Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 489
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εαν έχει διαρροές μάλλον θα έχει φθορες σε τέτοιο σημείο που θέλουνε όλα ξήλωμα και πέρασμα νέου. 

Από μάρκες, έχουμε χρησιμοποιήσει αυτές που είπε ο NikosKallithea πριν. Καλές φαίνονται προς το παρών. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, arxyat είπε

Υπάρχει ήδη ελαστομερές από προηγούμενες χρονιές το οποίο έχει δημιουργήσει μια καλή στρώση αλλά που σε σημεία έχει φθαρεί.

Πόσο σίγουρος είσαι για την πρόσφυση που θα έχει το ήδη υπάρχων ελαστομερές με το νέο επαλειφόμενο που θα πας να εφαρμόσεις; Το νέο επαλειφόμενο δεν θα πρέπει να είναι της ίδιας κατηγορίας με το προηγούμενο; Επίσης για τα στεγανωτικά πολυουρεθάνης όπως είναι το hyperdesmo έχω διαβάσει πως χρειάζονται ειδική μεταχείριση και εξοπλισμό προστασίας στην εφαρμογή τους και πως η εισπνοή τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας

Δημοσ.
3 ώρες πριν, arxyat είπε

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.

Αύριο θα προμηθευτώ υλικά για υγρομόνωση της ταράτσας.

Υπάρχει ήδη ελαστομερές από προηγούμενες χρονιές το οποίο έχει δημιουργήσει μια καλή στρώση αλλά που σε σημεία έχει φθαρεί.

α)Υπάρχει καμια πρόταση τι υλικό να επιλέξω (ακρυλικό ελαστομερες, πολυουρεθανικο, ελαστομερες με ρητίνες). Αν υπάρχει και συγκεκριμένη πρόταση (μάρκα και υλικό) ακόμα καλύτερα.

β) Στις ρωγμές να βάλω μαστίχη ή κάποιο στοκο?

Θέλω κάτι σοβαρό γτ πέρυσι με τις δυνατές βροχές είχαμε διαρροές. Και όσο το δυνατόν πιο εύκολο στην εφαρμογή.

γ)Ψήνομαι να περάσω και ασφαλτικο υφασμα σε κάποιες πιο ταλαιπωριμενες επιφάνειες. Αξίζει??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιον γνωρίζει να απαντήσει.

Δες και αυτό

Δημοσ.
9 ώρες πριν, AKATADIOKTOS είπε

Πόσο σίγουρος είσαι για την πρόσφυση που θα έχει το ήδη υπάρχων ελαστομερές με το νέο επαλειφόμενο που θα πας να εφαρμόσεις; Το νέο επαλειφόμενο δεν θα πρέπει να είναι της ίδιας κατηγορίας με το προηγούμενο; Επίσης για τα στεγανωτικά πολυουρεθάνης όπως είναι το hyperdesmo έχω διαβάσει πως χρειάζονται ειδική μεταχείριση και εξοπλισμό προστασίας στην εφαρμογή τους και πως η εισπνοή τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας

Θα βάλω αστάρι που είναι για ελαστομερή υλικά

Δημοσ.

Κατι τετοιες ταρατσες βλεπω, και περνω θαρρος!

spacer.png

Η δικη μας ηταν 10 φορες καλυτερη, με ειδικο τσιμεντοειδες που ειχε μπει πριν 13 χρονια κι απλα ειχε την φυσιολογικη του φθορα (αλλα ακομη δεν εβλεπες εντελως την γνησια ταρατσα!), και παρολα αυτα φετος ξανακαναμε περασμα με ειδικο τσιμεντοειδες πιο βελτιωμενο, και μαλιστα 2 χέρια! Θα ξανασχοληθω μαλλον σε εικοσι χρονια!

Η συγκεκριμενη ταρατσα απο την παραπανω φωτο, απο κατω, εξ'οσων γνωριζω, στεγαζει και ενεργο επαγγελματια! Δεν ειναι κανενα εγκατελλειμενο ακινητο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/8/2022 στις 12:58 ΜΜ, GeG είπε

Ο μάστορας που μου περασε το hyperdesmo μου είπε ότι τελευταία χρόνια έχουν χαλάσει πολυ την ποιοτητα του υλικού και ανάλογα υλικά της sika και κάποια ακόμα που δεν θυμάμαι είναι κάπως ανώτερα.

Ο μαστορας δεν ξέρει τι του γινεται.

Επεξ/σία από margaritagr
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Αναφορικά με υγρομόνωση ταράτσας, ο μάστορας συστήνει το AQUAMAT ELASTIC της ISOMAT. Έχει κάποιος σχετική εμπειρία με το συγκεκριμένο προιόν; 

Δημοσ.
Στις 4/9/2022 στις 4:07 ΜΜ, margaritagr είπε

Ο μαστορας δεν ξέρει τι του γινεται.

1 λεπτό πριν, SilotG είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Αναφορικά με υγρομόνωση ταράτσας, ο μάστορας συστήνει το AQUAMAT ELASTIC της ISOMAT. Έχει κάποιος σχετική εμπειρία με το συγκεκριμένο προιόν; 

Από όσο έχω ψάξει δεν κάνει για τελική στρώση. Μπορεί να έχω λάθος αλλά οι εταιρείες δε το συστήνουν για τελική στρώση. Δε ξέρω αν έχει θέμα με ήλιο κτλ. Γενικά είναι για να μπει πχ κάτω από πλακάκια και με οπλισμό παντού η ωπου χρειάζεται.

Στη πράξη δε σε εμποδίζει κανείς και μπορεί τα αποτελέσματα να είναι καλα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Από όσο έχω ψάξει δεν κάνει για τελική στρώση. Μπορεί να έχω λάθος αλλά οι εταιρείες δε το συστήνουν για τελική στρώση. Δε ξέρω αν έχει θέμα με ήλιο κτλ. Γενικά είναι για να μπει πχ κάτω από πλακάκια και με οπλισμό παντού η ωπου χρειάζεται.

Στη πράξη δε σε εμποδίζει κανείς και μπορεί τα αποτελέσματα να είναι καλα

Οι εταιρίες και οι ανεξάρτητοι τεχνικοί δεν το προτείνουν για λόγους άσχετους με την ποιότητα του υλικού. Είναι από τα καλύτερα υλικά για στεγάνωση ταρατσών (και για τελική στρώση) και σε μερικές περιπτώσεις το καλύτερο (όλα τα ελαστικά επαλειφόμενα στεγανωτικά τσιμεντοκονιάματα αυτού του τύπου, όχι μόνο αυτής της εταιρίας).

Η κατασκευάστρια εταιρία λέει:

«AQUAMAT-ELASTIC, …κατάλληλο για επιφάνειες που παρουσιάζουν ή πρόκειται να παρουσιάσουν τριχοειδείς ρωγμές, λόγω συστολοδιαστολών ή δονήσεων, σε ταράτσες, πισίνες, σήραγγες, υπέργειες δεξαμενές κτλ. Επίσης, ιδανικό για στεγάνωση κάτω από πλακάκια...» https://www.isomat.gr/product/aquamat-elastic/

Spoiler

Ιδιότητες https://www.isomat.gr/wp-content/uploads/2015/12/AQUAMAT-ELASTIC-21.pdf

Δυνατότητα γεφύρωσης ρωγμών.

Υδρατμοπερατότητα.

Αντοχή στη UV ακτινοβολία.

Προστασία του σκυροδέματος από ενανθράκωση

[…]

Πεδία εφαρμογής

Χρησιμοποιείται για τη στεγάνωση επιφανειών από σκυρόδεμα, σοβά, τούβλο, τσιμεντόλιθο, μωσαϊκό, γυψοσανίδα, ξύλο, μέταλλο κλπ. Είναι ιδανικό για εφαρμογές όπου απαιτείται υψηλή ελαστικότητα και καλή πρόσφυση της στεγανωτικής στρώσης.

Κατάλληλο για τη στεγάνωση επιφανειών ...όπως ταράτσες, μπαλκόνια,

υπέργειες δεξαμενές, πισίνες, ανεστραμμένα δώματα κλπ...

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Σε ταρατσα πολυκατοικίας που αυτη την στιγμη έχει αφρομπετό απο κάτω και φθαρμένο ασφαλτόπανο τι προτείνετε?

Εχω ακουσει τα παντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, εάν γνωρίζετε:

1). Υπάρχει διαφορά στην ποιότητα και στην τιμή, ανάμεσα στο hyperdesmo και το Mariseal 250 για 2 στρώσεις σε στεγάνωση ταράτσας;

2) Επίσης η προστατευτική βαφή των δύο εταιρειών έχουν ίδια - λίγο πολύ - ποιότητα και τιμή;

Ένας μάστορας προτείνει το ένα υλικό και ο δεύτερος το άλλο. Η εγγύηση που δίνουν και οι δύο είναι ίδια. Μας έχουνε μπερδέψει. Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Green Dragon
Δημοσ.

Hyperdesmo, Mariseal, Isoflex PU ειναι παρομοια υλικα παρομοιας ποιοτητας. Τωρα για τιμες, ειναι ανουσιο να συγκρινεις γιατι ο καθε μαστορας εχει τη συμφωνια του ο ενας με την αλκιμικα, ο αλλος με τον μαρη ο παραλος με την ισοματ και οι τιμες που βλεπεις εσυ στη μαντρα δεν εχουν καμια σχεση με την τιμη που πληρωνουν αυτοι. Γενικα το Hyperdesmo ειναι καπως πιο οικονομικο αν πας να το αγορασεις χυμα απο μια μαντρα μετα ειναι το Isoflex και μετα το Mariseal

διαλεξε μαστορα, οχι υλικο

και ναι τα βερνικια ολα την ιδια δουλεια κανουν, σταματουν το κιμωλιασμα της πολυουρεθανης

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε @fredd0. Πολύ χρήσιμα για μένα, όσα αναφέρεις στην απάντηση σου. Με βοήθησες πολύ στη τελική επιλογή του υλικού, αλλά κυρίως του συνεργείου.

Επεξ/σία από Green Dragon
Δημοσ.
4 ώρες πριν, vasilllis είπε

Καλησπέρα.

Σε ταρατσα πολυκατοικίας που αυτη την στιγμη έχει αφρομπετό απο κάτω και φθαρμένο ασφαλτόπανο τι προτείνετε?

Εχω ακουσει τα παντα.

Να φέρεις μηχανικό να κάνει έλεγχο και να σου πει. Μπορεί να θέλει ξηλωμα όλο μπορεί και να τη γλιτώνεις αλλά χωρίς έλεγχο από έμπειρο σε μονώσεις μηχανικό δεν γίνεται δουλειά.

Για πες ενδεικτικά τι έχεις ακούσει!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...