Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με πρόγραμμα software

entre

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες γεια σας,

Είμαι νέος στο φόρουμ και έχω ένα πρόβλημα το οποίο προσπαθώ να λύσω.

Έχω κατεβάσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ίντερνετ το οποίο διατίθεται δωρεάν. Το πρόγραμμα αυτό είναι στα ρωσικά.

Ιδού το πρόβλημα μου: Όταν κάνω εγκατάσταση του προγράμματος, αντί για ρωσικούς χαρακτήρες μου βγάζει ακαταλαβίστικα γράμματα.

Παρεμπιπτόντως το ίδιο το πρόγραμμα δηλώνει ότι έχει υποστήριξη Unicode/UTF8.

Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημα ??!!

Υπάρχουν λύσεις?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθεια σας.

Δημοσ.

Άσχετα αν ο κατασκευαστής υπόσχεται υποστήριξη Unicode, άλλαξες έστω δοκιμαστικά το locale των Windows σε ρωσικό; Για δοκίμασέ το...

Δημοσ.

Άσχετα αν ο κατασκευαστής υπόσχεται υποστήριξη Unicode, άλλαξες έστω δοκιμαστικά το locale των Windows σε ρωσικό; Για δοκίμασέ το...

Σ' ευχαριστώ πολύ. Ναι, το δοκίμασα και δουλεύει. Ωστόσο αν θέλω να κατεβάσω άλλα προγράμματα απο το ίντερνετ δεν μπορεί να τα ανοίξει. Πρέπει να ξαναλλάξω το locale πάλι σε ελληνικά προκειμένου να μπορεί να τα ανοίξει (αυτό σημαίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή και χασούρα γενικά) :(

Δημοσ.

Αυτή η συμπεριφορά δυστυχώς είναι ένδειξη ότι το πρόγραμμα τελικά δεν είναι Unicode, αλλά ANSI-based. Δε νομίζω πως μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό (πέρα από την εναλλαγή locale και τα εκνευριστικά restarts), είναι καθαρά θέμα του προγραμματιστή που θα πρέπει να αναβαθμίσει το framework που χρησιμοποιεί σε κάποιο που να υποστηρίζει τη δημιουργία Unicode εφαρμογών.

Η μόνη κάπως πρακτική λύση από μεριάς σου για να αποφύγεις τα restarts είναι να χρησιμοποιήσεις virtualization, δηλαδή να εγκαταστήσεις μέσα σε μία εικονική μηχανή μία επιπλέον έκδοση Windows η οποία θα είναι μόνιμα ρυθμισμένη σε ρωσικό locale και την οποία θα χρησιμοποιείς αποκλειστικά για την εκτέλεση του εν λόγω προγράμματος...

Δημοσ.

Αυτή η συμπεριφορά δυστυχώς είναι ένδειξη ότι το πρόγραμμα τελικά δεν είναι Unicode, αλλά ANSI-based. Δε νομίζω πως μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό (πέρα από την εναλλαγή locale και τα εκνευριστικά restarts), είναι καθαρά θέμα του προγραμματιστή που θα πρέπει να αναβαθμίσει το framework που χρησιμοποιεί σε κάποιο που να υποστηρίζει τη δημιουργία Unicode εφαρμογών.

Η μόνη κάπως πρακτική λύση από μεριάς σου για να αποφύγεις τα restarts είναι να χρησιμοποιήσεις virtualization, δηλαδή να εγκαταστήσεις μέσα σε μία εικονική μηχανή μία επιπλέον έκδοση Windows η οποία θα είναι μόνιμα ρυθμισμένη σε ρωσικό locale και την οποία θα χρησιμοποιείς αποκλειστικά για την εκτέλεση του εν λόγω προγράμματος...

Η πρόταση σου ακούγεται καλή. Πως μπορώ όμως να χρησιμοποιήσω αυτό το virtualization? Πρώτη φορά το ακούω. Μπορείς να μου προτείνεις κάποια πρακτικά βήματα για το πως μπορώ να το κάνω αυτό?

Thanks

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είχα γράψει έναν οδηγό στο Insomnia Wiki σχετικά με το δωρεάν virtualization software VirtualBox. Αν και κάπως παλιός, δεν πρέπει να έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στις τελευταίες εκδόσεις του VirtualBox. Ρίξε μια ματιά: VirtualBox HOWTO

Αν έχεις απορίες ή συναντήσεις δυσκολίες, μπορείς να γράψεις σε αυτό το θέμα: Το topic του VirtualBox.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...