Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, nikos3000 είπε

Στο δικό μου σπίτι αυτό γίνεται, όταν χτυπάω το ταβάνι ακούγεται κούφιο αλλά δεν έχει αρχίσει ακόμη να πέφτει. Πρέπει απαραιτήτως να έχουν φαγωθεί τα σίδερα και να έχει διαβρωθεί το μπετόν σε βαθμό να καταρεύσει; Δεν μπορεί το πρόβλημα να περιορίζεται μόνο στο σοφά;

Μπορεί να κρατήσει άλλα 10 χρόνια ή μπορεί να πέσει κι απόψε, κανείς δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά.

Αν πέσει ένα κομμάτι όμως, θα πρέπει να το χαλάσεις όλο.

• Απαντ. 489
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα, μια ερωτηση, καποιες αποθηκες που εχω στην ταρατσα θα πρεπει να γινει και εκει θερμομονωση , εντος των αποθηκων δηλαδη ; τωρα ειναι απο ελενιτ αλλα εχω σκοπο να τον πεταξω σιγα σιγα και να βαλω πανελ πολυουρεθανης. Επισης τωρα εχω ασφαλτοπανο και ο τεχνικος που ηρθε να δει τι θα χρειαστει λεει οτι δεν θα την ξηλωσει λογω κοστους αλλα ειναι καλυτερα να υπαρχει για μονωση (εχει τοποθετηθει πριν 13 χρονια). Καποια γνωμη ;

Επεξ/σία από GeG
Δημοσ.
13 ώρες πριν, nikos3000 είπε

Στο δικό μου σπίτι αυτό γίνεται, όταν χτυπάω το ταβάνι ακούγεται κούφιο αλλά δεν έχει αρχίσει ακόμη να πέφτει. Πρέπει απαραιτήτως να έχουν φαγωθεί τα σίδερα και να έχει διαβρωθεί το μπετόν σε βαθμό να καταρεύσει; Δεν μπορεί το πρόβλημα να περιορίζεται μόνο στο σοφά;

Οχι δεν είναι απαραίτητο ότι έχουν φαγωθεί τα σίδερα.

Ρίχνεις σοβά σε ένα κομμάτι που υπάρχει πρόβλημα και βλέπεις την πλάκα σε τι κατάσταση είναι.

Όταν κάτι είναι κούφιο πάντως, ανα πάσα στιγμή μπορεί να πεσει.

1 λεπτό πριν, GeG είπε

καλημερα, μια ερωτηση, καποιες αποθηκες που εχω στην ταρατσα θα πρεπει να πεσει και εκει θεωρειται θερμομονωση ; τωρα ειναι απο ελενιτ αλλα εχω σκοπο να τον πεταξω σιγα σιγα και να βαλω πανελ πολυουρεθανης. Επισης τωρα εχω ασφαλτοπανο και ο τεχνικος που ηρθε να δει τι θα χρειαστει λεει οτι δεν θα την ξηλωσει λογω κοστους αλλα ειναι καλυτερα να υπαρχει για μονωση (εχει τοποθετηθει πριν 13 χρονια). Καποια γνωμη ;

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς ρωτάς. 

Σε κάθε περίπτωση το Ελενιτ ειναι ιδιαίτερα καρκινογόνο όταν πας να το βγάλεις. Αν το αφήσεις, δεν έχει τόσο θέμα. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν μπορείς να το βγάλεις απλά και να το πετάξεις. 

Το σωστό θα ήταν να βγει το σάπιο ασφαλτόπανο ώστε να μην εγκλωβίζει υγρασία και νερό απο κάτω, ΑΝ περάσει. Αλλά υπάρχει η παράμετρος κόστος στη μέση. Για να είναι απόλυτα σωστή κατασκευή, το κόστος φυσικά ανεβαίνει. 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς ρωτάς. 

Σε κάθε περίπτωση το Ελενιτ ειναι ιδιαίτερα καρκινογόνο όταν πας να το βγάλεις. Αν το αφήσεις, δεν έχει τόσο θέμα. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν μπορείς να το βγάλεις απλά και να το πετάξεις. 

Το σωστό θα ήταν να βγει το σάπιο ασφαλτόπανο ώστε να μην εγκλωβίζει υγρασία και νερό απο κάτω, ΑΝ περάσει. Αλλά υπάρχει η παράμετρος κόστος στη μέση. Για να είναι απόλυτα σωστή κατασκευή, το κόστος φυσικά ανεβαίνει. 

αν χρειαζεται να μονωθει το σημειο και εντος των αποθηκων που ειναι στην ταρατσα. ΓΙα τον αμυαντο γνωριζω τον τροπο για να τον ξεφορτωθω, μεγαλη φασαρια!!

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, GeG είπε

αν χρειαζεται να μονωθει το σημειο και εντος των αποθηκων που ειναι στην ταρατσα. ΓΙα τον αμυαντο γνωριζω τον τροπο για να τον ξεφορτωθω, μεγαλη φασαρια!!

Αν οι αποθήκες είναι κλειστές, (δωματιάκια δηλαδη κλειστά), δεν τρέχει κ τίποτα να μην μονωθεί. Φυσικά αν μείνει ένα σημείο χωρις θερμομόνωση, θα δημιουργεί θερμογέφυρες. Επειδή είναι κλειστό όμως, δεν θα είναι πιστέυω τόσο τρομερο

Όταν βάζεις μόνωση και αφήνεις ένα σημείο χωρις μονωση η διαφορά θερμοκρασία δημιουργεί θερμογεφυρες αρκετά εμφανείς σε σχέση με πριν που δεν υπήρχε μόνωση και η θερμοκρασία ήταν ίδια. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 14/6/2022 στις 7:49 ΜΜ, nikos3000 είπε

Όχι απαραίτητα.

Επίσης πολύ παλιά έφτιαχναν τις πλάκες σαν σχάρα βάζοντας τούβλα ενδιάμεσα και μπορεί γι αυτό το λόγο να ακούγεται διαφορετικά από ότι το συμπαγές μπετό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας!

Έχω ένα περίεργο πρόβλημα και θα ήθελα την γνώμη/βοήθειά σας. 

Έχουμε ένα σπίτι σε νησί. Κοντά σχετικά στην θάλασσα. Έγινε πριν 2 χρόνια θερμομόνωση με κέλυφος και έγιναν εργασίες επίσης στην ταράτσα. Εδώ λοιπόν έχουμε το πρόβλημα. Στην ταράτσα.

Η ταράτσα δεν είδε στηθαίο και φτιάχτηκε από την αρχή. Δόθηκαν κλίσεις και έγινε θερμομόνωση. Δυστυχώς δεν ήμουν εκεί όταν γινόντουσαν οι εργασίες. 

Έγιναν οι παρακάτω εργασίες.

1. Φτιάχτηκε στηθαίο, φτιάχτηκαν υδρορροές.

2. Περάστηκε πίσσα 

3. Τοποθετήθηκαν τα φελιζολ

4. Περάστηκε τσιμεντοκονία

5. Περάστηκε ελαστομερες υλικό (δυστυχώς όχι hyperdesmo)

Το σπίτι κατοικήθηκε μετά από 2 χρόνια. Μέσα στο σπίτι είχε μερεμετια και είχε παλιες φλομπες στο ταβάνι από υγρασία. Τώρα όμως τον χειμώνα μια μέρα πέρασε νερό και έσταζε εντός! Κοντά εκεί στην καμινάδα. 

Ο μάστορας είπε πως η καμινάδα θέλει χτίσιμο. Άλλος μάστορας είπε θέλει μονωτικό υλικό γύρω από την καμινάδα. Ακούστηκαν πολλά. Μετά από βροχή δεν ξαναέγινε. Τώρα για κάτι άλλα σημεία που είχε υγρασία μας είπε πως τα ξερασε μέσα ότι ήταν. 

Δυστυχώς μάστορες καλοί δεν υπάρχουν και προσπαθώ να φέρω από επαρχία μήπως κάνω σωστή δουλειά ή να τα κάνω μόνος μου.

Έχει νόημα να φωνάξω συνεργείο και να μου περάσει ασφαλτόπανο και από πάνω hypedesmo;

Έχει νόημα να περάσω από πάνω hyperdesmo μόνος μου; 

Υπάρχουν κάποια σημεία που μένουν λίγο τα νερά και πιθανολογώ ότι δημιουργείται πρόβλημα και από εκεί.

Ο μάστορας που τα έκανε αυτά τα ωραία... Άφαντος. Ασχολείται με ξενοδοχειακές μονάδες, καταπιάστηκε και δεν έχει χρόνο να έρθει να διορθώσει την "καλή" δουλειά που έκανε...

Sorry για το σεντόνι.....

received_717390115794478.jpeg

received_332349634547987.jpeg

received_786772868819279.jpeg

received_313588906537211.jpeg

received_3161367273911998.jpeg

received_1053649915094458.jpeg

Επεξ/σία από nickaras
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανέβασε ένα λάστιχο στην ταράτσα και ξεκίνα σιγά σιγά να ρίχνεις. Δες πού ακριβώς λιμνάζουν νερά, παρατήρησε μετά από κάτω, αν υπάρχει κινητικότητα (εισροή νερού). 

Μπορεί να είναι κακές ρύσεις (ανεπαρκής κλίση, λάθος χάραξη αυτών κλπ κλπ), μπορεί να είναι μικρορηγματώσεις (αν και να περνάει το ελαστομερες, την τσιμεντοκονία, την πίσσα και την πλάκα Ο. Σ. λίγο χλωμό το κόβω), μπορεί να είναι κακή μόνωση πέριξ καπνοδόχου ή επί των στηθαίων (στη ζώνη συναρμογής οριζόντιου και κατακόρυφου δηλαδή, στοιχείου), παρά πολλά είναι τα "μπορεί".

Ο καιρός ευνοεί πάντως (πολλή ζέστη), οπότε ό, τι και να να κάνεις, θα στεγνώσει άμεσα. 

ΥΓ Δεν ανέφερες πουθενά, πού και πόσες υδρορρόες έχει η επιφάνεια και πόσα τετραγωνικά είναι η οριζόντια επιφάνεια. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ.

Τώρα θα γίνει βάψιμο του εσωτερικό χώρου. Θα πάω τώρα να κάνω όλα τα παραπάνω και να το ψάξω. Φοβάμαι ότι το ελαστομερες που περάστηκε από επάνω είτε δεν περάστηκε σωστά είτε έγινε αραίωση. Στην περίπτωση που βρω που λιμνάζουν νερά τι να κάνω στο σημείο; Μπορώ στην παρούσα φάση τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο έτσι όπως είναι να περάσω Hyperdesmo; Τοπικα εκεί στην καμινάδα τι προτείνετε να βάλω;

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Δημοσ.

Μην επιμένεις με το hyperdesmo. Καλύτερα ένα απλό ακρυλικό και ένα πέρασμα ανά 7-10 χρόνια. Το θέμα είναι στα λιμνάζοντα που ξεφλουδίζει.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, nickaras είπε

Καλησπέρα σας!

Έχω ένα περίεργο πρόβλημα και θα ήθελα την γνώμη/βοήθειά σας. 

Έχουμε ένα σπίτι σε νησί. Κοντά σχετικά στην θάλασσα. Έγινε πριν 2 χρόνια θερμομόνωση με κέλυφος και έγιναν εργασίες επίσης στην ταράτσα. Εδώ λοιπόν έχουμε το πρόβλημα. Στην ταράτσα.

Η ταράτσα δεν είδε στηθαίο και φτιάχτηκε από την αρχή. Δόθηκαν κλίσεις και έγινε θερμομόνωση. Δυστυχώς δεν ήμουν εκεί όταν γινόντουσαν οι εργασίες. 

Έγιναν οι παρακάτω εργασίες.

1. Φτιάχτηκε στηθαίο, φτιάχτηκαν υδρορροές.

2. Περάστηκε πίσσα 

3. Τοποθετήθηκαν τα φελιζολ

4. Περάστηκε τσιμεντοκονία

5. Περάστηκε ελαστομερες υλικό (δυστυχώς όχι hyperdesmo)

Το σπίτι κατοικήθηκε μετά από 2 χρόνια. Μέσα στο σπίτι είχε μερεμετια και είχε παλιες φλομπες στο ταβάνι από υγρασία. Τώρα όμως τον χειμώνα μια μέρα πέρασε νερό και έσταζε εντός! Κοντά εκεί στην καμινάδα. 

Ο μάστορας είπε πως η καμινάδα θέλει χτίσιμο. Άλλος μάστορας είπε θέλει μονωτικό υλικό γύρω από την καμινάδα. Ακούστηκαν πολλά. Μετά από βροχή δεν ξαναέγινε. Τώρα για κάτι άλλα σημεία που είχε υγρασία μας είπε πως τα ξερασε μέσα ότι ήταν. 

Δυστυχώς μάστορες καλοί δεν υπάρχουν και προσπαθώ να φέρω από επαρχία μήπως κάνω σωστή δουλειά ή να τα κάνω μόνος μου.

Έχει νόημα να φωνάξω συνεργείο και να μου περάσει ασφαλτόπανο και από πάνω hypedesmo;

Έχει νόημα να περάσω από πάνω hyperdesmo μόνος μου; 

Υπάρχουν κάποια σημεία που μένουν λίγο τα νερά και πιθανολογώ ότι δημιουργείται πρόβλημα και από εκεί.

Ο μάστορας που τα έκανε αυτά τα ωραία... Άφαντος. Ασχολείται με ξενοδοχειακές μονάδες, καταπιάστηκε και δεν έχει χρόνο να έρθει να διορθώσει την "καλή" δουλειά που έκανε...

Sorry για το σεντόνι.....

received_717390115794478.jpeg

received_332349634547987.jpeg

received_786772868819279.jpeg

received_313588906537211.jpeg

received_3161367273911998.jpeg

received_1053649915094458.jpeg

Το πρώτο που θα έπρεπε να γίνει θα ήταν να στεγνώσει η υγρασία που πέρασε απο κάτω.

Επίσης τα έκανες όλα αυτά, η υγρομόνωση που είναι?! Με ποια λογική φτιάχνει κάποιος το 2021 όλα αυτά χωρίς να κάνει υγρομόνωση?

Η καμινάδα κατά την αρχική κατασκευή έπρεπε να έχει λουκι περιμετρικά με επισκευαστικό τσιμέντο. Το ίδιο έπρεπε να γίνει και περιμετρικά των στηθαίων. 

Τωρα τι μπορείς να κανεις? Να φτιάξεις το λούκι στην καμινάδα και να περάσεις κάποιο μονωτικό τύπου Hyper Desmo ελπίζοντας να έχεις καλές ρύσεις και να μην μένει νερό σε κανένα σημειο

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler
Spoiler

Υγρομονωση

Μετα απο πεντε χρονια μη ευρεσης λυσης με τη πολυκατοικια ,πηρα την αποφαση να το κανω μονος μου.

Αρχικα πηρα πληροφοριες απο εταιριες και προσφορες οι τιμες εχουν ανεβει πολυ.

Τελικα το εκανα μονος μου μαζι με τη βοηθεια της γυναικας μου, δεν ειναι δυσκολο και ασχοληθηκαμε με λεπτομερειες που ισως καποιοι δεν εδιναν την απαιτουμενη σημασια.

Θα κανω μια αναφορα αρχικα στο κοστος και υλικα: (για ~70 τετραγωνικα μετρα)

ΚΟΣΤΟΣ:

▪︎5 δοχεια Hypedesmo 25kg (125kg)

5 Χ 90= 450€

▪︎Ασταρι Alchimica Aguadar 1 (14kg)

120€ 

▪︎Μαστιχη Πολυουρεθανης 

20€

▪︎Παρελκομενα ρολα ,κονταρια πινελα κλπ 

100€

Συνολο για Υγρομονωση: 690€

*Ιδανικα στο τελειωμα θα επρεπε να περασω και το αντιστοιχο βερνικι αλλα λογο μπατζετ δεν ειχα τη δυνατοτητα (θα κοστιζε περιπου αλλα 200€ περιπου)

*Ειχα και καποια επιπλεον κοστη για καποια μερεμετια που επρεπε να γινουν οποτε χρειαστικα σοφα, στοκους σπατουλες κλπ. (Αυτα βεβαια ειναι στα περιφερειακα της ταρατσας ,μικρα τοιχεια κλπ)

▪︎ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1η μερα καθαρισμος ,ισως το πιο δυσκολο κομματι στη δικια μας περιπτωση ηταν αυτο, ειχαμε περαν του καθαρισμου και πολλα μερεμετια ,εβγαλα ολα τα σαθρα μεχρι να βρω τουβλο η μπετον και χρησιμοποιησα σοβα ,στοκος η οτι αλλο χρειαστηκε.

Στο τελος ανεβασα εως και ηλ.σκουπα για να καθαρισω πολυ καλα.

2η μερα Ασταρι ,ακολουθησα ολες τις οδηγιες του κατασκευαστη παραλληλα πηρα τηλεφωνο και την εταιρεια για να μου λυσει τις οποιες αποριες μου για το συνολο των διαδικασιων καθως και πολλα βιντεο απο εταιριες στο youtube.

Το ασταρι ειναι 2 συστατικων και το ετοιμαζεις εσυ ακριβως την ωρα που θες να κανεις τη διακασια. Ριχνεις το μικρο δοχειο μεσα στο μεγαλο (Α και Β) και εν συνεχεια προσθετεις νερο (10 %εως 30%) εγω προσθεσα 20%.

Ανακατευεις πολυ καλα μετα ξεκινας.

Αρχικα γωνιες προσεχεις να απλωνει παντου και οσο το δυνατον γινεται ιδια ποσοτητα.

Επισης ολα τα υλικα πρεπει να δουλευτουν σχετικα με ταχυτητα (εως μια ωρα με καλες θερμοκρασιες 22 με 26 ιδανικα)

3η μερα: (24ωρες μετα το ασταρι) 1ο χερι hyperdesmo ,εγω πηρα 5 κουβαδες στο πρωτο χερι χρησιμοποιησα τους 3 κουβαδες δηλαδη 75 κιλα.

Οπως και με το ασταρι ανακατευεις καλα και ξεκινας γωνιες και μετα πλακα, ειναι αρκετα ευκολο το βαψιμο 

Βαζεις καλη ποσοτητα υλικου ωστε να δημιουργηθει η καταλληλη στρωση μονωσης. 

4η μερα: 2ο χερι (24ωρες μετα) 2 κουβαδες 25κ και η ιδια διακασια. 

Αν εχει πεσει καμια κουτσουλια η κανενα φυλλο κλπ τα καθαριζεις προσεχτικα πριν τη διακασια καθε φορα, με ενα σφουγγαρακι  σκουπακι με προσοχη μην κανεις καποια ζημια .

5η: Μερα δεν καναμε το βερνικι οπως προαναφερα λογο κοστους.

Συνολικα με πηρε 4 μερες απο 3 ωρες περιπου η καθε μερα (απογευματινες), εκτος απο τη 1η μερα που πρεπει να δουλεψα κανενα 14ωρο! (Και καηκα)

Το αποτελεσμα οπτικα φαινεται τελειο στη ταρατσα. Το κοστος ηταν στα 700 € (για υγρομονωση) και θα εφτανε τα 900€ με βερνικι*

Και αλλα περιπου 100€ εξτρα για τα μερεμετια.

Screenshot_20220622_170854.jpg

Screenshot_20220622_171201.jpg

Screenshot_20220622_171148.jpg

Screenshot_20220622_171030.jpg

Screenshot_20220622_171020.jpg

Screenshot_20220622_171008.jpg

Επεξ/σία από forest79
  • Like 11
Δημοσ.
7 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Το πρώτο που θα έπρεπε να γίνει θα ήταν να στεγνώσει η υγρασία που πέρασε απο κάτω.

Επίσης τα έκανες όλα αυτά, η υγρομόνωση που είναι?! Με ποια λογική φτιάχνει κάποιος το 2021 όλα αυτά χωρίς να κάνει υγρομόνωση?

Η καμινάδα κατά την αρχική κατασκευή έπρεπε να έχει λουκι περιμετρικά με επισκευαστικό τσιμέντο. Το ίδιο έπρεπε να γίνει και περιμετρικά των στηθαίων. 

Τωρα τι μπορείς να κανεις? Να φτιάξεις το λούκι στην καμινάδα και να περάσεις κάποιο μονωτικό τύπου Hyper Desmo ελπίζοντας να έχεις καλές ρύσεις και να μην μένει νερό σε κανένα σημειο

@sphinxgr Αυτό ακριβώς είπα και εγώ στον μάστορα. Επέμενε πως η πίσα κάτω από την θερμομόνωση καθώς και ότι το ελαστομερες επάνω από την θερμομόνωση αρκούν... Δυστυχώς έμπλεξα με ανθρώπους οι οποίοι κοιτάνε απλά να κάνουν άρπα κόλλα δουλειες. Δεν γνώριζα και δεν ήμουν εκεί και είχα μόνο ένα συγγενικό πρόσωπο να επιτηρεί.... Πίστεψε με μετά από τόσο διάβασμα αν ήμουν εκεί θα είχαν γίνει πολλά πράγματα διαφορετικά. 

22 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Ανέβασε ένα λάστιχο στην ταράτσα και ξεκίνα σιγά σιγά να ρίχνεις. Δες πού ακριβώς λιμνάζουν νερά, παρατήρησε μετά από κάτω, αν υπάρχει κινητικότητα (εισροή νερού). 

Μπορεί να είναι κακές ρύσεις (ανεπαρκής κλίση, λάθος χάραξη αυτών κλπ κλπ), μπορεί να είναι μικρορηγματώσεις (αν και να περνάει το ελαστομερες, την τσιμεντοκονία, την πίσσα και την πλάκα Ο. Σ. λίγο χλωμό το κόβω), μπορεί να είναι κακή μόνωση πέριξ καπνοδόχου ή επί των στηθαίων (στη ζώνη συναρμογής οριζόντιου και κατακόρυφου δηλαδή, στοιχείου), παρά πολλά είναι τα "μπορεί".

Ο καιρός ευνοεί πάντως (πολλή ζέστη), οπότε ό, τι και να να κάνεις, θα στεγνώσει άμεσα. 

ΥΓ Δεν ανέφερες πουθενά, πού και πόσες υδρορρόες έχει η επιφάνεια και πόσα τετραγωνικά είναι η οριζόντια επιφάνεια. 

@MauroPaltoudias Δεν γνωρίζω δυστυχώς πόσα λούκια έχει και δεν είμαι εκεί. Σε έναν μήνα που θα είμαι θα γνωρίζω.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, forest79 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Υγρομονωση

Μετα απο πεντε χρονια μη ευρεσης λυσης με τη πολυκατοικια ,πηρα την αποφαση να το κανω μονος μου.

Αρχικα πηρα πληροφοριες απο εταιριες και προσφορες οι τιμες εχουν ανεβει πολυ.

Τελικα το εκανα μονος μου μαζι με τη βοηθεια της γυναικας μου, δεν ειναι δυσκολο και ασχοληθηκαμε με λεπτομερειες που ισως καποιοι δεν εδιναν την απαιτουμενη σημασια.

Θα κανω μια αναφορα αρχικα στο κοστος και υλικα: (για ~70 τετραγωνικα μετρα)

ΚΟΣΤΟΣ:

▪︎5 δοχεια Hypedesmo 25kg (125kg)

5 Χ 90= 450€

▪︎Ασταρι Alchimica Aguadar 1 (14kg)

120€ 

▪︎Μαστιχη Πολυουρεθανης 

20€

▪︎Παρελκομενα ρολα ,κονταρια πινελα κλπ 

100€

Συνολο για Υγρομονωση: 690€

*Ιδανικα στο τελειωμα θα επρεπε να περασω και το αντιστοιχο βερνικι αλλα λογο μπατζετ δεν ειχα τη δυνατοτητα (θα κοστιζε περιπου αλλα 200€ περιπου)

*Ειχα και καποια επιπλεον κοστη για καποια μερεμετια που επρεπε να γινουν οποτε χρειαστικα σοφα, στοκους σπατουλες κλπ. (Αυτα βεβαια ειναι στα περιφερειακα της ταρατσας ,μικρα τοιχεια κλπ)

▪︎ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1η μερα καθαρισμος ,ισως το πιο δυσκολο κομματι στη δικια μας περιπτωση ηταν αυτο, ειχαμε περαν του καθαρισμου και πολλα μερεμετια ,εβγαλα ολα τα σαθρα μεχρι να βρω τουβλο η μπετον και χρησιμοποιησα σοβα ,στοκος η οτι αλλο χρειαστηκε.

Στο τελος ανεβασα εως και ηλ.σκουπα για να καθαρισω πολυ καλα.

2η μερα Ασταρι ,ακολουθησα ολες τις οδηγιες του κατασκευαστη παραλληλα πηρα τηλεφωνο και την εταιρεια για να μου λυσει τις οποιες αποριες μου για το συνολο των διαδικασιων καθως και πολλα βιντεο απο εταιριες στο youtube.

Το ασταρι ειναι 2 συστατικων και το ετοιμαζεις εσυ ακριβως την ωρα που θες να κανεις τη διακασια. Ριχνεις το μικρο δοχειο μεσα στο μεγαλο (Α και Β) και εν συνεχεια προσθετεις νερο (10 %εως 30%) εγω προσθεσα 20%.

Ανακατευεις πολυ καλα μετα ξεκινας.

Αρχικα γωνιες προσεχεις να απλωνει παντου και οσο το δυνατον γινεται ιδια ποσοτητα.

Επισης ολα τα υλικα πρεπει να δουλευτουν σχετικα με ταχυτητα (εως μια ωρα με καλες θερμοκρασιες 22 με 26 ιδανικα)

3η μερα: (24ωρες μετα το ασταρι) 1ο χερι hyperdesmo ,εγω πηρα 5 κουβαδες στο πρωτο χερι χρησιμοποιησα τους 3 κουβαδες δηλαδη 75 κιλα.

Οπως και με το ασταρι ανακατευεις καλα και ξεκινας γωνιες και μετα πλακα, ειναι αρκετα ευκολο το βαψιμο 

Βαζεις καλη ποσοτητα υλικου ωστε να δημιουργηθει η καταλληλη στρωση μονωσης. 

4η μερα: 2ο χερι (24ωρες μετα) 2 κουβαδες 25κ και η ιδια διακασια. 

Αν εχει πεσει καμια κουτσουλια η κανενα φυλλο κλπ τα καθαριζεις προσεχτικα πριν τη διακασια καθε φορα, με ενα σφουγγαρακι  σκουπακι με προσοχη μην κανεις καποια ζημια .

5η: Μερα δεν καναμε το βερνικι οπως προαναφερα λογο κοστους.

Συνολικα με πηρε 4 μερες απο 3 ωρες περιπου η καθε μερα (απογευματινες), εκτος απο τη 1η μερα που πρεπει να δουλεψα κανενα 14ωρο! (Και καηκα)

Το αποτελεσμα οπτικα φαινεται τελειο στη ταρατσα. Το κοστος ηταν στα 700 € (για υγρομονωση) και θα εφτανε τα 900€ με βερνικι*

Και αλλα περιπου 100€ εξτρα για τα μερεμετια.

Screenshot_20220622_170854.jpg

Screenshot_20220622_171201.jpg

Screenshot_20220622_171148.jpg

Screenshot_20220622_171030.jpg

Screenshot_20220622_171020.jpg

Screenshot_20220622_171008.jpg

Ωραίο δείχνει.

Κάτω από τις ταρατσόπλακες έχει θερμομόνωση;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...