Προς το περιεχόμενο

Ξάρκισμα σε κάρτα για αυτόματη εκτύπωση

xctaek21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα, έχω σχεδιάσει μια κάρτα για εκτύπωση, αλλα ο τυπογράφος μου ζητάει να ξαρκίσω την φωτογραφία

ακριβώς οπως η παρακάτω φωτογραφία, που είναι παρεπιπτόντως αρχείο pdf, δηλαδη ετσι πως μου το ζηταει και ο τυπογραφος

μάλλον αυτό γινεται μέσω illustrator ή photoshop (δε το νομιζω)...αλλα δε ξέρω πως, θα με φωτίσετε; :) ευχαριστώ

screenshot20110910at101.png

Δημοσ.

Τι εννοείς όταν λες ξάρκισμα;

βλέπεις κάτι γραμμές με στη φωτογραφία που ανέβασα; αυτές είναι το περιθώριο που πρεπει να αφησω και με αυτό ο εκτυπωτής καταλαβαίνει που πρέπει να σταματήσει, κατι τετοια μου ελεγε ο τυπογραφος

αυτό τώρα με τις γραμμες και το περιθώριο, αυτό προσπαθώ να βρώ πως γίνετε, μέσω illustrator κάπως αλλα δε ξερω :( και δε το βρίσκω πουθενά, όταν ψάχνω στο ιντερνετ βρίσκω μονο crop που δεν εχει σχεση με αυτο που θελω

Δημοσ.

αυτο που θες νομιζω λεγεται trimming. για δες εδω.

http://www.laughing-...e-trim-command/

καταρχάς ευχαριστώ.

Vaskag δε ειναι αυτό, αυτό που θέλω εγώ, προσθέτει ενα κενό χώρο με γραμμές οριζόντιες και κάθετες οπως ακριβως στη φωτογραφια που ανεβασα

φανταστειτε δηλαδη οτι εχω τη φωτογραφια που ανεβασα καπως ετσι

post-108282-0-49950700-1315684412_thumb.png

και θέλω να την κάνω οπως φαινεται στην πρωτη φωτογραφια που ανεβασα

Δημοσ.

συγνωμη αλλα αυτος δεν ειναι τυπογραφος ειναι τυχαιος που ετυχε να εχει μηχανημα εκτυπωσης.

ολοκληρο τυπογραφειο και δε μπορουν να παρουν μια εικονα και να φτιαξουν καρτα ; θα πρεπει ο πελατης να τους παει ετοιμο αρχειο ;

στη θεση σου θα κοιταζα για αλλον.

Δημοσ.

συγνωμη αλλα αυτος δεν ειναι τυπογραφος ειναι τυχαιος που ετυχε να εχει μηχανημα εκτυπωσης.

ολοκληρο τυπογραφειο και δε μπορουν να παρουν μια εικονα και να φτιαξουν καρτα ; θα πρεπει ο πελατης να τους παει ετοιμο αρχειο ;

στη θεση σου θα κοιταζα για αλλον.

να σου πω ακριβως και μενα μου κανει εντυπωση

VasKag αυτό πρέπει να είναι, δεν μου βγάζει γραμμές βεβαια, αλλα νομίζω αυτό δε πειράζει, ευχαριστώ πολύ, να σε καλα

Δημοσ.

Τι χαζομάρες σου ζητάει ο άνθρωπος;

Έχω στείλει ούκ ολίγες κάρτες σε διάφορα τυπογραφεία για εκτύπωση και πάντα έστελνα μόνο την μακέτα της κάρτας.

Αυτές οι γραμμές που δείχνεις δεν είναι για τον εκτυπωτή αλλά για το κόψιμο από τα μηχανήματα ώστε να ξέρουν που είναι τα όρια της κάρτας και λέγονται Corner Crop Marks.

Αν φορτώσεις την κάρτα σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας και του δώσεις να στο τυπώσει, μπορείς να επιλέξεις να εμφανιστούν και μετά να τυπώσεις σε pdf και σε σελίδα A4.

Π.χ. στο Photoshop αν πας Print with preview και αλλάξεις το Color managment σε Output θα μπορείς να το επιλέξεις και αν έχεις κάποιο pdf virtual printer εγκατεστημένο (εγώ το έκανα με το novapdf) θα το πάρεις σε Pdf.

Παράδειγμα.

post-100994-0-20079800-1316375003_thumb.png

το αρχείο σε pdf είναι το παρακάτω.

TEST.pdf

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...