Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, spocky είπε

Κατι τετοιο ενδείκνυται  για υγρομονωση και θερμομονωση ταρατσας...Με αυτον τον καιρο και ενω εχω βαλει σε σχεδον ολο το σπιτι θερμομονωση (εκτος απο ενα τοιχο) περιμετρικα λογω ταρατσας εχω μεσα 31 βαθμους.

https://www.monosistaratson.gr/light-roof-monosi/

Συμφωνώ. Θέλει προσοχή βέβαια στην εφαρμογή για αποφυγή αστοχιών 

• Like 1
  • Απαντ. 489
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
20 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Η καλύτερη λύση για να τελειώνεις με καλή τιμή είναι με panel. 15 μοίρες κλίση, σκελετό σιδερένιο και τελικό κόστος κάπου 65€ το τετραγωνικο.

Συγνώμη επειδή δεν το γνωρίζω αυτό που προτείνεται είναι πιο ακριβό απο μια κανονική κεραμοσκεπή/στέγη΄ γιατί μια κανονική στέγη με ξυλεία μόνωση με fibran πετσώματα κεραμίδια και υδρορροές κοστίζει 50 - 55 ευρώ το τετραγωνικό, τουλάχιστον σε εμένα τέτοιες τιμές μου έδωσαν. 

7 ώρες πριν, spocky είπε

Δλδ για 80τμ θες περιπου 6500 ευρω...Μια κανονικη στεγη με κεραμιδι παει παραπανω?

Νομίζω ότι τα 65 ευρώ είναι πάρα πολύ υψηλή τιμή εγώ έχω πάρει προσφορές για κεραμοσκεπή την κλασσική και κυμαίνεται απο 50 ευρώ έως 55 ευρω αναλόγως την δυσκολία τι θα ζητηθεί αν έχει εμφανη ξύλα και πόσες ράχες αλλά κανένας δεν μου είπε πάνω απο 55 ευρω το τετραγωνικό.

Για την άδεια η αληθεια είναι και εγώ που το έψαξα με μηχανικους είναι απογοητευτικό, η κεραμοσκεπή/στέγη θέλει κανονική οικοδομική άδεια-μελέτη και όλα τα συναφή και το κόστος φτάνει μέχρι τα 4,500-5,000 ευρώ ενώ αν υπήρχε ήδη στέγη/κεραμοσκεπή και την ανασκευάσεις επισκευάσεις τότε θέλει άδεια μικρής κλίμακας με κόστος περίπου 1,000 - 1,500 ευρω

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
6 hours ago, spocky said:

Με αυτον τον καιρο και ενω εχω βαλει σε σχεδον ολο το σπιτι θερμομονωση (εκτος απο ενα τοιχο) περιμετρικα λογω ταρατσας εχω μεσα 31 βαθμους.

31 βαθμούς μεσα στο σπίτι λόγω της έλλειψης θερμομονωσης στην ταράτσα αυτές τις μέρες? Πονάει. :(

• Sad 1
Δημοσ.
4 minutes ago, Thresh said:

31 βαθμούς μεσα στο σπίτι λόγω της έλλειψης θερμομονωσης στην ταράτσα αυτές τις μέρες? Πονάει. :(

Ε πιστευω απο την ταρατσα ειναι. Το σπίτι ειναι μονωμενο στις 3 απο τις 4 πλευρες και εχω βαλει προπερσι και καινουργια κουφωματα...Το ασφαλτοπανο μαλλον μαζευει ολη τη ζεστη. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Η θερμοκρασία (και η υγρασία) στο εσωτερικό του σπιτιού έχει σχέση και με τη συμπεριφορά των ενοίκων του.

- Όσον αφορά την αιτία στη δική σου περίπτωση είναι πολύ εύκολο να τη βρεις με ένα σχετικά φτηνό Θερμόμετρο Υπερύθρων.

Επεξ/σία από filipN
  • Like 1
Δημοσ.

Σκέφτομαι να περάσω την ταράτσα ασβέστη με γλουτολίνη να δω πως θα πάει και από του χρόνου θα το ψάξω για σκέπη πριν το καλοκαίρι. Ελπίζω να δω κάποια διαφορά στην θερμοκρασία. Αυτή την στιγμή είναι μαύρη/γκρι λόγω τσιμέντου και ψήνεται από τον ήλιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 hours ago, mechpanos said:

Συμφωνώ. Θέλει προσοχή βέβαια στην εφαρμογή για αποφυγή αστοχιών 

με αυτό το σύστημα θερμομόνωσης υπάρχει πλήρης βατότητα στο δάπεδο ? επίσης, αν υπάρχει ασφαλτόπανο, θα πρέπει να αφαιρεθεί η μπαίνει από πάνω ?

*** το βρήκα για πλήρη βατότητα διπλασιάζεται περίπου το κόστος

https://fragoulakis.gr/monosis-taratson/monosis-taratson-durosol-light-roof-plus/

Επεξ/σία από Silenzio
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Silenzio είπε

με αυτό το σύστημα θερμομόνωσης υπάρχει πλήρης βατότητα στο δάπεδο ? επίσης, αν υπάρχει ασφαλτόπανο, θα πρέπει να αφαιρεθεί η μπαίνει από πάνω ?

*** το βρήκα για πλήρη βατότητα διπλασιάζεται περίπου το κόστος

https://fragoulakis.gr/monosis-taratson/monosis-taratson-durosol-light-roof-plus/

Εξαρτάται τί εννοείς πλήρη βατότητα. Αν εννοείς να κάνεις κανονική χρήση του δώματος σαν βεράντα, όχι. Αν εννοείς μια στο τόσο να ανεβαίνει ένας τεχνικός να συντηρήσει τον ηλιακό, να καθαρίσει μια καμινάδα, να επισκευάσει μια κεραία πχ, με την απαραίτηση προσοχή για να μην τραυματίσει την υγρομόνωση, υπάρχει βατότητα. 
Μπορεί να εξασφαλισθεί βατότητα κανονικής χρήσης με την τοποθέτηση πλακιδίων που θα προφυλάξουν την υγρομόνωση - σε αυτή την περίπτωση δε, δεν κάνεις υγρομόνωση με επαλειφόμενο, αλλά με μεμβράνη τύπου CL69 κλπ.

• Like 2
Δημοσ.

Με την παραπανω μεθοδο αν υπαρχει ηλιακος στην ταρατσα πρεπει να βγει και να ξαναμπει;

Επισης αν καποια στιγμη αποφασισεις να χτισεις πρεπει να καταργηθει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...