνησω εγω με Linux Mint και με αυτονομη καρτα ATI 5165 εχω πολλα προβληματα
tigergreg Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Για καποιον περιεργο λογο και απ οσα εχω δοκιμασει οι ATI πανε αριστα με AMD. Ισως ναναι και συμπτωση.
REDODIN7 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Για καποιον περιεργο λογο και απ οσα εχω δοκιμασει οι ATI πανε αριστα με AMD. Ισως ναναι και συμπτωση. Μπορει πιος ξερει Παντος εμενα 5165 και Ι5 δεν τα πανε και τοσο καλα
giannisosfp Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Αντιμετωπίζω ένα μικρό "πρόβλημα" και postάρω εδώ μπας και έχετε στον νου σας καμία λύση, να μην ανοίγω και άλλο θέμα. Στο laptop δεν λειτουργεί σωστά το touchpad ώστε να μπορώ να κάνω scroll με τα δύο δάχτυλα και δεν μπορώ να βρώ κάποια λύση.
twiner Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Αντιμετωπίζω ένα μικρό "πρόβλημα" και postάρω εδώ μπας και έχετε στον νου σας καμία λύση, να μην ανοίγω και άλλο θέμα. Στο laptop δεν λειτουργεί σωστά το touchpad ώστε να μπορώ να κάνω scroll με τα δύο δάχτυλα και δεν μπορώ να βρώ κάποια λύση. θα βρεις τις ρυθμίσεις συστήματος (σε unity:πάτα στο κουμπάκι κλεισίματος πάνω δεξιά, η τελευταία επιλογή του μενού πρέπει να είναι) στο control center που θα ανοίξει, ψάξε για τη ρύθμιση του ποντικιού. από κει, πρέπει να υπάρχει υποενότητα για touchpad στην οποία βρίσκεται η σχετική ρύθμιση για το scrolling με 2 δάκτυλα. μιλάω υποθετικά γιατί δεν έχω εύκαιρο ubuntu 11.04.
giannisosfp Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν μου βγάζει καμία τέτοια επιλογή. Σαν να μην αναγνωρίζει καθόλου το touchpad. Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Έβαλα και από το Software Center το για τις συσκευές κατάδειξης αλλά πάλι εκεί δεν μου εμφανίζει καμία σχετική επιλογή.
twiner Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Μάλιστα. Ρίξε μια ματιά εδώ αν θέλεις (έχει 3 σελίδες το topic). σε περίπου 30 μέρες θα κυκλοφορήσει το 11.10. Οπότε και να μη βρεις άκρη τώρα, τα καλύτερα έρχονται.
giannisosfp Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Χωρίς να καταφέρω να βγάλω κάποια άκρη στο παραπάνω link που μου παρέθεσες και σε ευχαριστώ πολύ γι' αυτό σήμερα εντελώς τυχαία παρατήρησα ότι γίνεται scroll αν βάλεις το δάχτυλο στην δεξιά πλευρά του touchpad και το μετακινήσεις κάθετα. Σε ευχαριστώ πολύ για όλη σου την βοήθεια ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.