forest79 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 19 ώρες πριν, Maurikycli είπε Ωραίο δείχνει. Κάτω από τις ταρατσόπλακες έχει θερμομόνωση; Οχι τιποτα δεν ειχε , ειναι παλια πολυκατοικια του 1966, για θερμομωνση δεν ειχα χρηματα αλλα απ οτι εψαξα δεν ξερω αν ειναι και καλη ιδεα τεχνικα λογο βαρους. 1
Maurikycli Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Τουλάχιστον τα καλοκαίρια θα έχεις λιγότερη ζέστη 1
korakios Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 23 ώρες πριν, forest79 είπε Οχι τιποτα δεν ειχε , ειναι παλια πολυκατοικια του 1966, για θερμομωνση δεν ειχα χρηματα αλλα απ οτι εψαξα δεν ξερω αν ειναι και καλη ιδεα τεχνικα λογο βαρους. αν δεν έχεις πρόβλημα βατότητας , πέτα γεώπανο φελιζόλ και απλά πιάστα με μαδέρια χύμα και σύρμα μη φύγουν σε δυνατό αέρα , βάλαμε σε ταρατσάκι φίλου και έκανε καλή δουλειά για τη ζέστη (όχι όμως τόσο στα κρύα) . Βέβαια δεν είναι να πατάς πουθενά , αλλά αν χρειαστεί τα βγάζεις εύκολα . Προϋποθέτει όμως να μην έχεις νερά που λιμνάζουν
GeG Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 να ρωτησω κατι ,αν μετα απο χρονια καπου χαλασει το hyperdesmo και περασει υγρασια , τι γινεται ; δηλαδη θα μπουν νερα με στο σπιτι αλλα αν επιδιορθωθει μετα απο αυτο ,θα εχει δημιουργησει καποιο προβλημα ;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 20 ώρες πριν, korakios είπε αν δεν έχεις πρόβλημα βατότητας , πέτα γεώπανο φελιζόλ και απλά πιάστα με μαδέρια χύμα και σύρμα μη φύγουν σε δυνατό αέρα , βάλαμε σε ταρατσάκι φίλου και έκανε καλή δουλειά για τη ζέστη (όχι όμως τόσο στα κρύα) . Βέβαια δεν είναι να πατάς πουθενά , αλλά αν χρειαστεί τα βγάζεις εύκολα . Προϋποθέτει όμως να μην έχεις νερά που λιμνάζουν Λογικά θα έχει απώλειες και απο αλλά σημεία 45 λεπτά πριν, GeG είπε να ρωτησω κατι ,αν μετα απο χρονια καπου χαλασει το hyperdesmo και περασει υγρασια , τι γινεται ; δηλαδη θα μπουν νερα με στο σπιτι αλλα αν επιδιορθωθει μετα απο αυτο ,θα εχει δημιουργησει καποιο προβλημα ; Αν δεν έχει ρωγμές η πλάκα η τίποτα αρμούς κακες ρυσεις κτλ δε θα μπει τίποτα σπίτι. Πολλά σπίτια είναι με σκέτη πλάκα και δε μπαίνει νερό δεκαετίες. Στις 22/6/2022 στις 5:45 ΜΜ, forest79 είπε Απόκρυψη περιεχομένων Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Υγρομονωση Μετα απο πεντε χρονια μη ευρεσης λυσης με τη πολυκατοικια ,πηρα την αποφαση να το κανω μονος μου. Αρχικα πηρα πληροφοριες απο εταιριες και προσφορες οι τιμες εχουν ανεβει πολυ. Τελικα το εκανα μονος μου μαζι με τη βοηθεια της γυναικας μου, δεν ειναι δυσκολο και ασχοληθηκαμε με λεπτομερειες που ισως καποιοι δεν εδιναν την απαιτουμενη σημασια. Θα κανω μια αναφορα αρχικα στο κοστος και υλικα: (για ~70 τετραγωνικα μετρα) ΚΟΣΤΟΣ: ▪︎5 δοχεια Hypedesmo 25kg (125kg) 5 Χ 90= 450€ ▪︎Ασταρι Alchimica Aguadar 1 (14kg) 120€ ▪︎Μαστιχη Πολυουρεθανης 20€ ▪︎Παρελκομενα ρολα ,κονταρια πινελα κλπ 100€ Συνολο για Υγρομονωση: 690€ *Ιδανικα στο τελειωμα θα επρεπε να περασω και το αντιστοιχο βερνικι αλλα λογο μπατζετ δεν ειχα τη δυνατοτητα (θα κοστιζε περιπου αλλα 200€ περιπου) *Ειχα και καποια επιπλεον κοστη για καποια μερεμετια που επρεπε να γινουν οποτε χρειαστικα σοφα, στοκους σπατουλες κλπ. (Αυτα βεβαια ειναι στα περιφερειακα της ταρατσας ,μικρα τοιχεια κλπ) ▪︎ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 1η μερα καθαρισμος ,ισως το πιο δυσκολο κομματι στη δικια μας περιπτωση ηταν αυτο, ειχαμε περαν του καθαρισμου και πολλα μερεμετια ,εβγαλα ολα τα σαθρα μεχρι να βρω τουβλο η μπετον και χρησιμοποιησα σοβα ,στοκος η οτι αλλο χρειαστηκε. Στο τελος ανεβασα εως και ηλ.σκουπα για να καθαρισω πολυ καλα. 2η μερα Ασταρι ,ακολουθησα ολες τις οδηγιες του κατασκευαστη παραλληλα πηρα τηλεφωνο και την εταιρεια για να μου λυσει τις οποιες αποριες μου για το συνολο των διαδικασιων καθως και πολλα βιντεο απο εταιριες στο youtube. Το ασταρι ειναι 2 συστατικων και το ετοιμαζεις εσυ ακριβως την ωρα που θες να κανεις τη διακασια. Ριχνεις το μικρο δοχειο μεσα στο μεγαλο (Α και Β) και εν συνεχεια προσθετεις νερο (10 %εως 30%) εγω προσθεσα 20%. Ανακατευεις πολυ καλα μετα ξεκινας. Αρχικα γωνιες προσεχεις να απλωνει παντου και οσο το δυνατον γινεται ιδια ποσοτητα. Επισης ολα τα υλικα πρεπει να δουλευτουν σχετικα με ταχυτητα (εως μια ωρα με καλες θερμοκρασιες 22 με 26 ιδανικα) 3η μερα: (24ωρες μετα το ασταρι) 1ο χερι hyperdesmo ,εγω πηρα 5 κουβαδες στο πρωτο χερι χρησιμοποιησα τους 3 κουβαδες δηλαδη 75 κιλα. Οπως και με το ασταρι ανακατευεις καλα και ξεκινας γωνιες και μετα πλακα, ειναι αρκετα ευκολο το βαψιμο Βαζεις καλη ποσοτητα υλικου ωστε να δημιουργηθει η καταλληλη στρωση μονωσης. 4η μερα: 2ο χερι (24ωρες μετα) 2 κουβαδες 25κ και η ιδια διακασια. Αν εχει πεσει καμια κουτσουλια η κανενα φυλλο κλπ τα καθαριζεις προσεχτικα πριν τη διακασια καθε φορα, με ενα σφουγγαρακι σκουπακι με προσοχη μην κανεις καποια ζημια . 5η: Μερα δεν καναμε το βερνικι οπως προαναφερα λογο κοστους. Συνολικα με πηρε 4 μερες απο 3 ωρες περιπου η καθε μερα (απογευματινες), εκτος απο τη 1η μερα που πρεπει να δουλεψα κανενα 14ωρο! (Και καηκα) Το αποτελεσμα οπτικα φαινεται τελειο στη ταρατσα. Το κοστος ηταν στα 700 € (για υγρομονωση) και θα εφτανε τα 900€ με βερνικι* Και αλλα περιπου 100€ εξτρα για τα μερεμετια. Δε θα το εμπιστευομουν πάνω σε ταρατσοπλακες πόσο μάλλον χωρίς οπλισμό τη στιγμή που θεωρητικά αυτά τα υλικά είναι για σκυρόδεμα και όχι πλάκες η κονιες. Εύχομαι να σου κρατησει
forest79 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Λογικά θα έχει απώλειες και απο αλλά σημεία Αν δεν έχει ρωγμές η πλάκα η τίποτα αρμούς κακες ρυσεις κτλ δε θα μπει τίποτα σπίτι. Πολλά σπίτια είναι με σκέτη πλάκα και δε μπαίνει νερό δεκαετίες. Δε θα το εμπιστευομουν πάνω σε ταρατσοπλακες πόσο μάλλον χωρίς οπλισμό τη στιγμή που θεωρητικά αυτά τα υλικά είναι για σκυρόδεμα και όχι πλάκες η κονιες. Εύχομαι να σου κρατησει Spoiler Στα τεχνικα χαρακτηριστικα καθως και σε επικοινωνια με την εταιρεια παραγωγης ,μου ειπαν οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα . Νερο δεν εμπαινε στο διαμερισμα ουτε πριν, απλα ειχε τραβηξει υγρασια κυριως στην ακρη ενος δωματιου απο το μικρο τοιχειο. Με πολυ προσοχη καθαρισα και εκλεισα σχολαστικα καθε μικρο ρωγμη (μεγαλες δεν ειχε) και περασα το μονωτικο απο πανω, η προσφυση οπτικα ειναι τελεια ,εχει δημιουργηθει ενα "πλαστικο " υποστρωμα το οποιο δεν τραβαει νερο. Στην απλη μορφη της οι πλακες ποτιζαν ,πιθανον η υγρασια περναγε εντος του σπιτιου. Η επιφανεια ειναι μια ενιαια χωρις ολιγον γυαλιστερη χωρις να εχει "ανοιχτες" πληγες. Ο χρονος θα δειξει και θα ενημερωσω .
fredd0 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 23 ώρες πριν, korakios είπε αν δεν έχεις πρόβλημα βατότητας , πέτα γεώπανο φελιζόλ και απλά πιάστα με μαδέρια χύμα και σύρμα μη φύγουν σε δυνατό αέρα χαλικι. Ακομα και 3 ποντους γαρμπιλι να βαλεις πρωτον θα προστατευει της μονωτικες πλακες, και δευτερον ειναι τζαμπα ... 30 ευρω το μπιγκ μπαγκ κανει? κατι τετοιο
mindreader Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Κυριως για θεματα υγρασιας, περασαμε περυσι την ταρατσα, με ειδικο τσιμεντοχρωμα, λευκο. Τελικα, μαλλον αν δεν εχω λαθος αισθηση, εκτος απο το θεμα υγρασια, προσφερει κατι και σε θεματα ζεστης. Ισως και 2-3 βαθμους παρακατω απο το 'κανονικο', οταν δεν ηταν περασμενη με το ειδικο χρωμα. Παλια στο σπιτι 'ψηνοσουν'. Τωρα κανει μεν πολυ ζεστη σε μερες καυσωνα, αλλα ενταξει, δεν πεθαινεις κιολας, οπως ηταν πριν! Και μου το ειπαν αυτο, το παρατηρησαν, και αλλοι. Μιλω, για το πως νιωθεις, χωρις χρηση κλιματισμου. Αρα μαλλον αξιζει, σε αυτες τις δυσκολες εποχες που ζουμε που ολα μετρουν, και απο αποψης χαμηλοτερης θερμοκρασιας στο διαμερισμα.
Doubt Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 11 λεπτά πριν, mindreader είπε Κυριως για θεματα υγρασιας, περασαμε περυσι την ταρατσα, με ειδικο τσιμεντοχρωμα, λευκο. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά αν είναι όντως τσιμεντόχρωμα δεν θα σου κρατήσει πολύ. Ελπίζω τουλάχιστον να ήταν μικρό το κονδύλι.
mindreader Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 29 λεπτά πριν, Doubt είπε Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά αν είναι όντως τσιμεντόχρωμα δεν θα σου κρατήσει πολύ. Ελπίζω τουλάχιστον να ήταν μικρό το κονδύλι. Το προηγουμενο κρατησε, επαρκως, κοντα στα 10 χρονια! Τσιμεντοειδες ενισχυμενο, 2 χερια περασμα!
Doubt Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, mindreader είπε Το προηγουμενο κρατησε, επαρκως, κοντα στα 10 χρονια! Τσιμεντοειδες ενισχυμενο, 2 χερια περασμα! Άλλο το τσιμεντοειδές στεγανωτικό κι άλλο το τσιμεντόχρωμα. Το διευκρινίζω γιατί διαβάζουν κι άλλοι, μη γίνει παρανόηση. Μια χαρά είσαι λοιπόν, όλα σωστά. 2
mindreader Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 8 ώρες πριν, Doubt είπε Άλλο το τσιμεντοειδές στεγανωτικό κι άλλο το τσιμεντόχρωμα. Το διευκρινίζω γιατί διαβάζουν κι άλλοι, μη γίνει παρανόηση. Μια χαρά είσαι λοιπόν, όλα σωστά. Οντως κανει δουλεια, λες κι εσυ;
GeG Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Από Δευτέρα θα περαστει και το hyperdesmo και θα έχω πληρη εικόνα της δουλειάς , ωστόσο από την πρωτη μερα είδα διαφορά με την μονωση, την συμβατική έκανα με τσιμεντοκονια και 7εκ dow. Και σε αποθήκες έκανα εκτός από λεβητοστασιο. Ασφαλτοπανο παλιο δεν το έβγαλα. Πάντως το σπίτι έχει γίνει όλο βιώσιμο και όχι μόνο οι χώροι με κλιματιστικό. Πολυ καλη φάση. 2
GeG Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Ερώτηση, μου είπε το συνεργείο ότι δεν περνανε κάποιο βερνίκι το hyperdesmo , δεν ήταν στην προσφορα και όταν έκανα κουβέντα να δώσω ποσο παραπανω χρειάζεται ώστε να το βάλουμε μου είπαν ότι δεν το χρησιμοποιουν γενικά και ότι βγαίνει απλά από την εταιρεία για να γίνεται κατανάλωση και ότι δεν κιμωλιαζει το συγκεκριμένο υλικό . Κάποιος που έχει εικόνα για το τι συμβαίνει με τα χρόνια; αν θέλω μπορουσαν να το βάλουν, δεν είναι κάτι αλλά δεν αξίζει το παραπανω κόστος μου είπαν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα