Προς το περιεχόμενο

Αγορά laptop συμβατό με Linux

giannisosfp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτήν την περίοδο είμαι σε αναζήτηση για αγορά laptop. Αυτό που θέλω είναι το hardware του να είναι 100% συμβατό με Ubuntu και Fedora. Τα χρήματα που διαθέτω είναι μέχρι 800€ και αν είναι δυνατόν θα ήθελα να έχει ανεξάρτητη κάρτα γραφικών. Περιμένω κάθε πρόταση. Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

εγω δεν θα σου προτεινω κατι συγκεκριμενο αλλα θα σου πω οτι τη σημερον ημερα ειναι λιγο δυσκολο να μην υποστηριζεται το hardware. το πολυ πολυ να χρειαστει να βαλεις κανα driver μονος σου.

Δημοσ.

τα linux απο οτι γνωριζω ειναι ενα πολυ ελαφρυ λογισμικο που παιζει σε σχεδον ολα τα laptop οποτε δεν νομιζω να εχεισ προβλημα :-D

Δημοσ.

Με την κάρτα δικτύου δεν θέλω να έχω πρόβλημα για driver ή με την κάρτα γραφικών να μην "υποστηρίζει" το unity στο ubuntu γιατί με έχει βολέψει πολύ.

Δημοσ.

τα linux απο οτι γνωριζω ειναι ενα πολυ ελαφρυ λογισμικο που παιζει σε σχεδον ολα τα laptop οποτε δεν νομιζω να εχεισ προβλημα :-D

συμφωνω απολυτως. B)

Με την κάρτα δικτύου δεν θέλω να έχω πρόβλημα για driver ή με την κάρτα γραφικών να μην "υποστηρίζει" το unity στο ubuntu γιατί με έχει βολέψει πολύ.

τοτε παρε nvidia ή ati. εχω ακουσει οτι για αυτους βγαινουν drivers απο τις εταιριες.

Δημοσ.

Κοίτα για Nvidia κάρτα γραφικών εφόσον θες να εκμεταλλεύεσαι το hardware και να έχεις την καλύτερη συμβατότητα.

Οι κάρτες Ati έχουν τα θέματα τους με τους drivers στο Linux.Με Nvidia είσαι κύριος!

Δημοσ.

Δεν θα πρότεινα ΑΤΙ αν θες linux, γιατί τo αν θα δουλέψει καλά ή όχι εξαρτάται από την κάρτα και τον κλειστό driver ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις ιδιαίτερα παλιότερων καρτών της ΑΤΙ είναι για τα πανηγύρια. Προβλήματα υπάρχουν περισσότερα με ΑΤΙ ενώ οι nvidia δουλεύουν καλύτερα σε linux. Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται με τις πρόσφατες κάρτες γραφικών της ΑΤΙ και με τον κλειστό driver...

Δημοσ.

Ωραία άρα θα πάρω τηλέφωνο στην Dell για να ρωτήσω και από εκεί και πέρα κοιτάω να είναι με nVidia. Για αυτό και αυτότι λέτε;

σαν χαρακτηριστικα μια χαρα ειναι και τα δυο ομως με το turbo-x σιγουρα θα εχεις service πατρα για το e-shop δεν ξερω.

Δημοσ.

Και εγώ θα σου πρότεινα Dell. Φοβερά αξιόπιστα τα laptop τους και τα netbook τους. Το βλέπεις και από την ποιότητα κατασκευή τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...