Doubt Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Έστω, ας πούμε πως δεν ρισκάρεις να βάλεις επαλοιφόμενο στο αφρομπετό. Μόνο το ασφαλτόπανο μένει ως επιλογή;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 32 λεπτά πριν, Doubt είπε Έστω, ας πούμε πως δεν ρισκάρεις να βάλεις επαλοιφόμενο στο αφρομπετό. Μόνο το ασφαλτόπανο μένει ως επιλογή; Στην ελλαδα δουλευονται συγκεκριμενα πραγματα οποτε πρακτικα ναι. Υπαρχουν και μεμβρανες κτλ.
filipN Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Doubt είπε Είναι σίγουρο αυτό; Μόνο ασφαλτόπανο; - Όχι, με την κατάλληλη προεργασία μπαίνουν όλα τα υπόλοιπα υλικά. - Επ ευκαιρία και το ασφαλτόπανο θέλει προεργασία και άλλη εργασία μετά την επίστρωσή του αν θέλουμε αποτελέσματα που θα διαρκέσουν πολλά χρόνια.
Green Dragon Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Να γράψω και εγώ την εμπειρία μου, για όσους φίλους ψάχνονται. Το 2011 είχε γίνει υγρομόνωση-στεγάνωση της ταράτσας της πολυκατοικίας. Ο μάστορας είχε χρησιμοποιήσει επαλειφώμενο σε 2 στρώσεις και προστατευτική βαφή για την κιμωλίαση. Είχε δώσει τότε 10 χρόνια εγγύηση. Αυτό πήγε καλά για 6-7 χρόνια και μετά άρχισε να βγάζει υγρασία στο διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου. Ερχόταν λοιπόν κάθε χρόνο - χωρίς χρέωση - και έκανε μερεμέτια όπου χρειαζόταν. Φέτος αποφασίσαμε να ξηλώσουμε την προηγούμενη και να αναθέσουμε τη στεγά νωση σε σοβαρή εταιρία μονώσεων. Συμφωνήσαμε όλη την προεργασία που θα κάνουν στη ταράτσα και μας πρότειναν hyperdesmo ή mariseal 250 σε δύο στρώσεις με 1,2 - 1,4 kg/τ.μ. Εάν για οικονομικούς λόγους δεν βάζαμε προστατευτική βαφή, μας είπαν ότι τα δύο υλικά είναι ισάξια. Εάν όμως επιλέγαμε και το προστατευτικό βερνίκι, τότε η σύσταση τους είναι το mariseal, επειδή το προστατευτικό της βερνίκι είναι καλύτερο από το αντίστοιχο του hyperdesmo. Η τιμή είναι ίδια φυσικά. Τετάρτη ξεκινάμε και ο Θεός βοηθός! Υ.Γ. Η εγγύηση είναι 6 ή 8 χρόνια ανάλογα αν βάλουμε προστατευτική βαφή, που θα βάλουμε φυσικά. Επίσης έχει μειωθεί κατά 1 χρόνο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, επειδή οι καιρικές συνθήκες έχουν αγριέψει χειμώνα -καλοκαίρι και η καταπόνηση των υλικών είναι μεγαλύτερη. Αυτά μας είπαν - αυτά σας λέω και εγώ και το μέλλον θα δείξει. 2
filipN Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, Green Dragon είπε Να γράψω και εγώ την εμπειρία μου, για όσους φίλους ψάχνονται. Το 2011 είχε γίνει υγρομόνωση-στεγάνωση της ταράτσας της πολυκατοικίας. Ο μάστορας είχε χρησιμοποιήσει επαλειφώμενο σε 2 στρώσεις και προστατευτική βαφή για την κιμωλίαση. Είχε δώσει τότε 10 χρόνια εγγύηση. Αυτό πήγε καλά για 6-7 χρόνια και μετά άρχισε να βγάζει υγρασία στο διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου. Ερχόταν λοιπόν κάθε χρόνο - χωρίς χρέωση - και έκανε μερεμέτια όπου χρειαζόταν. Φέτος αποφασίσαμε να ξηλώσουμε την προηγούμενη και να αναθέσουμε τη στεγά νωση σε σοβαρή εταιρία μονώσεων. Συμφωνήσαμε όλη την προεργασία που θα κάνουν στη ταράτσα και μας πρότειναν hyperdesmo ή mariseal 250 σε δύο στρώσεις με 1,2 - 1,4 kg/τ.μ. Εάν για οικονομικούς λόγους δεν βάζαμε προστατευτική βαφή, μας είπαν ότι τα δύο υλικά είναι ισάξια. Εάν όμως επιλέγαμε και το προστατευτικό βερνίκι, τότε η σύσταση τους είναι το mariseal, επειδή το προστατευτικό της βερνίκι είναι καλύτερο από το αντίστοιχο του hyperdesmo. Η τιμή είναι ίδια φυσικά. Τετάρτη ξεκινάμε και ο Θεός βοηθός! Υ.Γ. Η εγγύηση είναι 6 ή 8 χρόνια ανάλογα αν βάλουμε προστατευτική βαφή, που θα βάλουμε φυσικά. Επίσης έχει μειωθεί κατά 1 χρόνο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, επειδή οι καιρικές συνθήκες έχουν αγριέψει χειμώνα -καλοκαίρι και η καταπόνηση των υλικών είναι μεγαλύτερη. Αυτά μας είπαν - αυτά σας λέω και εγώ και το μέλλον θα δείξει. - Η διάρκεια ζωής της προστατευτικής στεγανωτικής υγρής μεμβράνης, εξαρτάται από την σωστή ή όχι επίστρωση της, από το από το πάχος της, από το αν αυτή έχει ή όχι οπλισμό και από τις μηχανικές καταπονήσεις ή την επίδραση των καιρικών συνθηκών. Επίσης, δεν προσφέρουν όλες οι στεγανωτικές μεμβράνες τον ίδιο βαθμό προστασίας. - Η ελάχιστη συνολική κατανάλωση για το Hyperdesmo είναι 1,5-1,8 kg/m2 και για το Mariseal 250 1,4 - 2 kg/m². https://www.alchimica.com/sites/default/files/media-files/hyperdesmo-lv_-_v4.0_0.pdf https://www.marispolymers.com/tds/gr/MARISEAL_250_AQUA_version17_GR.pdf Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2022 από filipN 1
sphinxgr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Επίσης κάπου διάβασα πιο πάνω, ότι κάποιος είχε ήδη κατεστραμμένο ασφαλτόπανο και του είπαν να μην το βγάλει και να ρίξει άλλο υλικό απο πάνω!!! Σοβαρά τώρα? Το ασφαλτόπανο όταν χαλάσει δεν παίρνει επισκευή. Έχει μαζέψει νερό απο κάτω που αποκλείεται να εξατμιστεί. Επίσης για να γίνει εφαρμογή ασφαλτόπανου, η υγρασία του τσιμέντου πρέπει να είναι κάτω απο 5%. Γενικά είναι μια λύση που άντε να βγάλει 10 έτη και πάλι απο την αρχή. Επίσης ΔΕΝ πρέπει να το βάζει όποιος έχει σίδερα αναμονής στην πλάκα και οτιδήποτε δεν επιτρέπει να είναι ενιαία η εφαρμογή του. Τέλος ελάχιστοι κάνουν σοβαρή εφαρμογή προσέχοντας λεπτομέρειες (σωστή ποσότητα εξαεριστικών, λούκι στα πλαϊνά, σωστή υγρασία εφαρμογής κλπ) Επίσης να πούμε ξανά ότι απο τα πιο σημαντικά είναι οι σωστές ρύσεις και οι σωστές υδρορροές. Άπειρες οικοδομές δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα, γιατί έχουν εκπληκτικές ρύσεις και υδρορροές που δεν επιτρέπουν σταγόνα να μένει μετά απο βροχή. 2
Green Dragon Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, filipN είπε - Η διάρκεια ζωής της προστατευτικής στεγανωτικής υγρής μεμβράνης, εξαρτάται από την σωστή ή όχι επίστρωση της, από το από το πάχος της, από το αν αυτή έχει ή όχι οπλισμό και από τις μηχανικές καταπονήσεις ή την επίδραση των καιρικών συνθηκών. Επίσης, δεν προσφέρουν όλες οι στεγανωτικές μεμβράνες τον ίδιο βαθμό προστασίας...... Σωστή εφαρμογή, πάχος, καιρικές συνθήκες....όλα κατανοητά. Όταν λες αν έχει οπλισμό, τι εννοείς; Επειδή δεν το έχω ακούσει πάλι, έχει νόημα να το συζητήσω πριν φτάσουμε σε αυτό το στάδιο; Τι οικονομικη επιβάρυνση περίπου το υπολογίζεις; 11 λεπτά πριν, filipN είπε .....Η ελάχιστη συνολική κατανάλωση για το Hyperdesmo είναι 1,5-1,8 kg/m2 και για το Mariseal 250 1,4 - 2 kg/m². https://www.alchimica.com/sites/default/files/media-files/hyperdesmo-lv_-_v4.0_0.pdf https://www.marispolymers.com/tds/gr/MARISEAL_250_AQUA_version17_GR.pdf Τώρα που ξαναβλέπω την προσφορά, για το Mariseal 250, μας δίνει 1,2 έως 1,4 kg/m2. Αν και σκέφτομαι ότι είναι δύσκολο, για κάποιον που δεν είναι ειδικός να το τσεκάρει.
filipN Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Green Dragon είπε Σωστή εφαρμογή, πάχος, καιρικές συνθήκες....όλα κατανοητά. Όταν λες αν έχει οπλισμό, τι εννοείς; Επειδή δεν το έχω ακούσει πάλι, έχει νόημα να το συζητήσω πριν φτάσουμε σε αυτό το στάδιο; Τι οικονομικη επιβάρυνση περίπου το υπολογίζεις; Τώρα που ξαναβλέπω την προσφορά, για το Mariseal 250, μας δίνει 1,2 έως 1,4 kg/m2. Αν και σκέφτομαι ότι είναι δύσκολο, για κάποιον που δεν είναι ειδικός να το τσεκάρει. - Ο οπλισμός δεν είναι απαραίτητος για όλη την επιφάνεια αν δεν υπάρχουν προβλήματα που μόνο ο Μηχανικός ή οι τεχνικοί μπορούν να δουν ή αν κάποιος δεν θέλει τη σχεδόν τέλεια επίστρωση. Περιμετρικά όμως είναι μάλλον απαραίτητος. Εάν μπει και όπου μπει θα χρειαστούν 3 στρώσεις υγρής μεμβράνης άρα τουλάχιστον 50% παραπάνω ποσότητα υλικού. Θα τον συναντήσεις στο διαδίκτυο (τον οπλισμό) είτε ως πολυεστερικό ύφασμα ενίσχυσης στεγανωτικών στρώσεων είτε ως πολυεστερικό γεωύφασμα στεγανώσεων. https://www.youtube.com/watch?v=ZD8QKWHDshs - Εφόσον ξέρεις το εμβαδόν του χώρου που θα επιστρωθεί η υγρή μεμβράνη και είναι σχετικά εύκολο να δεις και την ποσότητα του υλικού που θα επιστρώσουν θα καταφέρεις να το «τσεκάρεις». 1
GeG Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Σωστά, εμένα πχ είχε βάλει 5 x 25 κιλά hyperdesmo σε 80τμ άρα 1.5 κιλά περιπου αν τμ. Εγώ επίσης να πω και το δικό μου σκεπτικό το οποίο είναι σε κάποια χρόνια 5-6 να περασω ξανά hyperdesmo (πρεπει να αφαιρεθεί το παλιο; γνωρίζει κάποιος;) και μετά από πάνω πλακακι πραγμα που δεν μπόρεσα να κάνω τώρα λόγο κόστους όσον αφορά το πλακακι
vasilllis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, sphinxgr είπε Επίσης κάπου διάβασα πιο πάνω, ότι κάποιος είχε ήδη κατεστραμμένο ασφαλτόπανο και του είπαν να μην το βγάλει και να ρίξει άλλο υλικό απο πάνω!!! Σοβαρά τώρα? Το ασφαλτόπανο όταν χαλάσει δεν παίρνει επισκευή. Έχει μαζέψει νερό απο κάτω που αποκλείεται να εξατμιστεί. Επίσης για να γίνει εφαρμογή ασφαλτόπανου, η υγρασία του τσιμέντου πρέπει να είναι κάτω απο 5%. Γενικά είναι μια λύση που άντε να βγάλει 10 έτη και πάλι απο την αρχή. Επίσης ΔΕΝ πρέπει να το βάζει όποιος έχει σίδερα αναμονής στην πλάκα και οτιδήποτε δεν επιτρέπει να είναι ενιαία η εφαρμογή του. Τέλος ελάχιστοι κάνουν σοβαρή εφαρμογή προσέχοντας λεπτομέρειες (σωστή ποσότητα εξαεριστικών, λούκι στα πλαϊνά, σωστή υγρασία εφαρμογής κλπ) Επίσης να πούμε ξανά ότι απο τα πιο σημαντικά είναι οι σωστές ρύσεις και οι σωστές υδρορροές. Άπειρες οικοδομές δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα, γιατί έχουν εκπληκτικές ρύσεις και υδρορροές που δεν επιτρέπουν σταγόνα να μένει μετά απο βροχή. Σε εμενα το προτειναν.Θα ζεστανει το παλιο ασφαλτοπανο με φλογιστρο και αυτο λεει θα μελωσει πανω στο αφρομπετον.Για ρηση δεν το συζητησε κανεις,περιττο. Εξαεριστικά ειναι μια μεγαλη συζητηση.Κανενασ δεν μου απαντησε με βεβαιοτητα ΠΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. Το ασφαλτοπανο κολλαει σε αφρομπετον σαθρο ή πρεπει να γίνει λείο? ΥΓ αυτο φοβαμαι οτι καθε 6-7 χρονια θα θελουμε χιλιαρικα για επισκευες.
fredd0 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, vasilllis είπε Σε εμενα το προτειναν.Θα ζεστανει το παλιο ασφαλτοπανο με φλογιστρο και αυτο λεει θα μελωσει πανω στο αφρομπετον να βαλει και σως πες του να βαλει να γλυστραει τι ακουμε
Greg7vas Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σε ολους, Ειμαι τελευταιο οροφο κατω απο ταρατσα και οταν ριχνει μεγαλες βροχες σταζει το σπιτι οποτε θελω να το τρεξω να το φτιαξω. Ερωτησεις: 1. Γινονται αυτη την εποχη τετοιου ειδους εργασιες η θα πρεπει να περιμενω το καλοκαιρι με λιγη υγρασια? 2. Μπορει να μπει υλικο πανω απο πλακακι? Ρωτησα και μου ειπαν ναι αλλα μονο με ασφαλτοπανο αλλιως θα πρεπει να μονωθουν ολοι οι αρμοι. 3. (και σημαντικοτερο) Εχει κανεις καποιο καλο referral εργολαβου/εταιρειας να προτεινει? (εχω καει απο πολλους της "γειτονιας") Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2022 από Greg7vas
Maurikycli Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Το πιο φτηνό απλό και αποτελεσματικό για αρμούς είναι το αριάνι , δηλαδή να φτιάξεις έναν αραιό χυλό από τσιμέντο και νερό και να το απλώσεις να το ρουφήξουν οι αρμοί. Αν βέβαια φταίνε μόνο οι αρμοί.
power_1 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Ειχα καποια σημεια στην ταρατσα που κρατουσε νερο κι εφυγαν οι πετρουλες απο το μωσαικο( δεν εχω υγρασια στο ταβανι )κι ενας φιλος εβαλε τσιμεντο με φυλλερ κι αμμο για να μην κραταει νερο η ταρατσα .Υπαρχουν βεβαια καποια σημεια που δεν εχουν φθαρει κι κρατουν ελαχιστο νερο . α)Θα πρεπει να βαλω ενα χερι τσιμεντοειδες μονωτικο για να το προστατευσω το χειμωνα η δεν χρειαζετε ? β) σκεφτομαι την ανοιξη (που δεν θα εχει υγρασια) να περασω 2 χερια ελαστομερες την ταρατσα .Αυτο μπορει να οδηγησει σε μουχλα κι υγρασια το σπιτι γιατι το ελαστομερες δεν αναπνεει ? γ) το aqua mat +antiplast ειναι μια καλη λυση για τσιμεντωιδες ? δ) Για ελαστομερες το Bauer Monoflex Nanohybrid ειναι καλο ? Οποιαδηποτε προταση για υλικα και απαραιτητες εργασιες ευπροσδεκτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα