Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, didaskalop είπε

Πιστεύετε ειναι οκ η τιμή?  Τυχαίνει με τον συγκεκριμένο να έχω ξανασυνεργαστεί και ήμουν ευχαριστημένος.

αφού απο το συγκεκριμένο έμεινες ευχαριστημένος στο παρελθόν και η τιμή εργασίας  (μαύρα  φαντάζομαι Μεγάλο λάθος ) είναι η καλύτερη από τους άλλους γιατι το συζητάμε ?

• Απαντ. 489
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, didaskalop είπε

Καλημέρα.  Πρόκειται να κανω υγρομόνωση σε ταρατσα εξοχικής κατοικία στη περιοχή της Αναβύσσου.  Ψάχνω για απλή κ οικονομική λύση οποτε προσανατολιζομαι σε επαλοιφομενη μόνωση με hyperdesmo.  Το κόστος του υλικού είναι δεδομένο. Από τους μάστορες που ήρθαν για εργατικά (ξύσιμο, πλύσιμο,  ασταρωμα, επάλειψη 2 χερια) η καλύτερη τιμή που πήρα είναι 3ευρω ανά τετραγωνικό. Πιστεύετε ειναι οκ η τιμή?  Τυχαίνει με τον συγκεκριμένο να έχω ξανασυνεργαστεί και ήμουν ευχαριστημένος. 

Πολυ φτηνο μου ακουγετε ( μολις πηρα και εγω προσφορες εδω στην επαρχια για 100m2 )
Βασικα ρωτα εαν θα κανει πληρη εφαρμογη** Hyperdesmo System , δλδ εαν θα σου περασει και το τελικο σταδιο Hyperdesmo ADY-E.
Εργασια σωστη εγω βρηκα με 5,5€/m2

Εαν δεν σου προτεινει απο μονος του το Hyperdesmo ADY-E αλλαξε μαστορα απλα δεν ξερει να το δουλευει

**πληρης εφαρμογηHyperdesmo =
1 καθαρισμος ταρατσας /ξυσιμο/πιεστικο κλπ
2 Αγκυρωτικο ασταρι (Aquadur)
3 Επισκευη ρωγμων κλπ  ( hyperseal)
4 2 στρωσεις hyperdesmo LV ( 1,5kg/m2)
5 1 στρωση Hyperdesmo ADY-E ( 0,kg/m2)

για ολο αυτο υλικα ( 100m2 ) 850€ και εργασια 550€  συνολο 1400€

Οδηγιες του κατασκευαστη :

Επεξ/σία από villasg
Δημοσ.
52 minutes ago, villasg said:

Πολυ φτηνο μου ακουγετε ( μολις πηρα και εγω προσφορες εδω στην επαρχια για 100m2 )
Βασικα ρωτα εαν θα κανει πληρη εφαρμογη** Hyperdesmo System , δλδ εαν θα σου περασει και το τελικο σταδιο Hyperdesmo ADY-E.
Εργασια σωστη εγω βρηκα με 5,5€/m2

Εαν δεν σου προτεινει απο μονος του το Hyperdesmo ADY-E αλλαξε μαστορα απλα δεν ξερει να το δουλευει

**πληρης εφαρμογηHyperdesmo =
1 καθαρισμος ταρατσας /ξυσιμο/πιεστικο κλπ
2 Αγκυρωτικο ασταρι (Aquadur)
3 Επισκευη ρωγμων κλπ  ( hyperseal)
4 2 στρωσεις hyperdesmo LV ( 1,5kg/m2)
5 1 στρωση Hyperdesmo ADY-E ( 0,kg/m2)

για ολο αυτο υλικα ( 100m2 ) 850€ και εργασια 550€  συνολο 1400€

Οδηγιες του κατασκευαστη :

Παρόμοια περίπτωση είμαι. 90 τετραγωνικά εγω. Είπαμε για τα βήματα 1 έως 4. Το 5ο βήμα είναι προαιρετικό κ το σκέφτομαι ακόμα αλλά άπαξ κ έχουν γίνει τα πρώτα 4 το κάνω ένα απόγευμα μονος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, didaskalop είπε

Το 5ο βήμα είναι προαιρετικό

Κιομως δεν ειναι προαιρετικό αλλα υποχρεωτικο και πρεπει να γινει στους χρονους που λεει η εταιρια( μεσα σε 72 ωρες μετα την δευτερη στρωση LV) διαβασε ΕΔΩ .
Αυτο προστατευει ολη την μονωση που εχεις κανει .
Επισης θελει αναμιξη με hyperdesmo LV σε ειδικη αναλογια ( διαβασε παλι αυτο που σου εβαλα )

Επεξ/σία από villasg
Δημοσ.
56 minutes ago, villasg said:

Κιομως δεν ειναι προαιρετικό αλλα υποχρεωτικο και πρεπει να γινει στους χρονους που λεει η εταιρια( μεσα σε 72 ωρες μετα την δευτερη στρωση LV) διαβασε ΕΔΩ .
Αυτο προστατευει ολη την μονωση που εχεις κανει .
Επισης θελει αναμιξη με hyperdesmo LV σε ειδικη αναλογια ( διαβασε παλι αυτο που σου εβαλα )

Σύμφωνα με το φυλλάδιο ναι, δεν διαφωνώ.  Θα κάνω όμως το συνήγορο του διαβόλου παραθέτοντας το παρακάτω βίντεο.  

Όπως και να έχει φαντάζομαι πιο κατάλληλο θέμα για αυτή την κουβέντα είναι το σχετικό με τα μαστορέματα. :-)

Δημοσ.
Στις 5/8/2020 στις 11:28 ΠΜ, Salvation81 είπε

Προφανως και το υλικο το διαθετει ο ιδιος, κοστος εργασιας λεει 3ε/τμ.

Δεν το διαθετει ο ιδιος. απλα.. αγορασε τα υλικα που χρειαστηκε για την ταρατσα του και οταν τελειωσε και εκανε λογαριασμο, μου ειπε οτι του βγηκαν τοσο, δλδ 8€/τμ.   

με 3€/τμ κοστος εργασιας, σημαινει  300€ για μια επιφανεια 100τμ..!!  μου φαινονται λιγα.......!!!  βεβαια εξαρταται απο πολλους παραγοντες, για το τι δουλεια εχει η καθε ταρατσα..!!  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cabdik είπε

Δεν το διαθετει ο ιδιος. απλα.. αγορασε τα υλικα που χρειαστηκε για την ταρατσα του και οταν τελειωσε και εκανε λογαριασμο, μου ειπε οτι του βγηκαν τοσο, δλδ 8€/τμ.   

με 3€/τμ κοστος εργασιας, σημαινει  300€ για μια επιφανεια 100τμ..!!  μου φαινονται λιγα.......!!!  βεβαια εξαρταται απο πολλους παραγοντες, για το τι δουλεια εχει η καθε ταρατσα..!!  

Σχετικα ειναι ολα, παντα καποιος "χαλαει" την πιατσα στις χειρονακτικες εργασιες, δεν σημαινει πως τα χρηματα ειναι λιγα ομως. Εχω βρει πχ υδραυλικο που μου αλλαξε βριση μπανιου και βριση μπιτε με 30ε και εχω τον διπλανο μου που κατω απο 50αρι δεν παιζει να επαιρνε ουτε με σφαιρες πχ (και 50ε ευτυχισμενος θα ειμουν αν ελεγε).

Παντως 300ε για 2-3 μερες δουλεια δεν τα λες λιγα για 1 ατομο (οσο και να λιωσει ειναι ενα 100αρι την ημερα ισως και παραπανω, οταν ο περισσοτερος κοσμος βγαζει 25ε ε οκ δεν ειναι λιγα).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Salvation81 είπε

Σχετικα ειναι ολα, παντα καποιος "χαλαει" την πιατσα στις χειρονακτικες εργασιες, δεν σημαινει πως τα χρηματα ειναι λιγα ομως. Εχω βρει πχ υδραυλικο που μου αλλαξε βριση μπανιου και βριση μπιτε με 30ε και εχω τον διπλανο μου που κατω απο 50αρι δεν παιζει να επαιρνε ουτε με σφαιρες πχ (και 50ε ευτυχισμενος θα ειμουν αν ελεγε).

Παντως 300ε για 2-3 μερες δουλεια δεν τα λες λιγα για 1 ατομο (οσο και να λιωσει ειναι ενα 100αρι την ημερα ισως και παραπανω, οταν ο περισσοτερος κοσμος βγαζει 25ε ε οκ δεν ειναι λιγα).

Δηλαδή δε παίζει ρόλο το είδος της εργασίας? Αλλες "δουλειές" 15 λεπτών μπορεί να κοστολογούνται πάνω απο 2000 ευρώ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλά παίζουν ρόλο.  Πχ αυτός που μου είπε τα 3 ανά μέτρο έχει πάρει και άλλες δουλειές από εμενα και θα πάρει και αλλες στο μέλλον.  Αλλά και εγω συμφωνώ ότι τα 300 για 3 μέρες είναι πολύ καλό μεροκάματο.  Μην ξεχνάμε ότι το τρέχον βασικό μεροκαματο εργάτη ειναι περίπου 30-35 ευρω μεικτά. 

Επεξ/σία από didaskalop
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, xgol είπε

Δηλαδή δε παίζει ρόλο το είδος της εργασίας? Αλλες "δουλειές" 15 λεπτών μπορεί να κοστολογούνται πάνω απο 2000 ευρώ..

Φιλε οι εποχες που καποιος κοστολογουσε μια δουλεια 2000ε και καποιος αλλος 500ε και λεγαμε πως ο πρωτος κανει καλυτερη δουλεια δεν υπαρχουν πια.

Απλα υπαρχουν σφαχτες (οπως ο διπλανος μου που εκανε περιουσια και εχει 5 σπιτια) και υπαρχουν και ανθρωποι που καλως η κακως δεν εχουν δικτιωθει το ιδιο και αρα εχουν περισσοτερη αναγκη. Μην μου πεις πως αλλη δουλεια θα εκανε στο να βαλει 2 βρυσες ο διπλανος μου πχ με αυτον που εφερα (και στην μιση τιμη αν οχι ακομα λιγοτερο).

Τωρα στο θεμα ταρατσας αν εχεις τα ιδια υλικα και στις 2 περιπτωσεις και εισαι πανω και απο τους 2 οταν κανουν την δουλεια τους δεν νομιζω πως θα αλλαξει κατι. Και να υπαρχει μια μικρη αποκληση ομως αλλα ειναι τα 300ε και αλλα τα 500ε η τα 800ε.

Επεξ/σία από Salvation81
  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, didaskalop είπε

Πολλά παίζουν ρόλο.  Πχ αυτός που μου είπε τα 3 ανά μέτρο έχει πάρει και άλλες δουλειές από εμενα και θα πάρει και αλλες στο μέλλον.  Αλλά και εγω συμφωνώ ότι τα 300 για 3 μέρες είναι πολύ καλό μεροκάματο.  Μην ξεχνάμε ότι το τρέχον βασικό μεροκαματο εργάτη ειναι περίπου 30-35 ευρω μεικτά. 

οπως ειπες .....πολλα παιζουν ρολο στην κοστολογηση.   αν η πλακα ειναι σε βαθμο που δεν θα χρειαστει πολυ προεργασια και καθολου τριψιμο-λειανση, οκ.. συμφωνω ειναι καλα χρηματα. 

ομως..... οι περισσοτερες πλακες που μονωνονται για ΠΡΩΤΗ φορα, εχουν αρκετη δουλιτσα, που πολλες φορες δεν φτανουν ουτε 3 μερες, ουτε κα ι1 ατομο για να την κανουν. οποτε το κοστος ανεβαινει.  

αρα, θα συμφωνησω,   ο,τι ...ολα ειναι σχετικα, και πρεπει οπωσδηποτε να γινεται επιτοπια αυτοψια, απο μαστορους (προσοχη:  πληθυντικος!!  πανω απο 1 προσφορα....ΠΑΝΤΑ!!) ωστε να δινεται η αντιστοιχη προσφορα. 

καμια ταρατσα δεν ειναι ιδια με του προηγουμενου, με την δικη μου, με του επομενου....!!   

επισης... η κοστολογηση δεν ειναι μονο εργατικη δουλεια.... αλλα και οι ΓΝΩΣΕΙΣ,  που ο αλλος (ο τεχνιτης)  εχει αποκτησει με διαφορους τροπους.  αυτο ΔΕΝ κοστολογειται...???   αν ηξεραν ολοι τι και πως θα επρεπε να το κανουν, θα τα καναμε μονοι μας, και δεν θα πληρωναμε τεχνιτες (ηλεκτρολογους-υδραυλικους-μονωτες κλπ κλπ κλπ)...!!  

• Like 1
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους, σχετικά με μόνωση ταράτσας σε μονοκατοικία: τι να προτιμήσω

hyperdesmo ή FGL-RESIN PLUS; εχω λαβει πολλές προσφορές...

Δημοσ.
Στις 6/8/2020 στις 7:34 ΜΜ, Salvation81 είπε

Καμία σχέση η σύγκριση μισθωτού η ημερομίσθιο με τον ελεύθερο επαγγελματία, το κάνουν πολλοί αυτό το λάθος στις συγκρισεις τους. Τα 3 ευρώ ανά τμ είναι πολύ λίγα, οι περισσότερες εταιρείες θα δώσουν τιμες από 8-10 ευρώ και πάνω πλέον ΦΠΑ μαζί με όλα μέσα. Σε εμάς 400 ευρώ κόστισαν μόνο τα υλικά της μόνωσης και διάφορα άλλα. Από εκεί και πέρα είχαμε και 2-3 ανθρώπους που σε πέντε διαφορετικές ημέρες δώσαμε από 25 ως 50 ευρώ αμοιβή στον κάθε έναν για δουλειά από 8 το πρωί ως τις 3, είχα όμως συγγενή εργολάβο που έψαξε και βγήκε χαμηλή τιμή και εργάτες αλλιώς σε άλλες εταιρείες ανέβαινε πάρα πολύ το κοστος, είναι προφανές ότι ο άλλος θέλει να βγάλει κέρδος έχει τα έξοδα του, ΟΑΕΕ φόρους τέλη, κι αν θες απόδειξη θα πληρώσεις και το ΦΠΑ, το να σφαζεις στις τιμές επειδή ο άλλος έχει ανάγκη είναι κατακριτέο, όπως και το να κάνουμε άκυρες συγκρίσεις με βάση άσχετα δεδομένα. 

41 λεπτά πριν, gmichalos είπε

Καλησπερα σε ολους, σχετικά με μόνωση ταράτσας σε μονοκατοικία: τι να προτιμήσω

hyperdesmo ή FGL-RESIN PLUS; εχω λαβει πολλές προσφορές...

Το hyperdesmo θεωρείται ένα από τα καλύτερα επαλοιφονενα υλικά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To Hyperdesmo βοηθαει και στην θερμομονωση -ως ενα βαθμο φυσικα- η ειναι αποκλειστικα και μονο για στεγανοποιηση?

Εχει νοημα δηλαδη να το βαλεις σε μια ταρατσα που δεν εχει καθολου θερμομονωση, οταν δεν υπαρχει προβλημα υγρασιας, η δεν θα κανει καμια διαφορα με τις θερμοκρασιες του καλοκαιριου? Μιλαω για ταρατσα που ειναι ηδη περασμενη με ενα απλο υγρομονωτικο πλαστικο.

Διαβασα το pdf της εταιρειας αλλα δεν αναφερει κατι σχετικο.

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, ardi21 είπε

To Hyperdesmo βοηθαει και στην θερμομονωση -ως ενα βαθμο φυσικα- η ειναι αποκλειστικα και μονο για στεγανοποιηση?

Εχει νοημα δηλαδη να το βαλεις σε μια ταρατσα που δεν εχει καθολου θερμομονωση, οταν δεν υπαρχει προβλημα υγρασιας, η δεν θα κανει καμια διαφορα με τις θερμοκρασιες του καλοκαιριου? Μιλαω για ταρατσα που ειναι ηδη περασμενη με ενα απλο υγρομονωτικο πλαστικο.

Διαβασα το pdf της εταιρειας αλλα δεν αναφερει κατι σχετικο.

Αν εννοείς πως είναι περασμένη με κάτι σαν το monostop, δεν θα δεις διαφορά. Διαφορά υπάρχει στη μακροζωία.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...