Προς το περιεχόμενο

εργασιακή εφεδρεία. Τι είναι;

torq

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακούμε συνέχεια τον τελευταίο καιρό για εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο. τι σημαίνει αυτό δηλαδή; έχω μια εικόνα στο μυαλό μου αλλά θα ήθελα μια καλύτερη απάντηση.

Δημοσ.
Το πλεονάζον προσωπικό στους φορείς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν θα μπει σε εφεδρεία για 12 μήνες με μηνιαία αποζημίωση το 60% των αποδοχών που λάμβανε. Αξιολόγηση μέσω ΑΣΕΠ για τις μετατάξεις, εφόσον υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις

Με λιγα λογια,ειναι ενα ακομη προκλητικο κολπο απο το 'παμπονηρο' κρατος το οποιο εστιαζει στο να πετυχει δυο στοχους:

1.να καθησυχασει τους ΔΥ οτι η ξαπλα τους,συγνωμη η σκληρη δουλεια τους στο δημοσιο θα ειναι εξασφαλισμενη,ανεξαρτητως των απαιτησεων για περικοπες μισθων και θεσεων απο ΕΕ/ΔΝΤ

2.να κοροιδεψει αυτα τα 'χαζομουτρα' των ΔΝΤ/ΕΕ που μας δανειζουν τα hard-earned λεφτα τους προκειμενου να συνεχισουμε να πηγαινουμε την γκομενα μας στα μπουζουκια,οτι οι συγκεκριμενες περικοπες που απαιτουν οντως γινονται πραγξη απο το κρατος.

Πρεπει τα στρατιωτακια της ελληνικης κοινωνιας που συντηρουν το Συστημα να μεινουν παντα ευχαριστημενα με καθε δυνατο τροπο.διαφορετικα στο τελος το Συστημα θα αναγκαστει απο γκλομπς και χημικα,να παει στα τανκς και τις σφαιρες.

δημοκρατικες καταστασεις.

Δημοσ.

Για υπηρεσίες που θα κλείσουν,

το πλεονάζον προσωπικό που δεν θα είναι χρήσιμο σε άλλες υπηρεσίες λόγω προσόντων και δεν θα μεταταγεί (δηλαδή όλοι, αν σκεφτούμε ότι πολλοί υπάλληλοι σε τέτοιες τσατσοϋπηρεσίες έχουν απολυτήριο Γυμνασίου και ούτε καν Λυκείου) ,

θα μπει σε εργασιακή εφεδρεία παίρνοντας το 60% του ΒΑΣΙΚΟΥ μισθού τους για ένα χρόνο.

Μετά ,

αν δεν έχει βρεθεί θέση για αυτούς σε άλλη Δ.Υ. θα απολύονται (χωρίς καμία αποζημίωση)..

Πρακτικά είναι το ίδιο με το επίδομα ανεργίας που ισχύει για τους υπόλοιπους μ@λ@κες έλληνες..

Επιτέλους, θα πω εγώ..

Δημοσ.

Απλα χρυσώνουν το χαπι στους Δ.Υ. Αντι να πουνε απλα οτι απολυουν κοσμο, σκαρφιστηκαν τον ορο αυτο για να καταπινεται ποιο ευκολα. Το αποτελεσμα θα ειναι οτι το κρατος θα εχει ενα εργαλειο να απολυει κοσμο χωρις πουθενα να χρησιμοποιει τον ορο "απολυση".

Δημοσ.

επιτέλους θα πω εγω οταν θα ερθει και στο σπιτι σου, μονο τοτε θα σωθουμε..

έχει έρθει και στο σπίτι μου εξυπνάκια ;)

Επιτέλους όμως , δεν μπορεί να υπάρχουν οργανισμοί του στυλ "Υπηρεσία διαχείρισης αποξήρανσης της λίμνης Κωπαϊδας" μόνο και μόνο για να πληρώνονται με τα δικά μου τα λεφτά αργόμισθοι σε αυτές..

ή μήπως προτιμάς να γίνει στάση πληρωμών και να σταματήσουν να πληρώνονται όλοι σε 2 μήνες ;

Δημοσ.

επιτέλους θα πω εγω οταν θα ερθει και στο σπιτι σου,..

Ενταξυ,δεν ειναι και καρκινος η εργασιακη εφεδρια.....

Δημοσ.

έχει έρθει και στο σπίτι μου εξυπνάκια ;)

Επιτέλους όμως , δεν μπορεί να υπάρχουν οργανισμοί του στυλ "Υπηρεσία διαχείρισης αποξήρανσης της λίμνης Κωπαϊδας" μόνο και μόνο για να πληρώνονται με τα δικά μου τα λεφτά αργόμισθοι σε αυτές..

ή μήπως προτιμάς να γίνει στάση πληρωμών και να σταματήσουν να πληρώνονται όλοι σε 2 μήνες ;

Καλα κανουν που τα κλεινουν εστω την χειροτερη στιγμη αλλα αυτοι ανοιξανε αυτους τους οργανισμουσ. Δεν κανανε κατι το φοβερο. Μολισ κλεισουν αυτοι οι ψευτοοργανισμοι και απολυθει κοσμος απο το δημοσιο, δεν θα υπαρχει ΚΑΘΟΛΟΥ money στην ελλαδα γτ θα φευγει στο εξωτερικο για δανεια κλπ. Τωρα μεχρι σημερα η μονη πηγη χρηματος ηταν απο το δημοσιο προς τους δημοσιους υπαλληλους και απο την Ε.Ε που τα εδινε στο δημοσιο σε μορφη δανειου ή επιδοτησης. Αν φυγουν εστω και οι 100.000 δημοσιοι υπαλληλοι, θα απολυθουν ολοι στο ιδιωτικο τομεα καθως μονο οι δημοσιοι "ταιζαν" τους ιδιωτες, Δεν λεω οτι ηταν καλο που παιρνανε 5.000 ευρω οι υπαλληλοι της ΔΕΗ το μηνα αλλα αν τους το πανε 1000 πως θα αγοραζουμε π.χ ηλεκτρονικα απο το ΠΛΑΙΣΙΟ;

*Δεν ειμαι υπαλληλος στην ΔΕΗ :P

Δημοσ.

Καλα κανουν που τα κλεινουν εστω την χειροτερη στιγμη αλλα αυτοι ανοιξανε αυτους τους οργανισμουσ. Δεν κανανε κατι το φοβερο. Μολισ κλεισουν αυτοι οι ψευτοοργανισμοι και απολυθει κοσμος απο το δημοσιο, δεν θα υπαρχει ΚΑΘΟΛΟΥ money στην ελλαδα γτ θα φευγει στο εξωτερικο για δανεια κλπ. Τωρα μεχρι σημερα η μονη πηγη χρηματος ηταν απο το δημοσιο προς τους δημοσιους υπαλληλους και απο την Ε.Ε που τα εδινε στο δημοσιο σε μορφη δανειου ή επιδοτησης. Αν φυγουν εστω και οι 100.000 δημοσιοι υπαλληλοι, θα απολυθουν ολοι στο ιδιωτικο τομεα καθως μονο οι δημοσιοι "ταιζαν" τους ιδιωτες, Δεν λεω οτι ηταν καλο που παιρνανε 5.000 ευρω οι υπαλληλοι της ΔΕΗ το μηνα αλλα αν τους το πανε 1000 πως θα αγοραζουμε π.χ ηλεκτρονικα απο το ΠΛΑΙΣΙΟ;

*Δεν ειμαι υπαλληλος στην ΔΕΗ :P

καλά, η λογική του να δανείζονται όλοι ο έλληνες για να πληρώνονται οι ΔΥ χωρίς να παράγουν απολύτως τίποτα και να καταναλώνουν είναι τελείως fail...

Ή θα μειωθούν οι μισθοί όλων στο 1/4 (γιατί τόσα υπάρχουν πλέον) ή θα πρέπει να μειωθεί το κράτος τουλάχιστον στο μισό..

Και θέλω πίσω τα λεφτά που τους έχω δώσει για να μην μου παρέχουν τίποτα..

Να τα βάλω εγώ εκεί που θέλω και να μη μου τα παίρνουν νταβατζιλίκι αυτοί και τα τσιράκια τους , οι ΔΥ..

Όλοι μαζί το ίδιο πακέτο είναι..

Να μείνουν στο Δημόσιο (και με παχυλές απολαβές) ΜΟΝΟ όσοι διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ.. Όλοι οι άλλοι τον πούλο..

Δημοσ.

Απλα χρυσώνουν το χαπι στους Δ.Υ. Αντι να πουνε απλα οτι απολυουν κοσμο, σκαρφιστηκαν τον ορο αυτο για να καταπινεται ποιο ευκολα. Το αποτελεσμα θα ειναι οτι το κρατος θα εχει ενα εργαλειο να απολυει κοσμο χωρις πουθενα να χρησιμοποιει τον ορο "απολυση".

αν πιστευεις οτι θα απολυσουν ΔΥ,μαλλον δεν εχεις καταλαβει ακομη σε τι χωρα ζεις.

Δημοσ.

νέο χαράατσι λέει για όλους του ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ (1 ευρώ το τετραγωνικό)..

Με τις υγείες μας..

Σε λίγο όσοι έχουν σπίτι θα πληρώνουν ενοίκιο στους μπινέδες για να τα σκορπάνε δεξιά κι αριστερά..

Μήπως πρέπει να πάρουμε τα όπλα σιγά σιγά ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...