Tsino Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Ότι είπε ο Φιλιππος απο επάνω, αν θέλεις να κάνεις σωστή δουλειά και να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου για πολλά χρόνια. Με ημίμετρα δε θα λύσεις το πρόβλημα, απλώς το μεταθέτεις για 2-3 χρόνια αργότερα. Τα 12 Κ και εμένα μου φαίνονται πολλά ! Ότι κάνεις κάντο τέλος Αυγούστου αρχές Σεπτέμβρη, να έχουν στεγνώσει τα μπετά, πριν αρχίσουν οι βροχές 1 1
ktikti Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, Tsino είπε Ότι είπε ο Φιλιππος απο επάνω, αν θέλεις να κάνεις σωστή δουλειά και να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου για πολλά χρόνια. Με ημίμετρα δε θα λύσεις το πρόβλημα, απλώς το μεταθέτεις για 2-3 χρόνια αργότερα. Τα 12 Κ και εμένα μου φαίνονται πολλά ! Ότι κάνεις κάντο τέλος Αυγούστου αρχές Σεπτέμβρη, να έχουν στεγνώσει τα μπετά, πριν αρχίσουν οι βροχές τοτες θελω κι'εγω αλλα το ενα συνεργειο δεν δουλευει καλοκαιρινους μηνες λογω ζεστης.κι'αυτο με εχει εκνευρισει. 9 ώρες πριν, Philippe είπε Δεν μπορώ να διακρίνω καλά στις φωτογραφίες, τι υλικό ρύσεων είναι το υπάρχον; Η υψομετρική διαφορά από το εσωτερικό πλατύσκαλο του κλιμακοστασίου είναι μεγάλη; Το πρώτο πράγμα που πρέπει κανονικά να σου κάνουν είναι να σου φτιάξουν τις ρύσεις, όπως έγραψαν και τα παιδιά. Η υγρασία που έχει περάσει στο εσωτερικό αντιστοιχεί πιθανότατα σε σημείο που λιμνάζουν τα νερά (ειδικά αφού δεν πρόκειται για λουτρό/ κουζίνα όπου παράγονται υδρατμοί). Απ' ό,τι βλέπω υπάρχουν και άλλα τέτοια σημεία (όπου έχει κάνει μαυρίλες). Έχεις μικρή συνολική επιφάνεια, αλλά και πάλι τα 12000 μου φαίνονται λίγο τσιμπημένα ακόμη και για ολοκληρωμένη δουλειά στην επαρχία. Κανονικά στα δώματα πάντα κάνουμε και υγρομόνωση και θερμομόνωση, ειδικά όταν στους υποκείμενους χώρους παράγονται υδρατμοί το χειμώνα. Η πολυουρία όμως είναι μόνο για υγρομόνωση, αν δεν κάνω λάθος. Αν την βάλεις όπως είσαι και λιμνάζουν πάνω της νερά θα μειωθεί δραστικά η διάρκεια ζωής της, σε συνδυασμό με τη φθορά λόγω ηλιακής ακτινοβολίας. Μπορείς καταρχάς να φτιάξεις τις ρύσεις (που και εδώ χωράει συζήτηση), πάνω σε αυτές να βάλεις hyperdesmo ή πολυουρία ή άλλο στεγανωτικό (κατά προτίμηση ένα με καλή διαπνοή), κατόπιν θερμομόνωση και κάτι βαρύ από πάνω να μην την παίρνει ο αέρας (με τα ενδιάμεσα γεωϋφάσματα κλπ). Αυτή είναι μία ολοκληρωμένη "ανεστραμμένη" προσέγγιση, η οποία -όπως όλες- έχει και μειονεκτήματα. Για πιο οικονομικά μήπως να κοιταζες και για κάποιο σύστημα με ψεκαζόμενη πολυουρεθάνη, αν και είναι σχετικά πρόχειρη και εύφλεκτη λύση θερμο/υγρομόνωσης. Ό,τι κάνεις πάντως, καλύτερα προς το τέλος του καλοκαιριού. Τα σίδερα της πλάκας δεν θα με ανησυχούσαν πάρα πολύ, καθότι δείχνουν να είναι σε αρχικό στάδιο διάβρωσης. Πάντως προβλέπεται συγκεκριμένη διαδικασία αποκατάστασης που δεν περιλαμβάνει το κόψιμο. Δεν είναι μόνο αυτή η μία ράβδος, και στις διπλανές διαγράφονται ήδη τα ίχνη τους. Αλλά οι πλάκες δεν είναι τόσο επικίνδυνες που να χάσεις τον ύπνο σου, όσο οι κολώνες και τα δοκάρια. Άλλωστε, το μπετόν έχει φιλότιμο.. Υ.Γ.: Το fibran incline δεν σας προβληματίζει που δεν δίνει ομοιόμορφη θερμομόνωση ή μιλάμε για ένα σημαντικό ελάχιστο πάχος; πολυ καλα τα εγραψες και σιγουρα θα ακολουθησω τις συμβουλες σου.οπως καταλαβες ο καθε μονωσας μου προτεινει και αλλη λυση.ο συγκεκριμενος με το προιον πολυουρια της neotex μου δινει 25 ετη εγγυηση. επισης και το λιμναζον νερο μου ειπε οτι δεν θα επηρεασει το δωμα.το συγκεκριμενο υλικο ειναι στεγανοποιιτικο και δουλευετε πολυ σε πισινες. θελω να κανω μια σωστη δουλεια με κοστος εκει στα 10000ρικα αλλα εως τωρα δεν εχω βρει κατι...και οσοι επαγγελματιες ηρθανε ο καθενας λεει τα δικα του. θα ανεβω στα ιωαννινα να μιλησω και με αλλους επαγγελματιες του χωρου.. οπως καταλαβα ολοι ασχολουνται με τα εξοικονομω που ειναι αυξημενο το κερδος ..και κανεις δεν ασχολειται με απλα πραγματα.
sphinxgr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 14 ώρες πριν, ktikti είπε τοτες θελω κι'εγω αλλα το ενα συνεργειο δεν δουλευει καλοκαιρινους μηνες λογω ζεστης.κι'αυτο με εχει εκνευρισει. πολυ καλα τα εγραψες και σιγουρα θα ακολουθησω τις συμβουλες σου.οπως καταλαβες ο καθε μονωσας μου προτεινει και αλλη λυση.ο συγκεκριμενος με το προιον πολυουρια της neotex μου δινει 25 ετη εγγυηση. επισης και το λιμναζον νερο μου ειπε οτι δεν θα επηρεασει το δωμα.το συγκεκριμενο υλικο ειναι στεγανοποιιτικο και δουλευετε πολυ σε πισινες. θελω να κανω μια σωστη δουλεια με κοστος εκει στα 10000ρικα αλλα εως τωρα δεν εχω βρει κατι...και οσοι επαγγελματιες ηρθανε ο καθενας λεει τα δικα του. θα ανεβω στα ιωαννινα να μιλησω και με αλλους επαγγελματιες του χωρου.. οπως καταλαβα ολοι ασχολουνται με τα εξοικονομω που ειναι αυξημενο το κερδος ..και κανεις δεν ασχολειται με απλα πραγματα. Η απόλυτα σωστή λύση πάντως, είναι η στέγη
filipN Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 14/3/2023 στις 11:20 ΜΜ, ktikti είπε Αυτο ειναι το προβλημα! η ταρατσα ειναι σε αθλια κατασταση.εδω στην επαρχια ειναι δυσκολο να βρεις ενα καλο συνεργειο αποκλειστικα για μονωσεις. ηδη συζηταω με διπλανους νομους με αλλους επαγγελματιες για να ερθουν να δουν και να μου πουν τι θα κανω. απλα θα ηθελα να μου πει καποιος τα βηματα..παραδειγμα θα ξυθει το δωμα να καθαριστει μετα περναω τσιμεντοκονια?? μετα πολυουρια και μετα Μεμβράνη αποσυμπλεξης στεγανοποιητικη και παλι πολυουρια.. ενα συνεργειο που εφερα μου ειπε..μονο θα καθαρισει την ταρατσα και θα περασει πολυουρια κι'αυτο ειναι ολο.εμενα προσωπικα δεν μου αρεσε η αντιμετωπιση της καταστασης. επισης ανεφερα και το προβλημα που εχει πεσει ο σοβας στο ταβανι.με ζοομ στην φωτογραφια αχνοφαινεται πιο γκριζα η περιοχη και εχει σκουριασμενο και ενα σιδερο που ειναι μεσα στην πλακα.αυτος ανεφερε οτι θα το κοψει.θα βγαλει το σιδερο απο την πλακα.αυτο με προβληματισε επισης.οκ μιλαμε για μισο αιωνα πολυκατοικια αλλα τετοιες παρεμβασεις καπως με τρομαζουν. επισης ενας μηχανικος μου ανεφερε να κανω θερμογραφια της ταρατσας.ωραιο μου ακουγεται αλλα κανενας εδω στην περιοχη μου δεν το κανει. στις φωτογραφιες επισης φαινονται και καποιες παραβασεις απο τον κακο γειτονα τον οποιο εχω καταγγειλει εδω και 2 χρονια στην πολεοδομια και φυσικα δεν εχει γινει τιποτα.(πονεμενη ιστορια κι'αυτη) και ειχε το θρασος να ανοιξει παραθυρο..και να βαλει υαλοτουβλο και σωληνες πανω απο το κλιμακοστασιο με αποτελεσμα να παιρνει και απο εκει υγρασια. - Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει σε ένα κτήριο που έχει αυτή την ηλικία και παρουσιάζει την εικόνα που δείχνουν οι φωτογραφίες, είναι μια διάγνωση της ποιότητας του σκυροδέματος και του οπλισμού του. Αυτή θα δείξει αν χρειάζεται να γίνουν μόνο εργασίες μόνωσης ή αν θα πρέπει να προηγηθούν εργασίες συντήρησης, επισκευής και αποκατάστασης των δομικών υλικών. Με λίγα λόγια, είναι απαραίτητο να γίνει έλεγχος και μελέτη από εξειδικευμένο Μηχανικό. - Όταν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα μια καλή «υγρομόνωση» μπορεί να μειώσει δραστικά τις φθορές των δομικών στοιχείων του κτηρίου που προέρχονται από την υγρασία. Στο εσωτερικό του κτηρίου η υγρασία είναι εύκολα διαχειρίσιμη. - Την απάντηση στο ερώτημα με ποιόν τρόπο πρέπει να γίνει η «δημιουργία ρύσεων» (το υλικό που είναι κατάλληλο για την συγκεκριμένη περίπτωση), την δίνουν τα μαθηματικά αλλά και εδώ είναι καλύτερα να την δώσει Μηχανικός. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2023 από filipN 2 1
power_1 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Στις 20/11/2022 στις 10:38 ΜΜ, power_1 είπε Ειχα καποια σημεια στην ταρατσα που κρατουσε νερο κι εφυγαν οι πετρουλες απο το μωσαικο( δεν εχω υγρασια στο ταβανι )κι ενας φιλος εβαλε τσιμεντο με φυλλερ κι αμμο για να μην κραταει νερο η ταρατσα .Υπαρχουν βεβαια καποια σημεια που δεν εχουν φθαρει κι κρατουν ελαχιστο νερο . α)Θα πρεπει να βαλω ενα χερι τσιμεντοειδες μονωτικο για να το προστατευσω το χειμωνα η δεν χρειαζετε ? β) σκεφτομαι την ανοιξη (που δεν θα εχει υγρασια) να περασω 2 χερια ελαστομερες την ταρατσα .Αυτο μπορει να οδηγησει σε μουχλα κι υγρασια το σπιτι γιατι το ελαστομερες δεν αναπνεει ? γ) το aqua mat +antiplast ειναι μια καλη λυση για τσιμεντωιδες ? δ) Για ελαστομερες το Bauer Monoflex Nanohybrid ειναι καλο ? Οποιαδηποτε προταση για υλικα και απαραιτητες εργασιες ευπροσδεκτη. Εχω ηδει κανει την ταρατσα με ενα χερι aqua mat +antiplast και σκεφτομαι να προχωρησω . Σε καποια σημεια κραταει λιγο νερο μετα τι βροχη αλλα οχι κατι ιδιαιτερο (ειναι πολυ δισκολη η δίορθωση τους γιατι αν καλυψης την μια δημιουργηται αλλη πιο περα ) Ποια η αποψη σας για χρηση ελαστομερες στη μονωση της ταρατσας ? Θα μπορω να περπατω μετα για να την σκουπιζω απο τις σκονες? Η γνωμη σας για οσους εβααν monoflex nanoydrit η καποιο αλλο ελαστοερες ? Θα πρεπει να κ
Kozanitis1 Δημοσ. 29 Μαΐου 2023 Δημοσ. 29 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα, θα ήθελα τη βοήθεια σας/τα φώτα σας, αφού προς τα τέλη καλοκαιριού πιθανόν θα πρέπει να μπούμε σε "δουλειές". Ο λόγος για ταράτσα κατασκευής γύρω στο 80κατι, περίπου 110τμ, με καλές κλίσεις (πιστεύω), όπου έχει εμφανιστεί εδώ και χρόνια ελαφριά υγρασία (ξεκόλλημα χρώματος εκεί που είναι βαμμένο εσωτερικά από κάτω) στο σημείο που είναι τα λούκια για τα όμβρια. Στην ταράτσα το 2000κατι, έγινε στεγανοποίηση με κάποιο λευκό υλικό στεγανωτικό, πάνω από αυτό κάποιο γεωύφασμα ή κάτι τέτοιο και η πάνω στρώση είναι ανεστραμμένη μόνωση αν δεν κάνω λάθος, πλακάκι που το πάνω μέρος είναι 2εκ τσιμεντοειδες και από κάτω 5εκ (νομίζω - μπορεί και 3εκ) φελιζόλ μπλε κολλημένο στο πλακάκι τοποθετημένα, φυσικά στην ταράτσα πιθανόν έγινε αυτό γιατί θέλουμε βατότητα.. Για να "συντηρηθεί" επισκευαστεί, προφανώς πρέπει να σηκωθεί όλο το πλακάκι (polytile νομίζω το λένε?), να γίνουν εργασίες στεγανοποίησης (hyperdesmo?) και από πάνω να στρώσουμε πάλι το polytile, χωρίς όμως θα έλεγα το ύφασμα από κάτω, γιατί κρατάει χώματα και με τις βροχές πιάνει χόρτα (λίγα) η ταράτσα κλπ κλπ.. Καμία ιδέα αν βαδίζω σε σωστή λογική ή θα προτείνατε μήπως κάποια άλλη λύση μόνωσης από την αρχή; Επεξ/σία 29 Μαΐου 2023 από Kozanitis1
gorilas13 Δημοσ. 29 Μαΐου 2023 Δημοσ. 29 Μαΐου 2023 Σε εσωτερικό τοίχο αποθήκης με τσιμεντοκονία, αν τον περάσω hyperdesmo κτλ, μπορώ να σοβαντίσω απο πάνω;
Doubt Δημοσ. 29 Μαΐου 2023 Δημοσ. 29 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, gorilas13 είπε Σε εσωτερικό τοίχο αποθήκης με τσιμεντοκονία, αν τον περάσω hyperdesmo κτλ, μπορώ να σοβαντίσω απο πάνω; Δε νομίζω. Κάποιο τσιμεντοειδές μάλλον, στο hyperdesmo δεν θα έχει πρόσφυση ο σοβάς.
Astronautis Δημοσ. 29 Μαΐου 2023 Δημοσ. 29 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, gorilas13 είπε Σε εσωτερικό τοίχο αποθήκης με τσιμεντοκονία, αν τον περάσω hyperdesmo κτλ, μπορώ να σοβαντίσω απο πάνω; Γιατί να περάσεις στεγανωτικο σε εσωτερικό τοίχο; Αν η υγρασία είναι ανερχόμενη, έχει εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση. Οι πληροφορίες που δίνεις δεν είναι αρκετές για να πάρεις απάντηση 1
gorilas13 Δημοσ. 29 Μαΐου 2023 Δημοσ. 29 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, Astronautis είπε Γιατί να περάσεις στεγανωτικο σε εσωτερικό τοίχο; Αν η υγρασία είναι ανερχόμενη, έχει εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση. Οι πληροφορίες που δίνεις δεν είναι αρκετές για να πάρεις απάντηση Πετρόκτιστη αποθήκη που την βάθυνα για να πάρει ύψος. Σε ένα σημείο οταν βρέχει βλέπω να μπαίνει λίγο νερό, χαμηλά του τοίχου. Είναι κτισμένη σε επικλινές σημείο και δεν μπορώ να κάνω τίποτα εξωτερικά γιατί είναι μεσοτοιχία με άλλο κτίριο που είναι πιο ψηλά και δεν έχει αυτό θέμα. Θα κάνω κανάλι για το νερό κατα μήκος του τοίχου, πριν πέσει το μπετό στην βάση του δαπέδου. Και θέλω κάπως να σταματάει το νερό που εισέρχεται κάθετα και χαμηλά στον τοίχο και να πέφτει πιο κάτω στο κανάλι. Και σκέφτομαι πως να το κάνω; Να βάλω ασφαλτόπανο; Να ρίξω μια τσιμεντοκονία και μετά κάποιο στεγανωτικό; Και αν το κάνω και πιάσει πως θα καμουφλάρω τον τοίχο να φαίνεται ωραίος; Πιο ψηλά του τοίχου σκέφτομαι να τον σοβαντίσω και να αφήσω και που και που καμιά πέτρα να φαίνεται.
Astronautis Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Ψάξε για στεγανοποίηση υπογείου.. Αν θυμάμαι καλά η σικα και η ισοματ έχουν αρκετές πληροφορίες στις ιστοσελίδες τους Υπερδεσμο δεν θα έβαζα
GeG Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Ουτε χρόνο δεν έκλεισε η θερμομόνωση ταράτσας και αυτό είναι που είδα πριν λίγες μέρες, δεν υπήρχε, δημιουργήθηκε τώρα. Hyperdesmo είναι η επιφάνεια που βλέπεται, έχετε κάποια εξήγηση; συνεργείο το είχε περασει, έκαναν κάποιο λάθος; αν ναι, τι θα μπορουσε να ήταν πιστεύετε;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 8 λεπτά πριν, GeG είπε Ουτε χρόνο δεν έκλεισε η θερμομόνωση ταράτσας και αυτό είναι που είδα πριν λίγες μέρες, δεν υπήρχε, δημιουργήθηκε τώρα. Hyperdesmo είναι η επιφάνεια που βλέπεται, έχετε κάποια εξήγηση; συνεργείο το είχε περασει, έκαναν κάποιο λάθος; αν ναι, τι θα μπορουσε να ήταν πιστεύετε; Τι έχει απο κατω;
GeG Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Τσιμεντοκονια, και πιο κάτω dow, συμβατική μονωση ειναι
Doubt Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 19 λεπτά πριν, GeG είπε Hyperdesmo είναι η επιφάνεια που βλέπεται, έχετε κάποια εξήγηση; Ένα χέρι; Πολύ "αραιό" φαίνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα