Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι «τεχνικά ορθό» να μπει ασφαλτόπανο κατευθείαν επάνω από αφρομπετό;

(το ερώτημα είναι ρητορικό, αφορά αυτό που διάβασα πριν για την "ταράτσα πολυκατοικίας που έχει αφρομπετό κάτω και φθαρμένο ασφαλτόπανο")

Επεξ/σία από filipN
  • Απαντ. 489
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, filipN είπε

Είναι «τεχνικά ορθό» να μπει ασφαλτόπανο κατευθείαν επάνω από αφρομπετό;

Τι σας προβληματίζει ακριβώς (έστω και αν είναι ρητορικό το ερώτημα); Η σειρά διαστρωσης ναι, είναι σωστή. Ρωτάτε παραδείγματος χάρη, εάν θα έπρεπε να παρεμβαλλεται ενδεχομένως, κάποιο φύλλο πολυαιθυλενίου; 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Τι σας προβληματίζει ακριβώς (έστω και αν είναι ρητορικό το ερώτημα); Η σειρά διαστρωσης ναι, είναι σωστή. Ρωτάτε παραδείγματος χάρη, εάν θα έπρεπε να παρεμβαλλεται ενδεχομένως, κάποιο φύλλο πολυαιθυλενίου; 

- Νομίζω πως θα ήταν «σωστότερο» να παρεμβάλλεται κάποιο υλικό που θα εμπόδιζε να μετατραπεί η στρώση του αφρομπετού σε ταμιευτήρα νερού σε περίπτωση φθοράς (ων) του ασφαλτόπανου. Γιατί συνήθως αυτές οι φθορές, ακόμα και αν έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία της ταράτσας, δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές και επισκευάζονται με καθυστέρηση.

Δημοσ.

Εάν η μόνωση είναι παλιά (δεν διευκρινίζεται), ενδέχεται να είχε προηγηθεί επάλειψη με αραιή πίσσα ("αριάνι" για τους παλιούς μονωσάδες). Παλιότερα ήταν αρκετά σύνηθες. 

Δημοσ.
Στις 24/9/2022 στις 4:26 ΠΜ, mechpanos είπε

Να φέρεις μηχανικό να κάνει έλεγχο και να σου πει. Μπορεί να θέλει ξηλωμα όλο μπορεί και να τη γλιτώνεις αλλά χωρίς έλεγχο από έμπειρο σε μονώσεις μηχανικό δεν γίνεται δουλειά.

Για πες ενδεικτικά τι έχεις ακούσει!

Kαλησπερα σε ολους και ευχαριστω.

Εχουν ερθει 4 μηχανικοι απο 8 προσφορες που εχω παρει.

Ενας προτεινε να κολλησει την παλια-κατεστραμμενη μονωση με φλογιστρο ,κοψιμο στα χαλασμενα σημεια και επισκευη σε αυτα με ρητινη και μετα στρωσιμο νεο ασφαλτοπανο .

Οι υπολοποι προτεινουν να αφαιρεθει το ασφαλτοπανο.

Ενας προτεινε να κολλησει απο πανω αλλο ,χωρις να επισκευασει το πατωμα (αφρομπετον).

Ενας προτεινε  επαλλοιφομενο .Ενας αλλος ουρια( ειπα να ρωτησω και για αυτην)

Κοστος για 100m περιπου .απο 1800-7500€

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Σίγουρα ήταν μηχανικοί ;

H αληθεια ειναι οτι πτυχιο δεν ζητησα.Αλλωστε δυσκολα κανεις και πιστοποιηση του τεχνιτη που ερχεται αν πραγματικα ειναι αυτος που λεει.

Οντως μου φανηκαν περιεργες οι προσφορες καιι οσες περισσοτερες παιρνω τοσο περισσοτερο πελαγωνω

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, vasilllis είπε

H αληθεια ειναι οτι πτυχιο δεν ζητησα.Αλλωστε δυσκολα κανεις και πιστοποιηση του τεχνιτη που ερχεται αν πραγματικα ειναι αυτος που λεει.

Οντως μου φανηκαν περιεργες οι προσφορες καιι οσες περισσοτερες παιρνω τοσο περισσοτερο πελαγωνω

Ετσι έπαθα και εγώ,  4 συνέργεια, το καθένα το δικό του. Έψαξα λίγο τα υλικά των προσφορών, γκουγκλαρα να λυθούν οι απορίες και επέλεξα όχι το πιο φτηνό είναι η αλήθεια αλλά ένα συνεργείου που μου γέμισε το μάτι. Απλά προχωρα στην εκτέλεση, μην ψάχνεις το τέλειο γιατί θα χάσεις τον χρόνο σου.

• Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, GeG είπε

Ετσι έπαθα και εγώ,  4 συνέργεια, το καθένα το δικό του. Έψαξα λίγο τα υλικά των προσφορών, γκουγκλαρα να λυθούν οι απορίες και επέλεξα όχι το πιο φτηνό είναι η αλήθεια αλλά ένα συνεργείου που μου γέμισε το μάτι. Απλά προχωρα στην εκτέλεση, μην ψάχνεις το τέλειο γιατί θα χάσεις τον χρόνο σου.

Δεν ψαχνω το τελειο αλλα το σωστο.Δηλαδη μην βαλω ασφαλτοπανο και σε 6 χρονια αρχισουμε παλι"ο προηγουμενος εκανε βλακειες,και θελει ξηλωμα κλπ" .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, vasilllis είπε

Δεν ψαχνω το τελειο αλλα το σωστο.Δηλαδη μην βαλω ασφαλτοπανο και σε 6 χρονια αρχισουμε παλι"ο προηγουμενος εκανε βλακειες,και θελει ξηλωμα κλπ" .

αυτα που μου ειπαν και εμενα τα παιδια εδω αλλα και μαστορια αλλα και ακουγεται λογικο ειναι οτι η στεναγοση που ειναι τελικη στρωση, δηλαδη εκτεθημενη θα χρειαστει επισκευη σε καποια χρονια ή αντικατασταση οπως εμενα το hyperdesmo. Το ξερω οτι σε 5-6 χρονια ισως κανω ενα περασμα και αυτο γιατι την χρησιμοποιω την ταρατσα (με μεγαλη προσοχη παντα). Το ασφλατοπανο δεν πρεπει να το πατας και αν εχεις πολλα σημεια που δυσκολευουν την εγκατασταση του (π.χ. βαση ηλιακου, δεξαμενες και οτιδηποτε αλλο πρεπει το ασφαλτοπανο να μπει γυρω γυρω, να κοπει και τετοια) ειναι πιο επιρεπες να ξεκολλησει, ειναι πιο δυσκολη η εφαρμογη του δηλαδη σε σχεση με το επαληφομενο τυπου hyperdesmo. Αν βαλεις το τελευταιο θυμησου οτι παιρνει και ενα βερνικι που αυξανει την αντοχη του και πρεπει να μπει τις πρωτες 3-4 μερες (εμενα ο μαστορας που λεει δεν το βαζουμε πλυν αν το ζητησει ο πελατης, δεν το θεωρουσαν σημαντικο. θα δειξει αν ειχε δικιο).

επισης πανω απο αφρομπετο δεν μπαινει hyperdesmo αλλα ασφαλτοπανο. Γενικα το αφρομπετο χρησιμοποιειτε για λογους μειωμενου βαρους και οταν δεν προκειτε να γινει χρηση της επιφανειας γιατι σαν μονωση μπαινει ασφαλτοπανο. Εγω γι αυτο πηγα σε τσιμεντοκονια με hyperdesmo που εχει το διπλο βαρος και υποστηριζει περισσοτερη χρηση.

Επεξ/σία από GeG
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, GeG είπε

πανω απο αφρομπετο δεν μπαινει hyperdesmo αλλα ασφαλτοπανο

Είναι σίγουρο αυτό; Μόνο ασφαλτόπανο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Doubt είπε

λογια μηχανικου, συγκεκριμενα αυτος επελεγε σαν μονωση τα επαληφομενα αλλα επειδη στην αρχη ελεγα να βαλω κατι ελαφρυ μου ειπε οτι δεν μπαινει επαλυφομενο σε αφρομπετον, πετα με επεισε και πηγα σε τσιμεντοκονια (1-2ευρω διαφορα ειχαν οι προσφορες, δεν ηταν οτι θα χαιζοταν στο ταλιρο)

Επεξ/σία από GeG
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Doubt είπε

Μπορείς να βάλεις hyperdesmo στο αφρομπετο. Θεωρητικά hyperdesmo κτλ θέλουν ισχυρό υπόστρωμα άρα θα αστοχήσει. Στη πράξη όμως βλέπουμε λάθος πράγματα που δουλεύουν για κάποιο λόγο. Επίσης πρακτικά θέλει πολύ καιρό να φύγει η υγρασία απο το αφρομπετο. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Μπορείς να βάλεις hyperdesmo στο αφρομπετο. Θεωρητικά hyperdesmo κτλ θέλουν ισχυρό υπόστρωμα άρα θα αστοχήσει. Στη πράξη όμως βλέπουμε λάθος πράγματα που δουλεύουν για κάποιο λόγο. Επίσης πρακτικά θέλει πολύ καιρό να φύγει η υγρασία απο το αφρομπετο. 

εμενα παντως στην τσιμεντοκονια , μετα απο 5 μερες που την ειχαν ριξει, περασαν το hyperdesmo

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GeG είπε

εμενα παντως στην τσιμεντοκονια , μετα απο 5 μερες που την ειχαν ριξει, περασαν το hyperdesmo

Θεωρητικά θέλει μέτρηση υγρασίας. Στη πράξη τπτ. Βέβαια δε ξέρεις αν εχει ξεκολλήσει και δε φαίνεται σε σημεία

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...