nick#18 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Καλημερα στο forum! Πηρα μια corsair h60 με την προφαση οτι θα κανει καλυτερη ψυξη απο την scythe samurai-z που ειχα αλλα ματαια. Idle παιζω 40-45 απο 35-40 και full load με occt σε medium stress test δεν ξεπερνα το 1 λεπτο και λεει too hot. Παστα εχω βαλει AS Ceramique. Η διαταξη που την εβαλα ειναι αυτη: http://imageshack.us/photo/my-images/143/1002133wa.jpg/ Any solutions?
rafail1994 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Ανεμιστήρες δεν έχεις βάλει καθόλου ; Επίσης έχεις δει εάν παταει καλά πάνω στο soscket ;
nick#18 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Εχω βαλει μονο τον exaust που ειχε. Οπως ηταν αναμενο παταγα με το χερι στο πλαι κλπ το "Χ" αλλα δεν αλαζε τιποτα.
rafail1994 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Για δοκίμασε να βάλεις και τον άλλον ανεμιστήρα
Navu Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Εχω βαλει μονο τον exaust που ειχε. Οπως ηταν αναμενο παταγα με το χερι στο πλαι κλπ το "Χ" αλλα δεν αλαζε τιποτα. Έβαλες μόνο τον exhaust με ποιό σκεπτικό? ? ? ? Ως γνωστόν, το pull κάνει πολύ μέτρια, επικουρική δουλειά, αφού απλώς επιταχύνει το push. Αν παρατηρήσεις, η ροή στην pull πελυρά των ανεμιστήρων είναι κατά πολύ μικρότερη από την push, άρα έχει χαντακώσει με το καλημέρα τις επιδόσεις της υδρόψυξης. Βάλε τον push ανεμιστήρα οπωσδήποτε. Μετά, αφού ελέγξεις τι προκύπτει με τις επιδόσεις, έχεις τη δυνατότητα να κάνεις παιχνίδι με ταχύτητες και μικτα συστήματα (push/pull, single-push, etc).
nick#18 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Το σκεπτικο να βαλω μονο τον exaust ηταν οτι για να το λεει η corsair στις οδηγιες ετσι μαλλον θα ξερει κατι απο τις δοκιμες της... το δοκιμαζω αυριο μολις βρω χρονο γιατι εχω να τελειωσω μια δουλεια και κανω post
Navu Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Καλά, η Corsair έλεγε να βάλεις τον ανεμιστήρα ως intake και να αλλάξεις την ροή όλων των άλλων στο κουτί για την εγκατάσταση της H50 . . .
phanispal Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Όντως, η Corsair ως pull προτείνει να τον έχεις, αλλά να εισάγει αέρα στο κουτί. Εσύ απ' ό,τι κατάλαβα τον έχεις ως push, δηλαδή να εξάγει αέρα. Έτσι δε βοηθάς το radiator όμως να ψύξει το νερό.
ati8assos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Φίλε nick μια μικρή διευκρίνιση, η βασική συνθήκη ψύξης, για την απαγωγή της θερμότητας ενός ψυγείου/ η ψυκτρας είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένας ανεμιστήρας που φυσάει αέρα κατά πάνω του δλδ push, το δε pull παίζει βοηθητικό ρόλο όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, στην ενίσχυση της ροής του αέρα για γρηγορότερη απομάκρυνση της ζέστης. Το intake / exhaust είναι επιλογή τοποθέτησης και άσχετο με την λειτουργία ψύξης του. (Όχι όμως και άσχετο με την ψύξη του όλου συστήματος). Τελικό συμπέρασμα : Βάλε τον ανεμιστήρα να φυσά αέρα κατά πάνω του (push) και για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα έναν δεύτερο να ρουφά αέρα από την άλλη μεριά (pull).
SpirosLouis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Έχω την h60 με τον AMD 1090T και την ανεμιστήρα σε intake θέση και με 1,4Vcore idle έχω 35-34 βαθμούς. Πρέπει μάλλον να προσέξεις πως έχεις βάλει τα ανεμιστηρακια και σίγουρα να βάλεις να φυσάει το ψυγείο ο ανεμιστήρας.(απλά άλλαξέ του θέση να παίρνει απ'έξω αέρα) Πάντως να πω περίμενα παραπάνω από την H60..και γενικότερα από μια υδρόψυξη. btw Σκέφτομαι εγώ να βάλω και άλλον ένα να τραβάει τον αέρα στην άλλη μεριά, δηλαδή να κάνω μια H60 flash σε h70 ¨) (τώρα αν θα γίνει τίποτα δεν ξέρω)
phanispal Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Όταν τέτοιες υδροψύξεις χάνουν από τις καλύτερες αερόψυκτρες, καταλαβαίνεις ότι δε μπορείς να περιμένεις θαύματα μόνο και μόνο επειδή πας σε νερό. Για καλό νερό που θα σου δώσει πολύ μικρά Δ πρέπει να τα σκάσεις χοντρά, όχι να δώσεις 50-100€.
nick#18 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Ευχαριστω παιδια για τις διευκρινισεις! Παω να βρω βιδες σε ενα χρωματοπωλειο που ειναι ανοικτο ακομα και σημερα και επανερχομαι με δοκιμες και αποτελεσματα. Επισης εφ'οσων εχω πανω 2 14ρια να βγαζουν, να κανω push-pull και να τραβαει απο πισω και τον αερα αυτο να τον βγαζουν αυτοι? Καλά, η Corsair έλεγε να βάλεις τον ανεμιστήρα ως intake και να αλλάξεις την ροή όλων των άλλων στο κουτί για την εγκατάσταση της H50 . . . Οκ πασο τοτε..
phanispal Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Εγώ θα έλεγα αν έχεις όρεξη να δοκιμάσεις και με τους δύο τρόπους και να μας πεις.
SpirosLouis Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Μα και να έχεις 2-3 intakes και χρησιμοποιήσεις για εξάτμιση της h60 δεν κάνεις δουλειά. Τα intakes θα βάλουν τον ποιο κρύο αέρα από το εξωτερικό, θα μπει μέσα στο κουτί, θα ζεσταθεί από τις ram, gpu , σκληρούς (και αν έχεις και παλιά θήκη και είναι πάνω το τροφοδοτικό και από αυτό) και εξασθενημένος και ζεστός θα βγει από το ανεμηστήρι της H60. Το καλύτερο που πιστεύω εγώ: Μπροστά, πλάι, κάτω και H60 intakes και πάνω εξάτμιση, Αυτό το λέω γιατί ο ζεστός αέρας ανεβαίνει προς το πάνω. Άρα ο ποιο κρύος μπαίνει από κάτω και με την βοήθεια της ζέστης κάνει "ρεύμα" αέρα μέσα στο κουτί. Επίσης φυσώντας μέσα η H60 αφετέρου ότι ψύχει άμεσα το ψυγείο, όπως και χρειάζεται, διώχνει και την θερμότητα που θα συσσωρευτεί πάνω από το cpu waterblock.
phanispal Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Θεωρητικά είναι όλα αυτά όμως, στην πράξη μπορεί να διαφέρουν από κουτί σε κουτί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.