Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, fredd0 είπε

α οχι αυτο ειναι καλυμα ΑΝ βαλεις μονωση και στα στηθαια (για αποφυγη θερμογεφυρων). Συνηθως pvc ειναι και συνδυαζεται με τελικο δαπεδο pvc. Αυτα ειναι καπως ακριβες λυσεις, και αμφιβαλω οτι θα βρεις μονωμενα στηθαια στην Ελλαδα ως after market λυση, εκτος λιγων παθητικων σπιτιων. Συνηθως υπαρχει οτι xps κολλησε ο κατασκευαστης στο μπετο, αν κολλησε.

ρουξουνι = pvc σωληνα ευθυγραμη απο το σημειο που λιμναζουν (με κλιση) μεχρι το στηθαιο για απορροη. Χρισιμοποιουνται σε παλιες κατασκευες οταν δε μπορεις να ριξεις βαρος ρυσεων αλλα καπως πρεπει να απομακρυνθει το στασιμο νερο. Αισθητικα δεν ειναι οτι ωραιοτερο.

Εναλλακτικα, υπαρχουν και επικληνη xps (https://fibran.gr/portfolio-item/fibranxps-incline/ ) οποτε η ρυση φτιανεται στο επιπεδο της θερμομονωσης

https://www.ktirio.gr/el/εφαρμογες/μονωση/απόληξη-εξωτερικής-θερμομόνωσης-στο-στηθαίο-δώματος 

Αν και δεν ειναι το ιδιο αν δεις γραφει:

Κάλυμμα από γαλβανισμένη, στραντζαριστή λαμαρίνα, στερεωμένη περιμετρικά του στηθαίου.

Ισως να μην ειναι ευκολο να γινει αλλα δε βλεπω γιατι οχι.Αν περασεις δηλαδη τα στηθαια με το υγρομονωτικο και κολλησεις/βιδωσεις πανω xps θα εχεις προβλημα; Μπορεις μετα να τα περασεις ενα σοβα /τσιμεντοσανιδα ισως

RAD-PAR-102-1.jpg

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Απαντ. 489
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

https://www.ktirio.gr/el/εφαρμογες/μονωση/απόληξη-εξωτερικής-θερμομόνωσης-στο-στηθαίο-δώματος 

Αν και δεν ειναι το ιδιο αν δεις γραφει:

Κάλυμμα από γαλβανισμένη, στραντζαριστή λαμαρίνα, στερεωμένη περιμετρικά του στηθαίου.

Ισως να μην ειναι ευκολο να γινει αλλα δε βλεπω γιατι οχι.Αν περασεις δηλαδη τα στηθαια με το υγρομονωτικο και κολλησεις/βιδωσεις πανω xps θα εχεις προβλημα; Μπορεις μετα να τα περασεις ενα σοβα πχ.

και αν διαβασεις, σου λεει οτι αυτο ειναι η δικη τους λυση για να αγκυρωθουν τα ασφαλτοπανα στο στηθαιο. Η πιο συνηθης λυση για το ιδιο προβλημα ειναι αυτη (τυχαια φωτο απο το ιντερνετ), αυτοι ανεβαζουν το ασφαλτοπανο μεχρι πανω για να μην υπαρχει καθετο κολλημα οπως στη φωτο, το καλυπτουν με τσιμεντοκονια και το αγκυρωνουν ειτε με το συνηθες μαρμαρο κολλημενο πανω στη καινουργια τσιμεντοκονια, ειτε με λαμαρινα. Αυτες οι λυσεις αφορουν ΑΣΦΑΛΤΟΠΑΝΑ. Η αλλη που ποσταρες αφορα ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ. Εγω νομιζα οτι συζηταγαμε για ελαστομερες/επαλειφομενο. Αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Το ελαστομερες καλο ειναι να μη το τρυπας. Τωρα αν θες να απλωσεις ελαστομερες στο οριζοντιο του στηθαιου, να ριξεις τσιμεντοκονια απο πανω και να κολλησεις μαρμαρα, γκο φορ ιτ. Απλα κατσε βγαλε το κοστος. Συνηθως ειναι πιο απλο αν σε φοβιζει τοσο η εισροη υδατων απο το στηθαιο να πληρωσεις ενα μεροκαμματο κι ενα κουβα ελαστομερες να το φρεσκαρεις καθε 5 χρονια.

LAMA.jpg

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, fredd0 είπε

και αν διαβασεις, σου λεει οτι αυτο ειναι η δικη τους λυση για να αγκυρωθουν τα ασφαλτοπανα στο στηθαιο. Η πιο συνηθης λυση για το ιδιο προβλημα ειναι αυτη (τυχαια φωτο απο το ιντερνετ), αυτοι ανεβαζουν το ασφαλτοπανο μεχρι πανω για να μην υπαρχει καθετο κολλημα οπως στη φωτο, το καλυπτουν με τσιμεντοκονια και το αγκυρωνουν ειτε με το συνηθες μαρμαρο κολλημενο πανω στη καινουργια τσιμεντοκονια, ειτε με λαμαρινα. Αυτες οι λυσεις αφορουν ΑΣΦΑΛΤΟΠΑΝΑ. Η αλλη που ποσταρες αφορα ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ. Εγω νομιζα οτι συζηταγαμε για ελαστομερες/επαλειφομενο. Αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Το ελαστομερες καλο ειναι να μη το τρυπας. Τωρα αν θες να απλωσεις ελαστομερες στο οριζοντιο του στηθαιου, να ριξεις τσιμεντοκονια απο πανω και να κολλησεις μαρμαρα, γκο φορ ιτ. Απλα κατσε βγαλε το κοστος. Συνηθως ειναι πιο απλο αν σε φοβιζει τοσο η εισροη υδατων απο το στηθαιο να πληρωσεις ενα μεροκαμματο κι ενα κουβα ελαστομερες να το φρεσκαρεις καθε 5 χρονια.

LAMA.jpg

Αυτο ειμαι με υγρες μεμβρανες ομως.Το να τρυπησω το οριζοντιο ψηλα δε νομιζω να εναι θεμα αφου τρυπανε και για καγκελα πχ ειδικα αν καλυμενο.

RAD-PAR-102-1.jpg

Δημοσ.

ερώτηση προς όλους
εχω παρει 6-7 προσφορές για υγρομόνωση σε ταράτσα παλαιας πολυκατοικίας

Μου είπαν για ασφαλτοπανο με λευκη ψηφιδα 4 ή 6 kg/m3
desmo μετο  βερνικι του
πολυουρια
σιλανικη ρητίνη

μου εκθείασαν την πολυουρία αλλά δεν μου την πρότειναν(δεν ξέρω γιατί) και μου την ανάφεραν ως αναλλοίωτη στον χρόνο τις μηχανικές καταπονήσεις και στο αποτέλεσμα

Την σιλανικη ρητινή μου την  πρότειναν ως καλύτερη του desmo

ολοι οι μέθοδοι παίζουν περίπου στα ιδια λεφτά + - 500 ευρω

τι θα προτείνατε ως καλύτερο στο πέρασμα του χρόνου?

κάποια άποψη για τα όχι τόσο γνωστά υλικά?
(πολυουρια, σιλανικη ρητινη)

Δημοσ.

στα ιδια λεφτα δε παιζουν εκτος αν εχεις πολυ λιγα τετραγωνικα. Πχ ενα απλο επαλειφωμενο μπορει να ειναι 6-7 ευρω το τετραγωνικο, σιλανικη με υαλοπλεγμα (που πρεπει να βαλεις εκτος το μπετο σου ειναι ξερωγω πενταετιας και εχει 0 τριχοειδεις) παει ευκολα στα 14-15 ευρω το τετραγωνικο.

η πολυουρια ειναι εξαιρετικη επιλογη, παντα με το βερνικι της απο πανω για προστασια UV αλλα περιορισμενης βατοτητας (οπως ολα)

Δημοσ.

Tην πολυουρια δεν την προτεινουν διοτι θελει εξειδικευμενα πανκαριβα μηχανηματα και οχι πινελα και ρολα.Δεν την κανουν ολοι οι μονωσαδες αλλα παρα πολυ λιγοι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποτε φτιάχναμε μονώσεις για βιοκλιματικά κτίρια, αλλά πλέον δηλώνω ημι-άσχετος γιατί έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με το άθλημα.. Αυτά τα ασφαλτο-πολυουρεθανικά έχουν πολλά χρόνια που κυκλοφορούν; Ομολογώ ότι δεν τα πήρα είδηση. Με τη διαπνοή τους τι γίνεται;

Δυστυχώς ό,τι ρύσεις και να κάνει κανείς, τα ανεστραμμένα επιπλέουν εκτός αν έχεις πολλά και καλά σημεία απορροής, πράγμα σχεδόν απίθανο όταν επεμβαίνεις σε υφιστάμενο κτίριο. Σε μεγάλα ύψη βροχής τη χειμερινή περίοδο, που δεν προλαβαίνει να φύγει το νερό και όλο το σύστημα σηκώνεται, έχουμε αναπόφευκτα απώλεια θερμότητας. Σε μια από τις πολύ έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών στην Αθήνα, τόσο πολύ σηκώθηκε όλο το σύστημα σε μια δικιά μου ανεστραμμένη, που πέρασε νερό κάτω από τη στεγανολεκάνη και τους βγήκε στο ταβάνι. Μάλιστα, σε αυτήν την ταράτσα είχαμε ανεβάσει το επαλειφόμενο 30εκ στους τοίχους της απόληξης κλιμακοστασίου, που θεωρείται μάλλον υπερβολικό. Ως τελική στρώση χρησιμοποιήθηκε χαλίκι για οικονομία και τοπικά, σε μια ακτίνα μισού μέτρου από τις υδρορροές, βότσαλο. Είχαμε 4 κατακόρυφες Φ70 για επιφάνεια 200τμ, απ' όπου αφαιρέσαμε τα ταρατσομόλυβα και μπήκε χαμηλά κοτετσόσυρμα να συγκρατεί το χαλίκι και στην επιφάνεια κουκουνάρες. Αλλά στις πολύ έντονες βροχοπτώσεις, τα Φ70, πολύ περισσότερο με το κοτετσόσυρμα να "κόβει", έκαναν όλη τη μόνωση να επιπλέει. Για αυτό δεν προτείνω πια ανεστραμμένη όταν δεν υπάρχουν καλές υδρορροές, ας είναι επαρκείς οι ρύσεις.

Επεξ/σία από Philippe
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Philippe είπε

Κάποτε φτιάχναμε μονώσεις για βιοκλιματικά κτίρια, αλλά πλέον δηλώνω ημι-άσχετος γιατί έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με το άθλημα.. Αυτά τα ασφαλτο-πολυουρεθανικά έχουν πολλά χρόνια που κυκλοφορούν; Ομολογώ ότι δεν τα πήρα είδηση. Με τη διαπνοή τους τι γίνεται;

Δυστυχώς ό,τι ρύσεις και να κάνει κανείς, τα ανεστραμμένα "πλέουν" by design. Εκτός αν έχεις πολλά και καλά σημεία απορροής, πράγμα σχεδόν απίθανο όταν επεμβαίνεις σε υπάρχον κτίριο. Έτσι λοιπόν, σε έντονες βροχοπτώσεις κατά τη χειμερινή περίοδο, που δεν προλαβαίνει να φύγει το νερό και όλο το σύστημα σηκώνεται, έχουμε απώλεια θερμότητας. Σε μια από τις πολύ έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών στην Αθήνα, τόσο πολύ σηκώθηκε όλο το σύστημα σε μια δικιά μου ανεστραμμένη, που πέρασε νερό κάτω από την στεγανολεκάνη και τους βγήκε στο ταβάνι. Μάλιστα, σε αυτήν την ταράτσα είχαμε ανεβάσει το επαλειφόμενο 30εκ στους τοίχους της απόληξης κλιμακοστασίου, που θεωρείται μάλλον υπερβολικό. Τα υλικά ήταν αυτά του Μαρή, με αστάρι και 3 επαλείψεις πολυουρεθανικού, συν υαλόπλεγμα σε διάφορες θέσεις που προβλεπόταν καταπόνηση. Κάτω από τη θερμομόνωση είχε τοποθετηθεί διαχωριστικό γεωύφασμα και από πάνω της μπήκε (διαπνέουσα) μεμβράνη κεραμοσκεπής ώστε να διώχνει τα πολλά νερά. Ως τελική στρώση (έρμα) χρησιμοποιήθηκε χαλίκι (για οικονομία) και τοπικά, σε μια ακτίνα μισού μέτρου από τις υδρορροές, βότσαλο. Είχαμε 4 υδρορροές Φ70 για επιφάνεια 200τμ (κατασκευή 1970 βλέπετε). Αλλά την πατήσαμε γιατί δεν ξέραμε τι ακριβώς να τοποθετήσουμε στις υδρορροές ώστε να μην περνάνε κάτω τα χαλίκια και ταυτόχρονα να μην μας κόβει από την απορροή. Δηλαδή αφαιρέσαμε τα παλιά ταρατσομόλυβα και μπήκε κοτετσόσυρμα γαλβανισμένο ώστε να συγκρατεί το χαλίκι και πάνω - πάνω κουκουνάρες (φυλοσυλλέκτες). Αλλά στις πολύ έντονες βροχοπτώσεις, τα Φ70, πολύ περισσότερο με το κοτετσόσυρμα, έκαναν όλη τη μόνωση να πλέει. Για αυτό δεν προτείνω πια ανεστραμμένη όταν δεν υπάρχει καλή απορροή, ας είναι επαρκείς οι ρύσεις.

Ενδιαφερον. Παντως νομιζω πως πολυ ευκολα μπορει να πλυμμηρησει. Σε εμενα το μπαλκονι 50τμ εχει 2 υδροροες και ειχε παει ενα κουτι και ειχε βουλώσει η μια που κατεβαζε τα πολλα. Το νερο ειχε φτασει ισως 5 ποντους. Και ολο αυτο σε λιγο χρονο. Ισως το χαλικι να εμποδιζε καπως και με πλακες/pedestrals να ηταν καλυτερα. 

Εφευγαν τα χαλικια απο τις υδροροες;

Δημοσ.

Με το κοτετσόσυρμα δεν έφευγαν γιατί μπήκε διπλό αν θυμάμαι, αλλά δεν περνούσε και το νερό άνετα. Αν είχαμε παντού μεγάλα βότσαλα δεν θα χρειαζόταν πλέγμα και θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Τώρα πια θα έχει σκουριάσει κιόλας. Δεν ξέρω αν πλαστικό δίχτυ θα ήταν καλύτερα και τι θα μπορούσε να βάλει κανείς σήμερα για να συγκρατήσει τα χαλίκια.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημερα,  ηθελα μια γνωμη απο καποιον που μπορει να γνωριζει σχετικα με καποιες μονωσεις που κανει ο φραγκουλακης και που αλλες εταιριες δεν εχουν. Δεν ειναι οι γνωστες (συμβατικη, ανεστραμμενη) αλλα μια που λεγεται light roof(μερικη βατοτητα) και  light roof plus(πληρη βατοτητα). Αυτο που με παρεξενευει καθως ειμαι σε διαδικασια αναμονης για προσφορες απο κανα 2 εταιριες, ειναι οτι αυτες οι light roof ειναι λεει πολυ λιγα κιλα ανα τμ(10-20κιλα) την στιγμη που οι γνωστες ειναι περιπου 50κιλα το τμ το ελαχιστο. Πως μια τοσο ελαφρια μονωση μπορει να προσφερει οτι και οι πιο βαριες ; εχει κανει εικονα ; αν αυτες οι μονωσεις ειναι τοσο καλες γιατι δεν τις εχουν αλλοι ; περα απο το βαρος ειναι και οι τιμη δελεαστικη συμφωνα με την σελιδα τους.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, GeG είπε

Καλημερα,  ηθελα μια γνωμη απο καποιον που μπορει να γνωριζει σχετικα με καποιες μονωσεις που κανει ο φραγκουλακης και που αλλες εταιριες δεν εχουν. Δεν ειναι οι γνωστες (συμβατικη, ανεστραμμενη) αλλα μια που λεγεται light roof(μερικη βατοτητα) και  light roof plus(πληρη βατοτητα). Αυτο που με παρεξενευει καθως ειμαι σε διαδικασια αναμονης για προσφορες απο κανα 2 εταιριες, ειναι οτι αυτες οι light roof ειναι λεει πολυ λιγα κιλα ανα τμ(10-20κιλα) την στιγμη που οι γνωστες ειναι περιπου 50κιλα το τμ το ελαχιστο. Πως μια τοσο ελαφρια μονωση μπορει να προσφερει οτι και οι πιο βαριες ; εχει κανει εικονα ; αν αυτες οι μονωσεις ειναι τοσο καλες γιατι δεν τις εχουν αλλοι ; περα απο το βαρος ειναι και οι τιμη δελεαστικη συμφωνα με την σελιδα τους.

Θα σου πρότεινα να πας και σε άλλους μονοσαδες και να ρωτήσεις τη γνώμη τους για τους άλλους μονοσαδες και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν. 

Ο φραγκ φτιάχνει τις ρυσεις με αφρό πολυουρεθανης κάτω από τις πλάκες αντί για μπετο και παράλληλα την υδρομονωση τη φτιάχνει με ένα υγρό τύπου huperdesmo και όχι ασφαλτοπανο. 

Το πόσο θα αντέξει ο αφρός να μην χάσει τις ιδιότητες του και να σπάσει είναι άλλο θέμα. 

• Thanks 1
Δημοσ.

2 ακομα προσφορες που πηρα για συμβατικη με μερικη βατοτητα ειναι στα 45ευρω το τμ. ιδια τιμη και οι δυο οποτε σκεφτομαι οτι λογικα αυτη θα ειναι η τιμη στην αγορα . τι γνωμη εχετε γι αυτο ; τοσο παιζουν γενικα ; ωστοσο αν εχει καποιο να προτεινει συνεργειο ,πολυ θα χαιρομουν για ενα pm

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...