sphinxgr Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 36 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Είναι ανεξάρτητη κατασκευή; Τετραγωνικά; 45 τετραγωνικά (4,5×10). Ανεξάρτητη κατασκευή απο οπλισμένο σκυρόδεμα.
Maurikycli Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, sphinxgr είπε 45 τετραγωνικά (4,5×10). Ανεξάρτητη κατασκευή απο οπλισμένο σκυρόδεμα. Αν ήταν κοντύτερο και η αισθητική το επέτρεπε θα έβαζα ένα μονοκόμματο μεταλλικό πάνελ με πολυουρεθανη, με μικρή κλίση για να προστατευται το μπετόν από τις θερμικές καταπονησεις Υποθετικά δεν απαιτείται συντήρηση Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2023 από Maurikycli
darkelfdvr Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημερα σε ολους, μενω στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας του 1966 στο κέντρο της Αθήνας, κ απο πανω εχω την ταράτσα. (200 τμ περιπου;) Παλαιότερα, χωρις να γνωρίζω ακριβώς το πότε, βαλανε ασφαλτοπανα (10; 15 χρόνια πριν;) τα οποία πλέον, και λογικό μάλλον, έχουν αστοχίες φουλ. Ψαχνω για λύσεις με τον διαχειριστή κ εχουμε παρει 2/3 προσφορές, μια ξανα ασφαλτοπανα απο την αρχη, σηκωνοντας ηλιακούς κλπ κ με βεργα/κλεισιμο γυρω γυρω.. μια αλλη με αποξήλωση αφαλτπ., καθαρισμό κλπ, ασταρι κ 2 χερια Lastoflex με μεση καταναλωση 1.60kg/m2.. κ μια 3η με εφαρμογη πολυουρεθανικου η εφαρμογη πολυουριας... Διαβασα κ για ανεστραμμένη μόνωση, πλακακια και αλλα... να πω οτι ειμαι τελείως αρχάριος με το ζήτημα... Παραθετω κ μερικες φωτογραφίες της ταρατσας κ κατάστασης.. (https://ibb.co/album/Lz3QGw) Στο ταβανι υπάρχει ραμποτε οπότε εικόνα υγρασιας δεν εχω εντος του διαμερισματος. Οποιες συμβουλές η γνωμες, καλοδεχούμενες. Ευχαριστώ Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2023 από darkelfdvr
go2jimmys1 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα, Μετακόμισα φέτος σε ρετιρέ με 80 τ.μ ταράτσας και έχω υψηλή θερμοκρασία το καλοκαίρι στο σπίτι (33 βαθμούς με 38 έξω το απόγευμα χωρίς κλιματιστικό). Γιαυτό τον λόγο είμαι σχεδόν όλη μέρα με κλιματιστικά. έχω στην ταράτσα μόνωση πολυουρεθάνης η οποία έχει γίνει πριν 30 χρόνια+ και είχε πέσει από πάνω τσιμέντο. Τον χειμώνα δεν έχω κανένα παράπονο αλλά το καλοκαίρι με τα 38αρια που μας κάνει φέτος πυρώνει η πλάκα και μέχρι αργά το βράδυ νιώθεις το ταβάνι να εκπέμπει θερμότητα. Θα μπορούσα να κάνω κάτι για την ζέστη ώστε να βοηθηθώ κάπως; Όλα τα επαλυφώμενα υγρομονωτικά που είναι άσπρου χρώματος, τύπου ISOFLEX-PU 500, θα βοηθούσαν στην περίπτωση μου στην αντανάκλαση της ακτινοβολίας; Υπάρχει κάτι καλύτερο; Ίσως σκέφτομαι μια πέργκολα με πανί ή Πάνελ Πολυουρεθάνης ώστε να σκιαστεί η ταράτσα; Υπάρχει λύση με χαμηλή στέγη ώστε να βγει χαμηλότερο το κόστος από την κανονική στέγη; Κανονική στέγη ίσως; Γνωρίζει κάποιος να μας πει κόστη πάνω κάτω για κάποια καλή λύση ώστε να κλείσω επιτέλους τα aircondition; Ευχαριστώ Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2024 από go2jimmys1 1
sphinxgr Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 2 ώρες πριν, go2jimmys1 είπε Καλησπέρα στην παρέα, Μετακόμισα φέτος σε ρετιρέ με 80 τ.μ ταράτσας και έχω υψηλή θερμοκρασία το καλοκαίρι στο σπίτι (33 βαθμούς με 38 έξω το απόγευμα χωρίς κλιματιστικό). Γιαυτό τον λόγο είμαι σχεδόν όλη μέρα με κλιματιστικά. έχω στην ταράτσα μόνωση πολυουρεθάνης η οποία έχει γίνει πριν 30 χρόνια+ και είχε πέσει από πάνω τσιμέντο. Τον χειμώνα δεν έχω κανένα παράπονο αλλά το καλοκαίρι με τα 38αρια που μας κάνει φέτος πυρώνει η πλάκα και μέχρι αργά το βράδυ νιώθεις το ταβάνι να εκπέμπει θερμότητα. Θα μπορούσα να κάνω κάτι για την ζέστη ώστε να βοηθηθώ κάπως; Όλα τα επαλυφώμενα υγρομονωτικά που είναι άσπρου χρώματος, τύπου ISOFLEX-PU 500, θα βοηθούσαν στην περίπτωση μου στην αντανάκλαση της ακτινοβολίας; Υπάρχει κάτι καλύτερο; Ίσως σκέφτομαι μια πέργκολα με πανί ή Πάνελ Πολυουρεθάνης ώστε να σκιαστεί η ταράτσα; Υπάρχει λύση με χαμηλή στέγη ώστε να βγει χαμηλότερο το κόστος από την κανονική στέγη; Κανονική στέγη ίσως; Γνωρίζει κάποιος να μας πει κόστη πάνω κάτω για κάποια καλή λύση ώστε να κλείσω επιτέλους τα aircondition; Ευχαριστώ Η καλύτερη λύση για να τελειώνεις με καλή τιμή είναι με panel. 15 μοίρες κλίση, σκελετό σιδερένιο και τελικό κόστος κάπου 65€ το τετραγωνικο. 2
go2jimmys1 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 28 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Η καλύτερη λύση για να τελειώνεις με καλή τιμή είναι με panel. 15 μοίρες κλίση, σκελετό σιδερένιο και τελικό κόστος κάπου 65€ το τετραγωνικο. Αυτό προϋποθέτει και οικοδομική άδεια σωστά; Έχεις μήπως ιδέα για κόστος;
sphinxgr Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 20 λεπτά πριν, go2jimmys1 είπε Αυτό προϋποθέτει και οικοδομική άδεια σωστά; Έχεις μήπως ιδέα για κόστος; Με κανα 1000αρικο κ λίγο ψάξιμο έχεις καθαρίσει 2
spocky Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 30 minutes ago, sphinxgr said: Με κανα 1000αρικο κ λίγο ψάξιμο έχεις καθαρίσει Επειδη με ενδιαφερει και μενα το συγκεκριμενο γιατι στην ταρατσα εχουμε ασφαλτοπανο και το ταβανι βραζει, υπαρχει καποιο link με περισσοτερες πληροφοριες γι αυτην τη μεθοδο;
sphinxgr Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 11 ώρες πριν, spocky είπε Επειδη με ενδιαφερει και μενα το συγκεκριμενο γιατι στην ταρατσα εχουμε ασφαλτοπανο και το ταβανι βραζει, υπαρχει καποιο link με περισσοτερες πληροφοριες γι αυτην τη μεθοδο; 1000άρικο ειναι η άδεια μόνο. Μετά πας στα 65€/τετραγωνικό. Στέγη φτιάχνεις αλλά με panel 2
Doubt Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Μπορεί να γίνει αυτό σε πολυκατοικία; Δεν είναι υπέρβαση ύψους; Αν είναι και κοινόχρηστη, χαιρετίσματα. 1
spocky Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Δλδ για 80τμ θες περιπου 6500 ευρω...Μια κανονικη στεγη με κεραμιδι παει παραπανω? Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2024 από spocky
sphinxgr Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 59 λεπτά πριν, spocky είπε Δλδ για 80τμ θες περιπου 6500 ευρω...Μια κανονικη στεγη με κεραμιδι παει παραπανω? Τα διπλά τουλάχιστον θέλει η κανονική στέγη. Αξίζει η στέγη αν δεν έχεις πλάκα. Αν έχεις πλάκα, μπορείς να βολευτείς κ με panel 1 ώρα πριν, Doubt είπε Μπορεί να γίνει αυτό σε πολυκατοικία; Δεν είναι υπέρβαση ύψους; Αν είναι και κοινόχρηστη, χαιρετίσματα. Ενδεχομένως να μπορεί να βγει άδεια για 1,4 μέτρα τελικό ύψος. Το κύριο πρόβλημα ειναι οι ηλιακοί / κεραίες / πρόσβαση στην ταράτσα και να συμφωνήσουν όλοι
spocky Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 6 minutes ago, sphinxgr said: Τα διπλά τουλάχιστον θέλει η κανονική στέγη. Αξίζει η στέγη αν δεν έχεις πλάκα. Αν έχεις πλάκα, μπορείς να βολευτείς κ με panel Sorry επειδη ειμαι λιγο ασχετος. Τι εννοεις αν εχω πλακα? Το ασφαλτοπανο φαινεται πανω πανω στην ταρατσα μου
sphinxgr Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 1 λεπτό πριν, spocky είπε Sorry επειδη ειμαι λιγο ασχετος. Τι εννοεις αν εχω πλακα? Το ασφαλτοπανο φαινεται πανω πανω στην ταρατσα μου Όταν φτιάχνεις ένα σπιτι έχεις τους τοίχους, έχεις και το τελείωμα του απο πάνω. Αυτό μπορεί να ειναι πλάκα, όπως στις πολυκατοικίες ή στέγη. Επίσης μπορεί να έχεις πλάκα αλλά επειδή έχεις θέματα με υγρασίες, αντί να πληρώνεις κάθε τόσο στεγανοποίηση, να βάλεις κ μια στέγη κ να τελειώνεις για πάντα.
spocky Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Κατι τετοιο ενδείκνυται για υγρομονωση και θερμομονωση ταρατσας...Με αυτον τον καιρο και ενω εχω βαλει σε σχεδον ολο το σπιτι θερμομονωση (εκτος απο ενα τοιχο) περιμετρικα λογω ταρατσας εχω μεσα 31 βαθμους. https://www.monosistaratson.gr/light-roof-monosi/ Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2024 από spocky 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα