insomnier12345 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Γεια σας. Όπως λέει και ο τίτλος, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το Fujitsu-Siemens Amilo Xi 2528 (Windows 7 Home Premium 32bit). Στην αρχή είχε παρουσιάσει ένα πρόβλημα με την οθόνη (Δεν άνοιγε ενώ το laptop λειτουργούσε κανονικά) (Απ' ότι διάβασα στο internet και άλλα άτομα με το ίδιο laptop είχαν αυτό το πρόβλημα)(Κάποιο μου είπαν ότι η κάρτα γραφικών είναι στα τελευταία της, κάποιοι πως δεν ήταν αυθεντική και την είχαν πειράξει). Τέλος πάντων. Αυτό μια γινόταν μια δούλευε κανονικά. Μέχρι χτες είχα την τύχη να δουλέψει 3-4 φορές που το άνοιξα. Σήμερα το πρωί όμως όταν πήγα να το ανοίξω πάλι η οθόνη δεν άνοιγε. Αφού δοκίμασα τα πλήκτρα fn και το κουμπάκι της οθόνης καθώς και το winkey και το Π, δεν γινόταν τίποτε. Μέχρι που δοκίμασα να το βγάλω από την πρίζα (Ήταν 100% φορτισμένη η μπαταρία, αλλά εγώ το είχα στην πρίζα.) Τότε άνοιξε αλλά αντί να φορτώσει τα Windows, με έβγαλε στην επίλυση σφαλμάτων... κάτι τέτοιο. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί να κάνει τίποτε αφού δεν αναγνωρίζει κάποιο λειτουργικό εγκατεστημένο αφού προφανώς δεν αναγνωρίζει κάποιο δίσκο. Και αυτό γιατί δοκίμασα και live cd από linuxmint και ubuntu και δεν άνοιγε ούτε ο firefox ούτε terminal ούτε my computer ούτε τίποτε. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; Κάποιο recovery για να πάρω τα αρχεία γίνεται να κάνω; Αν αποφασίσω να αλλάξω τον σκληρό δίσκο, θα μου βγει πολύ ακριβά; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
washcloud Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Eγώ θα πω μόνο περί recovery : αν ο δίσκος είναι SATA (κι όχι IDE), το ευκολότερο που μπορείς να κάνεις είναι να τον συνδέσεις σε κάποιο desktop pc και από εκεί να τρέξεις το Active File Recovery. Περί αλλαγής : γενικά είναι ακριβούτσικοι οι δίσκοι των λάπτοπ, σε σχέση με των σταθερών, αλλά και πάλι εξαρτάται : αν ζορίζεσαι οικονομικά, μπορείς να πάρεις έναν είτε μικρότερο ακόμα απ' τον δικό σου, είτε τεσπα γενικά σχετικά μικρό, ρίχνοντας το κόστος. Επίσης μπορείς να πάρεις και μεταχειρισμένο, είτε απ' το παρόν φόρουμ, είτε κι από αλλού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.