GeG Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 13 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Κάτω από 70€/τμ δε υπάρχει κανονική μόνωση κοιτα εφτανε και παραπανω αν ηθελα πληρη βατοτητα αλλα θα παιξω μπαλα με μερικη βατοτητα και τοπικα πλακες πεζοδρομιου για να βαλω καμια καρεκλα και κανενα τραπεζι. Εσυ μιλας για τιμες αθηνα; εχεις κανει ερευνα αγορας στο παρελθον και δεν βρηκες πιο φτηνα ;
sphinxgr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, GeG είπε 2 ακομα προσφορες που πηρα για συμβατικη με μερικη βατοτητα ειναι στα 45ευρω το τμ. ιδια τιμη και οι δυο οποτε σκεφτομαι οτι λογικα αυτη θα ειναι η τιμη στην αγορα . τι γνωμη εχετε γι αυτο ; τοσο παιζουν γενικα ; ωστοσο αν εχει καποιο να προτεινει συνεργειο ,πολυ θα χαιρομουν για ενα pm 1 ώρα πριν, Maurikycli είπε Κάτω από 70€/τμ δε υπάρχει κανονική μόνωση Σωστή δουλειά θέλει αρκετά πάνω απο 70€. Τα 50€ είναι μια σάπια δουλειά που σε 10 χρόνια περίπου θα είναι εντελώς για πέταμα και θα πρέπει να τα δώσεις ξανά 2
Maurikycli Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, GeG είπε κοιτα εφτανε και παραπανω αν ηθελα πληρη βατοτητα αλλα θα παιξω μπαλα με μερικη βατοτητα και τοπικα πλακες πεζοδρομιου για να βαλω καμια καρεκλα και κανενα τραπεζι. Εσυ μιλας για τιμες αθηνα; εχεις κανει ερευνα αγορας στο παρελθον και δεν βρηκες πιο φτηνα ; Έβρισκα φτηνότερα αλλά δεν με έπειθαν. Κοντά σε αυτό το ποσό μου βγήκε ελαφρώς βατή αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι είναι η ιδανική κατασκευή 15 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Σωστή δουλειά θέλει αρκετά πάνω απο 70€. Τα 50€ είναι μια σάπια δουλειά που σε 10 χρόνια περίπου θα είναι εντελώς για πέταμα και θα πρέπει να τα δώσεις ξανά Συμφωνώ 1
GeG Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Επανερχομαι και μετα απο την τελευταια προσφορα που πηρα και δεν θα ψαξω αλλο γιατι οι τιμες παιζουν στα ιδια επιπεδα και κατεληξα σε 2. Για να μην αναφερω ονοματα εταιριων η Α εταιρια διαθετει μια ελαφρου τυπου μονωση οπου συμφωνα με τα λεγομενα δεν ξεπερναει τα 10 κιλα/ τμ ενω η Β μου προτεινε τη συμβατικη με περιπου 35 κιλα/τμ. Και οι δυο μονωσεις ειναι μερικης βατοτητας καθως αν παω σε πληρης ανεβαινει πολυ το κοστος(ισως και 2/3 εξτρα πανω απο την αρχικη) καθως επισης και το βαρος που στα 75 τμ μπορει να φτασει τους 8 τονους, πραγμα που δεν το θελω με τιποτα. Ο προβληματισμος μου τωρα , πως ο ενας βρηκε τροπο να φτασει το βαρος 10 κιλα και ο αλλος 3-4 φορες πανω ; Πολυ απατη μου φαινεται το Α. Επισης ο Α δινει 10 χρονια εγγυηση και ο Β 20. Τεχνικος να ξερω τα υλικα που χρησιμοποιουν και αν ειναι καλα , δεν ειμαι. Τι ειναι που θα πρεπει να προσεξω στις προσφορες και να επιλεξω την σωστοτερη θεωρειται ; Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια ως και τωρα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Μπακαλίστικη απορία: Ίδιο θερμομονωτικό κι οι 2 προσφορές? Αν όχι τι βάζει ο καθένας?
GeG Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Thresh είπε Μπακαλίστικη απορία: Ίδιο θερμομονωτικό κι οι 2 προσφορές? Αν όχι τι βάζει ο καθένας? Xps ravago dow o Β οπου οι ρυσεις θα γίνουν με αφρομπετον και durosol external roof ο Α όπου οι ρυσεις θα γίνουν με διαφορετικά παχη υλικού. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό που είπαν και τα αλλά παιδια εδω ότι με τόσο μικρό κόστος , κάτω από 60-70€ θα ειναι μια σάπια κατασκευή. Θέλω να πω στις πιο ακριβές το κόστος εντοπίζεται στην δουλειά; στα υλικά; στην τεχνική μόνωσης; αναφέρονται μήπως σε πληρη Βατοτητα γιατί εγώ δεν κοιτάω για πληρη αλλά μερική. @Maurikycli @sphinxgr μια γνωμη θα ήταν σημαντική σε αυτή την φάση, ευχαριστώ εκ των προτερων. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2022 από GeG
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 5 minutes ago, GeG said: Xps ravago dow o Β οπου οι ρυσεις θα γίνουν με αφρομπετον και durosol external roof ο Α όπου οι ρυσεις θα γίνουν με διαφορετικά παχη υλικού. Ίδιο πάχος ή συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας? Πόσα cm παρεμπιπτόντως? Προσωπικά δεν θα έβαζα κάτω από 10cm. 7 minutes ago, GeG said: Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό που είπαν και τα αλλά παιδια εδω ότι με τόσο μικρό κόστος , κάτω από 60-70€ θα ειναι μια σάπια κατασκευή. Θέλω να πω στις πιο ακριβές το κόστος εντοπίζεται στην δουλειά; στα υλικά; στην τεχνική μόνωσης; αναφέρονται μήπως σε πληρη Βατοτητα γιατί εγώ δεν κοιτάω για πληρη αλλά μερική. Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία, μιας και είμαι με κεραμοσκεπή, οπότε δεν γνωρίζω. 1
sphinxgr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, GeG είπε Xps ravago dow o Β οπου οι ρυσεις θα γίνουν με αφρομπετον και durosol external roof ο Α όπου οι ρυσεις θα γίνουν με διαφορετικά παχη υλικού. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό που είπαν και τα αλλά παιδια εδω ότι με τόσο μικρό κόστος , κάτω από 60-70€ θα ειναι μια σάπια κατασκευή. Θέλω να πω στις πιο ακριβές το κόστος εντοπίζεται στην δουλειά; στα υλικά; στην τεχνική μόνωσης; αναφέρονται μήπως σε πληρη Βατοτητα γιατί εγώ δεν κοιτάω για πληρη αλλά μερική. @Maurikycli @sphinxgr μια γνωμη θα ήταν σημαντική σε αυτή την φάση, ευχαριστώ εκ των προτερων. Η μερική βατότητα είναι μόνο για περιορισμό κόστους. Ο ήλιος όμως καταστρέφει το τελικό στρώμα, όποτε μόλις περάσει νερό, καταστρέφει τα πάντα. Χονδρικά αν γινόταν σωστή δουλειά, οι ρύσεις θα έπρεπε να είναι >4%, να υπάρχουν αρκετές και μεγάλες υδρορροές (και να έχει γίνει μελέτη ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν ακόμα και την πιο απαιτητική καταιγίδα) και τέλος το υλικό της υδρομόνωσης να μην είναι εκτεθειμένο στον ήλιο (και φυσικά χωρίς αναμονές οπλισμού για επιπλέον ορόφους). Και φυσικά όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν περίοδο που θα έχει στεγνώσει η πλάκα και θα επιβεβαιωθεί με υγρασιόμετρο. (τουλάχιστον 2 μήνες μετά την τελευταία βροχή). Επειδή λοιπόν εμπλέκονται πολλές παράμετροι, καταλήγουμε πως η καλύτερη λύση όπου είναι εφικτό , είναι η σκεπή. Ps σε περιπτώσεις αυθαιρέτων, μπορεί να γίνει νόμιμα κατασκευή σκεπής μετά τη νομιμοποίηση, με άδεια αποπεράτωσης. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2022 από sphinxgr 1
GeG Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 31 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Η μερική βατότητα είναι μόνο για περιορισμό κόστους. Ο ήλιος όμως καταστρέφει το τελικό στρώμα, όποτε μόλις περάσει νερό, καταστρέφει τα πάντα. Χονδρικά αν γινόταν σωστή δουλειά, οι ρύσεις θα έπρεπε να είναι >4%, να υπάρχουν αρκετές και μεγάλες υδρορροές (και να έχει γίνει μελέτη ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν ακόμα και την πιο απαιτητική καταιγίδα) και τέλος το υλικό της υδρομόνωσης να μην είναι εκτεθειμένο στον ήλιο (και φυσικά χωρίς αναμονές οπλισμού για επιπλέον ορόφους). Και φυσικά όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν περίοδο που θα έχει στεγνώσει η πλάκα και θα επιβεβαιωθεί με υγρασιόμετρο. (τουλάχιστον 2 μήνες μετά την τελευταία βροχή). Επειδή λοιπόν εμπλέκονται πολλές παράμετροι, καταλήγουμε πως η καλύτερη λύση όπου είναι εφικτό , είναι η σκεπή. Ps σε περιπτώσεις αυθαιρέτων, μπορεί να γίνει νόμιμα κατασκευή σκεπής μετά τη νομιμοποίηση, με άδεια αποπεράτωσης. Σκεφτομαι για μερική Βατοτητα και λόγω κόστους και λόγω βάρους. Για το θερμό της υδρομονωσης, τωρα εχω ασφαλτοπανο 13χρονων αλλά υγρασία δεν έχω δει μέσα αστο σπίτι και σκέψου ότι και τραπέζια έχω βάλει πανω της και παρτυ έχω κάνει γιατί δεν ήξερα ότι δεν πρεπει. Άρα αν ανά κάποια χρόνια γίνεται κάποια συντήρηση γλυτώσω την καταστροφή της. Από την άλλη η σκέπη δεν προσφέρει ουσιαστική μόνωση, η ζέστη που θα παραγω τον χειμώνα θα χάνεται. Καμιά οικονομία δεν θα καταφέρω λογικά. 35 λεπτά πριν, Thresh είπε Ίδιο πάχος ή συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας? Πόσα cm παρεμπιπτόντως? Προσωπικά δεν θα έβαζα κάτω από 10cm. Ο ένας 5 cm λέει και ο άλλος 10-6 cm για να γίνουν ρυσεις. Ίσως ζητήσω 7εκατοστα αλλά είναι και το υψος ένα θέμα γιατί έχω χαμηλές αποθήκες και θα πρεπει όλα σιγά σιγά να μονταριστουν. Κόψιμο οι πορτες και αλλά τέτοια.
Doubt Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 2 λεπτά πριν, GeG είπε Από την άλλη η σκέπη δεν προσφέρει ουσιαστική μόνωση, η ζέστη που θα παραγω τον χειμώνα θα χάνεται. Καμιά οικονομία δεν θα καταφέρω λογικά. Ανάμεσα ταβάνι και σκεπή μπαίνει μονωτικό, συνήθως πετροβάμβακας. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 7 minutes ago, GeG said: Ο ένας 5 cm λέει και ο άλλος 10-6 cm για να γίνουν ρυσεις. Ίσως ζητήσω 7εκατοστα αλλά είναι και το υψος ένα θέμα γιατί έχω χαμηλές αποθήκες και θα πρεπει όλα σιγά σιγά να μονταριστουν. Κόψιμο οι πορτες και αλλά τέτοια. 5cm για ταράτσα? Damn, ούτε για τοίχο δεν θα έβαζα τόσο λίγο, εφόσον υπήρχε δυνατότητα για παραπάνω. Καλώς ή κακώς στοχεύουμε όσο καλύτερη θερμομόνωση γίνεται, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση στη θέρμανση/ψύξη. Κρίμα είναι να μπουν λιγότερα, ενώ μπορούσαν παραπάνω και σε μερικά χρόνια να το έχεις μετανοιώσει. 1
GeG Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 9 λεπτά πριν, Doubt είπε Ανάμεσα ταβάνι και σκεπή μπαίνει μονωτικό, συνήθως πετροβάμβακας. Ναι έχεις δίκιο, το μυαλό μου πήγε σε υπόστεγο βασικά . Απορρίπτεται η σκέπη σαν ιδέα γενικά, θέλω προσβαση σε ταράτσα. Έστω και μερική (θα βάλω πλακες πεζοδρομιου κατά τόπους για να είναι πιο βατη σε 2-3 σημεία που θέλω να κάνω χρήση τής)
sphinxgr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 7 λεπτά πριν, GeG είπε Ναι έχεις δίκιο, το μυαλό μου πήγε σε υπόστεγο βασικά . Απορρίπτεται η σκέπη σαν ιδέα γενικά, θέλω προσβαση σε ταράτσα. Έστω και μερική (θα βάλω πλακες πεζοδρομιου κατά τόπους για να είναι πιο βατη σε 2-3 σημεία που θέλω να κάνω χρήση τής) Στέγη κλειστή και βγάζεις και ωραίο παράνομο δωματιάκι! Επίσης υπάρχει νόμος για σοφίτες που δεν προσμετράται στον συντελεστή του οικοπέδου. Οπότε μπορείς να κανεις το μισό με στέγη και το άλλο μισό με μόνωση και πλήρη βατότητα σαν βεράντα. Λύσεις υπάρχουν...αν υπάρχει χρήμα!!!!
ΠάρηςΓ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 30 λεπτά πριν, Thresh είπε 5cm για ταράτσα? Damn, ούτε για τοίχο δεν θα έβαζα τόσο λίγο, εφόσον υπήρχε δυνατότητα για παραπάνω. Καλώς ή κακώς στοχεύουμε όσο καλύτερη θερμομόνωση γίνεται, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση στη θέρμανση/ψύξη. Κρίμα είναι να μπουν λιγότερα, ενώ μπορούσαν παραπάνω και σε μερικά χρόνια να το έχεις μετανοιώσει. Στην ελλαδα πολλοι εχουν μεινει στα 5cm. Οταν ειχα πει για παραπανω επαθαν σοκ. 1 1
sphinxgr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Αντικειμενικά η διαφορά 5 με 10 σαν κόστος ειναι μικρή. Το 10 βέβαια φτάνει και τα όρια της νομιμότητας στην άδεια του σπιτιου. Αν ήδη έχεις +1εκ, με τα 10, τελικά γίνεσαι κ επίσημα παράνομος και χρειάζεσαι νομιμοποίηση εκ νεου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα